o
o

Feb 1, 2012

I can´t live without...
Well, without a washing machine. It has again showed its power during these past weeks. All three kids have had a tummy bug and yes, a heavy vomiting... Nice.
One of the best parts in our bathroom renovation was that the machine is now inside the bathroom. It used to be in a hallway. Better, so much better. I don´t need much space just well designed and organized spaces.

***

Pari viimeviikkoa on taas todistanut sen että ilman pasukonetta ei pärjäisi. Kolme vatsatautista ja lasteittain oksennuspyykkiä. Pakko oli miettiä miten "kolleegat" hoitivat hommat 50-luvulla kun tässäkään asunnossa ei pesukonnetta ollut. Ehkä joku veivattava pulsaattori tai amme ja nyrkkipyykki. Kivaa.
50-luvulla pyykinpesu vei eniten aikaa kotitöistä ja oli verrattavissa raskaudessa metsätöihin (lainattu Kotilieden artikkelista, huom!). Mä otan tän nykyisen vaihtoehdon. Kiitos.
Yksi parhaista, tuossa tasan vuosi sitten tehdyssä kylppäriremontissa, on tuo pesukoneen paikka. Aijemmin se oli käytavän kaapissa, kylläkin integroituna. Näin on parempi. Kodinhoitohuoneet tms. ovat ihan turhakkeita näissä neliöissä mutta pienellä suunnittelulla saa jo paljon.

p.s Kälyni on avannut aivan ihanan deli kahvilan. Tarjolla on ainoastaan luomua ja biodynaamista.  Teija leipoo kaikki pullat, sämpylät ja piirakat aamulla itse.
GOTTLAND Pihlajatie 8. Käykää moikkaamassa jos liikutte siellä päin.

23 comments:

 1. I think you mean you CAN'T live without it ;)

  I wish I could hide away my washing machine and dryer too....in the future I'll try and fix a cabinet of some kind. Your bathroom looks really nice and clean!

  ReplyDelete
 2. Practical solution!
  Have a lovely day.

  Greetings allesistgut :D

  ReplyDelete
 3. Janne: YES, I meant -I can´t. Thank you : ) Now it looks clean, because it´s just cleaned.

  ReplyDelete
 4. Anonymous1/2/12

  Jaahas, jo toinen suosikkeblogeistani, joka tippuu päivittäisiltä lukulistoiltani pois politiikan bloggaamiseen sekoittamisen takia :( Harmi.

  ReplyDelete
 5. Vieno1/2/12

  Hei, miten tuo pyykkikoneen integrointi on käytännössä tehty? Onko pyykkikoneissakin integroitavia malleja vai käykö ihan normaali kone? Näyttää todella hyvältä.

  ReplyDelete
 6. I know what you mean! SOmetimes I try to explain that to the people, but most of them don't listen.

  ReplyDelete
 7. Anonyymi: no harmi vaan.

  Vieno: tämä on ihan integroitava malli. Ei tosin mikään erikoisuus.

  Rafaela: : )

  ReplyDelete
 8. Oi jee ihanaa, kun kirjoitit juuri tästä juuri nyt! Meidän pitäisi tehdä kylppäriremontti 60-luvun rivarin suhteellisen pieneen kylppäriin ja sinne pitäisi kaiken muun lisäksi mahduttaa pesukone. Sopiiko, jos kyselen sinulta tästä tarkemmin vaikka s-postilla?

  ReplyDelete
 9. Outi: sopiihan se mutta ei tässä ole mitään ihmeellista. Integtoitava pesukone on sijoitettu allaskaapin sisälle kun muualla ei ollut tilaa. Putket ym. menee takana. Kaappi tosin on teetetty mittojen mukaan puusepällä.

  ReplyDelete
 10. JUUUU. En vaihtais fiftaristyleen mäkään. Mutta jotta teillä nuin hienosti! Kaapissa! En oli siis uskonut että teillä on sanitettitiloissa kone! (aikasemmista kuvista siis).
  Meillä on weskin jatkeena huone jossa pyykätään. Ja itseaskas ihan sama misssä seet kone on ja miten kunhan ei NYRKKIPYYKKIÄ!!!! : )
  (no enmä sitä ehkäää saunaan laittas....ehe)


  Käyn aatoksen voimin kälysi kaffelassa! Het käyn! :)

  ps. Kas ku hyvää pullaa on, jo vain!

  ReplyDelete
 11. Anonymous1/2/12

  Minna, Gottlannista olen kuullut meilahtelaisilta ystäviltäni vain suitsutusta. Kävely sinnepäin siis pian:)

  E:n äiti

  ReplyDelete
 12. Me luovuimme viimeisimmän muuton yhteydessä pesukoneesta ja taloyhtiön pesutupa kuivausrumpuineen ja mankeleineen on tullut tutuksi. Luulenpa ettemme enää hanki pesukonetta kotiin, niin hyvin on ainakin tähän asti homma toiminut ilmankin...

  Tuo kahvilahan on ihan "naapurissa" joten täytynee pistäytyä ;-)

  ReplyDelete
 13. Oh yes, I know what you mean. But your English translation also made me smile, it's a tummy bug, not a stomach fly :) so sweet, I do it in French all the time...

  ReplyDelete
 14. Niina O: kaapissa se nököttää : ) Käy ihmeessä ja kerro terveiset Teijalle : )

  E:n äiti : sinne siis : ) : )

  mapela: me asumme rivarissa ja pyykkitupaa ei ole mutta kerrostalossa homma on eri. Jos tilat on pienet, pyykkitupa olisi loistava.

  Kickan & C: Thank´s Deborah : ) I have lot´s of these translation mistakes. My English is quite lousy.

  ReplyDelete
 15. Wau mikä ratkaisu. Seuraavaan taloon meillekin tuollanen pesukone!:) Piiloon kaikki koneet vaan!

  ReplyDelete
 16. That's smart! Will keep that in mind for our bathroom.

  ReplyDelete
 17. Enni: juu, näin meillä : ) Tämä on ihan perus integroitava pesukonemalli.

  Paislea Elyse: Thank you, again : ) You are sweet : )

  Vi: This is practical. On the other closet we have towels etc.

  ReplyDelete
 18. Is that actually your bathroom pictured? Very nice indeed. What a fab idea to put the washer in the bathroom- here in Australia they are sometimes put into the kitchen, but bathroom makes much more sense.

  I hope your people are feeling better soon!

  xo em

  ReplyDelete
 19. The Beetle Shack: yes it´s the bathroom. Sometimes in Finland we also have the washer in kitchen but our kitchen is also so tiny that it doesn´t fit there either. We live in a 50´s built house and the bathroom and kitchen are very tiny and we have three kids. With a good design everything works well : )

  ReplyDelete
 20. Hei. Ihana vessa teillä. Tuommoisen ottaisin meillekkin ihan hetinytsamantien.
  Siks kysynkin, mistä noi sievä pytty ja allas? :)

  ReplyDelete
 21. Lilla: muistaakseni nämä ovat Duravitin Vero malistoa. Kiitos : )

  ReplyDelete
 22. No nyt on ihan päivän kuumin aihe kehissä.
  Mä luulin et me muutettiin vuorilta pois ja "vuoret" siirtykin meidän keittiöön, kylppäriin ja jo käytävällekin...KÄÄK!

  Kolme viikkoa ilman koneita täällä uudessa pesässä ja KATASTROOFFITILANNE!!! :D Tai no on tuolla klitsussa sellanen hillitön kivestä louhittu pyykinpesuallas vuodelta nakki, aika rouhee pinta - jäisköhän nyrkeistä ja pyykeistä mitään jäljelle?
  Tahtoo pyykkikoneen ja tiskarin tänne ja vähän äkkiä!!!

  Elämä on nykyisin niin hetkistä ettei paluuta fiftarimenoille oo. Kiva toi teidän piilotussysteemi.

  ReplyDelete
 23. Nanainen: Mä hajoasin täysin jos meillä ei olisi tiski- ja pesukonetta. Jaksamista sinne monenmoisten vuorien keskelle : ) Huonekkaluja voisin ottaa 50-luvulta mutta en muuta.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!