o
o

Apr 21, 2011

Thrifting
Vuokrasin ekan kirppispöytäni Hietsun kirppikseltä vuonna 1989 (olin siis 16 vee) ja siitä lähtien kirppikset ovat kuuluneet enemmän tai vähemmän elämääni. Kierrätän kirppiksillä kaiken turhan pois ja hankin myös välillä jotain "turhuuksia" tilalle. 
Mujin New York palikat muutamalla eurolla, nuorimalla rantasandaalit ja Arabian vanha kukkaruukku myös kahdella eurolla. Mites te siellä, jaksatteko kirppiksiä vai onko helpompaa roudata raasti roskiin tai hyväntekeväisyyteen.

-------

I rented my firs flea market table in year 1989,  I was sixteen. Since that flea markets have been more or less part of my life.
Here is my latest finds. Muji´s New York wood blocks, beach sandals for the youngest one and old Arabia´s flower pot. How about you, do you have interest for flea markets ? I

17 comments:

 1. Jaksan kirppiksiä. Hietsuun vietävä kasa sen kun kasvaa. Ja kierteleminen - se se vasta mahtavaa onkin. Aarteenmetsästystä.

  ReplyDelete
 2. Periaatteessa kierrätän kaiken mahdollisen, mutta välillä lahjoitan jutut hyväntekeväisyyteen, että saan äkkiä nurkista pois.

  Kirppareilla on ihana kierrellä!

  ReplyDelete
 3. Interest? Oh, I am obsessed with fleamarkets! Here in Norway they are amazing and there are sooo many of them! I love the feeling when I first walk into one, wondering what treasures I ma going to find!

  ReplyDelete
 4. Ehdottomasti kirppiksien kannattaja. Rakastan kirppistelyä, sitä tunnetta kun tekee oikein mahtavan löydön edulliseen hintaan. Tykkään myös käydä muutaman kerran vuodessa myymässä omia turhaksi käyneitä juttuja pois.

  ReplyDelete
 5. Rakastan kirppistelyä! juuri tänään juteltiin ystävän kanssa, kuinka jonkun mahtavan löydön tekeminen tekee onnelliseksi :D

  Saara

  ReplyDelete
 6. Just odotan autoa käyttööni että pääsen siivoilemaan kirppispöytääni.Parin kuukauden välein vien roinaa,lähinnä lasten vaatteita ja koko ajan karsin tavaramäärää pienemmäksi.Mitä sieltä yli jää niin menee Konttiin,joka on kätevästi siinä vieressä.Lähes joka huonekalu meillä on kirppiksiltä tai vanhojen tavaroiden liikkeistä.Ainoa uusi taitaa olla Ikean Lillesand-parisänky.Kodintekstiilit,lelut,vaatteet,astioita kantautuu takaisnpäin.Vanha englantilainen kuvioposliini ja kotimainen lasi tällä hetkellä polttelis eniten :) Tuskin sieltä taloudellista hyötyä juurikaan jää mutta pysyy tavaramäärä balanssissa.Hietsuun olisi ihana päästä joskus myymään,Helsingissä asuessa kävin Valtterin kirppiksellä myymässä pari kertaa,kokemus sinänsä sekin,porukka on ku haaskat raadolla kun nostaa kassin pöydälle :)

  ReplyDelete
 7. Sanon kyllä kirppistelylle! Harvemmin teen oikein riemu-löytöjä, mutta jokunen sellainenkin on sattunut eteen.

  Juuri parhaillaan myyn kaiken, jota en usko tarvitsevani kirppistellen. Ettei sitten muuton hetkellä turha tavara pursua laatikoista : )

  ReplyDelete
 8. Hmmm. jos olen rehellinen, niin käytän kyllä kirppiksiä liian vähän. Tai myyn siellä kyllä omiani, mutta en (muka) koskaan löydä mitään ostettavaa. Oikeasti, en osaa etsiä hyvää laatutavaraa, tai en kai jaksa vain penkoa tarpeeksi. :/
  Pitäis lähteä joskus jonkun kunnon kirppishaukan oppiin...

  ReplyDelete
 9. Ehdottomasti kirppis. En ymmärrä ihmisiä jotka nakkaa hyvää tavaraa roskiin, tiedän sellaisia ihmisiä ja niin harmittaa! jos ei jaksa mennä myymään, niin lahjoitus sitten. Itse menossa ens kuun alussa valtterille myymään :)

  ReplyDelete
 10. Ainiin, itse taisin olla n. 10v kun olin ekaa kertaa kirppiksellä myymässä serkkuni kanssa :)

  ReplyDelete
 11. Arvasin kyllä tämän, kirppistelijöitä löytyy ja paljon ; )


  Kotoilija: aarteiden mestästys onkin parasta, tosin aivan liian vaikeata nykyään.

  Riikka: ihan sama : )


  Lisa Kjellerod : ooh, that´s nice to hear. My husband travels in Norway twice a moth. Some day I´ll come with with him and just browse around flea markets : )

  Laura: ihan sama : )

  Saara: sen tärden minäkin jaksan kierrellä kirppiksiä : )

  Ripsukaisa: Hietsu on ihana. Itse ostan kotiin jotain pikku juttuja ja lapsille olen ostanut ihania leluja. Muutaman hauskan vaatelöydönkin olen itseleni tehnyt. Hyvä kirppislöytö on kuin pieni lottovoitto.

  Anne: Vaatii aika paljon kärsivällisyyttä kierellä kirppiksiä. Yritän myös myydä pois enemmän kun ostaa ; )

  Laura: tarvitset vain hyvän oppaan : ) ja kyllä sitä joskus löytää jotain kivaa, hyvää ja laadukasta. Yritän kyllä itsekkin myydä enemmän pois kun ostaa.

  Jonna: ihan sama. Oi, sä olet todellinen kirppispro 10 v. siistiä ; )
  Olen opiskeluaikoinanin tehnyt uskomattomia roskislöytöjä ; )

  ReplyDelete
 12. Kyllä kirppareille. En tiedä parempaa tapaa rentoutua kun antaa vaan ajan kulua ja koluta pöytiä läpi. Aika harvoin tekee mitään tosi löytöjä, mutta sitten on päiviä että yhdestä pöydästä löytää vaikka mitä. Oma projektini on oikein hyvällä mallilla. Operaatio nurkkien tyhjennys on edennyt hyvin ja olen melko tyytyväinen kadonneen roinan määrään.

  ReplyDelete
 13. Ehdottomasti kirppikset, meidän koko koti on kalustettu ja sisustettu kirppis- ja kierrätyskeskuslöydöillä. Sitä tunnetta, kun löytää jotain kallista designiä parilla eurolla kotiin viemisiksi :)

  ReplyDelete
 14. Anonymous21/4/11

  Myöhäisenä vastaan myös kyllä! Oma kirppisura alkoi Hietsusta myös reilusti yli kymmenen vuotta sitten ja koko kesksusta-aika tuli kierrettyä kirppiksiä tehotempolla. Esikoinen liinassa luuhasin yhden kesän non-stop hietsussa. Nyt Espoolaistuttuamme löytösykli on harventunut, käyn lähinnä itsepalvelukirppiksillä, mutta kesäisin tottakai hietsussakin. Kierrätän paljon naapureille, ystäville, annan apua tarvitseville.

  Minusta on hienoa että myös lapset ymmärtävät että kaiken ei tarvitse olla uutta, jutellaan mistä tavarat tai vaatteet ovat tulleet ja että ne voidaan myös tarpeettomina sitten jakaa eteenpäin. Esikoisen lempipaita on kirppikseltä, ja sen hän myös muistaa aina mainita :)

  ReplyDelete
 15. Terhi: en tiedä kuinka monta Ikea kassia olen tänä vuonna kirppareille tyhjentänyt ja saanut ihan kivat rahat jotka olen käyttönyt mm. remonttiin ja muuhun hyödyllisen. Kiertely on minustakin rentouttavaa, ihan parasta "omaa aikaa".

  manteli: sanos muuta. Arvaisin että täältä löytyy näitä kirppis faneja ; )

  Noora: Lapsille olen tehnyt hyviä kirppis löytöjä ja meilla ne ovat yhtä arvossa kun uudet, tai no, itse arvostan niitä enemmän.

  ReplyDelete
 16. Anonymous22/4/11

  Kunpa ois tajunnu jo 80-luvulla napata ne aarteet talteen kirppareilta, milloin oli liikkeeellä vielä antiikkisia astioita ym.
  Löysin kyllä silloin jo jostain lähetyskirppareilta vanhoja 50-luvun pitsitoppeja ym. Siihen aikaan oli jotenkin nolompia muka kirppikset, eikä niitä juuri ollutkaan.
  Nykyään on tavallaan trendikästä koluta niitä.
  Muistan kuitenkin käyneeni jo teinistä kaikki löytötorit läpi. Mummolan vintit oli silti parhaita aarreaittoja. Ja ne mistä ei tykänny nuorena, menee nyt todellakin!
  Oon antanu Fidalle kampetta myös, kun aina ei jaksa pöytää kasata. Miehet hakee pakulla tavarat ovelta, kätevää=))

  NOPPA

  ReplyDelete
 17. Noppa: no joo, 80-luvulla oli terendikästä ostaa uutta ja heittää vanhat roskiin. Onneksi ajat ovat muuttuneet : )

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!