o
o

Aug 24, 2013

Back to school -------- Koulun alku
Few weeks ago started schools and our start was modest. No new sneakers, school bags or jeans. Nothing - they just didn´t need or want new ones which was more than fine for me. When we came back from countryside after a long holiday everything felt like new here at home. We just sharpen the old pens and cleaned the rooms.

***

Koulujen alku sujui meillä hyvin ja vaatimattomasti. Ei ollut uusia reppuja, penaaleja, tennareita, farkkuja tai edes kyniä. Tuntuu että kaikkea on jo pinoon asti ja lapsille kotiinpaluu mökiltä tarkoitti sitä, että kaikki kotona tuntui lähes uudelta. Loistavaa - huomasin. Se voi olla että välillä me aikuiset vain haluamme niitä uusia reppuja, penaaleja ja tennareita, lapset niistä viisvälittävät. Muistan kuitenkin kuinka hienoa oli mennä kouluun uusi reppu selässä tai farkut jalassa... Silti, ihanaa että omat lapseni eivät (ainakaan vielä) ole yhtä kulutuskeskeisiä kuin - minä. No, vanhat kynät me teroitimme, penaalit järkättiin ja huoneet sentään siivottiin. Silläkin sai jo ihmeitä aikaan. Ja kolmenvuoden kuluttua meillä on kolme koululaista eli... nyt on hyvä opetella tätä - ei uutta, ellei sitä oikeasti tarvita.

12 comments:

 1. Anonymous24/8/13

  Kiitos tästä tekstistä- osuit niin naulan kantaan!

  Ihanaa syksyä,
  satunnainen lukijasi

  ReplyDelete
 2. your blog is so beautiful
  xx

  ReplyDelete
 3. Anonymous24/8/13

  Juu, ihana olla välillä säästeliäästii. Meillä koulutaipale alkamassa vasta. Tänä syksynä aloitti esikoinen eskarin, mikä koulun yhteydessä. Vanhalla kerhorepulla mennään. Jotenkin se uuden repun hankinta liittyy mielestäni niihin ekaluokalle menon rituaaleihin.
  Shortseissa menty kesä ja nyt huomaa, että kevään housuista on kasvettu ulos. Pakko ostaa niitä. Mutta mahtavaa: myyty kirpputorilla iso läjä vanhoja lastenvaatteita! Olen aivan ällikällä lyöty! Viikon päästä myydään kaivarin kanuunassa sitten meidän aikuisten turhat vaatteet ja muu sälä. Tuli mieleen, että oletko myymässä sun pojan vanhoja vaatteita joskus? Muistan vain nyt sen söpön suomen luonnonsuojeluliiton hArmaan collegen! Jos haluat eroon siitä, niin olen kiinnostunut! ;)
  Niin ja aivan huikea kesäpaikka teillä! Ihana! Ja hevoset! Vau ja Vau!

  ReplyDelete
 4. satunnainen lukija: no eip kestä ja det samma!

  petal and plume: Oh my dear, thank you :-)

  Anonyymi: pakko!! Freelancerin eväillä ei aina leveillä.
  Olin niin otettu kun tajusin että, edes poikani, joka juuri aloitti koulun ei edes halua uusia kyniä, vaan tyytyy niihin vanhoihin - teroitettuna. Ja joo, lapset kasvaa, kuten meilläkin mutta silti - ne housujen lahkeet ovat vielä riittäneet. Kiitos, kiitos ja kiitos - me olemme nauttineet. Hepat muuttivat juuri laitumelle viereiselle pellolle joten " syysterapia jatkoot".
  Auts! Se ihana gollege ostettiin kirpparilta ja myytiin myös jo pois siellä. Rakastan kierrätystä.

  ReplyDelete
 5. Meilläkin mentiin hyvin pienillä investoinneilla. Tosin housuja oli pakko ostaa uusia koska kintut oli kasvaneet kaikilla. Mutta ei mitään uusia reppuja tai sellaista.. vanhat menee edelleen.. ja äidin tekemät penaalit kelpaa hyvin :)

  ReplyDelete
 6. Merja: tyttärellä on jo omatekemä penaali ja se on hieno. Vähän oli sellasta caprihousu mallia meillä, mut viis siitä. Oikestaan heräsin tähän "koulun alku" hässäkkään kun koulua oli mennyt n. viikko ja tajusin et hitto -koko "varustelurumba" meni meillä täysin ohi.
  Mukavaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 7. Täällä kans yritetään pihistellä kun olen opintovapaalla, mutta ei voi mitään kun toi koululainen kasvaa silmissä kuin nuori verso. Onneksi on kirpparit! Mukavaa alkanutta kouluvuotta teille!

  ReplyDelete
 8. Juu ei meilläkään osteltu uusia penaaleja, repusta puhumattakaan. parit puhtaat sukat ja 2 kunnon kynää ostin sillä jäbä teki aiemmin läksynsä Ikean lyijukynillä.

  ReplyDelete
 9. Meillä oli ihan sama. Reppuja kaksi ja vaatteita ja kyniä kerrakseen.

  Ompelin itse pojalle vanhoista farkuista penaalin.

  Sitten mietin, että pitäisikö meidän mennä ostamaan uusi penaali tai kynä tai edes jotain, joka kertoisi koulun alkamisesta? Kunnes tajusin, että ei, ei tarvitse. Se oli omassa lapsuudessa tärkeää ja sellainen the juttu, kun kesäloma loppui. Ei väkisin tarvitse yrittää pitää kiinni omista lapsuusmuistoista tai siirtää niitä omille lapsilleen.. maailma muuttuu ja maailma on myös täynnä tavaraa, joten ei sitä väkisin tarvitse lisätä.

  Ilona

  ReplyDelete
 10. Sounds just perfect.

  x

  ReplyDelete
 11. Just found your blog. absolutely love it. Beautiful pictures. x

  ReplyDelete
 12. Anonymous26/8/13

  Sama täällä -tänä vuonna. Vauvan syntymän takia koulu alkoi kuin varkain, joten hankintahulina jäi tältä syksyltä väliin. Olemme sitten ostaneet tarvittavia juttuja sitä myöten kun tarve on ilmaantunut ja tulemme ostamaan, jos jollekin tulee tarve.

  Toisaalta koen, että kerta rysäys ja kirpaus oli helpompi: Tein listan hankinnoista etukäteen, sitten kaupoissa/netissä vierähti pari päivää ja paketti oli kasassa. Eli kaikki syksyn (tai ainakin liki kaikki) tarvikkeet polkupyöristä lenkkareihin ja pitkiksistä pipoihin oli valmiina kaapeissa jo ennen ekaa koulupäivää. Taloudellisesti tämänsyksyinen käytäntö on armeliaampi: ylimääräinen sälä (kynät, kumit, tarrat jne.) ja varmuuden vuoksi ostetut (ylimääräiset pitkähihaiset yms.) jäävät pois, joten kokonaisbudjetti on pienempi. Ja kun hankinnat jakaantuvat pidemmälle ajalle, ei summa kerralla tunnu niin suuresti. Isossa perheessä tuollakin on merkitystä, etenkin kun koululaisia on jo neljä, ja näin syksyllä postiluukkuun alkaa jälleen kolista harrastusmaksutkin.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!