o
o

Oct 3, 2010

Eames couple

Hieno pari tai ainakin hienoa työtä tehnyt pari; Charles & Ray Eames (ekassa kuvassa). Ainoa mikä ärsyttää heidän tuotannossaan on se että uustuotanto tuoleissa käytetään nykyään muovia lasikuidin sijaan. Muutos tapahtui 90-luvun lopulla (muistaakseni) ja se on sääli. Lasikuitu on niin paljon kauniimpi ja pinta persoonallisempi.

Meidän oma "Eames couple" on Allot; Aino ja Alvar. Hekin suunnittelivat joitain töitä yhdessä. Tosin Ainon muistetuimmat työt ovat kannu ja lasi toisin kuin Alvarin. Luulen että hänestä olisi kuultu lisää ellei hän olisi kuollut jo 55-vuotiaana.Fine couple; Charles & Ray Eames (first picture) who made true design. I love their chairs, but I don´t like that these new production chairs material is nowadays plastic, instead of fiberglass.  It´s sad because fiberglass looks so much nicer.

Our own "Eames couple" is Aino and Alvar Aalto. They designed some of their works together. Although  Aino´s most popular works are glass and a jug (called Aino). She died at the age of 55 for cancer. I think we would heard more of her if she would lived longer.

7 comments:

 1. Eamesin parilla olis kyl paljon 'must have' -juttuja..
  Aasinsiltana Alvariin - vinttipenkomiskeikalla katseltiin myös vanhoja valokuvia. Meillä on pärskules ollu olkkarissa kaksi Alvarin Tankkia mun ollessa parivuotias. Mutsi oli tympiintynyt niiden sametti- tms.verhoiluun ja hankkiutunut niistä eroon 1979. Arvaa ottaako pattiin?!?

  ReplyDelete
 2. Minä himoitsen sitä kiikkutuolia ja itse asiassa koeistuin sen vasta viime viikolla Stockan lastenhoitohuoneessa(!). Nyt harmittaa kun en tilannut sitä kesällä kun se oli tarjouksessa (ja kun en vielä ollut näillä Kelan "palkoilla":D)

  ReplyDelete
 3. Anonymous3/10/10

  Meillä särkyi juuri kirkas Ainon lasikannu ja kyllä muuten harmittaa! Olin saanut kannun äidiltäni 14v lahjaksi ja silloin ajattelin, että johan on kannussa ruma jotenkin se kahva ja yhtäkkiä vuosien kuluessa silmä tottui ja kehuin kannua kilvan kaikille :) Eräänä päivänä sekoitin viinimarjamehua isolla lusikalla ja päästin lusikan kolahtamaan kannun reunaan ja siihen tuli hiiren mentävä kolo. Melkein itku tuli, koska uusi ei ole sama asia kuin lahjaksi kauan sitten saatu.

  ReplyDelete
 4. Kauniita kuvija ja suomesta löytyy monta kuuluisa suunittelija /henkilöitä vaikka on niin pikkuinen maa... Onko se suomalainen SISU joka yllättää...

  ReplyDelete
 5. A phantastic colaboration indeed. Very unique. They look as if they were having a good time together, don't you think? A beautiful couple. It's just a bit of a shame that most people still only mention his name and not hers.

  ReplyDelete
 6. Aren't they one of the coolest couples? These photos are fantastic!

  The Aaltos are our favourite though!

  ReplyDelete
 7. Ruusuliisa: Autz, niin se mieli muuttuu.

  Kiki: joo Kelan palkoilla ei designia ostella

  Juli: aren´t they. I just love that couple !

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!