o
o

Sep 13, 2015

Sliding door with barn door fittings


Taisin jo Instagramin puolella hehkuttaa valmista mökkieteistä, mutta ei nyt ihan. Tosin tämä, jo kyselyitä saanut, "ladon ovi" liukuovi on nyt valmis. Vihdoin. Tämä ei ollut vaikea toteuttaa kunhan vain sain oikeat osat kasaan. Kävi katsokaas niin että tuo seinä osoittautui ontoksi. Sanoin timpurille että asennan siihen liukuoven, mutta asia taisi mennä toisesta korvasta ulos. Piti hetken miettiä miten saan kiskon kiinni "tyhjään" kun en löytänyt sopivan pituisia ruuveja tai muttereita. Ovi ja kiskot painavat ja jutun ideahan on se, että ovi roikkuu kiskossa. Siispä päätin teettää sopivat mutterit ja ne hitsattiin kiinni jo aijemmin teettämääni tankoon. Seinään porattiin neljä reikää ja tanko muttereilla pujotettiin reijistä läpi (Tässä tuli vähän tuskan hikeä... Onton seinän läpi ei ole helppo porata suoria reikiä.) Toiselle puolelle seinää ruuvasimme siipimutterit. Ja nyt on tukeva. 
Ehkä tuosta kuvakollaasista on vähän apua suunnitteluun, jos tälläistä lähdette rakentamaan. Tietysti helpompaa kun seinä ei ole ontto. Mutta muistakaa, että kiskon ja seinän väliin pitää jättää prikka, niin että kiskot pääsevät liukumaan ja päissä pitää olla stopparit. Muuten mittailua. Ovena on 21mm paksu vanerilevy, jonka leikkautin mittojen mukaan Bauhausissa.
Ovi peittää pikku huoneen jonne tulevaisuudessa on tarkoitus hommata polttava käymälä. Nyt siellä on hampaiden ja käsien pesua varten lavuaari, imuri, pyykkikori ja hylly liinavaatteille. 
Vielä pitää ratkaista eteisen vaatesäilytys ja luulen että kallistun vanhaan, valkoiseksi maalattuun Lundia-lipastoon ja tuohon Granitin vaatetankoon. Ja jos joku jäi epäselväksi, kysykää!

Työntöoven pyörä / barn door fittings - Kärkkäinen
Mittatilauskisko / custom made rail - Peltiveikot
Lipasto / Drawer - Vintage Lundia
"Teollisuus" lavuaari / Industrial style basin - Bauhaus
Vaatetanko / Cloth rail - Granit.

- - -

Again a cottage weekend behind  and some progress again. Now our "barn door" style sliding door is ready. Door material is 21 mm plywood and rail is custom made.
Behind the door is our future toilet. Now there is just basin for hand washing and some cleaning / house hold stuffs. We don´t have a running water here so the toilet will be a burning version (Exiting...) I still need to  install the white cloth rail but our entry is almost ready. Yay!

31 comments:

 1. Anonymous13/9/15

  The perfect solution for small areas !! Well done, this is a great idea ! And the barn door fittings give it a nice rough touch, too :) Greetings and have a nice week ! Marie

  ReplyDelete
 2. Tosi hieno! Minkä paksuinen ovessa käytetty vaneri on? Itse olen miettinyt, että vääntyyköhän levy, jos on liian ohutta.

  Kati

  ReplyDelete
 3. Ihana ovi! Taitaa kuitenkin olla 21mm paksu eikä 210mm paksu ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihana - kiitos. Oli vähän haipakkaa oli eilen ;-)

   Delete
 4. You are awesome! love this!
  x

  ReplyDelete
 5. The door is perfect as is your whole cabin! I am just wondering what the white pipes on the wall over the credenza are for?

  ReplyDelete
  Replies
  1. It´s a cloth rail. I just didn´t have time to installed it ;-) Thank you Elizabeth!

   Delete
 6. Anonymous16/9/15

  Congratulations with your cabin, it is fabulous! I have a question for you; where is the white towel hooks in your bathroom (apartment) from? BR Siri

  ReplyDelete
  Replies
  1. The white enamel in the picture? Unfortunately it´s from the flea market. In Finland we have these "builders pharmacy" places where you can buy old building materials or well made replicas. These kind of places often sell these. Thank you!

   Delete
 7. Beautiful interior! I love everything in those pics. Thank you for posting the instruction, hopefully I can make something similar in Poland.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This is normally easier to do, I had a hollow ceiling so it made some difficulties. Thank you and greetings from Helsinki.

   Delete
 8. Tämä on ihana! Mistä hankit nuo liuku"rullat"? Paljonko tilaa syvyyssuunnassa ovi ja kiskot vievät? Millaiset speksit annoit rautasepälle kiskon suhteen? Meille suunnitteilla samanmoinen ja mietin nyt mahtuuko tuo 8cm tilaan vai pitääkö muuttaa sisustussuunnitelmaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ja jatkokysymys: Onko teidän koivuvaneri kuinka paksua? Oliko vaikeaa saada reunat samalle tasolle? Mietittiin ensin vain liimaamista, mutta ilmeisesti ruuveilla saa paremmin samaan tasoon.

   Delete
  2. Hei, tekstissä on linkki "rulliin". Ovi vie tilaa, riippuen kiskojen ja oven paksuudesta. Vanerin paksuus seinissäkö? Siellä se on 16mm.

   Delete
 9. Hei,

  Paljon tangon teettäminen maksoi?

  Maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Teetin tangon vuosi sitten ja tässä on ollut vähän remonttia tämän jälkeenkin eli en muista, aavistelisib että reilut 100€

   Delete
 10. Anonymous30/8/16

  Hei! Onko oven alareunassa joku mekanismi, niin ettei ovi pääse heiluun?

  ReplyDelete
 11. Ei ole. Pyörä olisi todennäköisesti tehnyt ajan kanssa uran lattiaan ja itse oven paino estää heilumiset eikä tuossa ole tilaakaa ko. toiminnalle.

  ReplyDelete
 12. Hei, ihana ovi! Me tehdään samanlaiset! Kiitos jakamisesta! Kysymys: Kuinka leveä tuo tanko on? teettäisin myös, mutta haluaisin varmuuden leveydestä.

  ReplyDelete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 14. Ihana ovi! Me tehdään samanlaiset! Kiitos jakamisesta! Kysymys: Minkä levyinen teettämänne tanko on? Tilaan sellaiset mutta haluaisin varmuuden leveydestä. Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei

   En nyt kyllä muista ulkoa. Tuo ovi on meidän mökillä ja nyt en ole ehtinyt käydä siellä hetkeen.
   Tanko on kuitenkin teetetty ja se tehdään aina tilaa mittojen mukaan.

   Delete
 15. Kiitos! Oliko tangossa mukana stopparit vai miten teit ne?

  ReplyDelete
 16. Kiitos! Oliko stopparit valmiina vai miten teit ne?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole stoppareita. Kun oven vetää kiinni, toimii oven nuppi ns. stopparina

   Delete
  2. Ja jota ei ole vielä asennettu noissa kuvissa

   Delete
 17. Hei, onko vanerilevy pysynyt suorana ajansaatossa? Mietitään vastaavaa ratkaisua mutta tuo vanerin eläminen askarruttaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, elää se vähän, eli vähän on kaarella. Ei kuitenkaan haittaa käytössä mitenkään.

   Delete
 18. Anonymous24/4/21

  Hei, kiinnostaisi sama asia kuin Piaa? Onko ovi pysynyt vielä suorana?

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!