o
o

Apr 11, 2010

Aamukaffe paikka

Olen haaveillut, sen reilut kolmevuotta mitä tässä on asuttu, sellaisesta aamukahvi partsista. Tähän paistaa aurinko niin hyvin. Saa nähdä onko tämä niitä "in your dreams" juttuja. Todellisuus voi olla toista, kolme kiljuvaa lasta jotka heittelevät lelujaa alas. Jotain siihen suuntaan... No haaveilla voi ja tämä on paras mihin pystyn. 
Budjetti oli mini. Ainut uusi asia on tuo Ikean pöytä (39€). Lähdin  tänään hakemaan sitä  Espoosta, kaikki loppuneet. Just joo. Iltapäivästä nokka kohti Vantaata ja sieltä löytyi, onneksi. Parvekelaudat (3 v. vanhat) on K-raudan perushalpikset joiden alkuperäisväri oli se ihanan vihertävä. Petsattu uudestaan mustaksi sävytetyllä petsillä. Tuoli (Bertoian Wire) on alunperin Taideteollisen Korkeakoulun kahvilan (about 70-luvulta) tuoli. Saatu romukuntoisena, hiekkapuhallettu ja maalattu uudestaan (kustannus 30€).
Istuintyyny Stokkalta 9€. Lattiatyynyn kangas Marimekosta 10€/m. Viimevuoden puksipuu, joka oli talven partsilla, on yhä elossa. Laventelin nappasin Ikeasta.
Jukkapalmu kestää viileitäkin kelejä, ei pakkasta mutta muutamaa plus astetta. Sen takia ajattelin kokeilla sitäkin partsilla. Yöksi otan vielä sisään. Luo vähän sellast "nyt me  ollaan etelässä" fiilistä. Joo, ei tääl viel kaffitella pärjää, nyyh... No, sillä aikaa yritän keksiä alakerran partsille ja mini takapihalle jotain kivaa. Jos on ideoita niin antakaa palaa. 


Since we moved here three years ago, I planed to this "coffee brake" balcony. A place where I might read a newspaper and drink coffee when it´s sunny. It´s maby just my silly dream, reality might be totally different. Three kids yelling and throwing their toys down from balcony... Yeah, that I can see...
Only new thing here is  the Ikea´s (Blankö) table. Chair ( Bertoia´s Wire) is old and restored from wreck. Floor cushion´s fabric is Marimekko ( cost 10€/m). 
Because the Yucca palm (plant on the table) tolerates also chill weathers, like + 3°C, I decided to try it as a outdoor plant.  For night I still take it in.
Yyyhhh, it´s still bit too cold to sit here... While it get´s warmer I´ll try to do something nice for our upstairs balcony and small backyard (without money).

16 comments:

 1. Ihana parveke! Ja hyviä löytöjä! Muuten, meillä ei pärjänneet mitkään kasvit partsilla talven yli - sinne meni puksipuu ja muratit, jotka olivat kestäneet edelliset talvet. Nyt olisi iso roudaushomma edessä kun kaikki kuolleet kasvit pitää viedä biojätteeseen.

  ReplyDelete
 2. Multa ei irtoo mitään muuta järkevää, kun että voisin mielelläni juoda tuolla aamu teeni.

  ReplyDelete
 3. Kiki: meillä toi puksipuu on ihan ehta. Hieman kellastuneita lehtiä mut kyl se poskuttaa. Muratti ja joku toinen "hässäkkä" meni.

  Nena: kiitti, ei ole mikään "luksus" partsi mutta meille just hyvä.

  ReplyDelete
 4. Mun mielestä se on jo luksusta että on parveke. Meillä ei oo ikinä ollu missään asunnossa.

  ReplyDelete
 5. No juurikin jotain tuollaista haluaisin meidän pihalle. Olikohan sama pöytä, jota katsoin Ikeasta sellaisen 2-istuttavan penkin kanssa viime kesänä, mutta meidän "lähi-Ikeassa" (eli Haaparannassa) ei ollut. Ja tuollaisia tuoleja pari, kiitos :)

  ReplyDelete
 6. Hih, mä rupesin miettimään että mikä ihmeen hassulta kuulostava puksipuu, en oo koskaan kuullutkaan,. Mutta sitten katsoin kuvatkin ja tunnistin että meillähän oli/on noita samoja entisen asunnon parvekkeella hieman pienempinä versioina ja saksalainen nimihän on melkein sama kuin suomeksi eli Buchsbaum. En vaan heti yhdistänyt :)

  ReplyDelete
 7. Nena: Olet kyllä ihan oikeassa. Mulle on SUURTA luksusta kun on parveke (vielä kaksi).

  Jutta: Tuo pöytä on tämän kesän uutuuksia, Blankö- sarjaa.

  ReplyDelete
 8. miten tää postaus näkyi mulla vasta nyt, vaikka eilen olet sen pistänyt...nooh hieno on partsi kumminkin! tuollainen laudoitus on meilläkin tän kevään hommana. meillä on partsilla laatat, mutta ne on tosi kylmät jaloille. Kohta lähden itsekkin ikeaa koluamaan, jos vaikka kerrossänky tarttuisi mukaan mikäli autoon saa mahtumaan;)

  ReplyDelete
 9. Eihän tuo kaipaa kuin kunnon auringonpaisteen enää. :)

  ReplyDelete
 10. Hyvältä näyttää!

  ReplyDelete
 11. Onpa houkutteleva paikka istuksia! Kuppi hyvää kahvia/teetä ja aurinko, niin kyllä kelpaa :)

  ReplyDelete
 12. Kivalta näyttää! Tuo tuoli varsinkin on nami!

  Kyselin just puksipuun talvehtimisesta, kun mulla ne ovat olleet kukkapenkissä ja kuuluvat mielestäni paremmin ruukkuun. Kiva kuullä, että on talvehtinut!

  Mukavia kahvihetkiä!

  ReplyDelete
 13. Hyvältä näyttää! Voi miten kätevät olis ulkonakin tommoset metalliset tuolit puisten sijaan, sillä noihan ei ime kosteutta sisäänsä, joten aina vois vain pyyhkäistä siivousliinalla kuivaksi ja viedä pehmusteen :). Mutta meillä on odottamassa ihan uusi puinen kalusto, joten ihan äkkiä ei vaihdeta metallisiin.
  Täytyy varmaan toiselle puolelle pihaa hankkia pöytä ja tuolit. Sillain sopivasti viisihenkiselle perheelle haaveilen pöydästä ja kahdesta metallisesta tuolista :) ja nimenomaan rauhallisista aamukahvihetkistä ennen töihin lähtöä siinä. Taitaa jäädä ihan haaveeksi vain, mutta ainahan sitä haaveilla silti saa :).
  ...Ja tuskin jaksaisin ennen seitsemää aamulla viedä aamukahveja ulos ennen töihin lähtöä :D.

  ReplyDelete
 14. Anonymous12/4/10

  Kannattaa käyttää sitä Ikean sivujen varastosaldon tarkistusta ni ei tarvitse ees taas ajella!

  ReplyDelete
 15. HIENOOO! Meilläkin tulee nyt se oma parvekeprojekti toteen. Tuommottii ritilöitä voitasiin harkita. Mä halusin myös sellaisen valkoisen muoviräsymaton you know. Pus, pus Karvanoppa, t. Varpu, joka otti tänään ensimäiset askeleet.

  ReplyDelete
 16. Anonyymi: aika usein on niin et ei pidä paikkansa :(

  Suki: kiitti. Hitsit Varpu kohta sä juokset jo !

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!