o
o

Oct 28, 2013

Pics from the weekend -------- Viikonlopun räpsyjä

This is called a summer cabin but we are still here every weekends. Now we also  decided to spend the Christmas here and that will be nice
They promised heavy storms here in the archipelago - I hope our cabin won´t mind about it.  Yesterday, before we left back home, I carry outdoor furnitures away, so the storm won´t take them. 
*** Kesämökiksi tätä kutsutaan, mutta meillä on homma lähtenyt vähän lapasesta. Satoi tai paistoi, ihan sama. Tänne pitää päästä. Saaristo on kampittanut meidät aika pahasti. Maanantaisin nypin hiuksista viimeisiä kuusen neulasia, niitä maaseudun rakkauskirjeitä, ja koitan päästä kaupunki muudiin. Välillä tekee tiukkaa. Mutta, nyt on joulukin jo lyöty lukkoon. Sen vietämme täällä ja vieläpä hevosten kera.Kun katsoo tarkkaan, näkee katossa pientä notkelmaa. Ei pahaa, mutta silti. Luhistunut perusta ehti taivuttaa ajan kanssa kattoakin. Ehjä se silti on. Puu elää. Naurattaa kun muutamat ovat luulleet mökkiä uudeksi. Uudelleen syntynyt ehkä.Eli ajatuksia paikan talviteloille laitosta ei ole, mutta myrskyä varten piti vähän miettiä. Nuo pihakalusteet pistin nyt kasaan ja muutkin tilpehöörit. Toivotaan että menee vain nopeasti ohi. Miten siellä, onko kesämökit jo paketissa? Mikä muuten Bloggeria taas vaivaa? Nyt se lisää kuviin tuollaisen ylimääräisen välin. Onko samoja ongelmia? Auttakee, jos osaatte.Ruutulakanat: Anno //  Vierashuoneen verhot: Kauniste

19 comments:

 1. Kaunista, rauhallista ja seesteistä. Joulusuunnitelmat kuulostavat täydellisiltä! Ihana isoäiti sopii ympäristöönsä kuin nenä päähän ;)

  ReplyDelete
 2. En todellakaan ihmettele, että tuolla viihtyy vuoden ympäri ja mökkijoulu maalla hevosineen kuulostaa mahtavan tunnelmalliselta! <3

  ReplyDelete
 3. Nää on niin ihania nää kuvat ja sisustukset <3 oi oi. Mikä kuosi on tuo noissa mustavalkoisissa verhoissa? Tuttu on mut en yhdistä :/

  ReplyDelete
 4. Kaunis tuo saarikuva! Mökkiremontista tuli mieleen kysyä, että oletteko olleet tyytyväisiä tehtyihin muutoksiin vai tekisittekö nyt kesän kokemusten jälkeen jotain toisin? Ja ihanan Joulun tuolla voi jo kuvitella!

  ReplyDelete
 5. Vitsit mikä saarikuva! Onkohan tuo se hattivattien saari?

  Teillä on niin kaunis mökki, ettei ihme, että on mennyt överiksi siellä oleminen :)

  Tuo olotilan laveriratkaisu on kyllä kerrassaan hieno.

  ReplyDelete
 6. Anna G: Kiitos ihana. Katso seuraava Dekon numero, siinä pääsee vanha rouva todella oikeuksiinsa ;-)
  Toivon että joku päivä saan vielä sohvankin tänne. Ollaan suunniteltu laajennus osa (joka toteutetaan joskus...) ja sinne sohva sopisi kun nenä päähän. Mukavaa syksyä!

  Pinja: Vuokraamme kaksi hevosta lähi tallilta. Eihän joulu maalla ilman hevosia ole mitään. Kiitos ja mukavaa mammalomaa!

  Johanna Koo: Se on Artekin Sienna-kangas. Vanha Finlaysonin valmistama klassikko. Löytyy keltaisena, punaisena ja ehkä harmaanakin. Kiitos muru :-)

  Nalle: Hyvä kysymys. Tässähän on vähän sellainen kaksi kaupunkilaista remppaa maalla teemalla "tekemällä oppii" Keittiön kanssa olisin ehkä säätänyt enemmän, jos aikaa ja rahaa olisi ollut enemmän. Viime syksynä oli vaan pakko tehdä se nopeasti ja nyt siihen tekisin vähän muutoksia, mutta sellaisia jotka voi tehdä jälkikäteenkin. Teen ne ens kesänä.
  Aika moni asia on kiinni rahasta ja sitä ei nyt ole, joten turha miettiä mitä olisin tehnyt paremmin.
  Vajan haluaisin uusia, sellaiseksi että toinen osa on liiteriä ja toisessä päässä oli ns. kesähuone vieraille ja liiteri päässä olisi vielä huussi. En pidä siitä että tontilla on monta erillistä pikkurakennusta.
  Joo, joulusta tulee varmasti kiva. Pitkästä aikaa jopa odotan sitä.
  Taidat muuten olla yksi pitkäaikaisimpia lukijoita blogissani. Kiitos :-)

  Ilona / Keskeneräinen: saari siinä lossirannassa. Onko sen nimi hattivattien saari? Minulle se on toteemisaari. Ajettiin sen ohi yli kymmmen kesää ja siinä heitin aina heipat saaristolle. Nyt hymyilen levästi aina kun näen sen, merkin että kotiin tullaan.
  Laverisohva on osoittautunut hyvin käytännölliseksi. Kaikki mahdumme siihen lukemaan ja löhöilemään, pituutta kun on 4.5 m.
  Sateista syysviikkoa!

  ReplyDelete
 7. Ihana, tunnelmallisen näköinen mökki. Kyllähän tuolla varmasti viihtyy!

  ReplyDelete
 8. huhhuh mikä paikka oikeesti. Onnellisuus tulee simppeleistä tekijöistä mutta oot kyllä tehny tosta jotain erityistä. Joulun viettäisin tuolla itekki!

  ReplyDelete
 9. Eikun hattivattien saari muumeista :)

  ReplyDelete
 10. Marru: Mökki on ihan ok mutta itse saaristo tosi jees :-)

  Jade-Kukka: kiitos muruseni. Me viihdymme, satoi tai paistoi.

  Ilona / Keskeneräinen: Aaah... Muumien, oon mää vähän hapero ;-)

  ReplyDelete
 11. I really need to learn finnish, all the best blogs and the most beautiful homes are in Finland!

  Can I ask where the checkered bed-linen is from. I love it :)

  ReplyDelete
 12. Helle: Oh, nice to hear though this is not our home just the cabin. Bed linen is from Finnish Anno brand, I would have link it but they don´t ship abroad.
  Here is a link to the shop

  http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogSearchResultView?searchTerm=anno&catalogId=3444&langId=22&storeId=3444

  ReplyDelete
 13. I've been following you for a while and get lots of inspiration from both you and other finnish bloggers. Your home is every bit as lovely as your cabin!

  Do you plan on ever making a new 'guide to Helsinki'?

  I've visited 3 times many years ago and would love to come back next summer. It would be very intersting to see what a local think is the must sees of the city :)

  ReplyDelete
 14. Helle: So nice to hear :-)
  Thank you for reminding - I will do it during the winter. It has been on my "to do - list" for ages.
  Have a nice week Helle.

  ReplyDelete
 15. Anonymous29/10/13

  Mökkijoulu saaristossa kuulostaa ihanalta. Joulu ilman kaikkea kimaltavaa ja välkkyvää tingeltangelia, hiljaista ja rauhoittavaa. Tänä vuonna mulle passais just tuollainen rennon oloinen meininki. Koristeiksi vaan niukasti luonnon antimia, yksinkertaista hyvää ruokaa ja villasukkahiippailua. Ihanan yksinkertaisen oloista, poissa kaikki turha.

  ReplyDelete
 16. Anonyymi: Arvaa, kaipaanko sitä. Tosin kolme lastamme pitävät huolen joulushowsta. Nyt jo kysellään eikö joulupukki tulekkaan mökille.
  Ja jouluhan on - turhuuksien markkinat. Sen takia olen iloinen että pakenemme tänne.

  ReplyDelete
 17. That would be great a christmas in the cabin. Love it. And that fireplace is really cozy fir this cold days.
  Keep enjoying it.

  ReplyDelete
 18. Hanna1/11/13

  Kaunista ja yhtenäistä! Ja tosi kiva tuo oleskelutilan matto, mistä oletkaan sen löytänyt...? Kiitos.

  ReplyDelete
 19. Hanna: Ikean matto, tai oikeastaan kaksi samanlaista yhdessä. Kiitos.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!