o
o

Jun 17, 2013

Stairs and deck -------- Portaat, patio ja partyCottage´s stairs are now ready and deck almost... We still need few more blocks. Next weekend I will do some plantings for front of the patio. And then we need an outdoor  table and chairs. At midsummer we can eat outside and that´s nice. End of the summer when the deck wood is dry I will probably paint the terrace to light grey.
Above is before picture from last september when we bought this place. Patio was so crocked and house looked bit different. Paint makes wonders.
Last Saturday Annika had a summer party for interior design bloggers. Pictures from the superb summer fiesta you can find from Suski´sRiikka´s and Kaisa´s blog. I almost missed the whole party because of this deck and stairs project.
P.S Behind the cottage I have a tiny summer surprise and I will show it to you next weekend!

***

Meinasi jäädä kesäjuhlat väliin. Päätin kuitenkin kaivautua tuolta talon alta ja lähteä. Miehelle huikkasin -"toivottavasti on valmista kun palaan" ja lähdin ajamaan lautalle. Neljä terassilautaa jäi uupumaan. Ruuvitkin loppuivat, mutta pummasin Annikalta yhden boksin kemujen lomassa ja päästiin jatkamaan hommia vielä sunnuntaina. Ruuvejanhan meiltä sisustusbloggareilta löytyy aina... Oli muuten mahti partyt. Kiitos ja iso kumarrus. Todella kauniita kuvia Vihreän Talon-kesäjuhlista löytyy vaikka Suskin, Riikan ja Kaisan blogeista. Tuosta on vaikea paremmaksi laittaa, ehkä mahdotonta. Kiitos Annika!
Mutta siis, viimeistelyt vielä terassiin ja istutukset eteen. Loppukesästä petsaan harmaalla, ellei siiten vaalene oikein kauniisti kuivuessaan. Ja joo, ei ole Siperian Lehtikuusta, vaan ihan sitä perinteistä painekyllästettyä. On unelmat ja sitten se budjetti, aika usein ne eivät kohtaa. Tämä olkoot hyvä saaristossa. Paras siis olla.
Ja kuten huomaatte tuosta ennen kuvasta terassi oli pahasti vino (kuten myös koko talo) eli se tuotti aika paljon amatöörirakentajille haastetta. Vieläkin se on hitusen ja saa nähdä suoristuuko ajan kanssa. Pommihan tämä oli, sitä ei kieltämään. Mutta hirsi on hyvässä kunnossa eli työ kannatti. Koko mökkiremppa, jossa myös talon perustuspilarit uusittiin, kaivettiin salaoja, sauna rempattiin, ovi vaihdettiin, sekä rakennettiin uusi hussi ja keittiö ym, kustannuksilla olisimme saaneet 25 neliöisen saunamökin valmiiksi rakennettuna. Eikä siis mitään luksusmallia. Talon takana on sitten vielä yksi ihana ylläri jonka näytän juhannuksena...
Lisäsin vielä tämänkin mörskän tuohon Tikkurilan muuttumisleikkiin. Vinhallahan tämä on sudittu.

19 comments:

 1. Jej
  From ordinary cottage to a stylish retreat :)
  Gongrats

  ReplyDelete
 2. Look amazing, I hope you can enjoy it with your lovely family for a long, long time!!

  x

  ReplyDelete
 3. Maja: Thank you! thought we still need to finish this ;)

  Mariela R: This summer is our first real holiday, after this is totally finished ;) Thank´s!

  ReplyDelete
 4. Kaunis on, ison työn olette tehneet! Terassi harmaantui meillä kahdessa kesässä auringossa harmaaksi mutta tikkuuntui pahasti puun kuivuttua joten suosittelen käsittelyä :) pitikin kysyä että teettekö lattiasta tumman vai vaalean harmaan. :)

  ReplyDelete
 5. Riikka -Hunajaista: Vielä hetki sitten ajattelin vähän vaaleampaa, mutta nyt kun katson kuvaa niin sanon että tummaksi, aikalailla talon väriseksi. Jossain vaiheessä haluaisin tehdä tuohon katoksen, siis ens vuonna. Veikkaan että käsittely pitää tehdä joka toinen kesä uudestaan. Kiitos ja hyvää lomaa sinne!

  ReplyDelete
 6. It's so beautiful, Minna!

  ReplyDelete
 7. you totally transformed it! it looks such a great summer house now, congrats Minna! x

  ReplyDelete
 8. Hyvältä näyttää!

  ReplyDelete
 9. Ihan mieletön muutos! Oot kyllä uskomaton touhutäti!! :)

  ReplyDelete
 10. Anna: kiitos :)

  Rillirousku: ite oot ;)

  Sanna IByL: Kesällä on kiva tehdä ulkotöitä.

  ReplyDelete
 11. Ah, hyvältä näyttää! Uskomaton muutos ja mökkiä ei meinaa samaksi tunnistaa. Melkoisen työn olette tehneet. :)

  ReplyDelete
 12. Teidän mökistä tulee täydellinen. Piste. Olen oikeasti aika kade sillä kaikki oot tehnyt just sillä tavalla että on perfect. Ei mitään liikaa, ei liian vähän. Ei liian siloiteltu mutta stylish. Värit ja kaikki.

  ReplyDelete
 13. Mökkiin saatu ihan omannäköinen ilme, symppismökki!

  ReplyDelete
 14. Mahtava muodonmuutos!

  Minä vetelin meidän terassin viime keväänä Tikkurilan turve-sävyyn sävytetyllä puuöljyllä kahteen kertaan. Haaveilin myös kauniisti harmaantuneesta puusta, mutta tikkuuntumisen takia päädyin kuitenkin öljykäsittelyyn. Annoin kyllä terassin kuivua yhden kesän ajan ennen käsittelyä, kun joku neuvoi, että näin öljy imeytyy paremmin.

  Täältä löytyy pari ennen-jälkeen-kuvaa http://soppaajasilmukoita.blogspot.fi/2012/09/paikka-kaikelle-tarpeelliselle.html

  ReplyDelete
 15. Cinnabaria: pakko tunnustaa, että ei tämä työltä ole tuntunut, vaikka aikamoisia viikonloppuja on tullut tehtyä. Kivaa tämä on ollut. Kiitos.

  Sissi: kiitos ja kumarrus. Olipa kehut siulla ;)

  Viivi: symppis se on.

  Marja: kiitos vinkistä. Täytyy tulla kurkkaamaan. Puuöljyä olen käyttänyt aijemminkin ja siitä tulee aika kiva.

  ReplyDelete
 16. Anonymous26/7/14

  Moi. Mikäs sävy teillä Vinhasta? Hyvältä näyttää!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! 612x kiitos.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!