o
o

May 22, 2012

ALVAR AALTO´S HOMEI visited today Alvar Aalto´s  (museum) home in Munkkiniemi. The house was built 1936 and designed as both a family home and an office and you can clearly see these two functions. Place was amazing, full of all original details which still are very modern at least for my taste.
If you ever come to Helsinki and Aalto´s design and good architecture is in your list, I really recommend to visit  here.

Open:
Winter season (1.10.-30.11. / 1.2.-30.4) Tuesday-Sunday from 1-5 PM
Summer season (1.5.-30.9) Tuesday-Sunday from 1-6 PM
In August (1.8.-31.8) Monday-Sunday1-6 PM 
Enquiries and reservations:tel +358 (0)9 481 350 |riihitie (at) alvaraalto.fi

***

Alvar ja Aino Aallon perheellensä suunnittelema koti ja toimisto Munkkiniemessä on mielettömän hieno paikka, missä en ole aijemmin käynyt -nolo ihan tunnustaa. Nyt se on nähty ja voin suositella kaikille Aallon tuotannosta sekä hyvästä arkkitehtuurista kiinnostuneille. Upea paikka täynnä todella hienoja, tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia ja vaikka talo nyt on museo näkee siitä että se on tehty alkujaan todellakin perheen kodiksi eikä vain prameaksi edustustilaksi. Paljon sellaista vaatimatonta tyylikkyyttä. Hienoa erilaisten materiaalien käyttöä, tilasuunnittelua sekä kauniita ja funktionaalisia yksityiskohtia. Esimerkiksi kylpyhuoneen lavuaarit on aikoinaan suunniteltu Paimion parantolaan. Niiden muoto ja kallistuskulma on suunniteltu niin että vesi valuisi mahdollisimman hiljaa altaaseen, eli ettei ylimääräistä melua aiheutuisi potilaille. Tuossa kulpyhuoneessa oli lisäksi peilin kohdalla pyöreä kattoikkuna josta tuli luonnonvalo kauniisti sisään ja vastaavia oli muuallakin taloa.
Minusta vähän tuntui kun tämä olisi ollut eräänlainen proto pari vuotta myöhemmin valmistuneelle Villa Mairealle, niin paljon samoja elementtejä tässä Riihitien kodissa oli.
Käykää katsomassa, muutenkin koko Munkkiniemi on ihan näkemisen arvoinen alue. Olkaa turisteja Helsingissä.

Kesäkautena 2.5. - 30.9.
Avoinna ti – su klo 13 – 18.
Elokuussa avoinna joka päivä 13 – 18.
Sisäänpääsy ja opastus vain tasatunnein(viimeinen klo 17)
tiedustelut ja varaukset: puh 09 481 350 | s-posti: riihitie (at) alvaraalto.fi


Onnistuin sitten vahingossa poistamaan tuon kauan värkkäämäni Helsinki oppaan. Tietääkö joku saako poistetun tekstin palautettua?

16 comments:

 1. Hävettää tunnustaa, en ole käynyt vaikka Hgissä asunkin. Monesti Villa Maireass olen käynyt. Kumma että kotikulmilla ei tule nähtävyyksissä yms. käytyä. Korjaan puutteen.

  Hieno ja mielenkiintoinen paikka.

  Kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 2. vautsi! aika mielenkiintoista nähdä kuvia suuren arkkitehdin kotoa, kun huomenna ois edessä lukion kuviksen arkkitehtuuri/design koe :)

  ReplyDelete
 3. Kyllä! Helsingissä on paljon ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Varsinkin tämmöiselle alkujaan pohjoisen tytölle. Päivän lähilomailut ja tämmöiset helmet kuin tämä. Kiitos vinkistä -varmasti pistäydyn.

  ReplyDelete
 4. Vau... täällä on pitänyt käydä jo jonkun aikaa. Paimion parantola on myös huiman hieno paikka, mä pääsin kuvausreissulle sinne jokunen vuosi sitten. Pelkästään jo aulan valo oli ihan uskomaton.

  ReplyDelete
 5. Elsa: hei ihan sama homa. Asun aika lähellä ja Aallon tuotanto kiinnostaa kovasti.

  Kesätytttö: täältä lähti just lukiryhmä pois kun tulin sisään. Ehdota että teette koulun kanssa retken, pääset ilmaiseksi ; )

  aniiri: eipä kestä. Munkkiniemi ihan kokonaisuudessaan on päiväretken arvoinen jos hieno arkkitehtuuri kiinnostaa.

  Mikko: sitä en ole nähnyt, vain sen Mairean mutta käy täällä jos Helsinkiin tulet, pidät aivan varmasti tästäkin. Uskomattoman upeita juttuja. Aurinkoista viikkoa!

  ReplyDelete
 6. Vau! Näyttää upealta. Itsekin asun pk-seudulla enkä ole tuolla koskaan käynyt. Pakko mennä ja pian!

  ReplyDelete
 7. Hei,
  Ihania nämä sinun kuvaamasi kuvat. Olen hiippaillut joskus vuosia sitten syksyllä kuvaamassa talon takapihalta, kun kotimuseo oli jo kiinni:) tunnelma on kyllä havahduttava.

  ReplyDelete
 8. valokuvan TAKANA: Voi kiitos. Takapihalla kukki kirsikkapuut mutta kun aurinko paistoi niin kovaa, en saanut kunnon kuvaa. Talossa on hieno kattoterassi mistä aukeaa näköala tuolla pihalle.

  ReplyDelete
 9. thanks for the pictures, the colors, the details, the design, i love it!

  ReplyDelete
 10. Anonymous23/5/12

  Many thanks Minna! Your today's post is full of very useful information for me because I'm planning a trip to Finland this summer with my family! I' m an italian architect and I really love Alvar Aalto architecture and design. I hope to visit his home and studio in Munkkiniemi as well as his architectures in Jyvaskyla and Helsinki. Thank you so much for your blog that always inspires me! Hello from Italy! Nicoletta

  ReplyDelete
 11. It looks great! I borrowed your pictures for a blog post, hope that's ok! Thanks :)

  ReplyDelete
 12. Nicoletta: Near the house is also his studio. He built it, when Riihitie´s office became too small, it´s also great place to see. I had this "my guide to Helsinki" site on my blog but I accidently wipe it away, it was full of shops, restaurants etc. what I recommend in Helsinki.
  Enjoy Helsinki : )

  Anna G: It´s okay : )

  ReplyDelete
 13. Wow! I have to go there next time I come to Finland!

  ReplyDelete
 14. So simple and nice.

  ReplyDelete
 15. Niinku muutan tonne. Jotenkii. Salaa (hys!)
  Että kun simppeli on SUURTA, mun sydänjuurta hiuppasee ainakun Aaltoilen.

  (justee tännää kirosin ja lujjaa kun on liikaa colorii, meillä. Nyt kiljun taas ;))

  ReplyDelete
 16. Heh, tein tässä valokuvauksen lopputyönä pienen tutkielman suomalaisista 1900-luvun kodeista. Yks näistä oli tää kaunis Aallon koti. Muutama kuva/kuvakulma on niissä ihan samanlainen!! :D

  Kuvat ovat just nyt esillä lopputyönäyttelyssä Galleria Kolmannessa Kerroksessa, Hämeentie 157. Auki 3.6 asti. Kannattaa käydä tsekkaan, siellä on muutama superhieno työ!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!