o
o

Nov 30, 2013

A dress she liked
She likes comfy jeans, old riding jodhpurs and loose shirts and don´t like bling bling, tight clothes and posing in mom´s photos… Next week our 10 years old daughter has Independence Day prom dance at Finlandia Hall  (like all fourth grades in Helsinki) and she needed a dress. So she sent me on order -"design a dress for me". Now it´s ready. Material is dark denim and model - simple. And she likes it.

***

Meidän muru viihtyy mukavissa farkuissa, minun vanhoista ratsastuskengissä ja löysissä paidoissa. Inhoaa kiiltävää, glitteriä ja tiukkoja vaatteita sekä kuvissani poseeraamista. Ja ikävä kyllä, tämän tyyliselle 10-vuotialle on hyvin vaikea löytää mekkoa kaupasta*. Paljettia, glitteriä, tylliä... Toki ehdottelin vähän yksityiskohtia - ei. 
Ens viikolla on neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän tanssit Finlandia-talolla (kuten kaikilla 4. luokkalaisilla Helsingissä). Eli nostin pölyisen ompelukoneen pöydälle ja hain vanhan kaavakirjani henkiseksi tueksi. Materiaaliksi valitsin hieman joustavan farkkukankaan ja malliksi - yksinkertaisen. Helma on 1/4 kello ja yläosa tuollainen perus. Sain vapaat kädet, tai ohjeen -"tee siitä nätti ja yksinkertainen. Hintaa tuli 28€ ja lopuista teen ainakin shortsit kesälle. 

*Halooo COS, kuuluko! Tehkää lastenvaatteita kokoon 146cm asti. Kiitos!

Nov 29, 2013

Presents -------- Lahjoja
Last friday we had X-mas party organized by Varpunen & Finnish Design Shop and it was fab. Always nice too see friends, blogger colleagues and meet new ones like Anna behind the Da Daa blog. So nice, that I left my camera just lying on the table... And of course we had Santa and presents... These came from Finnish Design Shop: Kauniste calendar 2014 tea towel, Tom Dixon´s Eclectic ruler and Hay´s Kaleido tray. Thank you! 
And talking about gifts, remember my Iris Hantverk giveaway

***

Viime perjantaina tonttuiltiin eli vietettiin pikkujoulua. Mukavaa oli, niin mukavaa, että päätin pitää kamerani lähinnä vain pöytäkoristeena ja keskittyä olennaiseen eli ihmisiin ja hauskanpitoon. Illan emäntänä toimi Varpunen, isäntä Finnish Design Shop ja ihastuttava Da Daa eli Anna avusti järjestelyissä. Niin, ja tietysti meillä oli härskin hauska joulupukki joka osasi naisten naurattamisen sekä toimitti isot lahjakassit. Tässä muutamia: Kaunisteen 2014 kalenteripyyhe, tyylikäs Eclectic-viivotin ja Hayn Kaleido tarjotin, Finnish Design Shop. Kiitos kaikki!
Ja lahjoista puheenollen, muistakaa osallistukaa Iris Hantverk arvontaan. Vielä ehtii ystävät hyvät!

Nov 28, 2013

Fishbone parquet, marble and old carpets ----- Kalanruotoparkettia, marmoria ja vanhoja mattojaI like Artek´s slogan "Buy now keep forever" though I have´t bought anything lately, I just carry around the old stuffs.  I rolled away the Ikea´s big carpet and these two "kilim" oldies moved in instead. Fishbone parquet looks nice "au naturel" for a change and eight years old marble table makes me still smile. Aalto bench I found last summer from archipelago auction ( inexpensively) and Bertoia´s Diamond chairs are old repaired ones.

***

Se Artekin slogan "Buy now keep forever" on mainio, vaikka mitään en ole ostanut viime aikoina. Ehkä muokkaisin sen "When you buy something keep it forever". No, siihen voisin yrittää pyrkiä. Pienen kellertävän valon, eli auringon, innoittamana rullasin ison Ikea maton olkkarista, irrotin lampun katosta ja muutenkin vähän kierrätin, sanotaanko vaikka niin.
Kalanruotoparketti tuntuu taas hyvältä paljaanakin. Kahdeksanvuotta sitten halusin vanhan kodin olkkariin ehdottomasti marmoripöydän. Ostin rungon huonekkaluliikken poistonurkasta ja tilasin siihen marmorilevyn. Maksoi kai yhteensä parisataa, mutta kannatti. Aallon ritiläpenkki löytyi kesällä saaristohuutokaupasta edullisesti ja nuo mustat Bertoia nojatulit on kunnostettu ruosteisista vanhoista.
Kallista? En sanoisi, mutta tietysti hieman aikaa vievää.

Nov 27, 2013

La Case de cousin Paul winner ------- Serkku Paulin valopallojen voittaja310 comments for Gaudete´s La Case de cousin Paul giveaway. Wow! You really like cousin Paul´s light ropes.  But sadly, just one is the winner and this time it was MS Ordinary (number 48). Please send me email aquariusblog@gmail.com

And finally you can also follow my blog from Facebook

***

Gaudeten sponsoroimaan Serkku Paulin pallovalot arvontaan tuli peräti 310 kommenttia. Te todella piditte näistä! Niin kyllä arvelinkin. Mutta, valitettavasti voittajia oli vain yksi ja se oli numerolla 48 / MS Ordinary Mukana ollaan, koska russelinryökäle söi edellisistä pallovaloista johdon poikki heti uutuuttaan :(  Laitatko yhteystietosi aquariusblog@gmail.com niin pallot saapuvat postitse. 

** Gaudetesta ilmoiteltiin että valkoista ja harmaata valosarjaa on tulossa kohta lisää. Ne ehtivät jo hyllystä loppumaan. **

Laitoin vihdoin blogini myös Facebookiin eli sitä kautta on nyt myös mahdollista seurata. Nimimerkillä: se joka ei pahemmin päivittele mitään. Blogin kautta lupaan olla aktiivisempi.

Nov 26, 2013

Light up the candles! -------- Sytytetään kynttilät!Winter, darkness and Christmas, in particular. This is the best time to light a candle. The topic of my third Iittala post is candle light, because it just doesn’t feel like Christmas without it. I have a wide range of candle holders. Black, white and brass, maybe even too many, I'd say. I just seem to collect them. But in winter, they are the light of my life indoors. Dark nights become beautiful when you light them up with candles. At the moment, my personal favourite is Nappula. 
Iittala + time of the aquarius post // Pictures Minna Jones

***

Talvi, pimeys ja etenkin Joulu. Sen on kynttilöiden juhla-aikaa. Kolmannen Iittala postaukseni teema, kaikessa yksinkertaisuudessaan, on kynttilän valo. Ilman sitä ei Joulu tule. 
Minulla on vinopino erilaisia kynttilänjalkoja. Mustaa, valkoista ja messinkiä. Liikaakin sanoisin. Niitä vain tulee keräiltyä. Mutta, näin talvisin, ne ovat sisustuspelastajani. Pimestä illasta tulee kaunis, kun sen valaisee kynttilöillä. Ja oma suosikkini on  taitaa nyt olla tuo Nappula.
Iittala blogiyhteistyö // Kuvat Minna Jones

Nov 24, 2013

Iris Hantverk & giveaway -------- Iris Hantverk & arvonta

Swedish brand Iris Hantverk is know from hand made brushes and stylish household products. And of course I´m fan of this label. For the giveaway Iris Hantverk offers  this beautiful brush& dustpan set
In the late 1900s century a small brush manufacturing started out in Stockholm. It was a successful movement so successful that it remains today. Now, as then, every brush is made by hand by visually impaired craftsmen. It brings new dimensions to the concept of sensitively made by hand.
All brushes are of exclusive design and made mostly from natural materials. You will find our products in our own stores as well as in many other lovely shops around Sweden and worldwide.

Giveaway starts now and ends 1.12. Winner will be announced here during the first week of December. Good luck!  Give away is closed!

***

Iris Hantverk on ihastuttava. Kaunista, laadukasta ja käytännöllistä eli juuri sellaista mistä pidän. Törmäsin Irikseen ensimmäisen kerran aikoinaan Tukholmassa ja tovi piti odotella ennenkuin tuotteita alkoi löytyä koto suomestakin. Nyt löytyy ja useasta pikku kivijalkamyymälästä sekä nettikaupasta.
Aijemmin vain käsintehdyistä harjoista ja luudistaan tunnettu Iris Hantverk on myös vuosien varrella kasvattanut valikoimaansa ja merkin alta löytyy paljon muutakin kaunista kotiin. Sain valita muutamia tuotteitta ja pyöräyttää arvonnan myös teille. Palkinto on tuo harmaalla kihvelillä varustettu rikkalapio. Joulusiivoukseen, lahjaksi tai vaikka mökille? Päättäkää te.
Arvonta alkaa nyt ja päätyyy 1. joulukuuta. Voittaja ilmoitetaan blogissa joulukuun ekalla viikolla. Onnea!  Arvonta päättynyt!

Tiedättekö mitä tyttäreni sanoi, kun näki tämän. "Noni, nyt tuli se mitä oon ootellut jo vuoden, kunnon rikkalapio. Tää imurointi tympii niin välillä"... Menin kyllä hitusen hiljaiseksi. Onhan tämä ihastuttava mutta tyttäreni on 10-vuotias... Tuleeko äitiinsä? Toivottavasti ei liikaa.

Ja jos arvonta ei innosta mutta tuotteet kiinnostavat, tästä löytyy jälleenmyyjälista ja ainakin nämä liikkeet myyvät Iris Hantverkkia: DomDom, Ruko design, Cillas ja Ecosto.
Yhteistyö Iris Hantverkin maahantuojan kanssa.

Nov 21, 2013

Notes from life -------- Jotta muistaisin
I need a calendar and preferable a big one. Yesterday I sent birthday congrats to my dear friend and she replied "Thank´s honey but they were a month ago". Same was with my mother... I´m so lousy. Well, few days ago Erik sent me his Year Calendar 2014. And I can just say - perfect. Thank you!

***

Eilen laitoin ystävälleni synttärionnittelut. Oikein heti aamusta, ettei unohdu. Illalla tuli vastaus "Kiitti, mut ne oli kuukausi sitten"... Sama oli äitini kanssa. Siis muistin - melkein. 
Eilen posti kiikutti Erikin suunnitteleman 2014 kalenterin* ja ei voi sanoa muuta sanoa kun - Täsä se ny o. Täydellinen. Jos tästä menee asiat ohi niin, himpulat vinkukoon. Erikin kalenteria voi tilataa täältä
*Tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan.


Kiitos kaikille Punaisen Ristin hätäapua Filippiineille keräykseen osallistuneille. Tavoite oli melko vaatimaton. Avasin lippaan heti kun kutsu tuli ja nimeksi valikoitui todella mielikuvituksellinen "Minna". Se ei todellakaan tarkoita että keräysrahat menevät minun nimissäni. Ei. Kukin lahjoittaa ihan omalla nimellään. Jatkan silti keräystä. 300€ riittää viiden hengen hätäaputelttaan ja koitan saada sen vielä kansaan eli mukaan vaan!

Nov 19, 2013

Shoud I wrap that up for you? -------- Pistetäänkö pakettiin?


Do you want to give lots of presents or just a few carefully chosen ones? I favour the second alternative. Iittala’s Christmas post, part 2 is being wrapped up as we speak.I like wrapping gifts, you see. Especially when I can really focus on it and have a few fab ideas in store. Beautiful wrapping can make even a small gift seem big and meaningful.What about what to give? What can you give those who already have everything? Well, you have to do some research and pay attention. But still, I feel you can never go completely wrong with a classic. Choose a series that they are already collecting and add to it. You can get them a small pitcher or a slightly more modern version of the traditional candle holder.
Gift wrapping papers: Papershop / Pictures: Minna Jones


***

Pakettiin paljon vai mielummin muutama laatulahjaa vain? Liputan sen jälkimmäisen puolesta. Iittalan joulupostaus osa kakkosta kääritään nyt pakettiin.
Paketoiminen on näet kivaa. Silloin kun siihen vähän varaa aikaa ja pari kivaa ideaa. Pienestäkin lahjasta voi tulla kauniilla paketilla suuri. 
Entä ne lahjaideat? Miten keksii meille - joilla on jo kaikkea jotain kivaa. Pitää vähän nuuskia ja tunnustella. Silti, minusta ei voi mennä ihan ohi reitiltä, jos päätyy johonkin klassikkoon. Vaikka sellaiseen minkä paloja jo löytyy. Ainahan sarjaa voi jatkaa vaikka pienellä kannulla tai ostaa perinteisten kynttelikköjen kaveriksi vähän modernimman version.
Lahjapaperit: Papershop /   Kuvat: Minna Jones

Blogiyhteistyö Iittalan kanssa.

Nov 18, 2013

La Case de cousin Paul & Gaudete giveaway - Gaudete & La Case de cousin Paul arvonta

November is dark so all extra light is welcome. So I´m happy to host La case de cousin Paul lights giveaway sponsored by Gaudete one of my favorite shops in Helsinki. Just leave a comment if you´d like to win light set in white
This year we´ll have a county side Christmas so I tested the light set here in our cabin and its perfect. Just some candles and bunches of pine and spruce and that´s it.

Giveaway is open until monday 25.11  Giveaway is closed! Winner will be announced here during this next week. Good luck!

***

Myrskyisän ja vaikkakin aika valoisan maanantain iloksi tarjoaa Fredrikinkadun tyylikeidas Gaudete, iloa sekä lisävaloa, La case de cousin Paul-valosarjan muodossa. Väriksi arvontaan valikoitui valkoinen setti, sillä harmaa myi samantien loppuun ja ajattelin että punainen ei ehkä ole se teidän juttu. Mutta, jos halajat valosarjaa, laita kommenttia ja osallistu. Sähköpostiosoitteen voi liittää taas mukaan, mutta ei ole pakko. 

Havukranssit, kauniit jouluvalot ja kynttilät - siinä taitaa olla meidän mökkijoulun koristeeet. 

Arvonta päättyy maanantaina 25.11. Arvonta sukeutunut! Arvonnan voittaja julkaistaan tällä tämän viikon aikana. Onnea ja menestystä!

Nov 13, 2013

Nämä Shop giveaway winners and SOS ------ Nämä Shop arvonnan voittajat ja SOSThank you for your sweet comments for Nämä Shop giveaway. Here are the giveaway winners: cherry blossom and Satu. Congrats! 

cherry blossom blog said...
Impossible to choose only one favorite product from the lovely Nämä Shop...! I simply adore the whole range of round wooden cutting boards, especially "mia" and "matti", and of course "pekka" - they all put a smile on my face. Would love to win the "pekka" board, he would become an honorary member of our family here in Norway :)Thank you for this lovely give away!

Satu said...
Ihania kuvia koko shoppi pullollaan: kauniisti stailattu puoti :)Valkoinen VAJA Finlandin purkki olisi aika ihana mihin vaan kattaukseen, samoin Tipat-tarjotin.. ja retro-Arabiatkin aina houkuttelee :)Nämän Designin omista tuotteista suosikkejani ovat mustavalkoiset Tipat-, Aallot-ja Loviisa-tarjottimet, joten jos onni suosii rohkeaa, niin Loviisa laitetaan pitopöytään :)


And one more thing... I opened a RED CROSS donate box for people in Philippines. 
Our situation here is damn good, but people in Philippine´s they really need help, especially the children. So donate and help!  Thank you.


***

Yllä Nämä Shop arvonnan randomisti arvotut voittajat (eli numerot 20 ja 128) ovat: cherry blossom ja Satu. Kiitos osallistujille ja laitatko Satu vielä yhteystietosi aquariublog@gmail.com niin saat postia.

Avasin pari päivää sitten sivupalkkiin Punaisen Ristin keräyslippaan. Aijemmin olen ollut vain lipaskerääjänä, nyt kokeillaan näin. Oman elämän aallon pohjat tai pienet taloushuolet ovat aika pientä verrattuna tilanteeseen Filippiineillä. Etenkin lasten hätä koskettaan. Auttakaa! ja tietysti omien resurssienne mukaan. Asetin aika vaatimattoman keräyssumman, mutta eiköhän me ylitetä tuo!

Nov 12, 2013

Let´s welcome Christmas! -------- Tervetuloa Joulu!
Soon it will be Christmas again. Are you ready yet? I’m not, although I started my preparations early in the year. But that’s just the way it goes... We just finished one of our best partner campaigns together with Iittala and with a Christmas theme. It was all about how we see it and how it makes us feel. Susanna and Rilla were also involved in the campaign. We will have a steady stream of posts, four from each of us but from very different perspectives. My own styling started off at home although we were not shooting in our own home but in Iittala's beautiful Christmas Home where we were given free reign with our cameras for one whole day. I wanted the pics to show what my Christmas is all about; relaxation and comfort. My Christmas doesn’t include glittering Christmas balls or loud music; instead, I like genuine Christmassy scents, delicious flavours and a feeling of being together. I don't want to have a performance-driven Christmas. Although I always try to clean a bit before the Holidays, just so that I feel good and can relax. Welcome!

Red lamp - Aero. Felt boots - Kankurin Tupa. Coat rack - Artek     Pictures: Minna Jones


***

Kohta se joulu tulee taas. Oletko jo valmistautunut? Minä en, vaikka aloittelin fiiliksiin pääsemisen jo alkuvuodesta. Näinhän se aina menee.
Yksi mukavimpia yhteistyökamppiksia tehtiin Iittalan kanssa, teemalla - Joulu. Miten sen itse näemme ja koemme. Mukana olivat myös Susanna ja Rilla. Näitä postauksia tulee nyt tasaiseen tahtiin, neljä kultakin, mutta hyvin erilaisista näkökulmista. Oma stailaukseni lähti ihan kotoisista kuvioista, vaikka kuvauspaikamme ei suinkaan ollut oma koti, vaan Iittalan kaunis joulukoti, jonka neliöissä saimme kameramme kera rellestää yhden päivän.
Halusin tuoda omaa fiilistäni joulusta joka, rehellisesti sanottuna, on rento ja melko vaatimatonkin. Siihen ei kuulu kimaltevat jättipallot, eikä torvisoittokunnat, vaan ihan aidot jouluiset tuoksut, hyvät maut ja yhdessä olo. Suorittamisen tällä saralla - jätän muille. Tosin pienen joulusiivouksen koitan aina tehdä. Sellaisen että itsellä on hyvä mieli ja pystyn rentoutumaan. Tervetuloa!

Punainen lamppu - Aero. Huopikkaat - Kankurin Tupa. Naulakko - Artek     Kuvat: Minna Jones

Blogiyhteistyö

Nov 9, 2013

Shades of green --------- Vihreän sävyjä Some green details from our cabin´s guest room. First it was just the green curtains, then few pillows and now the light green shelf with work top. I found the shelf (in rotten condition) from a local county side flea market last summer. I needed a shelf like this for my work . Little jar of light green paint and - Voilà it turned to look really nice.

***

Ensin oli vain nuo vihreät Metsä-verhot. Sitten tuli pari tyynyä ja muutama muu pikku sälä. Viimeisenä sisään muutti tuo hylly työtasolla. Se löytyi romukuntoisena kirpparilta ja uusi maalipinta teki siitä kohtalaisen makoisan. Tarvitsin hyllyn työjuttuuni ja täältä mökiltä sille löytyi oiva jatkosijoituspaikka. Pala palalta mökin vierashuone / saunakammari on sitten muuttunut utuisen vihreäksi.

Tummanvihreä tyyny: H&M home/ Vaaleanvihreä ommeltu Lauritzonin hamppukankaasta.
Hyllyn maali: Tikkurilan Empire/ sävy Lido
Juuttimatto: Kodin1(alesta)
Lastutuoli: Armas
Rottinkisohva: saatu ihanalta Annikalta Vihreästä Talosta
Lampettilamppu: Pietari Palvelee
Messinginvärinen kynttilälyhty (kynätelineenä): Finnish Design Shop
"Taulu" tapettipala Sandbergin Botanicasta: Maricken 

Nov 7, 2013

---- Isabel Marant - H&M ----I´ve been a fan of Isabel Marant for ages but after all these home and summer house projects my own wardrobe budged has totally dried (or died). But now -  Good news for all budged fashionistas. 14.11 H&M launches Isabel Marant pour H&M collection. And also for kids. Great!

***

Isabel Marant on ollut yksi suosikkini mitä vaatteista löytyy. Mutta, vuosiin ei siihen ole ollut varaa. Liekö syy taantuman vaiko oman "nousukauden" mökkiomistajana. No - sama se, sillä nyt me talouden taviksetkin pääsemme apajille. 14.11 H&M lanseeraa yhteistyö malliston ko. ranskattaren kanssa. Aamujonoon? Jep. Mukava lisä on tuo lastenmallisto. Koko mallisto tästä.
Niin ja vinkiksi vielä. Jos koko ei ole kuin kääpiöllä, kuten minulla, kannattaa myös tsekata miesten mallisto. Niissä varsinkin neuleet ovat usein helmiä.

Nov 6, 2013

Dark colors with light wood -------- Tummia sävyjä, vaaleaa puuta

Fall arrives with dark colors and light wood. My latest work for Finnish Deko magazine. Pictures Kristiina Kurronen. And sorry about the crap quality here, these are just fotos from the magazine. And by the way, dark blue - I love it.

***

Syksyn tummiin iltoihin, eli kesän lopussa tehty juttu Dekolle. Kuvat, kauniit Kristiina Kurronen. Ja valitettavasti oman kameran kautta lehdestä eli pahoittelen laatua. 
Nyt pääsen vihdoin myös vilauttamaan minne tuo kuvan vihreä, messinki kannattimilla varusteltu työpöytä päätyi. 

Nov 4, 2013

Nämä Design giveaway -------- Nämä Design arvonta

It´s nice to start this dark and rainy Monday with a giveway, hosted by Nämä Shop  & Ruth Landesa. Just tell your favorite product from Nämä Design and if you win, would you like to have the Pekka cutting board or the Loviisa tray? Both are so nice and of course made in Finland. And if possible, add you e-mail address so I contact the winners straight. 
Giveaway starts now and ends Sunday 10.11 6 p.m.  Giveaway is closed and winners will be announced soon!

***

Maanantai pitää aloittaa makoisasti, ainakin jos sataa tihkuttaa ja pimeys uhkaa kaatua päälle. Tässä teille jotain kivaa ja positiivista, ison hymyn kera. Älkää antako harmauden masentaa.
Ruth Landesa on suunnittelija näiden tuotteiden takana, sekä ihastuttavan Nämä Shop nettikaupan perustaja. Arvontaan lähtee nyt Pekka-leikkuulauta sekä mustavalkoinen Loviisa-tarjotin.
Kertokaa vain, mikä on oma suosikkinne Nämä Designin valikoimasta ja kumman tuotteen valitsette, jos voitatte, Pekan vaiko Loviisan. Ja jos mahdollista, liittäkää mukaan toimiva s.posti osoite, niin saan voittajat kiinni paremmin. Ei kuitenkaan pakollista. 
Arvontaa alkaa nyt - ja päättyy sunnuntaina 10.11 klo: 18.00 Arvonta on päättynyt ja voittajat arvotaan täällä pian!

Nov 1, 2013

For the weekend -------- Hyvälle viikonlopulleStarting the weekend with clean waffle towels, fresh but wrinkled linen sheets and pile of old interior design magazines and of course cup of espresso. Enjoy the weekend!

***

Hyvän ellei loistavan perjantai iltapäivän resepti on yksinkertainen: puhtaat vohvelipyyheet, ryppyiset mutta raikkaat pellavalakanat ja kukkaruukun korkuinen kasa vanhoja sisustuslehtiä syliin, kera vahvan kahvin. Siinä hetki ja sitten jatketaan. Nauttikaa viikonlopusta!

Vohvelipyyheet: common // Vaaleanharmaat pellavapussilakanat: H&M home // Tummanharmaat tyynyt: itse ommeltua // Peili: Formwerk