o
o

Aug 23, 2010

Kodinkoneviidakossa - Domestic appliance jungle


Olen surffannut viime päivät kodinkoneviidakossa, saksankielisessä. Osaan peräti sanoa -Ich liebe dich... Auttaahan se vähän kun yrittää tehdä tilausta, vai mitä ?
Mirja vinkkasi minulle Smegin huimista hintaeroista Saksanmaalla ja tottahan se on. Perus kaasuliesi maksaa meillä 505€ ja Saksassa 178€ !! Onhan siinä vähän eroa ihan huonolla koulumatikallakin laskettuna. No päälle tulee toimituskulut mutta silti. 
Ehdotin miehelleni tuota Gorenjen huippu yksinkertaista ja minusta styleä pakettia mutta ei napannut. Perinteinen se pitää olla. Hitto noita miehiä ! Perinteinen ja perinteien... Joo joo.
No, onneksi työtaso ei ole ihan se perinteisin. Kerron lisää kun saan tilauksen valmiiksi.


Now a days I´m surfing in internet´s domestic appliance jungle. Thank´s to Mirja one of my really kind reader.
I´m trying to order all my new kitchen´s appliances from Germany because they are soooo much cheaper there. But I am having bit problems because I can only say -" Ich liebe dich (I love you) it might help a little but... Arghh this is not easy.
Smeg is my old favorite because the quality is really good and style is simple. But how about these total white Gorenje oven and stove? I love them but my husband want´s something traditional. Blaaah...

17 comments:

 1. Anonymous23/8/10

  I think you can try to communicate in English. Shouldnt be a problem!

  ReplyDelete
 2. meillä kans harkinnassa gorenjet. Kaverilla on sellaiset ja ne on tosi stylet!

  ReplyDelete
 3. meillä kans harkinnassa gorenjet. Kaverilla on sellaiset ja ne on tosi stylet!

  ReplyDelete
 4. Minua häiritsee myöskin tämä miehelläni oleva perinteisyys-ajattelu. En käsitä miksi ihmeessä ei voi valita jotain erilaista, nimenomaan simppeliä ja modernia. Höh.

  ReplyDelete
 5. Jep. Mun miehellä on sähköalan yritys ja hän on ehdottomasti sitä mieltä, että meillä tilataan seuraavaan kotiin kaikki kodinkoneet, sähkökalusteet yms Saksasta. Niin paljon halvempia ja taitaa valikoimaakin olla enempi.

  ReplyDelete
 6. Anonyymi: I tried but there were some who did not speak english at all ( I called them)

  Satu: valikoimaa ON LIIKAA !

  ReplyDelete
 7. Meillä Gorenjen uuni ja on kyllä makee ku mikä.

  ReplyDelete
 8. Tuota kaasuliesien hintaeroa voi osaltaan selittää myös se, että täällä kaasuhellat on todella yleisiä, lähes kaikissa vanhoissa taloissa uuni ja liesi toimii kaasulla. Meillä ei esimerkiksi ollut tämän asunnon keittiössä mitään pistokkeita sähköllä toimiville keittiökoneille (siis kiinteästi asennettaville) ja jouduttiin sitten osittain omakustanteisesti teettämään pistoke kiertoilmauunille ja vetämään sitä varten uusia johtoja. Kaasuliedessä kuitenkin pysyttiin, kun se on sen verran halvempi ja nopeampi.

  Tuo Gorenjen liesi on kyllä hieno! Harmi kun en sattunut sitä näkemään silloin, kun me valintaa tehtiin :) Mutta on tuo nykyinen Ikean kokomustakin ihan kiva!

  ReplyDelete
 9. yes to gorenje! (And let me know if you need help with those Germans, I'm German, after all). ;)

  ReplyDelete
 10. Niin ja jos tarviit apua liikkeiden kanssa kielen puolesta, niin voin auttaa!

  ReplyDelete
 11. Anonymous24/8/10

  Meillä oli keittiöremontti alle vuosi sitten ja painittiin silloin samojen ongelmien kanssa. Tuolloin kävi ilmi, että Smegin liedet ja uunit ei oo todellakaan hyvälaatuisia, ne on vissiin hyviä vaan jääkaappien tekemisessä :)

  Joten suosittelen harkitsemaan merkkiä uudelleen. Meille tuli Saksasta Siemensit ja huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa.

  Tsemppiä remppaan. Sun blogi on ihana ja ihan mun suosikkI!

  ReplyDelete
 12. Anonymous24/8/10

  Itselläni ei ole kokemusta SMEGistä, mutta olen Saksassa asuessani kuullut, että ovat vaikeat asentaa.

  ReplyDelete
 13. Asia ei tänne kuulu mutta kaasuhellasta kuitenkin kyse. Asutamme vanhaa kämppää, jossa vanha kaasuhella. Pullaa ei ole tullut paisteltua sitten pariin vuoteen kun en vaan tajua miten kaasu-uunin kanssa saa uuniruoat onnistumaan. Kaikki on mennyt pieleen; päältä raakaa, pohja hiilenmustaa. Tiedätkö miten onnistun vehkeen kanssa ruokkimaan meistä isomman tai onko kellään muulla vinkkejä kaasu-uunin käyttöön tai tietoa mistä oppia voisi hakea?

  ReplyDelete
 14. Sissi: olen kuullut ihan samaa. Sen takia en kaasuhellaa itse valitse. Auts, mä en osaa auttaa mutta toivotaan että joku muu !!

  ReplyDelete
 15. Anonymous24/8/10

  Me tilasimme astianpesukoneen Virosta. Aeg:n täysin integroitu. Hyvin on pelittänyt :)

  Kaunis tuo Gorenje tosiaan!

  ReplyDelete
 16. Superkaunis tuo Smeg. Voisit perustella sitä sillä, että se on paaljon helpompi pitää puhtaana kuin perinteisempi. ;)

  Tosi kiva seurailla tätä(kin) projektia!

  ReplyDelete
 17. Mitä, eiks Smeg ookaan hyvä uunimerkki. Onko kellään lisää mitään kokemuksia? Meillä ollu harkinnassa kanssa Smeg, kun ne on niin kivan näköisiä, erilaisia.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!