o
o

May 24, 2011

HaysYläkerran partsi sai heinänsä. Pikku sinttejä vielä, eivät pahemmin heilu edes tuulessa. Lippulappu kyljessä lupaili metriä, katsotaan toteutuuko. Kiitos RuusuLiisa vinkistä!
Heinät on istutettu valkoiseen muoviämpäriin jonka pohjaan tein muutaman reiän. Kannen (ämpärissä oli kansi ostettaessa) laitoin tuonne ruukun sisälle korotuspalaksi. 
Ehkä kohtapuolin kaislikossa suhisee tai sitten ei...

-------

I bought  simple "hays" to our upper balcony. Now I´m just waiting these to grow. In the label it says: grows in to 1 meter. Let´s see, I might get my own tiny reeds.
Thank´s RuusuLiisa, she gave me a hint.11 comments:

 1. Onks toi kirjoheinäkauraa, vai mitä? Siitä tulee sairaan makee, jos kasvaa oikeesti metriseks! Toivottavasti se viihtyy tuossa ja villiintyy oikein :) Mä odotan jännityksellä mun viimekesästä elefanttiheinää, että mitä siitä tulee...vähän vihreetä siinä jo on, mutta ei kovin lupaavalta vaikuta :D

  ReplyDelete
 2. Lehdokki: Istutin nuo niin kiirellä että unohdin katsoa nimen, tarkistin kasvun ja se on 1m ja kesto 1-3 vuotta. Saa nahdä mitä tulee. Tämä tosin on aurinkoinen paikka johon tippuu räystäältä vettä aina kun on satanut eli olosuhteet ovat mainiot.

  ReplyDelete
 3. Näyttäisi vähän viiruhelpille -> http://tinyurl.com/3w4eore

  Mulla kasvoi tuota entisen kodin pihalla ja se kasvaa todellakin noin metrin mittaiseksi ja vieläpä melko nopeasti. Ja suhisee tuulessa ihanasti!

  Kunhan uuden kodin pihamaata pääsen laittelemaan syksymmällä, niin tuota ihanuutta istutan pihan laitamille varmasti.

  ReplyDelete
 4. 040620: no sitä se varmaan on ja odotan tosiaan että tuosta hieman villiintyisi. Voi olla että siirrän sen talveksi sisätiloihin, saa nyt nähdä millainen siitä tulee. Kiitos !

  ReplyDelete
 5. Eipä kestä :)
  Viiruhelpiltä minustakin näyttää.
  Anna heinän talvehtia maassa ja keväällä surutta jaat sen pariin uuteen ruukkuun. Ja ne korret voi leikata syksyllä alas, vaikka ne neuvotaankin leikkaamaan vasta keväällä. Nää vikat ohjeet tuli mein mutsilta ;D

  ReplyDelete
 6. Ruusuliisa: siellä on sitten hitusen hortonomin vikaa ; )
  Kiitos sinulle terkut äidillesi !

  ReplyDelete
 7. Viiruhelpiksi minäkin luulen, meitin pihassa kasvaa ihan järkkyä vauhtia, ja se sitten maahan istutettuna haluaa levitä voimakkaasti.. Joten valitkaa maahan istuttaessa paikka tarkoin, tai rajatkaa istutusalue hyvin!! :D Täällä edellinen omistaja ei ollut rajannut, ja täällä suhisee välillä vähän liiankin kanssa ;)

  ReplyDelete
 8. Jep, unohdin tosiaankin mainita tuon leviämisen. Jos istutat tuota jossain vaiheessa avomaalle, niin kannattaa vuorata istutuskuoppa kaksinkertaisella juurimatolla ja käydä aikaajoin läpi kasvuston reunat, etteivät rönsyt pääse juurtumaan. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kasvi leviää pienistäkin juuren palasista, aivan kuten voikukka, joten pahimmillaan tuosta heinästä voi saada pihalleen sitkeän vitsauksen. Parvekkeella sitä ongelmaa ei tietenkään ole. :D

  ReplyDelete
 9. Litunen & 04620: Kiitos vinkeistä! Tämä on ihan parasta, siis te huippu lukijani njotka tiedätte kaiken ; )

  ReplyDelete
 10. Onkos sun heinäset kasvaneet ruukuissa hyvin? Pälmähti mieleen tässä pihalla ihmetellessä :D
  Tuli nimittäin mieleen, että miksipä kantaa rahaa kukkakauppaan turhaan, kun voisin maasta noukkia viiruhelpiä ruukkuihin terassille.. :) Mahtavaa kun täältä blogimaailmasta saa näitä ideoita, jotka ei välttämättä muuten mieleen juolahtaisikaan!

  ReplyDelete
 11. Litunen: tuossa ne heiluu. No totta, ne vain täytyy kaivaa hyvin esille. Noissa ainakin oli aika isot/ pitkät juuret.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!