o
o

Jan 24, 2012

tuesday collageMaking collages is just fun and good camera practice for me.

Check this Benita´s article about Lightscoop. Proper flashes are expensive and I can´t afford a one but this is seems to be great. My order went through already... 

***

Kollaasit ovat hauskoja ja vaikka en omista paljoa pikkusälää, aina jotain löytyy. Hyvää harjoitusta kuvaamiseen  ja ihan muutenkin. 

Kuvaamisesta kiinnostuille suosittelen tätä Benitan juttua Lightscoopista. Itselläni ei ole varaa kunnon salamaan mutta tähän kyllä on. Tilaus lähti jo ja nyt odotan innolla. Pimeässä on tylsä kuvata.

17 comments:

 1. Jes, mäkin tarvin tuollaisen!

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä. Tykkään kuvata, mutta koskaan ei mukamas ole aikaa paneutua asiaan kunnolla. Tarvisin kunnon kurssin, kädestä pitäen.

  ReplyDelete
 3. Kiitos vinkistä! Saako udella mitä suuruusluokkaa postikulut olivat?

  Itse vähän aikaa sitten Valotornista "valokuvauslampun" ja päivänvalospotin lähinnä ruoka-annosten kuvausta varten. Yhtäkään kuvaa en ole vielä blogiin saakka saanut, mutta spotin alla kuvatuissa kokeiluissa värit näyttivät hyviltä ainakin kameran ruudulla.

  ReplyDelete
 4. Pauliina: Niin minäkin : )

  Terhi: Aloita lukemalla manuaali ja sitten vaan treeniä.
  Eipä kestä, näistä vinkaa aina mielellään.

  Marja: 8$ eli ei ole paha, noin 7€. Oi kuulostaa hyvältä. Minä kuvaan ihan peruskamoilla (Canonin perus järkkäri, jalusta ja yksi extra linssi) ja nyt haluan oppia vähän salaman käyttöä ja hyvään ei ole varaa joten olkoot tämä oikotie.

  ReplyDelete
 5. Onko pointti siis se, että tuo härveli suuntaa kameran perussalaman kattoon? Ensin ihan innostuin, mutta enpä taida moista tarvita, kun mulla on "käänneltävä" salama?

  ReplyDelete
 6. No ei kyllä ole pahat postikulut, täytyy pistää vettimen osto harkintaan.
  Harrastelijapohjalla ja perityllä Canonin järkkärillä minäkin kuvaan ja yleensä automaattiasetuksilla :). Käyttöohje on tulostettuna, mutta vielä en ole siihen ehtinyt perehtyä. Nuo lamput hankin siksi, että pääsisi vähän vähemmällä säädöllä kuvankäsittelyssä ja sais ehkä joskus otettua sisätiloissakin kuvia neulomuksista eikä tarttis odottaa viikonloppua ja luonnonvaloa.
  Edellisessä postauksessa bongasin muuten monta yhtäläisyyttä meidän perheen syntymäaikojen kanssa :).

  ReplyDelete
 7. sanna matilda: Minulla ei, ainoastaan se kameran perus pop-uppi joka kohdistuu pienelle aluelle. Tämä heijastaa salaman katon kautta pehmeästi kohteeseen, laajemmalla vaikutusalueella. Kapistuksen omilta sivuilta löytyy tarkemmat selvitukset ja ennen-jälkeen kuvat.

  Merja: joo ei olut pahat postikulut. Samoilla vuosirenkailla mennään.

  ReplyDelete
 8. mun kuvaamisinspiraatio on ihan kateissa. kauhee kiire muka. ja tietysti tämä valottomuus.
  mistä tollasia koukkuja saa? sopis meidän uuteen kotiin just hyvin :)

  ReplyDelete
 9. Nice picture, Minna!
  Ordered a Lightscope too. Thank you for the tip! That's what we need in dark times...
  Looking forward to your results.

  ReplyDelete
 10. Tosi kiva - ja tuo marjaisa kuva alapuolella on todella upea!

  ReplyDelete
 11. Mun isukki oli valokuvaaja. Sillä oli kaikki värmeet. Mut sitte tuli digidigi yms ja tää heitti kaamerat suohon!

  *mistähän oon periny äkkipikasuutta, nii mistähää ;D*

  ReplyDelete
 12. Outi: tiedän tunteen, omani alkaa taas hiljalleen palaamaan. Hyvät viikonloput!

  Julia: it sounds great and I´m just waiting to test it : )

  Pieni lintu: kiitos!

  Nina Oivi: ei kyllä taida olla ainut kuvaaja joka teki niin. Jos taitaa perinteisen järjestelmän hyvin ja tilalle tulee täysin uusi, kyllähän se potuttaa. : ) Toisaalta harmi mutta jotenkin ymmärrän.

  ReplyDelete
 13. This is gorgeous... what a lovely, neat collection of things :)

  ReplyDelete
 14. Hei, olen itsekin koonnut kollaaseja ja kuvannut niitä Nikon D80:lläni, mutta jostain syystä aina jonkun tavaran reuna jää epätarkaksi. Olisiko sinulla vinkkejä tällaiseen lähikuva/kollaasikuvaukseen?

  (Voihan olla, että linssissäkin on jotain vikaa, sillä epätarkkuus tuntuu aina olevan vasemmalla puolella ja linssi on tapaturmavakuutuksen tiimoilta vaihdettu...)

  Kiitos jo etukäteen, vaikka vain muualle ohjaamisesta! :)

  ReplyDelete
 15. Sirpa: En ole kun harrastelija ja siinäkin aloittelija mutta tiedän mitä tarkoitat. Veikkaan että linssi on vääränlainen tiiviiseen kollaasikuvaan, en valitettavasti osaa sanoa muuta. Omani otin tuolla canonin 50mm/1.8 joka on hyvin edullinen mutta valovoimainen linssi. Se että kuvan ottaa kohteen päältä tasaisesti on myös aika tärkeää.

  ReplyDelete
 16. Kiitos vastauksestasi Minna. Jatkoin kokeilujani ja itse asiassa terävyyttä tuli lisää kun siirsin fokuksen tuohon ongelmalliseen vasempaan reunaan. Lisäksi muutin aukon f5.6:sta f8:aan ja taiteilin tripodilla...jees, mutta en kiusaa sinua tällä aiheella enää! Mukavaa kevään ja valon lisääntymisen odotusta :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!