o
o

May 30, 2012

M FOR MEI bean sitting in a computer whole day... and I´m still here... Lot´s of work but a tiny brake, cup of coffee or maybe just this Design Letters milk jug for ME, please. 

***

Koko päivä kokeen ääressä, hulluksihan siinä tulee ja vieläkin hommat jatkuu mutta  pieni breikki piristää kummasti. Vaikka kuppi kahvia tai ehkä vain Design Lettersin  maitokannu. Kuppeja kun jo on. Mamma, Minna, maito tai mitä vaan.

May 29, 2012

PAVILIONOne more Helsinki tip, the Pavilion. It forms together with Museum of Finnish Architecture and Design Museum the heart of the Design Capital of Helsinki 2012. There are workshops, debates, movies, music and above all nice cafeteria. Pavilion is designed by Aalto University´s Wood Program but all these tables, benches etc. are designed and manufactured by Henrik Enbom  from Euro pallets. Recycling as its best.

Pavilion is situated just behind Design Museum, Ullanlinnankatu 2
Open Tue-Sun 11-21 (until 16.9)
www.wdchelsinki2012.fi

***

Yksi Helsinki vinkki vielä. Paviljonki, heti Design Museon takana. Suunnittelusta vastaavat Aalto-yliopiston Puustudion opiskelijat sekä asiantuntijat. Esitteen mukaan Paviljonki on design pääkaupungin sydän Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon kanssa, mutta ennen kaikkea se on kiva kahvila missä järjestetään  WDC2012 vuoteen liittyviä tapahtumia ja workshoppeja. Plussaa on myös se että tänne on helppo tulla lastenvaunujen ja lasten kanssa (tätä ei kyllä mainita esitteessä) kuten ei erikseen Henrik Enbomin suunnittelemia ja eurolavoista itse toteuttamia pöytiä, tuoleja ja penkkejä. Kierrätystä parhaimmillaan ja sen Henkka & Trash Design osaa.

Kahvila on auki aina 16.9 asti ti-su 11-21, Ullanlinnankatu 2
ja lisää ohjelmista tms. www.wdchelsinki2012.fi

POSTERS & LIONS
My daughters posters, which are finally ready. Is decorations never ready? Well, not here. When something is ready its time to start something new... Also one of latest flea markets finds, pieces of old wallpaper which I love.
Have a nice week!

***

Kun jonkun paikan saa kuntoon, voi taas aloittaa jostain uudesta. Eihän sisustus koskaan ihan valmis ole vaikka ne peruspalikat olisi jo kasassa. Sitä haalii jonkun ihme mööpelin taas jostain ja sitten se alkaa... Mutta hauskaa pitää olla elämässä ja harrastuksia.
No, nyt sain tyttären julisteet seinälle, peittämään ne edellisten "kollaasien" reiät. Vanha tapetti tarttui matkaani kirppikseltä (50 senttiä). Reiluja paloja vain mutta eiköhön tästä jotain vielä keksi. Hyvää viikkoa!


May 27, 2012

PLAN B

Right now we don´t have much budget for terrace table or anything expensive so this is my plan B. Old Ikea legs + old closet door (both from our garage) = our new backyard table. In the future we would like to have a bigger table and a sunshade but right now we go with these.
When you look over that brick fence you can see glimpses of  sea  and that´s why I want to have a table here. Well, just a bigger one but as I said this is now plan B. Summer terrace/ backyard, that´s my plan A.

***

Juuri nyt ei oikein ole budjettia mihinkään ylimääräiseen eli isot ideat tämän pikkupihan kohdalla saavat odottaa. Suunnitelmaan kuitenkin kuului pöytä ja se löytyi autotallista. Ikean halvat pukkijalat ovat jäänet jostain kuvauksesta ja tuo "pöytälevy" on vanha siivouskaappimme ovi. Ei siis mikään säänkestävä mutta kuten sanoin, tämä onkin suunnitelma B jota kehitän pikkuhiljaa.
Tuosta aidan takaa aukeaa kurkkimalla merinäköala, kiitos kaupungin joka raivasi puita, ja vaikka sitä ei  ihan kunnolla tuosta näe sen kyllä aistii. Piha on ollut hieman vajaa käytössä ja haluaisin tehdä tästä kunnon kesäpihan nyt vihdoin.

May 25, 2012

GAUDETE KIDS SALE
Anna the founder of Gaudete Kids is starting a new shop called Pulushop with a theme party! Great concept. So now there is big sale going on in G Kids and I promised to help her. Hurry up!
Have a sunny weekend! We just had a real summer. Yay!

***

Anna pistää pillit pussiin Gaudete Kidsin osalta ja avaa uuden Pulushopin, jonka konsepti kiertyy juhlien ympärille. Mainiota. Lastenjuhlia on aina mutta kivoja koristeita ja ideoita on usein vähän vaikea löytää. Kidsin hyllyjä tyhjätään nyt alen voimin ja minä lupasin auttaa vähän mainostamalla, paljon kun on kivaa vielä jäljellä.
Hyvää viikonloppua!

May 24, 2012

BE PATIENT

My playhouse project has taken all my extra DIY time. After next week my hands will be free and hopefully I can find out something more creative to you than these (again...) sofa pictures.
First order comes out next week and after that I still must organize outdoor shooting and after that... Its holiday!
Yesterday Fyra´s architect ladies took one of my Maja playhouse for their project in Housing Fair Finland. Yay!

***

Tuntuu hieman että Maja projektini on taittanut ylimääräisen innon kaikista Tee se itse-projekteista ja sisustusjutuista. Mutta toivotaan että ensi viikon jälkeen tästä pajasta putoaa jotain muutakin kuin näitä iänikuisia sohvakuvia.
Eilen kiikutin Fyran naisille yhden mökin joka lähtee Tampereelle Asuntomessuille. Kertokaa äidiltä terveisiä jos tapaatte vauvani siellä.
Tässä kesän kynnyksellä on tarkoitus vielä kuvata kunnon ulkokuvat, heti kun ehdin ne organisoimaan... Ensi viikkolla tulee kuitenkin eka tilaus ulos ja muutamat kappaleet päätyvät omaan autotalliinkin. Täytyy vuokrata pakettiauto.
Lisäsin tuohon sivun reunaan linkin Majan omille sivuille johon päivittyy siihen liityvät jutut. Kaikkea en jaksa tänne laittaa. Omasta projektista jatkuvasti jankuttaminen on hieman puuduttavaa joten jankutan ne sinne.
Nyt hevosen selkään lataamaan vähän akkuja.

COS Helsinki STORE OPENS TOMORROW


Well, finally! COS opens tomorrow 25.5 their first store in Helsinki. Place is Kämp Galleria

***

Vihdoinkin! Huomenna 25.5.aukeaa ensimmäinen COS-myymälä Helsingissä, Kämp Galleriassa.

May 22, 2012

ALVAR AALTO´S HOMEI visited today Alvar Aalto´s  (museum) home in Munkkiniemi. The house was built 1936 and designed as both a family home and an office and you can clearly see these two functions. Place was amazing, full of all original details which still are very modern at least for my taste.
If you ever come to Helsinki and Aalto´s design and good architecture is in your list, I really recommend to visit  here.

Open:
Winter season (1.10.-30.11. / 1.2.-30.4) Tuesday-Sunday from 1-5 PM
Summer season (1.5.-30.9) Tuesday-Sunday from 1-6 PM
In August (1.8.-31.8) Monday-Sunday1-6 PM 
Enquiries and reservations:tel +358 (0)9 481 350 |riihitie (at) alvaraalto.fi

***

Alvar ja Aino Aallon perheellensä suunnittelema koti ja toimisto Munkkiniemessä on mielettömän hieno paikka, missä en ole aijemmin käynyt -nolo ihan tunnustaa. Nyt se on nähty ja voin suositella kaikille Aallon tuotannosta sekä hyvästä arkkitehtuurista kiinnostuneille. Upea paikka täynnä todella hienoja, tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia ja vaikka talo nyt on museo näkee siitä että se on tehty alkujaan todellakin perheen kodiksi eikä vain prameaksi edustustilaksi. Paljon sellaista vaatimatonta tyylikkyyttä. Hienoa erilaisten materiaalien käyttöä, tilasuunnittelua sekä kauniita ja funktionaalisia yksityiskohtia. Esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaarit on aikoinaan suunniteltu Paimion parantolaan. Niiden muoto ja kallistuskulma on suunniteltu niin että vesi valuisi mahdollisimman hiljaa altaaseen, eli ettei ylimääräistä melua aiheutuisi potilaille. Tuossa kulpyhuoneessa oli lisäksi peilin kohdalla pyöreä kattoikkuna josta tuli luonnonvalo kauniisti sisään ja vastaavia oli muuallakin taloa.
Minusta vähän tuntui kun tämä olisi ollut eräänlainen proto pari vuotta myöhemmin valmistuneelle Villa Mairealle, niin paljon samoja elementtejä tässä Riihitien kodissa oli.
Käykää katsomassa, muutenkin koko Munkkiniemi on ihan näkemisen arvoinen alue. Olkaa turisteja Helsingissä.

Kesäkautena 2.5. - 30.9.
Avoinna ti – su klo 13 – 18.
Elokuussa avoinna joka päivä 13 – 18.
Sisäänpääsy ja opastus vain tasatunnein(viimeinen klo 17)
tiedustelut ja varaukset: puh 09 481 350 | s-posti: riihitie (at) alvaraalto.fi


Onnistuin sitten vahingossa poistamaan tuon kauan värkkäämäni Helsinki oppaan. Tietääkö joku saako poistetun tekstin palautettua?

IN GOOD COMPANY
Olle Eksell´s eyes needed some company so I gave him some buddies. Now I´m heading to see Alvar Aalto´s villa in Munkkiniemi. See you!


***

Olle Eksellin silmät kaipasivat seuraa. Isäni kutsuu näitä julistetaulujani vessatauluiksi. Ei ymmärrä, toisaalta ymmärrän häntä. Kaikilla meillä on omat jutut. Hänellä se on oikeat taulut ja minulla sitä sun tätä.
Eilen oli jo eka iltapäivä rannalla ja nyt muistona rusketusraidat. Unohtui aurinkosuoja ja puolesta tunnista on nyt muisto. Nyt lähden katsomaan sitä Aallon taloa Munkkiniemeen. 

May 19, 2012

REAL LIFE and BLOG LIFE


I love being creative and doing something new but once a while I just want to enjoy thing as they are right now. No DIY, no decorating just ordinary life which don´t give much subjects for blogging, but be patient! I think my blog as a pet dog. You can´t leave it alone for a long time but you don´t have to make extra long runs every day. Once a while it´s nice just sit in a couch (and take pictures from your kids...)
Next week I try to visit Alvar Aalto´s  home in Munkkiniemi (I can´t believe that I have´t bean there before?) Villa Mairea in Noormarkku I have visited. Its great.  Also my Maja playhouse´s first order is coming out and I will see the black and white version for the first time plus the bench that I designed from the leftover pieces. Exciting and bit busy week but at least something else is coming than just snapshots from my family... Have a nice weekend!

***

Luovat puuskat ja kaikkien DIY juttujen väkertäminen on tosi hauskaa ja inspiroivaa mutta silloin tällöin on aika ihana nauttia asioista juuri sellaisina kun ne ovat. Ei mitään uutta. Ei mitään. Antaa vain asioiden olla.
Blogi on oma leikkikenttäni ( plus hitusen halpaa terapiaa) johon suhtaudun kuin lemmikkiin. Sitä ei voi jättää pitkään yksin mutta aina sen kanssa ei tarvitse juosta viiden kilsan lenkkejä. Joskus on kiva vain istua kotisohvalla (ja räpsiä kuvia lapsista...)
Ensviikolla tapahtuu kuitenkin  jo jotain. Maja-leikkimökkini eka tilaus tulee ulos. Jännää! Varsinkaan kun en vielä ole nähnyt yhtään mustavalkoista versiota, enkä tuota jämäpaloista suunnittelemaani jakkaraa. Tarkoitukseni on myös vierailla Alvar Aallon (museo) kodissa Munkkiniemessä, joka on jostain käsittämättömästä syystä jäänyt näkemättä! Villa Maireaan Noormarkussa olen kyllä visiteerannut. Hieno paikka.
No siis, jotain muuta kun näitä räpsyjäkin tulossa. Aina ei jaksa, mutta onneksi muut jaksavat. Sehän on blogeissa hyvä. Palataan ja viikonloppuja!

May 17, 2012

GONE FISHING...

We live in a city but not in a center. Do I miss the center? No. We moved here five years go and woods, sea near and of course graffitis... Love. Today we went "fishing". Well... not me, my husband and kids. I just lurked them behind my camera ; )

P.S Check Tuut Design´s Nappe glasses for kids. Excellent idea to recycle kids food cans.

***

Kaupungissa mutta rantojen liepeillä. Tänään oltiin "kalassa". Tai siis mieheni oli lasten kanssa. Pari sinttiä tarttui mato-onkeen mutta onneksi pääsivät pois. Arvatkaa kaipaanko keskustassa asumista? En. Joka vuosi ihastun uudelleen tähän luontoon, jonka keskellä on ne graffitit. Se on city metsää.

P.S Käykääpä katsomassa Tuut Designin Nappe- lasit. Ihan hemmetin hyvä idea kierrättää lastenruokapurkit. Bravo.


May 16, 2012

BOY & the BOOKSHELF

Bruno´s new bookshelf, a birthday present from his godparents. I just screw it on and now he is filling it with his favorites. Thank you Elisa & Sam!

***

Pikku B:n uusi kirjahylly, synttärilahja loisto kummeilta. Ihan täydellinen tuohon sängyn päätyyn. Sain sen juuri ruuvattua kiinni ja nyt se on jo täytetty suosikeilla. Kiitos Elisa & Sam : )

Rehellisesti sanottuna, olen täysin loppu, poikki, puhki. En tiedä mistä. Ihan arjesta kai. Nyt täytyy jotenkin koittaa levätä. Muistakaa tekin : ) Ajattelin että pieni toimintaterapia toimisi, yleensä kyllä.
Hävettää valittaa, kun ei edes ole 9-17 töissä, vaan free. Mutta... Poikki.

May 15, 2012

GIVEAWAY WINNER + TWO EXTRAS
Okay, here it is finally the winner for Swedish Hasbeens giveaway. Number 45 -Rimpsukaisa. Plus for the first and the last entrant I will give an extra prize from my shop -Kauniste teatowel. They go to Laura and Hanna K. Please, send your addresses to me. aquariusblog@gmail.com
I also added all entrants from Scandinavian Deko´s site from here.
Thank you and have a great week!

***

No niin. Vihdoin pienen sähellyksen jälkeen (Blogia ei pitäisi päivittää lopen väsyneenä... hyppii kirjaimet normaalia pahemmin.) Arvonnan voittaja on numero 45 ja nimimerkki Rimpsukaisa.
Koska teitä oli niin paljon, laitan myös ekalle (Laura) ja vikalle (HannaK) osallistujalle pienen extra palkinnon eli Kaunisteen sinisen kalenterin kaupastani.
Koska blogini on yksi Scandinavian Dekon kolmesta blogista, oli kilpailu myös siellä. Vastaukset jouduttiin liittämään yhteen jälkikäteen mikä ei ihan toimi. Jatkossa teemme tähän muutoksen.
Laittakaa osoitteita minulle aquariusblog@gmail.com ja palkintoja pistetään postiin. Hyvää viikkoa ja kiitos kaikille osallistujille todella paljon.

May 14, 2012

3
Little Bruno turned three today. Congrats, hugs and kisses for my little boy!
I think it was yesterday when he was born. Time flies.

***

Pusut ja halit pikku B.lle!
Tuntuu että ihan hetki sitten halailin pihakoivujamme supistelujen ollessa kovimmilla. Yhdentoista jälkeen en enään jaksanut ja lähdettiin. Iltapäivästä talitintti oli jo sylissä. Ja päivä oli ihan yhtä aurinkoinen kuin nyt. Iloinen mutta samalla vähän haikea fiilis. Ihana kun lapset kasvavat mutta... myös haikeaa.

May 11, 2012

MY DAUGHTER´S CHOICE


Mini & Maximus asked If I want one of their prints. I ask from my daughter what she would take and she choose this. My favorite also ; ) It still needs frames.
Happy friday blog world! Tomorrow we are celebrating our youngest one. Time is running so fast. My baby is three.
And hey! Swedish Hasbeens giveaway is also running until saturday.

***

Mini & Maximus antoi valita yhden printin. Kysyin tyttäreltäni minkä hän haluaa huoneeseensa, otti tämän. Aika ok. Pitää vielä hommata kehykset, teippailut eivät ole minun juttuni.
Hyvää perjantaita sekä viikonloppua! Huomena juhlitaan nuorinta. "Vauvani" täyttää kolme. Aika menee hurjaa vauhtia.
Swedish Hasbeens arvonta on vielä huomiseen. Arvasin kyllä että pidätte siitä : )

May 10, 2012

OUTSIDE & INSIDE -green balconies

I have a new subject, balconies. Yay!  Now I can bore you to death with my green thumb stories. (I´m no green thumb, just pretending...)
I already started to collect my tiny "garden".  I´m hoping to get this  shelf full of plants, lot´s of green, a kind of green wall. Rest is just simple black and white but this is a start. It´s not yet summer here ( +10°C)  so I have to await a while.
And as you can see, our house is basic 50´s. Boxy, modest shape and big windows.

***

No niin, uusi aihe jolla pääseen kyllästyttämään teitä oikein urakalla. Koti laajenee kesällä, pihalle ja partseille. Joka kevät olen aina yhtä innoissani tästä pienestä puuhastelusta. Mitään ihmeitä en ole tekemässä, ainakaan vielä. Yksinkertaista, helppohoitoista ja paljon vihreää. Tuon hyllyn haluan saada täyteen kasveja ja yrttejä. Vihreä seinä. Tosin, tällä hetkellä kaikki on keltaisena koivunsiitepölystä...
Yläkerran partsi on makkarin vieressä ja sinne riittää kaksi kansituolia. Heti kun saan ompelukoneet huollosta, ompelen sinne vielä muutaman tyynyn. Saa muuten nähdä kuinka korkeaksi tuo nurkassa, valkoisessa ruukkussa oleva bambu kasvaa. Korkeaksi, toivotaan.
Ja niin, kuten näkyy. Ihan perinteinen 50-luvun talo. Laatikkomainen, aika vaatimaton malli mutta valtavat ikkunat.

May 9, 2012

PAINTED STOOL & DUNGAREES


Nice week. Finally I have had time for my own work projects but also for these hobbies like painting and flea markets ; ) 
Habitat´s scuffed stool is now painted to gray. Black was nice but grey is beautiful. Painting, especially spray painting is one of my favorites. It´s so easy way to get old junk look like new.
Right now, I´m totally obsessed for flea markets. They are nice way to get rid of your unnecessary stuff and find treasures. My daughter (almost nine), she´s bean wanting these classic jeans dungarees. Today I found them from flea market. Now they have a happy new owner, I lost six euros. It will be fun to see a school girl wearing these.

P.S there is still three days left for my Swedish Hasbeens giveaway. 

***

Aika hyvä tähän mennessä, viikko siis. On ollut taas aikaa omille projekteille saralla työ ja huvi. Kirpparit, maalaaminen ja partsien kuntoon laittaminen kuuluu tuohon jälkimmäiseen osioon. Spraymaalilla Habitatin naarmuinen jakkara uudistui täysin. Musta oli kiva mutta harmaa kaunis. Viikon varrella on tehty myös hauskoja kirppislöytöjä joista yksi kuvassa. Lappuhaalarit kohta 9 v. tytölleni. Hän toivoi näitä ja nyt vanhat Beaversit löysivät onnellisen uuden omistajan. Minä köyhdyin kuusi euroa.
Hauska nähdä koulutyttö näissä. 

P.S kolme päivää vielä aikaa osallistuo tuohon Swedish Hasbeens arvontaan.