o
o

Sep 23, 2011

stairs
Our row house, built in 1959, has a spiral stairs witch divides the house in three levels. Some days I love these stairs and some days... well, not so much... For instance when I have to clean up. But these gives so strong personality in to our house that I can´t even think what would be living in a one level house.
Pictures are taken from downstairs to upstairs. ***Kotimme on kolmessa kerroksessa, 1959 rakennetussa rivarissa. Läpi asuntomme kulkee kierreportaat joita rakastan ja... välillä myös... no, en niin paljon. Siivoaminen on totista jumppaa ja muutenkin tulee kivasti liikuntaa lasten kanssa ; ) Portaat kuitenkin tekevät kodistamme persoonallisen, antavat sille hieman luonnetta ja jos totta puhutaan en edes osaa enään kuvitella millaista on asua yhdessä kerroksessa. Ainakin pitäisi alkaa urheilemaan, huh.
Kuvat on otettu alakerrasta yläkertaan.

16 comments:

 1. Kauniita tällaiset fiftariportaat! Ja tosiaan tuovat persoonallisuutta kotiin. Itsekin asun 1959 rakennetussa talossa, harmi vaan, että vain yhdessä kerroksessa, joten tällaiset kaiteet löytyy vain rappukäytävästä. :) Lapsuudenkodissani on portaat ja jotenkin tuntuu, että ne kuuluvat joka asuntoon.

  ReplyDelete
 2. Anonymous23/9/11

  Kauniit, aivan kuten jok'ikinen kodistanne kuvaamasi yksityiskohta muutenkin. :D

  Kierreportaat on ihan eri maailmasta esteettisesti kuin muut porrasmallit...mutta mulle jäi niistä sellainen fobia joka tietysti siitä seuranneen varovaisuuden takia on osoittautunut hyväksikin: tämä suomalainen naistoimittaja joka kierreportaissaan kompastui kantamaansa pyykkikasaan ja neliraajahalvaantui. Sen jälkeen en kanna m i t ä ä n portaissa ellen aina pidä myös toisella kädellä kaiteesta kiinni. Katson myös nalkuttamiseen asti että ainakin näköpiirissäni perheenjäsenet tekevät niin myös. ;D

  t.Susse

  ReplyDelete
 3. Noi portaat ja tuo pylväs ovat mahtavat! Juoksisin vaikka kuinka monta kerrosta edes takaisin, jos saisin kotiini tuollaiset.

  ReplyDelete
 4. Karoliina: juu persoonallisuutta ne tuovat mutta myös hyötyliikuntaa ; )

  Susse: Muistan todella kyvin tuon ko. tapauksen. Olen aikamoinen hätähousu itsekkin välillä, mutta portaissa tosi tarkkana. Kun muutimme näin painajaisia että lapset kompastuvat. Nyt kaikki ovat jo tottuneet näihin, etenkin tuo kaks vee joka toivoo aina "hissiä" eli että kannan häntä ; ) Ja joo, kehto oli minun.

  Laura: Sun pitää tulla testaamaan ; )

  ReplyDelete
 5. I like these stairs!

  Great Great Great!!

  ReplyDelete
 6. Teidän portaat on kauniit, mutta kyllä yhdessä tasossa on mukava asua :)

  ReplyDelete
 7. En osaisi itsekään asua yhdessä tasossa. Sitäpaitsi lapsilta saa vähän enemmän rauhaa kun olemme välillä eri kerroksissa ;)

  Tuo kaiteen kaarre päädyissä on ihanan aistikas.

  ReplyDelete
 8. Absolutely beautiful!!

  ReplyDelete
 9. Ihana valkoinen koti!!!
  Terveiset Frankfurtista

  ReplyDelete
 10. Upeat! Ja ihan mahtava valo. <3
  I feel you. Muuta jumppaa sun ei tarvitse harkitakaan.
  Kahden kerroksen elämää meillä, tavarat kuitenkin tuppaa leviämään aina väärään kerrokseen...ja itse kaipaan sitä fiilistä mikä tulee kun kaikki on samassa tasossa, tuntuu että hallitsen helpommin kokonaisuutta kun kaikki on siinä ulottuvilla. Tehdashalli tai jumppasali ois meidän poppoolle se ideaalein. ;D

  ReplyDelete
 11. Mä vaan niin rakastan teidän kotia. Siis ainakin sellaisena, kun sen blogin kautta kuvittelen. Noin kauniit portaat ottaisin kyllä koska vaan. Vaikka vaan nurkkaan koristukseksi ja kirjahyllyksi :D

  ReplyDelete
 12. They are gorgeous! x

  ReplyDelete
 13. Pauliina: lasten kanssa kyllä, mutta kaikkeen tottuu ; )

  Nanainen: en harkitse jumpaa ; ) Tehdashalli kuulostaa aika houkuttelevalta, mutta joo olen jo aika tottunut, vaikkakin inhoan tavaroiden viemistä ylösalas.

  Lilianna: kiitos, tosi yritän tarjota siitä niitä parhaita paloja, jätän sen arjen ja sotkun ihan suosiolla kameran toiselle puolelle ; )

  Crystal: thank´s

  ReplyDelete
 14. I just love your stair, Minna. But I know exactly what you mean: we have 5 floors in our house (one room per level)... nothing but stairs. Just not that beautiful as yours.

  ReplyDelete
 15. Julia: I remember that your have stairs but five, uuuh that´s heavy.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!