o
o

Sep 2, 2010

Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty ! - Well planed, half done !Toissa päivänä myin vanhan keittiön. Sillä kustannan uuden rakentamisen + muut remppakulut. Eli mikään ei mene hukkaan ja kummatkin ovat tyytyväisiä; minä ja uusi omistaja.
Kodinkoneet on tilattu ja taitavat olla jo matkalla Suomeen.
Keittiöhana pitää vielä hankkia. Harkitsen Saksasta tilaamista, laatuhanojen hinnat kun on 50 % - 70 % halvempia. Tosin pesukoneliitäntä pitäisi hankkia erikseen ja se on tylsää. Saksassa on eri standardit. Katsokaahan mikä ero; hana Suomessa ja sama Saksassa.
Keittiö puretaan 17. pvä ja sen jälkeen irrotamme lattian sekä puramme alakerran seinän (teemme samaalla pienen kuraeteisen lapsille). 
Kaiken nippelihomman ja maalaamisen hoidan minä. 
Niin, ja suunnittelu se on kaiken A ja O. Siinä säästää, varsinkin kun pyytää tarjoukset kaikesta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ! Vähän klisee, mutta oma mottoni.

NK tavaratalolle tehdyt kuvat: Mikael Beckman.

Tiesitteko muuten Ikea sohvien omistajat tästä Bemzistä ?

Hei kaikki nerot ! Mitä ohjelmia suosittelette kun haluaisin tehdä pohjapiirustuksia tai jotain helppoja sisustussuunnitelmia, minulla on Mac ? 
On tuesday I sold our old kitchen. From that money I pay the all renovating bills. + nothing goes wasted. Both are now happy, me and the new owners.
All kitchen appliances are ordered from Germany and I think they are already on the way.
Kitchen tap I must still order and I´ll probably do it from Germany also. There are good  selection and way affordable prices. Like this tap in Germany and here in Finland.
Renovation starts on the 17th by tearing down the old kitchen. Then we tear the floor and small wall from upstairs hall (we gonna make a bigger entry also. There will fit all kids outdoor clothes and shoes etc.)
I will do all small jobs and painting.
But the most important thing is planing. Well planed is almost half done. Bit of cliché, but  still my motto !

These picture are made for a swedish NK department store by Mikael Beckman.
You who have a Ikea sofa, do you know this Bemz ? (Of course all swedish readers knows this. )

10 comments:

 1. BEMZ on loistava. Olen tilannut sieltä meidän sohvaan jo useammat päälliset ja ollut todella tyytyväinen. Viime viikolla tilasin taas uusia kangasnäytteitä.

  On kyllä mahtava palvelu. Ja sieltä saa päällisiä jo mallistosta poistuneisiin sohviin ja nojatuoleihinkin, joihin IKEAsta ei niitä enää saa.

  ReplyDelete
 2. hienoja nua nk:n kuvat! Kennokuvio on ihanaa. Uuteen kotiin sitten ehkä kylppäriin putkarin yhteydessä.

  ReplyDelete
 3. olisikohan se suunnitteluohjelma sellainen kuin ID, mulla on ainakin se asennettuna, joten täytyy illalla tsiikata... nyt on jo kiire duuniin :)

  ReplyDelete
 4. Huh, järkyttävä tuo hanojen hintaero! Vaikka sama taitaa olla lastenvaunuista autoihin!??

  Voi, kunpa itsekin pääsisi jo remppaamaan ihan omaa kotia...

  Saara

  ReplyDelete
 5. Saara: eiks ookkin ja postikulut on samat kun Suomesta tilaisi. Musta tuo on jo vähän järkkyä. Meillä taitaa olla hinnoissa pientä kuplaa tai "maailman paras maa" lisää.

  ReplyDelete
 6. Tylikäs ja hienosti tehty blogi sinulla! :) Pidän myös tosta NK:n kennokuviosta, mistä bongasitkaan sen?

  http://carlinanelamaa.blogspot.com/

  ReplyDelete
 7. Anonymous2/9/10

  macin käyttäjällä voisi olla helpompaa piirtää vector worksillä. tosin (kaikki) ohjelmat maksavat hunajaa.

  ReplyDelete
 8. Autocadilla ja Archicadilla on muistaakseni kuukauden ilmaiset demot ladattavissa...Googlen SketchUp toimisi ehkä myöskin paremman puutteessa. Archicadilla on lisäksi melko helppo mallintaa (myös valaistusta) riippuen toki mitä on tekemässä. Tietenkin, jos ohjelmaa tarvitsee usein, ei demosta ole pitkään iloa, enkä myöskään ole varma, pystyykö demoon lataamaan materiaalikirjastoja.

  ReplyDelete
 9. Hi Minna,

  I made you my Favourite Blog Friday. Hope its ok to use some pics in my post. Can't wait to see the finished kitchen!

  Tracey

  ReplyDelete
 10. 17 neliötä: ISO KIITOS SINULLE !!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!