o
o

Oct 15, 2012

Some progressRight now cottage´s kitchen looks this. We don´t have a running water, so I installed a tiny shelf (from Ikea about 3€) for the water canister with a tap. It helps cooking and you can wash your hands but it´s not very pretty. Refrigerator (on the left) is from our previous kitchen. I modernized it by taking the ugly handles away, now it´s totally white. Those cupboards metal legs I will also paint to white (next weekend). Kitchen´s best part is the view from the window. Size for this kitchen is 1.6 m x 2.30m. Tiny.

***

Keittiö ei ole ehkä suunnittelun kukkanen, jos ihan rehellinen olen. Toki sitä on mietitty mutta veikkaan että ensi kesään mennessä pari asia vielä muuttuu.
Lavuaari oli isoin ongelma. Joku piti olla. Käsien pesua ja ruuanlaittoa varten. Tiskit pesee hyvin ulkona. Suunnittelin tuohon tasoon vesikanisterille paikan ja uups... taso meni väärin päin. Minulla oli nuorin poikani mukana (hieman kipeänä), mies matkoilla ja sähkömies tulossa asentamaan sähköjä. Siis kiire. Ihan helvetin kiire, jos totta puhutaan. Ruuvasin alakaapit kiinni, tason päälle ja lavuaarin siihen ja... -no vahinkoja sattuu. Kiroilen sitä joka kerta kun katson keittiötä. Taso on öljyttyä saarnia.
Eilen ruuvasin Ikean pienen teräshyllyn tuohon päälle ja vesikanisteri olkoot siinä. Hirveän kaunis tuo viritelmä ei ole mutta koitan muistaa että tämä on mökki. Jääkaappi on vanha, jäi keittiörempasta aikoinaan. "Modernisoin" sen irrottamalla rumat vetimet ovista. Nuo alakaappien teräsjalat maalaan vielä valkoiseksi. Kokoa keittiöllä on n. 1.60 x 2.30m.

16 comments:

 1. again and again and again..I love it.. :) and it´s nice to see the lamp of konstantin grcic in your cottage..

  ReplyDelete
 2. Ihana mökkikeittiö! Voi kun sais itsekin aikaiseksi kohennettua mökkikeittiötä.

  ReplyDelete
 3. it´s lovely!
  and the water kanister is cute
  you have so much taste!
  hard working woman!
  thumps up!

  ReplyDelete
 4. Mökkinne remonttia on todella kiva seurata.
  Kiitos inspiroivista kuvista ja hyvistä ideoista :)

  ReplyDelete
 5. Tee tuohon vesisäiliön päälle joku kotelo. Avot, tulee parempi kuin hyvä!

  ReplyDelete
 6. matimuk: I love the Mayday. Thank´s : )

  Anna: Siitä vaa, tämä syntyi todella edullisesti. Maalillakin jo tekee ihmeitä.

  julis: Thank´s

  Joanna: Eipä kestä. Aika yksinkertaisilla aineksilla tässä mennään.

  Minna-Leema: Tarkoitus on teettää reilun kokoinen täräksinen vesisäiliö hanalla. Sellainen jonka saa seinään kiinni ja jossa on kunnos hana.

  ReplyDelete
 7. Anonymous16/10/12

  String-hyllyistä kysyisin: Tiedätkö nettikauppaa, jossa hyllylevyjä myytäisiin yksitellen? En ole löytänyt kuin kolmen pakkauksia.

  Entä osaisitko suositella pk-seudulta kohtuuhintaista ja osaavaa puuseppää, jolla voisi teetättää lasten sängyn?

  ReplyDelete
 8. Kiitos näistä keittiökuvista. Ne vakuuttivat minut siitä, että linjakas ei liian moderni -keittiö on hyvä pari meidänkin hirsimökille.

  Teillä näyttää olevan myös samanlaisia kaihtimia kuin meillä. Oletko keksinyt, mistä niitä saisi lisää? Tarvitsisimme muutaman rikkoutuneen tilalle uuden, mutta joka paikassa on myynnissä vain nykykodin tummia bambukaihtimia. Googlaamallakaan en ole löytänyt tätä perinteisempää väritystä.

  ReplyDelete
 9. Anonyymi. String-hyllyjen levyt myydän aina kolmen pakkauksessa. Kokeile vaikka Mittapuuta. Ammattitaitoiset puusepät eivät kyllä usein ole edullisia.

  Avsa: Sama ongelma täällä. Nuo keittiön bambuverhot löysin kierrätyskeskuksesta. Sain ne ja lastenhuoneen verhot ilmaiseksi. Olivat vielä Ikean paketissa mutta Ikea ei niitä tee enään. Vinkkejä otetaan vastaan!!
  ??????????????????????????????????????????????????
  Eli tietääkö joku mistä saisi ostaa noita vaaleita bambuverhoja?

  ReplyDelete
 10. Tiny but well organised and full of lovely details.

  ReplyDelete
 11. Biltemassa ainakin: http://www.biltema.fi/fi/Koti/Sisustus/Verhot-ja-salekaihtimet/Bamburullaverho-87150/

  Bambukaihdinhan on klassikko, itse tykkään niistä aina vaan. Näyttäisi olevan Aallon Riihitien talossakin bambukaihtimet. :)

  ReplyDelete
 12. manteli : KIITOS, olen jo katsonut Hongkongit ym mutta tuo unohtui.

  ReplyDelete
 13. manteli: unohdin muuten sanoa että Alvar Aalto ei koskaan halunnut että ikkunoita pestään, ei kotona eikä toimistolla, hänestä se pieni likaisuus teki valosta pehmeämmän ja ehkä siksi nämä bambuverhot ym. ovat hänen suosikkeja, niiden läpi valo "siivilöityy" aika pehmeästi. Kuulin tuon ikkunajutun kun vierailin Riihitiellä.

  ReplyDelete
 14. It is wonderful
  These are great pics...and the place is beautiful :-)
  I love your blog
  --------------------------------

  Thanh Le - My blog
  http://www.homedesign9.com/
  Interior Decorating, Home Design, Room Ideas

  ReplyDelete
 15. Anonymous20/10/12

  Olisin kysynyt noista keittiökaappien vetimistä. Olemme samantyyppisiä suunnitelleet uuteen keittiöön (alhaalla laatikot ja ylhäällä kaapit). Joku väitti hankaliksi käyttää. Mielipiteitä? Käyttäjänä myös lapsi ja koneet integroidaan eli olisi myös niissä nämä vetimet.....ehkä....

  ReplyDelete
 16. Anonyymi: Ihan hyvin toimii. Kotona ei ole vetimiä olleenkaan ja ihan hyvin sekin toimii.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!