o
o

Oct 5, 2012

Wood, wood, wood


Our pinewood cottage is waiting for us again. Renovations continues... Kitchen is almost ready but I still don´t have proper pictures about it. For the stove´s back space I have to do something and right now my plan is to use ceramic (terracotta) tiles, like here in this beautiful house of Karin Widnäs.
 This weekends theme is -relax! I have worked there so hard and now I want to enjoy little bit. Maybe some mushroom picking,  sunset on the deck and photographing. Maybe... Now I let my husband to do all the heavy works like the sauna, it´s still under construction. Below is the guest room which already looks little bit different than when the green crocodile lived there. 
Have a nice weekend! We have rain, I hope you have sun.

***

Mäntymajamme kutsuu taas. Viikonlopun työleirit eivät todellakaan ole lopussa. Satoi tai paistoi me rehkimme mökkimme kimpussa, tosin nyt päätin ottaa vähän rennommin ja pistää miehen hikoilemaan. Aijon käydä sienimetsällä lasten kanssa ja kävellä laiturille katsomaan maisemia, nämä ovat asioita joita en ole todellakaan tehnyt ja nyt on aika. Koitan myös kuvata. Keittiökin on liki valmis mutta ei siitä kunnon kuvia ole. Välitilaan kaavailen terracotta kaakeleita Karin Widnäs hengessä, mutta en kiirehti sen kanssa. Tarkoitus on tietenkin kaakeloida itse. Olenko tehnyt aijemmin? En todellakaan. 
Saunasta puuttu vielä hormi joten kaunis, uusi kiuas seisoo seinän vierellä ja ruosteinen vanha keskellä pihaa. Alla on pieni kurkistus saunakammariin jonka maalasin jo kuukausi sitten. Huone on niin pieni (2m x 3.5m) että päätin hieman joustaa omista periaatteistani (en halua maalata hirsiseiniä). Seinät vetelin Uulan Into-sisustusmaalilla joka ei tee kalvoa puun pintaan. 
Viikonloppuja!

14 comments:

 1. Voi voi, tämä mökki saa todellakin haluamaan oman "pikku" mökkiproejktin. En vain saa/uskalla sanoa sitä täällä kotona ainakaan vuoteen ääneen, sen verran iso kaaos on oman remontin kanssa vielä. Mutta kun tässä on kohta vuosi remonttia tehty, niin kyllä me jo kauhulla odotetaan aikaa ettei sitä enää ole. Mitä sitä sitten tekee? Joku projektihan se on pakko saada..? =)
  Mutta siis aivan ihastuttava, ja niin mun näköiseksi tehty mökki teillä! Mukavaa viikonloppua sinne.

  ReplyDelete
 2. Anonymous5/10/12

  Kyllähän nuo valkoiset hirsiseinät tuovat saunamökkiin vähän sellaista amerikkilaista beach house -ilmettä, joka ei ihan ehkä ole se mitä haet. Olen kuitenkin varma että kalustettuna mökki on ihan yhtä upea kuin päämökkikin!

  t. Veera

  ReplyDelete
 3. Nanna: Kiitos ja samaa sinne. Tämä on puuhastelua ja ihan kivaa ja tosin kyllä tämäkin aikansa vie että valmistuu.

  Veera: Heh, se on eka fiilikseni itsellänikin -country white... ja se ei nyt napaa. Kyllä tästä sisustuksella selviää. Tuo koko mänty ja aika pienet ikkuvat ei jotenkin toimi, varsinkin kun lattialle tulee iso matto.
  Tai... ehkä yllätän teidät ja teenkin tästä sellaisen Ralph Lauren henkisen mökin tähtityynyillä, näkinkengillä ja laivan pienoismalleilla... Ei sitä koskaan tiedä. Minulla voi olla sisustusluurankoja tämä "muka" skandinaavisen tyylini alla ; ) Viikonloppuja!

  ReplyDelete
 4. Your place is looking amazing, look very serene and cozy, for me is perfect!!

  Enjoy!!

  xx

  ReplyDelete
 5. again, again and again..I love your cabin.. /ti

  ReplyDelete
 6. It already looks so fantastic! Cannot wait to see it after it has been given the final touch :)

  ReplyDelete
 7. It's beautiful, what a great job you have done..I wish I could find here in UK that sense of space and un-clutter that you Finnish master so beautifully!Actually, I wish I could move to Finland ;D Once again, thank you for sharing.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6/10/12

  Harmi että paljastit suunnitelmasi. Olisit nimittäin takuulla saanut aamukahvit purskahtamaan näppikselle aika monelta lukijalta sellaisella iloisella Gant feat. Pentik -pläjäyksellä.

  Oi ja voi miten hienoa tätä mökkiprojektia on seurata! Kiitos Minna!

  t. Veera

  ReplyDelete
 9. Uskomattoman hienoa jälkeä ootte saanu aikaan! sulla on kyllä silmää!tykkään maustasi aivan hirveesti ja käyn seuraamassa päivittäin mitä taas ootte saanu aikaan mökillä.Tommonen mökki olis unelma ja just oikea ratkaisu jättää seinät puunvärille ja lattia valkoiseksi. En paljon ehdi kommentoida blogeihin, vaikka vierailtua tulee useinkin. Mahtavia mökkitunnelmia teille, nauttikaa mökistä! (joka itellä vielä haaveissa, mut jospa joskus)

  ReplyDelete
 10. Mariela: Thank you. It´s the wood, it makes this look so cosy (I think so).

  Matimutik: Thank you : )

  Nia: We have to first wait that the sauna is ready.

  la casita: We don´t have very long history (Finland) but some how it seems that our trash has a long history because here you can really find nice things from flea markets and recycling centers or then we Finns are just good at recycling. I loooove flea markets.
  Welcome -but the Finnish winter is long and dark ; )

  Veera: Se voi olla, että sisälläni asuu oikeasti pieni Riviera Maison-fani joka ei vain ole päässyt vielä kunnolla esille. Kiitos Veera ; )

  Paula L: Kiitos, mukava kuulla. Odotan innolla aikaa kun ehdin sisustamaan/ järkkäilemään kunnolla.
  Kiitos ja onnea mökkihaaveisiin.

  ReplyDelete
 11. Anonymous8/10/12

  Ajattelitteko missään vaiheessa suurentaa merelle päin olevia mökin ikkunoita? Ne on aika pienet verrattuna tuon rakennusajankohdan yleisiin suomalaisen hirsimökkien ikkunoihin, mutta taisitkin sanoa että teillä oli ruotsalaisvalmisteinen?

  ReplyDelete
 12. Anonyymi: Ei, nuo neljä ikkunaa merelle riittää meille. Tuon suuntaisia remppoja emme tee, tulee kohta halvemaksi rakentaa uusi mökki.
  Juu, ruotsalaisvalmisteinen tämä on.

  ReplyDelete
 13. onpa kivan näköistä ja onnea!

  ReplyDelete
 14. Anonymous10/10/12

  Hello Mina,
  I discovered your blog a few days ago and I have to say I've read it all and enjoyed every single post.
  Thank you so much for sharing.
  Wish you and your lovely family all the best.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!