o
o

Feb 26, 2010

Uusi potilaspaikka


Eilen illalla, lasten nukahdetua, ompelin. Alakerran lattia on kylmä ja pikku potilaani tarvitsevat sinne mukavan loikoilu paikan. Meidän piti tehdä vaikka mitä "hiihtolomallamme" mutta nyt vain ollaan kotona ja toivutaan. Katsellaan ehkä leffoja ja    pelataan Buu Klubbenia
Hain pikaisesti Etolasta kaksi 50 l säkkiä styroksirouhetta 13.50€ kpl. Ikean alelaari kankaista ompelin vetoketjullisen "patjan". Ohuesta puuvillakankaasta ompelin ison sisätyynyn jonka sisään laitoin rouheen. Sisätyynyn sujautin patjan sisälle. Nyt lapsilla on tuolainen mukava Fatboy henkinen löhöilypatja jonka päällisen saa helposti pestyä.  Patjan voi tunkea vaikka sohvan alle piiloon kun sitä ei käytä.


Downstairs floor is so cold for my little patients ( kids had stomach cold ). They need a good place to loll there, watch videos or maybe play Buu Klubben. We planed to do all kids of nice things when we have the skiing  holiday but now we are just trying to get better.
Yesterday evening I went to Etola and bought two bags of chopped styrox 13.50€ each. I sewed from Ikea´s fabric this big pillow / mattress with zipper. From thin cotton fabric I sewed a big inner pillow where I put all the chopped styrox . I put the Inner pillow inside the "matres" and now kids have this beanbag mattress where they can loll. We don´t have much space so this "beanbag" goes under our sofa when ever we don´t need it. 



27 comments:

  1. Tosi upea diy fatboy. Sain tuosta hyvän idean tehdä siskoni pikku koiralle samanlaisen tuparilahjaksi:)

    ReplyDelete
  2. Wau! Voi kun osaisin itse tehdä, tuollainen olisi upea!

    ReplyDelete
  3. Anonymous26/2/10

    Hei,
    eksyin tänne jostain toisesta blogista, ja jäin kerrasta koukkuun:) Inspiroiva, kiva blogi sulla, jään varmasti seuraamaan!
    Kiitos!
    t. Mimma

    ReplyDelete
  4. Hei Mimma ja tervetuloa. Uusia lukijoita on kiva saada :)

    Pisarapilvi: Tämä on tosi helppo tehdä. Mulla meni noin tunti tähän. Materiaalitkin on suht edulliset. Suosittelen. Tämä on juuri sopivan kokoinenkin meille.

    Kiitti Maria

    ReplyDelete
  5. Hieno on, sekä säkki että kangas! Meillä on tuota samaa kangasta odottamassa inspiraatiota.

    ReplyDelete
  6. Hieno tuli!

    Mä muuten päällystin eilen tuolla kankaalla yhden Joaksen ruman rummun...ja sit olis enää viisi metriä jäljellä (joo, tota kun sai syksyllä family-cardilla aivan älyttömän halvalla ja ostin sitten koko pakan lopun) :)

    ReplyDelete
  7. Ompa upea! Pitää laittaa idea korvan taakse, josko joskus ompelisi tuollaisen itsekin.

    ReplyDelete
  8. Onpas mukavainen löhöpaikka :)

    ReplyDelete
  9. Anonymous27/2/10

    Oih persus, kun näyttää hyvältä!

    Tein ittelleni sänkyyn ison "päätytyynyn" (miksi-sitä-voi-kutsua?) nojailuun ja laitoin sisälle vaahtomuovirouhetta, mutta taidanpa minä olla matkiputki ja tehdä tommosen meidänkin lattialle. Varsinkin, kun se Fatboy on meille liian kallis.

    Kiitokset taas inspiraatiosta =)

    T. Hannele

    ReplyDelete
  10. Hienot! Ja parempi kuosi kuin Fatboyssa.

    ReplyDelete
  11. Oi ompas tosi hieno. Pitäisi kai kaiva itsekin ompelukone esille tuolta kaapista.... :)

    ReplyDelete
  12. Anonymous28/2/10

    Tämä osui nappiin! Ostin kirpparilta aikoinaan tummansinisen keinonahkaisen (yök) säkkistoolin ihan vain täytteen takia. Kuminen pinta on iljettävä, mutta tällaisen puuvillapedin siitä teen kyllä, se on varma! Kiitos Minna :)

    ReplyDelete
  13. Anonymous28/2/10

    Ai niin, se piti kysyä, että onko toi keltainen pikkulaatikosto Palaset sarjaa, tiedätkö? Meillä on valkoinen samanlainen, jonka ostin 13 vuotiaana tietämättäni vielä "mistään mitään".

    ReplyDelete
  14. Voi kun hieno! Matkijapossu iskee jälleen eli huomenna muovirouhekaupoille. Ongelma vaan teenkö Ishimoton Sateella-kankaasta vai Isot Kivet-kankaasta?! Ai niin ja onhan sitä Bottnaakin vielä jäljellä..Toivottavasti teillä ollaan jo parannuttu?!

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Tooosi hieno!mites teillä jaksetaan? meillä oliver pääsi tänään sairaalasta kotiin.jee.pojilla on nyt kova lääkitys, mut pääasia et tulevat kuntoon.Ihanaa.näyttää siltä että päästään tukholman reissuun torstaina.lapsenvahti kun on sairaanhoitaja:)

    ReplyDelete
  17. Kiitos Ballohedi: Kaikki sai tämän tämän Rota-viruksen. Mies vielä "koomassa". Onneksi lyhyt ja ytimekäs, lisäksi kaikki sairastuivat tasaisesti eri tahtiin.

    ReplyDelete
  18. Kiitos kommenteista !

    PIKKUVIISARI: vanhaa Palaset sarjaa on. Minulla on lisäksi vielä musta korulaatikkona.

    RuusuLiisa: Nuo Marimekon kankaat on aika ohuita tähän tarkoitukseen, ei pysy ryhdissä. Tämä Ikean kangas on aika paksua kuten Fatboyssakin.

    ReplyDelete
  19. Niinpä tietty kun en ajatellut taas tarpeeksi pitkälle :DDD Ishimoto on paksumpaa, mutta se taas mustana kerää kaiken pölyn ja vaaleat koirankarvat..murrr..pitääpä käydä kangaskaupassa kun ei sitä Ikeaa ole nurkan takana :D

    ReplyDelete
  20. Ai tuota täytettä saa Etolasta, hyvä tietää, tarvetta on olisi ollut useinkin. Täällä on muuten sama tilanne loman suhteen, mönkään meni kaikki sairastumisen takia. Onpa tylsää sairastaa lomalla, ja jotenkin niin tyypillistä tunnolliselle...

    ReplyDelete
  21. Siis ihan sairaan makee idea! Tosi paljon parempi kuin aito Fättäri.

    Pojan pelihuoneeseen sopiva kapistus.Ompelukone siis laulaa jossain vaiheessa.

    ReplyDelete
  22. mahtavaa. Mulla on kellarissa vajaa säkkituoli (älä kysy miksi), joten siitä taidan minäkin tehdä tuollaisen ihanuuden. Voi mahottomuus. Nyt vaan kun päättäis mistä kankaasta. Minä taidan mennä Marimekkoon katsomaan, josko niiden kevät ois tullut...

    ReplyDelete
  23. Cool! I´m making one like that rigjt now, and wonder what kond of closing you made?
    Love your blog.

    ReplyDelete
  24. Rina: i used zipper.

    ReplyDelete
  25. and Rina: same to you :)

    ReplyDelete
  26. Hei Minna,

    Minkä kokoinen tuo säkkituolisi on suunnilleen? Mietin vain täytteen menekkiä, sinulla on kaksi pussia tuolla täytteenä, ethän tehnyt kahta säkkituolia?

    ReplyDelete
  27. Amelia: noin 70 x 120 ja käytin siihen hieman vaajaat kaksi pussia raetta.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!