o
o

May 22, 2010

Nolot jutut



Tiedättekö ne lehtien välissä olevat näytepussit ? Kasvorasvat ym. Mulle on kerääntynyt niitä vino pino. No, nyt on kaikki rasvat lopussa ja vetelen näitä näytteitä naamaani. Maanantaina Lumenea, tiistaina Lancomea, tai jotain sellaista.
Välillä pihistelen ihan älyttömissä asioissa ja toisaalla retkahdan johonkin ihan "mielettömään" juttuun.
 En myöskään osta koskaan ruokakaupasta muovipussia. Inhoan niitä, kertyy muovia muutenkin kotiimme. Mulla on aina muutamat kangaskassit laukussa ja isoja ostosreissuja varten kauppakassit. En tiedä mistä tämä alkoi, päätin kai vaan että ihoan muovipusseja. Säästän ehkä 50€ vuodessa  tällä sekoilullani, mutta käytän sen mielummin vaikka kampaajaan. Onko teillä noloja, mutta ihan käytännöllisiä höyrähdyksiä ?
Joo, tää on taas sitä "Desperate Housewife" osastoa, tiedetään.


Do you know those small samples witch are inside magazines ? Day cremes etc. I have piles of those, yeah I buy lot´s of magazines. Now all my moisturizes are finished, so I use those. Sometimes I can be so miserly and in the other hand a great spender.
Other "desperate housewife" thing is that I never buy a plastic bags. When I do grocery etc. shopping I use fabric bags. I may save 50€ per year and I rather use that for example for hair dresser etc. Do you have any bit silly, but functional habits like I do ?

27 comments:

  1. Mä olen tee- ja kahvielitisti. Sain uudella työpaikalla heti ekana päivänä "kivan" maineen vastaamalla kysymykseen "Miksi et juo kahvia" kertomalla, että juon kyllä, mutten mitä tahansa. No anteeksi.

    Seuraavana päivänä toin mukanani omaa teetä. Yhtä suosikeistani, Clipperin chaita. No taas tietty sain katseita, kun ei rasiassa olleet teepussit "kelvanneet". Mutta ihan toisenlaisia katseita sain, kun nostin teepussin toiseen mukiin ja vein sen mennessäni tuodakseni sen seuraavalla tauolla uuteen käyttöön. No hitto! Hyvää teetä, ja yhdestä pussista tulee kolme hyvää kupillista! Kun palasin käytetyn pussin kanssa, sain heti vastata kysymykseen "taidat olla säästölinjalla, vai?". No anteeksi taas.

    Nyt olen siis sekä snobi että pihi. Taidan olla ainoa, jolle juttu on ihan järkeenkäypä. :)

    ReplyDelete
  2. Miten sattukin!
    Mun mielestä muovipussin hinta pitäisi vähintään kaksinkertaistaa-mieluiten nelinkertaistaa,jos sitten useampi ihminen käyttäisi kestomalleja!
    Kamalaa turhaa jätettä:(

    ReplyDelete
  3. Nivean tuuheuttava näyteshamppoo on ihan p***a, mutta vielä toinen näyte käyttämättä. Pakkohan se on käyttää, kun siinä säästää varmasti ihan 1 sentin. Kerään myös jemmaan kaikki meikkivoidenäytteet vaikka sävyt ois tarkotettu jollekin tummahipiäiselle. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka tulee joku tummapäivä ;)

    ReplyDelete
  4. Mun mielestä noissa kauppakasseissa ei ole mitään noloa. Täällä on jopa enemmän sääntö kuin poikkeus, että ihmisillä on niitä mukana (ruoka)ostoksilla. Ja autolla mentäessä taas sellaisia kokoontaitettavia muovikoreja, joihin saa kätevästi ostokset kerättyä ja sitten nostettua suoraan takakonttiin. Vaateostoksillakin mä yleensä sanon, etten tartte pussia vaan laitan ostokset suoraan omaan laukkuun tai sitten kaiken siitä ekasta kaupasta saatuu pussiin.

    ReplyDelete
  5. Nooh kori ja kassit mullakin kulkee matkassa kauppareissuilla. Hedelmät pakkaan pusseihin ja pussit uusiokäytän Tyllerön vaippapusseina. Vedenkeittimen ylijääneen veden kaadan vielä kiehuvana viemäriin. Voi kuulostaa veden tuhlaukselta, mutta ei tarvitse ostaa mitään viemärin avausmyrkkyjä vaan kuuma vesi vie ainakin toivon mukaan suurimmat skeidat, rasvat jne.mennessään. Ja tunnustan minäkin pihtaavani tuollaisissa kosmetiikkajutuissa - ripsiväri ja shampoo taitaa olla ainoat, jotka ostan edellisen loputtua. Mutta näytepakkaukset käytän lähes aina kyllä :D

    ReplyDelete
  6. Anonymous22/5/10

    Haa, tää on hauskaa! Kaikki pihistelee jossain ja tuhlaa johinkin.
    Mäkin pihistelen kosmetiikan suhteen, mut ostaa täräytän jonkin kalliin valaisimen tosta vaan.
    Tällä hetkellä tarvisin uusia alusvatteita enkä raaski ostaa. Mut sata egee irtoripsiin voin sijoittaa:)
    -Tuittu-

    ReplyDelete
  7. Esimerkki: Kaupassa tuntuu kalliilta ostaa vaikkapa kalaa,jonka kilohinta on 25e mutta saman hinnan voi maksaa yhdestä annoksesta ravintolassa.
    Muovikassit pitäis kieltää. Toivon että nuukailusta tulisi trendi. Kulutus on mennyt överiksi.

    ReplyDelete
  8. Jenny: jee jee !! :)

    Niinu: olen ihan samaa mieltä ! hyvä

    Suki: mulla on ainakin ns. blodipäiviä ja niitä varten on hyvä olla shamppoonäytteitä vaaleille hiuksille :)

    Saara: olen rehellisesti sanottuna ihan samaa mieltä. Välttelen ylimääräisiä pusseja ja minusta jonkun liidaavan halpavaateketjun, kuten H&M:n pitäisi luopua muovipusseista. Vaatteet voisi pakata tavallisiin paperikasseihin jossa on H&M logot tms.

    RL: Hih join the club. Hmm toi kiehuva vesi viemäriin onkin hyvä vinkki.

    Tuittu: Joo mulle tulee hyvä mieli kun olen pihtaillut ja säästellyt asioissa. Johonkin voi sitten "sijoittaa":

    ReplyDelete
  9. Hih, minäkin jätän muovipussit ostamatta, enkä edes ota muovipusseja vastaan kaupoista, vaan laitan tavarat käsilaukussa kulkevaan kangaskassiin :D tai ihan käsilaukun pohjalle. Hiukan kieroon katsovat mm. H&M:lla, kun en ota mainospussia vastaan.

    Käyn Prismassa ruokaostoksilla päivittäin ihan vain siksi, että siellä hedelmät saa paperipussiin ja ne paperipussit kierrätän :D antamalla niissä jollekin jotakin tai vaikka jakamalla lasten karkkipäivän karkit niihin :).

    Ja koska en halua ylimääräistä muovia, ostan Candy Kingin karkkeja, paperipussiin laittamalla tietenkin.

    Meikit ostan esim. Colour Caramelin valikoimista, koska pakkaavat pahviin ja ovat muutenkin ekokamaa.

    Kun hammastahna, kasvorasva tai shampoo on loppumassa yritän kaikin keinoin käyttää tuubit ja purkit niin tyhjiksi kuin mahdollista, jotta voin venyttää penniä tässä kohtaa.

    Ja missä kohtaa sitten osaan tuhlata... vaatteissa. Ostan vaatteet pääsääntöisesti itselleni uusina, lapsille taas aika paljon käytettynä. Vaateostoksia tulee tehtyä melkoisesti kuukausittain. Se on tuhlaamista.

    ReplyDelete
  10. Anteeks ihmiset, mutta mihin te laitatte roskat? Ostatte roskapusseja? Mä oon kuvitellut olevani pihi, enkä osta roskapusseja, vaan käytän niitä mainospusseja roskiksessa...

    Sit mä jotenkin kuvittelen säästäväni suuria summia SELVÄÄ rahaa, kun ostan kaikkea tarjouksesta, kirpputorilta, huutiksesta. Vaikka todellisuudessahan tuhlaan, ehkä tosin hieman halvemmalla...

    ReplyDelete
  11. 'Många bäckar små, gör en stor å' tapasi mummi-vainaani sanoa. Hänen neuvojaan olen noudattanut - joskin toiset väittävät että olen gniidari. Mutta - kas kummaa - nyt on aina silloin tällöin varaa törsätä surutta kalliimpaankin ja himoittuun tavaraan. Jotta että jatka samaan malliin!

    ReplyDelete
  12. Anonymous23/5/10

    Muovipussien välttäminen ei ole yhtään noloa! Mä laitan hedelmätkin omiin kangaspusseihin, mutta miehen mielestä se on noloa, joten hän panee hedelmät joko paperipusseihin (joita käytetään biojätepusseina) tai muovipusseihin (joita käytetään roskapusseina).

    Sampoo- ym. muut näytteet taas on tosi rasittavia, mutta matkalla käteviä, jos jaksaisi säästää ja muistaisi ottaa mukaan.

    ReplyDelete
  13. mäkin inhoan muovipusseja!

    ReplyDelete
  14. Noloja tapoja minulla on vaikka kuinka :) Ehkä voin myöntää pari:

    1) kun silmän tai käden ulottuvilla ei ole roskista, tungen roskat laukkuun (en tietty sotkevia roskia, mutta kaiken maailman paperit sun muut). Laukku on sen näköinen :)

    2) käytän mieheni kanssa samoja sukkia, kun omani ovat usein ilman paria. Järjestelmällisellä miehelläni sukat aina paritettu ja valmiina napattavaksi aamukiireessä. Mustat sukat istuvat loistavasti munkin 39 jalkaan, vaikka ovatkin kokoa 42 :)

    ReplyDelete
  15. Ei kai kukaan osta sitten erikseen muovipusseja roskapusseiksi? Vai käyttääkö joku niitä kangaspusseja roskien kuljettamiseen? Meillä jokaikinen muovipussi "kierrätetään" roskapusseiksi. Joissakin kaupoissa on saatavilla biopusseja, jotka ääliömäisesti maksaa enemmän kun ne muoviset. Höh.

    ReplyDelete
  16. Killi + (pikkiriikkinen) : kyse on kaupasta ostettavista muovipusseista á 20c /kpl ruokaostosten yhteydessä. En koskaan osta edes niitä, kierrätän hedelmäpussit, vaippapussien muovit ym. roskiksina.

    ReplyDelete
  17. meillä mies oli laskenut, että kaupasta rullassa ostettavat roskapussit on kpl-hinnaltaan halvempia, kuin että ostais joka kerta sen muovikassin ostosten yhteydessä...

    ReplyDelete
  18. Anonymous24/5/10

    Hei
    Postauksessasi Piknikillä ja piikkimatolla on aivan ihana apina, mistä se on hankittu?

    Kiitos.

    ReplyDelete
  19. Minullakin on näytepakkauksia hirveät määrät, ovat erikäteviä reissussa. Pihistely on hauskaa ja "pakkomielteitä" kertyy koko ajan lisää. Viimeisin hurahdus on pesupähkinät pyykkäykseen, suosittelen! Vanhat kulahtaneet t-paidat leikkaan siivousräteiksi. Toisten mielestä turhaa, mutta itselleni täysin luonnollista.

    ReplyDelete
  20. Okei.. :)
    Mun ystävä ei tee pussiin solmua ennen hedelmien punnitsemista. Pussi solmuineen painaa kuulemma enempi kuin ilman solmua?! ..sama ystävä harmitteli, kun ei voi ostaa appelsiineja ilman kuoria. Ei kuulemma halua maksaa roskasta, ja joskus appelsiineissa on vielä niin sairaaaaan paksut kuoret. Meni ehkä ohi sun aiheen mut tuli vaan mieleen näitä lueskellessa :D.

    ReplyDelete
  21. Minäkään en osta kaupasta ikinä muovipussia, mutta rullamuovipusseja ostan kyllä sekajätteelle roskapusseiksi, juurikin siksi, kun ovat halvempia. Kankaiset pussit on kaupassa lähes aina mukana ja jos ei ole niin paperipussi sitten. Paperipusseissa kannetaan sitten pahvit pahvinkeräykseen. Ja vaatekaupoissakaan en halua muovipusseja, laitan omaan kassiin tai vaunujen alle.

    ReplyDelete
  22. Olenkin ihan uusherännyt kierrätyksen ja ekoilun saralla. Joka päivä oppii jotakin uutta kokeneemmilta. :)

    ReplyDelete
  23. Minä leikkaan hiuslenksut vanhoista mustista sukkahousuista, koska ne on yksinkertaisesti parhaita pitkän ja liukkaan tukan sitomiseen :)

    ReplyDelete
  24. Lisään vielä, että hiukset on aina julkisilla paikoilla nutturalla, eikä sukkahousulenksu näy ;)

    ReplyDelete
  25. Anonymous26/5/10

    just a few days ago I bought a winter coat for my sun (in may!). because it's less than half of the price you would pay in november :)

    ReplyDelete
  26. Anonymous26/5/10

    Mä oon täällä Englannissa ihan sekaisin siitä, kun monien lehtien mukana ostettaessa tulee hyvää kamaa. Oon siis jopa ostanut pari lehteä vain sen sälän takia mutta säästänyt piiiitkän pennin. Laatushampoon sain kahdella punnalla, muuten hinta olisi ollut yli kympin. Samaten BodyShopin vartalovoin, Neal's Yardin kasvovoiteen ja tosi huipun kynsilakan. Aaahh. : ) Tää on niin tällaisen "säästäjän" taivas. Ja juu, tottakai kaikki näytepussit kerätään talteen ja käytetään. Sopi ne tuotteet sitten itelle tai ei :D Tosin ne ylitummat meikkivoiteen tällaiselle ylikalpealle iholle on täytynyt skipata :D

    -Tee

    ReplyDelete
  27. Minna: teen ihan samaa , vanhat t-paidat on mainioita rättejä :)

    Manteli: hyvä vinkki :)

    Stine: I´w done the same :)

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!