o
o

Oct 24, 2014

New plans for the cottage / Mökki ensi kesänä


If you have followed by blog regularly you know we have a "summer cottage" which we bought two years ago. A place where we spend most of the weekends and holidays, but its just a summer cottage. No insulation for the winter, just thin wood walls. Also the space is about 48 square meters (for five). But we love this place, so we decided to do something...
When the summer holiday ended, I designed our "new" cottage and its now above. A simple, modern "box" house. We are not tearing down the old cottage, just the roof. We will build a new extension part with a loft flooring and house will be insulated for the winter. So the change will be huge... And all this should be ready for the next summer...  Let´s see what happens!

- - - 

Blogiani säännöllisesti seuraavat ovat jo varmaan huomanneet sekoamiseni maalaiselämään. Se ollut menoa. Koitan kuitenkin vielä parhaani mukaan esittää kolmannenpolven helsinkiläistä, mutta pari vuotta sitten ostettu "remppapommi" pisti elämämme vähän sekaisin. Ja myös ne lähitallin hevoset... Ihana löytää itsestään, ihan sekopäinen hevosnainen nelikymppisenä.
Vietämme mökillä kaiken mahdollisen vapaa-ajan, vaikka kyseessä on simppeli, 48-neliöinen, viemäröimätön kevythirsimökki
Hyvällä asenteella näin pärjää loistavasti. Ongelma vain on se, että haluamme viettää aika mökillä ympärivuotisesti ja siihen ei enää hyvä asenne auta, ei edes takka jonka muutamme ensin varaavaksi, kun eristys ei vain riitä. Myös tilaa tarvitsemme vähän lisää. Kohta lapsemme haluavat keverinsa mukaan mökille. Kesäloman lopussa teimme radikaalin päätöksen ja piirsin ekat luonnokset "uudesta" mökistämme, joka rakennetaan purkamalla vanha katto ja lisäämällä päähän kaksikerroksinen lisäosa. Ikkunat vaihtuvat eristettyin isompiin, katto pulpettimalliin ja ulkovuoraus mustaan pystylaudoitukseen. Paljon ja pienellä budjetilla... 
Eilen sain piirustukseni puhtaaksi piirrettyinä ja ensi kesänä pitäisi olla valmista. Et silleen!

27 comments:

 1. It sounds like really good plan)

  ReplyDelete
 2. Oi! Odotan malttamattomana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin minäkin :D Ens kesään vaan on vielä vähän matkaa.

   Delete
 3. WAU! En malta odottaa näitä postauksia, ihanat suunnitelmat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, onhan tätä väännetty ja loppuvuodesta pitäisi alkaa työt.

   Delete
 4. Vitsit te ootte hurjia! Me ei olla saatu mökkiä minkän näköiseen kuntoon ja te ootte jo lisäämässä neliöitä omaanne. Mutta todella hienolta näyttää ja isot tsempit ensi kesän koitokseen :) Onpahan jotain mitä odottaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me ollaan hulluja - ei hurjia. Mulla on vielä oikein hyvin muistissa mökin maalausurakka ja nyt kun kaikki alkaa on ok - kesämökin osalta, aloitamme osittain alusta.
   Olen kuitenkin sitä mieltä, että kerran täällä eletään ja se aika on hyvä käyttää tekemällä asioita mistä nauttii ;-) ja omalla kohdalla se on suunnitteleminen, remppaaminen ja konkreettinen tekeminen. Joo, tulee aika rankka kevät, sen tiedän jo.

   Delete
 5. Ihana tulee! Tsemppiä rakentamiseen, valmistuu sutjakasti kun on rakas kohde ja päämäärä kirkkaana mielessä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saara. Näin minäkin ajattelen :D Hyvää viikonloppua!

   Delete
 6. Kuulostaa upealta. Mä olen ollut rakastunut teidän mökkiin ihan alkumetreiltä saakka ja kaikki sun tekemät muutokset ovat olleet hyviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Susanna, kannustavasta kommentista :D Ihan alusta asti olen haaveillut oman mökin suunnittelusta ja nyt ollaan matkalla vähän siihen suuntaan. Mulla on "plääni" johon littyy ajoittainen asuminen täällä landella ;-)

   Delete
 7. tutu-täti24/10/14

  Hyvä Minna, juuri näin. Unelmista toteutukseen. Vierivä kivi ei sammaloidu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ei niin ;-) Kaunista ja toivottavasti hyvää syksyä Tutu!

   Delete
 8. Tuo sijoitus varmasti kantaa varmasti pitkälle, saa voimia arkeenkin. Ja miten ihanaa, että lapsetkin tykkää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin minäkin haluan uskoa. Joo, tyttäreni on kysynyt jo noin viisikertaa - Äiti, miks me ei voitais muuttaa tänne saaristoon? Ei me voida, mutta näin meidän on ehkä vähän helpompi viettää aikaa täällä.

   Delete
 9. Anonymous24/10/14

  Wow, what a great plan ! We hope all goes well, so you can soon enjoy your cottage the whole year round ! Good luck ! Marie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank´s Marie. I hope so too. At the end of this years we´ll start to build the extension part´s constructions. Rest will be build during the spring.

   Delete
 10. Pläänisi on upea! Sinun tekemisiäsi seuranneena, näin blogin kautta, voimme jo arvata että siitä tulee unelma teidän perheelle! Mukavia aikoja odotellessa, hyvää syksyä koko poppoolle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Villis ja sitä samaa sinne ruudun toiselle puolelle :D

   Delete
 11. Anonymous26/10/14

  Meinaatteko tehdä talviasuttavan, eli lisää eristystä? - annina-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ei ole mitään eristystä mökissä. Lattian on nyt n. 6cm (alapohja + yläpohja) ja seinät ovat 7cm kevythirttä eli ulkopuolle tehdään kunnon eristys. Näillä "mukavuuksilla" ollaan mökkeilty myös talvella, mutta kuten varmaan arvaat - vähän työlästä ja viileää on ollut ;-)

   Delete
 12. Anonymous27/10/14

  Voi vau! Olen aivan ihastunut mökkinne tyyliin ja mahtavaa päästä seuraamaan sen muuttumista ympärivuotiseksi keitaaksi. Säilyyköhän ihastuttava uusvanha valkoisen ja männyn liitto..?

  Tsemppiä projektiin, varmasti tulee upea lopputulos!

  - Paula

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Paula, ja kiitos kivasta kommentista! Mäntyä pitää olla, ollaanhan me mökillä ;-) ja kyllä se valkoinenkin säily kalusteissa. Kiitos ja hyvät syksyt sinne.

   Delete
  2. Anonymous27/10/14

   Hei, hienot suunnitelmat! Ja mitä olen blogiasi seurannut, niin varmasti vielä hienompi toteutus :) Onko teillä muuten ollut hiiriä mökillä? Meillä ensimmäistä kertaa tänä syksynä löyty tiskipöydältä papanoita... Ällöttää!!
   -Kiti

   Delete
 13. Can't wait to see it.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!