o
o

Oct 6, 2011

playing
I haven´t never understand why people (with kids) use carpets under the dinner table?  It just collect all crumbs etc. But of course I had to test it with this old rug ; ) Decorating is like playing, you can´t take it too seriously. Its just fun with different kinds of experiments.
Which one is better, with carpet or without?

***

En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä matto ruokapöydän alla juttua, varsinkaan lapsiperheessä. Sehän vain kerää kaikki murut ja roskat. Ajattelin kuitenkin testata tämän vanhan maton kanssa, eihän sitä muuten voi tajuta. Sitäpaitsi oma kodin sisustamiseen ei pidä suhtautua liian vakavasti sehän on puhdasta leikkiä ja erilaisia kokeiluja.
Kumpi muuten on parempi, maton kanssa vaiko ilman mattoa?

21 comments:

 1. Itse otin maton pois (ja kaipasikin jo vaihtoon) kun pikkuneiti alkoi syödä syöttötuolissa. Nytkin lattiassa on sellainen kuuraaminen joka päivä, että matto alla olisi vähän liian kovilla... Ehkä sitten taas katsellaan mattoja jos tämä sotkeminen tästä joskus siis laantuu :)

  ReplyDelete
 2. Ei mattoa ruokapöydän alla, hui kauhistus kun se oisi likanen nopeasti! Hellan ja tiskipöydän edessä meillä on räsymatto. Ja mietin että kun nuo tuolit vetää kauemmaksi pöydästä istuessa, niin ne ovat vai puoliksi maton päällä? Eli maton pitäisi olla isompi.

  ReplyDelete
 3. Anonymous6/10/11

  Pitäisikö sen olla inan isompi?

  ReplyDelete
 4. Ei oo, eikä heti kohta tuu. Eipä noita ole juuri missään meillä.

  ReplyDelete
 5. Anonymous6/10/11

  Minun mielestä on parempi ilman tuota mattoa, sillä matto näyttää liian pieneltä pöydän koon sekä tuolien liikkumavaran suhteen. Jos perheen joltakin syöjältä osa ruoasta lipsahtaa helposti vielä lattialle, on ilman mattoa -vaihtoehto muutoinkin parempi. Myöhemmin sitten isompi matto.. ;)

  ReplyDelete
 6. tutu-täti6/10/11

  no, ilman muuta ilman! Edellisten kommentaattoreiden lisäksi perusteluna, jotta siihen kompastelee jatkuvasti eikä tuolit pysy suorassa muuten kuin kuvissa ;)

  ReplyDelete
 7. Joskus oli matto. Se laitettiin asumaan köökin RUOKAPÖYDÄN alle. Se oli virhe. Matto sai yllensä niin paljon krääsää että raukka tukehtui. Siunasimme maton mattotaivaisiin ja siitä lähtien matot ovat asuneet kokonaan pois köökistä... Trauman myös aiheutti ;)))))

  ReplyDelete
 8. I ❤ matot, MUTTA just tällä hetkellä lattioilla ei oo maton mattoa. Paitsi kuistilla josta tullaan sisään. Inhoan kokolattiamattoja ylikaiken, mutta siihen laitettiin tekoruohikko (ja kärpässieniä :)) ja se on ihan hauska kurastoppari. Mut se siivous...Kamalata!
  Matto ruokiksen alla-ei ikinä enään! Korkeintaan sellanen jonka voi heittää pesukoneeseen. Räsyt on siitä kätsyjä. Jos on turbokokonen pyykkikone. :)

  Lempparille tehtiin just niinku Niina&CO, villasella karvalankamatolla oli maailman paras köllötellä takan eessä, karvakuonotkin ja nimenomaan just ne. Ja siks se myös lähti. Ihan törkee pölyn, karvan, legojen ja hilujen kerääjä. Jumalattoman kokonen, tartti kaks miestä roudaamaan sitä hankeen lumipesulle.

  Toi sun sileäkarvainen lentävä matto vois toimia tossa takan eessä. Oot jonain jumppapäivänä varmaan jo koklannu. ;D

  ReplyDelete
 9. Juu, en minäkään ymmärrä miten lapsiperheessä toimii matto ruokapöydän alla! Samoin tulee mieleen, että jos se olisi isompi, tuolin jalat olisivat kunnolla maton päällä eivätkä ruttaisi mattoa. Pois vaan siis, sanon minä. =)

  ReplyDelete
 10. Anonymous6/10/11

  Ehdottomasti matto!

  ReplyDelete
 11. Olen muuten miettinyt ihan samaa, että mitä hittoa oikeastiko lapsiperheessä matto ruokapöydän alla. Meillä ei ole, tulisin kertakaikkiaan hulluksi sen siivoamisen kanssa.

  Mutta tuossa kuvassa tuo jotenkin viimeistelee tilan tuo matto. Odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksia. :)

  ReplyDelete
 12. Matto ruokapöydän alle ehdottomasti oli sitten muruja ja sotkua tai ei =) Sulla on sitäpaitsi aivan hurmaava aito matto siellä möhniä keräämässä ja senhän voi kylvettää lumessa talvella =)

  ReplyDelete
 13. Mahtavia kommentteja -siis puolesta ja vastaan. Matto on pieni (tuohon) eikä ole koskaan löytänyt paikkaa muualta kuin autotallista. Aina tasaisen välein tuon se sisälle ja kokeilen kaikkea.
  Matto lähti jo -sinne mistä tulikin ja toinen ehdokas on tilalla. Minulla on kaksi ns. reservimattoa. Kuvia tulee jossain vaiheessa : ) : ) KIITOS kaikki!

  ReplyDelete
 14. Anonymous6/10/11

  En laittaisi mattoa kenenkään ruokapöydän alle mutta ei se nyt niin hirveää ole jos sellainen sinne pöydän alle joskus jollakulla eksyy...

  ReplyDelete
 15. Anonymous7/10/11

  Matto. Iso matto. Ei ihan pikkulasten kanssa, mutta lähempänä kouluikää läjiä on pöydän alla vähemmän. Varpaat tykkää lämpimästä.

  ReplyDelete
 16. HIeno matto kyllä, vaikka otsiaan taitaa olla pieni tuohon paikalleen.
  Meillä taasen ruokapöytä (metallia ja lasia) tuntuu leijailevan ilman mattoa. Leijailu nyt ei oikein kuvaa tilannetta, mutta en keksi muutakaan sanaa, sopiva matto ikäänkuin saisi pöytäryhmän koottua. Mattoa ei siis vielä ole.

  Saara

  ReplyDelete
 17. I like the rug, but is it working for you? With all the crumbs and all, like you say, it might be a problem...

  ReplyDelete
 18. Not your goddesses: It´s not working ; ) I took it way.

  ReplyDelete
 19. Anonymous12/10/11

  Oh, too late to comment ... but anyway: I think people put rugs under tables to protect their floor from scratching chair legs. little felt stickers under the chair legs do the same. And look much better/uncluttered. A rug under a table would make only sense if you had wall to wall carpet that needs protection from the food. otherwise, not.

  ReplyDelete
 20. Itse olen sitä mieltä että ilman mattoa!! Eikä pelkästään käytännön syistä - vaan esteettisistä syistä. Näyttää paljon paremmalta ilman, maton kanssa koko ruokapöydästä tulee kuin yksinäinen saari lattiameressä. Itseä on just ottanut silmään tuo matto ruokapöydän alla ruotsalaisissa kodeissa...

  ReplyDelete
 21. Katja: matto taisi olla päivän tuossa. En ymmärrä ruokapöydän alla mattoa ; ) halusin vain testata. Tämä yksilö ei ole koskaan löytänyt meiltä paikkaa. Hyvää viikkoa!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!