o
o

Jan 17, 2011

Bathroom


Tässsä se nyt on, tai siis kalusteet. Mitään pohjapiirustusohjelmia tms. en omista (saa muuten vinkata, jos tiedätte ilmaisia / edullisia Macille sopivia.)
Loppukuusta muutamme vanhempieni asuntoon ja siitä se alkaa. Bye bye 50-vuotta vanhat wc kalusteet, minisauna ja likaiset seinät. 
Tiesittekö muuten että Rakennusvalvontavirasto on vihdoin skannannut kaikki piirustukset nettiin. Sieltä saa tilattua kätevästi kaikki rakennusten vanhat paperit about 3€ kpl. Ei tarvitse enää selailla mikrofilmejä. Syötät vain talosi osoitteen ja löydät kaikki olemassa olevat paperit. Ihan kätevää. 

---------

Here is my plans (well, just the fittings) for our bathroom renovations it´s starting end of this month. 


19 comments:

 1. Näyttää upealta! Meilläkin haaveillaan alkavasta remontista pian.

  ReplyDelete
 2. Ja mieheltäni vielä terveisiä, ilmaisohjelma Google SketchUp. Helppo ja nopea käyttää, jos vaan Mackiin yhteensopiva.

  ReplyDelete
 3. Miten ois netissä toimiva http://www.floorplanner.com/

  Ootan innolla remppakuvia :)

  ReplyDelete
 4. Wau! Upeet materiaalit! :)

  ReplyDelete
 5. Vau, hyvältä näyttää! Valkoiset peruskaakelit on ihan parhaat!

  ReplyDelete
 6. Helena: kiitos, ööm helppo. Yritän. Voi kun ihana profiilikuva teistä !

  Hipsu: kiitos kokeilen tuotakin ; )

  JohannaK ja Saana: kiitos, toivon todella että tästä tulee hyvä.

  ReplyDelete
 7. tuosta tulee todella hyvä. Huomenna tavataan ;)

  ReplyDelete
 8. Peruskaakelit ovat ihan parhaat, hyvältä näyttää suunnitelmasi! Liika erikoisilla kaakeleilla "kikkailu" näyttäisi pian jo vanhanaikaiselta. Suunnitelmasi sopivat asuntonne arkkitehtuuriin/tyyliin mielestäni todella hyvin.

  Jos minulla olisi kylpyhuoneremppasuunnitelmien teko ajankohtaista, mentäisiin meillä ikiklassikoilla, eli Pukkilan 15x15 ja lattiaan saman firman kuusikulmaista klinkkeriä. Näillä laatoilla laatoitettu kylpyhuone on nytkin ja aina vaan näyttää hyvältä (asuntona siis vanha vuokra-asunto ;).

  ReplyDelete
 9. Samaa olisin vinkannut kuin Helena. Se sopii yhteen Macin kanssa. Ollaan käytetty sitä uuden suunnittelussa ja 3D-mallintamisessa.

  Hyvältä näyttää! Haaveilen myös ajattomista peruskaakeleista. Simppelin siistiä.

  ReplyDelete
 10. Anonymous18/1/11

  Hei,

  Mistä nuo lamput on?

  ReplyDelete
 11. Kuivan tilan lamput ovat aika veikeitä!!

  ReplyDelete
 12. Jälleen olet taikomassa jotain ihanaa. Innolla odotan kuvia valmiista kylppäristä.

  ReplyDelete
 13. Anonymous18/1/11

  Hei,
  hyvältä näyttää suunnitelmat! Klassista ja aikaa kestävää.

  Olisin vain vinkannut, että ainakin omasta kokemuksestani malja-allas, jossa on hana altaan ulkopuolella, on melko epäkäytännöllinen. Siinä joutuu aina märillä käsillä mm. sulkemaan hanan sekä säätämään veden lämpotilaa, jolloin vesi valuu altaan ulkopuolelle eli tasolle. Tämän jälkeen taso lilluu vedessä ja se täytyy erikseen kuivata aina hanan käyttämisen jälkeen. Toki tämä on mielipide asia, mutta ajattelin jakaa nämä kokemukset, jos vaikka teillä ei ole vain ko. asia tullut mieleen =)

  -M

  ReplyDelete
 14. Näyttää hyvältä! Peruskaakelit olis meidänkin kannattanut valita; nyt jo tympii valinnat :S

  ReplyDelete
 15. manteli: kiitos. Toivon että lopputulos on hyvä ja joo peruskaakelit on pop !

  M : Tiedän tuon, alakerran vessassa on saman sarjan pikku allas. Joskus vain tyyli menee käytännöllisyyden edelle.

  Ruusuliisa: maku muuttuu yllättävän nopeasti (nimim. kokemusta on ) Yritän valita vain yksinkertaista ja selkeää.

  ReplyDelete
 16. Anonymous20/1/11

  Kyllä muodittomuus on kaakelivalinnoissa ainoa vaihtoehto. Meidän vanhassa talossa julkisaunaa laatoitettiin putkiremontin myötä todella muotivirtauksin, siis suorastaan haluttiin sen olevan vanhanaikainen jo vuoden päästä vtr. kukkaboordit ja -laatat (tyylikkäintä mitä 80-luvulla tiedettiin). Muutama maalikkosisustussuunnittelija -miesasukas pääsi antamaan ohjeet arkkitehdille, vaimoni istui silloin hallituksessa ja ihmetteli ennen suunnitelmien julkistamista "että tietenkin sinne tulee 15x15 seinälaatta ja kuus´kulmalaatta lattiaan alkuperäisin värein, olihan talo jo silloin kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden listalla ja tullaan suojelemaan". Ei, katos kun arkkitehti päätti. Ja tadaa, entisestä hämärän tunnelmallisesta saunahuoneesta muuttui kuituvalohelvetti ja laatat 10x30 vaakaan kahdella eri maitokahvin ruskealla?? Että perkele!

  Mutta teidän ratkasuihin. Kivalta näyttää. Mutta mitkä koukut ja pidikkeet kenties on suunnitelmissa? Ja kuivan tilan lamput vaativat joko kuivaa tilaa tai sitten huonekorkeus yli 225cm. Meidän vanhan kämpän vessan välikatto jäi korkeuteen 220cm, ja valot meni samalla suojaluokkaan muistaakseni IP65.

  /jari

  ReplyDelete
 17. jari: kiitos loistavasta kommentistasi.
  Nuo lamput ovat vielä auki, huonekorkeus on n.230 eli siinä ja siinä. Jos eivät tule kylpääriin, laitan ne eteiseen. Koukut ym ovat ihan yksinkertaiset kromiset perusmallit. (ne jotka vaihdoin pari vuotta sitten kylppäriin).
  Auts, kikkailu ei ole hyvästä, sen olen jo oppinut.

  ReplyDelete
 18. Mainioita valintoja. Meillä suunnitteilla tulevassa remontissa hyvin paljon samansuuntaista. Yksinkertaista ja ajatonta.

  ReplyDelete
 19. Upeet on suunnitelmat!

  Meillä on nyt hana altaan ulkopuolella pöytätasossa. Ja on tosiaan taso yhtenään märkänä! Ja semmoinen kantsii muuten kans huomioida, että jos pesukoneenne on normaalin kokoinen, eli noin 85cm korkea ja siihen lisätään tason vahvuus+malja-allas (monet jopa 15cm korkeita), on altaan reuna jo metrissä, eli jos vaikka kasvoja pesee, valuu pitemmälläkin ihmisellä pesuvedet pitkin käsivarsia. Siksi me päädyimme puoliksi upotettuun altaaseen (korkeus 8cm)ja vain 1,2cm vahvaan täyslaminaattitasoon.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!