o
o

Aug 6, 2012

Ruska and pinewoodRuska is Arabia´s 70´s tableware which I used to hate, just like the pinewood. Now I own both of these... I am mad. Our country cottage just gives these 70´s vibes. Okay, the pinewood is still bit difficult to me so I painted the sideboard in to white and now it looks really nice. I´ll show the pictures later.
(Ruska = autumn leaves)

***

Kaksi vanhaa ja vahvaa inhokkiani rintarinnan. Ruska ja mäntypuu. Huh, mihin sitä tästä vielä tullaan. Mutta, olen 70-luvun lapsi joten mökkiin (rv -77 ja seinät mäntyhirttä) tulkoot  sen ajan juttuja. Ei missään retrohengessä, sanakin jo kuumottaa, vaan yhdistettynä vähän modernimpaan ja sovussa. Onnistunko? En todellakaan tiedä. Sisustusbudjettini on naurettavan pieni.
Kolhunsa kohdanneet Lundiat löytyivät parilla kympillä Fidasta ja saivat jo uuden maalin pintaansa. Koitan ehtiä huomenna vilauttamaan lopputulosta. Kaunis tuli, kunhan vielä kuivuu.

10 comments:

 1. Samaa olen itsekin puuhannut, maalannut lundiaa siis. Vaikkakin laatikosto oli ainoa, jonka jätin puun väriseksi. Saattaa olla että maalaan sen myöhemmin.

  Yleensä puunsävyt näyttää ihan kivoilta mutta juuri tuo kellastunut mänty aiheuttaa kyllä aikamoisia kakomisreaktioita.

  ReplyDelete
 2. Olipas osuva kirjoitus! Juuri hetki sitten sisareni kanssa puhuimme, kuinka lapsuutemme inhokki ruska näyttääkin itseasiassa melko hyvältä silloin, kun pöytä on niitä kukkurallaan :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous7/8/12

  Ehei, et ole hulluks tullu :) Tai sitten olen minäkin.

  Olen inhonnut Ruskaa sydämeni pohjasta koko nuoruuteni ja lapsuuteni.
  Nyt katselin niitä oikein hyväksyvästi kirpparilla. Kääntelin ja ja totesin, että näissähän on totta tosiaan jotain japanilaisen keramiikan fiilistä. Tykkään tuosta matalasta teekupista ja varsinkin korvan muodosta. Ruskan tarjoiluastiatkin näyttävät oikeastaan kivoilta. Ollaan sitten molemmat outoja.

  Ja männynvärinen Lundia, joka tosin sai valkoisen maalin pintaansa löytyy meiltäkin lastenhuoneesta. Oikein hyvä lelusäilytykseen.

  -maria

  ReplyDelete
 4. Anonymous7/8/12

  Mulla on myös Lundian laatikosto, vähän pienempi vaan. Kiva nähdä miten olet tuunannut, kun sama oli juuri eilen mielessä itsellä nähdessäni sen taas autotallissa.

  ReplyDelete
 5. tutu-täti7/8/12

  ...ovat minunkin inhokkejani, kyllä, kyllä. Mutta kun sinä Minna saat aikaiseksi näin upeita kuvia, niin yhtäkkiä näen ruskat ja mäntypuun uusin silmin ja kaunistuen aivan itsestään uskomattoman upeiksi käyttöesineiksi. Ihmeellistä...

  ReplyDelete
 6. Ruska astioissa on tosiaan jotain japanilaista fiilistä ja astiat tuntuvat mukavilta käsissä, niissä on sellainen aito keraamikan tuntu.

  ReplyDelete
 7. Oi, meillä on mökillä ruskaa ja se tuo aina mieleen ihania muistoja!

  ReplyDelete
 8. Mielenkiinnolla seuraan mökkiprojektiasi! Kaverit osti kesän aikana kesäpaikan myös, mökki siellä purkukuntoinen mutta aitta, sauna ja varasto jää. Tässä ideakuvia vinkannut heille kun vastaan tulee. Rakennusvuosi on jotain -65 muistaakseni ja uusikin mökki tullee olemaan hieman samaan henkeen.

  ReplyDelete
 9. Although I like the look of the brown 70s crockery and grew up with something very similar, I used to hate it because the knives and forks screeched so bad on the surface, so I always had my own plate that had a gloss finish...!

  ReplyDelete
 10. onshore: hioin lipastosta lakan pois ja siitä tuli tosi kaunis, sittten tosin maalasin sen. Puu puuta vasten ei vain näytä kovin hyvältä.

  Elina: ja valkoista vasten se on kaunis : )

  maria:Lundia on mainio ja Ruska on todella kaunis, tosin näin se ei ole aina ollut ...

  anonyymi: valkoiseksi ja kaunis tuli.

  tutu-täti: Monet inhokin ne vain muuttuvat ihastuksiksi. Täytyy vain katsoa uusin silmin ; )

  SaP: totta, tuota en muuten ajatellutkaan. Rakua.

  Kottarainen: taitaa olla aika monen mökkisarja, meilläkin tämä oli aikoinaan mökillä, kun vielä sellainen oli.

  Myyrä: meillä rv. on -77 ja kunto vähän niin ja näin mutta kiva me varmasti täsät saadaan. Tai toitotaan ainakin niin...

  Little miss know-it-all: I know hat you mean and that´s they won´t manufacture these anymore. I bought these to our county house/cottage.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!