o
o

Mar 22, 2011

Kaj Franck


Herra Franckin juhlavuoden kunniaksi kaivoin eilen kaappini peruilta kauniit vanhat puristelasit esille. En ole näitä koskaan käyttänyt, pelännyt että hajoavat. Pyh, lasithan on tehty käytettäväksi eikä säilöttäväksi. Valmistusvuosi taitaa olla melko samoissa kun kotimme ja nyt päätin että nämä viisi kaunokaista saavat olla osa kotimme arkilasistoa. Siihenhän nämä on suunniteltukkin.
Suosittelen ostamaan vanhoja laseja divareista, hinnat eivät ole järkyttäviä ja värit ja muodot ovat todella kauniita. Turha haalia uutuuksia kun vanhoja ihanuuksiakin on vielä tarjolla.
Helsingissä hyvä hinta-laatusuhde on ainakin Helsinki Second Handissä ja Ritva Blomqvistillä Korkeavuorenkatu 27: ssä.

--------

I´w have had these old Kaj Franck glasses for ages but I never used these. Mr Franck is having a 100th celebration year now and I think this a good excuse for me to take these as a  is part of my basic tableware. These glasses are made for use not for concerve.

10 comments:

 1. Näin Minna! Just jollekulle ystävälleni "pauhasin", että on se kumma, kun säilön kaikkea kaunista kaapissa ja käytän niitä vain 'the tilaisuuksissa'. Ja kuitenkin jokapäiväisessä käytössä toisivat moninmonin verroin enemmän iloa ja kauneutta. :-) Käyttöön siis!

  ReplyDelete
 2. yes definitely to be used. no point them being in a cupboard unseen. lovely colours.

  ReplyDelete
 3. Oho! Minä en tiennyt/tajunnut että nuo ovat Franckin tuotantoa. Noita on mulla kaapissa muistaakseni kolme kappaletta, enkä ihan samasta syystä ole uskaltanut niitä ottaa käyttöön, kun ovat niin hauraita. Lähinnä nostalgiasyistä olen niitä säilönyt, kun ovat mummoni peruja. Kiva tietää, että ovat Franckia, olen nimittäin ollut monta kertaa vähällä kiikuttaa niitä kirppuun! :-O
  (tää mun disaintietous on näemmä aika nolostuttavalla tasolla, ehheh...)

  ReplyDelete
 4. Satu: arjesta pitää tehdä juhlaa, tai jotain. Olen tullut siihen tulokseen että haluan käyttää kauniita laseja myös lapsilla, ja uuups jos hajoavat niin ei voi mitään. Sehän on elämää.Turha niitä on kaappiin säilöä.

  Francesca: Colors are great : )

  Dooda: ei kaikista vanhoista laseista ota Erkkikään selvää kuka ne on tehnyt. Nämä lasit ovat Kaj Franck kirjan kannessa joten oli aika helppo aikoinaan päätellä kenen tuotantoon kuuluvat. Ja siis ota käyttöön äläkä säilö. Kauneus on katoavaista mutta kyllä sitä arkeen tarvitaan ; )

  ReplyDelete
 5. Samaa mieltä! On myös turha hautoa kaappiin ns. juhlavaatteita, joita käyttää vain muutaman kerran vuodessa. Samoja vaatteita voi yhdistellä monella tavalla ja heittää mekon päälle vaikka arkea juhlistamaan. Nuo Kartiot ovat kyllä ihania. Suosikkilasini.

  ReplyDelete
 6. Dolores: juuri näin : )

  ReplyDelete
 7. Mä olen myös sitä mieltä, että mitä niitä vanhoja laseja kaapin perukoilla säilyttelemään. Käyttöönhän ne on alunperinkin tarkoitettu. Ja kukas niitä kauniita laseja sieltä kaapin perukoilta ihailisi kuin korkeintaan itse kaappeja siivoillessa. Jos laseja menee rikki, niin sehän on vain elämää.

  ReplyDelete
 8. juuri näin, kaapin perukoilta käyttöön vain! ja tosi hyvä huomio, miksi ostaa uutta kaupasta kun vanhojakin myydään. oon harkinnut uusien franckien ostamista, mutta enpä harkitse enää, vaan koitan sun innoittamana etsiä vanhoja:)

  ReplyDelete
 9. Juu, arkeen aarteet mukaan! Ovat kyllä todella kauniita ja punaista lasia näkee harvemmin.
  Ovatko ne muuten ohuempaa lasia mitä nykyään tuotannossa olevat?

  Olen kyllä sitä mieltä, että Kartio on paras lasi mikä kädessä voi olla.

  ReplyDelete
 10. Kimpassa (ja Dolores) : nämä eivät ole Kartiot, vaan jotkut esi sellaiset. Ovat ohuempaa lasia ja pienemmät.
  Kaj Franck kirja antoi nimeksi vain puristelasisarja ei muuta.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!