o
o

Mar 25, 2013

Royal system by Poul Cadovius


Do you remember this shelf that I found from our summer houses shed. It was dusty and totally wreck but after I painted it became awesome. And now I found out who the designer is. Shelf is Danish, designed by Poul Cadovius  and it´s called the Royal system, including shelves, cabins and working desks. Pretty nice  and a good competitor to Swedish String system.
First picture via Ecopedia.

***

Muistatteko tämän hyllyn jonka löysin mökin vajasta, halkojen alta? Kunto oli huono ja päätin maalata alkuperäisen, hajonneen viilun. Romusta kuoriutui kaunokainen. Suunnittelija on Tanskalainen Poul Cadovius ja hyllysarja on nimeltään Royal. Kiitos lukijalleni Tomille, jonka vinkkasi ja minä vähän googlasin. Royal sisältää myös säädettäviä hyllyjä, kaappeja sekä työtasoja, aivan kuten String-hyllyjärjestelmäkin. Ja luonnollisesti Royalkin on jo uustuotannossa. Dadaa! Minulla on aina ollut hyvä silmä -romulle.
Ensimmäinen kuva on Ecopedian sivuilta lainattu.

14 comments:

 1. I have to ask you, can I buy those black and white Arabia flower pots from new, or do I have to find them second hand?

  ReplyDelete
 2. Malene: only second hand, sorry.

  ReplyDelete
 3. Okay. They are rare here in Denmark unfortunately. Thanks for your help though.

  ReplyDelete
 4. Itse löysin kanssa samaista sarjaa Keravan kirpparilta(siitä kävelykadulta) mutta hinta oli niin päätähuimaava etten edes ajatellut ostavani.Ties vaikka lojuisi vieläkin siellä lattialla vaikka tapauksesta on kuukausia.

  ReplyDelete
 5. Tieto voi lisätä tuskaa.
  Mullakin löytyy näemmä Royalia.
  Nyt mustaksi raiskattuna. Ostin huutonetistä laatikoston kokonaisella 11€ hintalla. Ihmettelin sen takana olevia metallisia koukkuja. Nyt niille löytyi selitys.

  ReplyDelete
 6. Luin jo aikaisemmin noista sinun löydöistä ja tunsin suurta syyllisyyttä omista tekemisistäni! Meillä oli hyllykkö ( saman kokoinen kuin sinulla x 2 ) lapsuudenkodissa meidän tyttöjen huoneessa. Aika kului ja hylly myös, ajelehti varastosta toiseen ja tuli välillä jonkun kotiin maalattuna. Nyt kun olemme muuttaneet mummulaan, löytyi yksi hyllykkö hylättynä, pahannäköisenä romujen seasta. Mieheni oli tuumannut, ettei siitä enää ole mihinkään ja niin Royal joutui kaatopaikalle!En kestä katsella tuota sinun kaunokaista:D Muuten mitä kuuluu Triennalle?

  ReplyDelete
 7. Anonymous26/3/13

  Täällä myös yksi onnekas, jolla juuri samainen kolmen tason seinähylly komeilee seinällä! Ja vieläpä alkuperäisessä kuosissaan, kun oli niin loistokunnossa. Löysin hyllyn kirpparilta 10e hintaan ja ilman sinun blogiasi kyseinen aarre olisi saattanut jäädä ostamatta. Sen verran epämääräinen se teipattu lauta+koukku-paketti oli, etten olisi ehkä ostanut ellen olisi aiemmin sinun kuvista nähnyt juuri samanlaista pakettia ja tunnistanut siten hyllyä. Eli kiitokset sinulle ja mainiolle blogillesi. ü

  Viimeisimmässä Mad men -sarjan jaksossa komeili muuten myös Royal-hyllyseinä eräässä kohtauksessa!

  ReplyDelete
 8. Anonymous26/3/13

  Ihanat hyllyt! Miten viilupinnan maalaus käytännössä onnistuu,? Ja onko sulla kokemusta rikkoutuneen viilun paikkaamisesta? Täällä viilupintainen sohvapöytä tartteis makeoveria, luulen että sen kokonaan entisöittäminen puusepällä voi käydä kalliiksi kukkarolle.
  T: Marja

  ReplyDelete
 9. Malene: you could try ebay.

  Matkalla Minimalistiksi: Olen myös nähnyt näitä aika paljon kirppiksillä aikojen saatossa. Kyllä näitä löytää ja vielä sopuhintaan.

  Joanna: Uustuotanto Royalia myydään myös mustana. Minusta on tärkeämpää että "romu" saa uudeen elämän ja vaikka maalattuna. Viis siitä onko se oikein vain ei.

  Villis: äh, älä tunne. Kaikkea ei voi aina säästää. Trienna on autotallissa ja uusi kangas on jo saapunut. Se koska ehdin sen ommella, onkin toinen juttu. Kyllä se valmistuu, älä huoli ;-)

  ü: Mainiota. Tässä oli viilu aika pilalla mutta enkä hyvä niin sillä pidän tuosta valkoisenakin.

  Marja: Pienellä telalla vain maalaten, eipä kummempaa. Maalasin pariin kertaan että sain pinnan täysin valkoiseksi. Joo, veikkaan että kalliiksi tulee.

  ReplyDelete
 10. Pienet viiluvauriot on helppo paikata ja vauriokohtien paikkaus onkin mielestäni ehdottomasti järkevin vaihtoehto. Koko pintaa ei siis kannata lähteä vaihdattamaan tai maalaamaan umpeen pelkästään vaurioiden takia. Kannattaa myöskin punnita, tekeekö vanhalle lakkapinnalle vain paikkalakkauksen tai puleerauksen, vai tarvitseeko koko pintakäsittely poistaa ja uusia. Vanhat lakat, selluloosalakka tai sellakka sopivat juurikin tälläiseen pieneen korjailuun, joilla pinnan krakeloitumiset, sameudet yms. lakan lohkeamiset saadaan helposti elvytettyä.

  ReplyDelete
 11. kyllä tollaset löydöt lämmittää mieltä :)

  ReplyDelete
 12. Ei oo totta. Juuri tuollaiset kirjahyllyn romut lähtivät kaatikselle kun tyhjensimme vanhempieni taloa isäni kuoltua. Isä oli varastoinut aika paljon kaikkea vanhaa roinaa ja poisheitettävää oli vuosikymmenien aikana kertynyt, nyt meni kyllä lapsi pesuveden mukana. Muistan hetken kun emmin noiden kanssa mutta heitin ne sitten roskalavalle.

  ReplyDelete
 13. Sanna: kaikella on aikansa. Usein näitä "helmiä" on vaikea erottaa jos ympärillä on pieni "kaatopaikka". Omat silmäni ovat jo suht harjaantuneet vuosien varrella, mutta voin lohduttaen kertoa että esim. Paavo Tynelin lamppu oli 20-vuotta sitten silkkaa "ei vois vähempää kiinnostaa" osastoa. Hyvää pääsiäistä!

  ReplyDelete
 14. Thank you for sharing this! Here in Iceland these shelves are called Hansa shelving system and I've been trying to find out who the designer is for a long time! My grandparents bought me these shelves but the only thing missing is the wire thingies that hold them up so I've been searching for them too.

  Again, Thanks!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!