o
o

Aug 25, 2010

Kohti keittiöunelmaa- Towards my dream kitchen


Mies on matkoilla eikä ehdi vastailla puhelimeen, tai varsinkaan kysymykseen -"hei, onks tää kiva hella", joten hoidan päätökset köökin osalta itse. Luulen että ihan kiva tästä tulee.
Ja arvatkaas minkä valitsin, tosin mutkien kautta? No, tämän kauniin Slovenialaisen, Gorenjen. Eilen tosin tuli pieni takaisku kun ilmoittivat Saksan päässsä että liesi tulee vain 50mbarin kaasusuuttimella joten tämä ei sovi Suomen pullokaasuun. No, höh sanoi tämä täti ja soitti Gasumin kivoille miehille jotka lupasivat hoitaa asian. Ja tilaus saadaan vihdoin pakettiin. Huh ja huh. 
Tarkistin vielä maahantuojalta onko tuota Ora Ito malliston kaasuliettä mahdollista saada Suomesta ja vastaus oli ei. Liettä ei tuoda Skandinavian maihin. Onko siis liian itäblokki ? No, minua kuitenkin Slovenialainen design kiinnosta, tai ainakin tämä. Hieman samantyylinen heillä kuitenkin musta oli ja hinta reilu 1000€. Tuo  maksoi 399€.

Muut suunnitelmat & työt:
 • Keittiön olen piirtänyt itse ja puuseppä tekee valkoisen vetimettömän mallin. On kalliimpaa kun Ikea mutta halvempaa kun keittiöfirmoilla. 
 • Lattiasta revin ruskean linoleumlaatan pois ja lattia tasoitetaan kevyt betonilla parketin kanssa tasaan. Malaan betonin pariin kertaan valkoisella Betoluxilla.
 • Maalaan seinät valkoiseksi.
 • Työtaso tulee valkoisesta 30mm akryyliluonnonkivestä (ei Corianista) johon upotetaan (integroidaan) 400mm x 400mm kantikas allas samasta materiaalista. Vähän kuten fiiliskuvissa. 
 • Välitilaan tule kirkas 4mm lasi jonka tausta maalataan valkoiseksi.Pistorasiat 3 kpl tulee Jungilta. Väri: matta alumiini, sama kuin uunissa. Näitä muuten myy nykyään jo K-rauta.
 • Keittiön ja ruokatilan 70cm seinälle hankin String Pocketin tee-, kahvi- ja maustepurkeille. Antaa myös kontrastia noille Slovakki koneille. 
Here are some plans for our new kitchen. I decided to take these Gorenje´s gas hob and oven (electricity). Also Sting Pocket is perfect for all tee, coffee and spice jars.
All show you pictures when all starts;
Floor becomes shiny white (painted concrete).
I draw Kitchen and carpenter will make them.
All machines will be integrated. Etc....

17 comments:

 1. Voi miten hyvältä kuulostaa!! Tuosta minäkin tykkäisin. Yksinkertaista ja todella tyylikästä!

  ReplyDelete
 2. I can't tell you how much i have enjoyed reading through your blog archives. Was your first one really only this January or have i missed some? Thank God you write now in English too. I notice you didn't when you started!
  I'll be back. xx

  ReplyDelete
 3. Anonymous26/8/10

  Du är nog helt fantastisk och kreativ! Gillar din blogg skarpt.

  ReplyDelete
 4. Teidän köökistä tulee hieno! En malta odottaa lopputulosta.

  ReplyDelete
 5. Suunnitelma kuulostaa tosi hyvältä!

  ReplyDelete
 6. Tulee varmasti hieno ja hyvä, mutta mitä se semmonen akryyliluonnonkivi oikein on? Mä oon kyllä niin out kaikista näistä jutuista, ja talo pitäs viä rakentaa.

  ReplyDelete
 7. Hienolta kuulostaa!

  ReplyDelete
 8. Miellä on Gorenjen jääkaappi, mutta jotenkin en ole osannut ajatella, että sieltä saattaisi löytyä muutakin hyvännäköistä. Täytyypä tutkailla asiaa tarkemmin. Hella meidänkin pitäisi hommata ja tiskikone. Tosin tiskikoneen haluaisin piilottaa. Saat keittiösuunnittelunkin vaikuttamaan niin helpolta!
  Nimim. Kuukausia tuskaillut ;)

  ReplyDelete
 9. Noi alle 60cm kanttiinsa olevat hormit on aina vähän hankalia, on vaikeeta saada luotua sellaista linjakasta ratkaisua (työkseni kun teen...). Mutta te olette ratkaisseet tuon oikein mallikkaasti, 38cm syvyisiin komeroihin uppoaa jo vaikka mitä, eikä tule mitään ylimääräisiä jämänurkkia!

  Mun mielestä on ikävää, ettei Gorenjet ole ottaneet tuulta alleen täällä Suomen maalla. Syynä taitaa olla epäluulo valmistusmaata kohtaan. Noita samoja uuneja mustana(teräs/mustallakahvalla) olen minäkin (teoriassa siis...) myynyt, mutta toi valkoinen on aivan upea! Jos Saksasta tilaatte, en usko ongelmia koituvan, sen sijaan Virosta tilatuista olen kuullut johtojen sulaneen (suunniteltu itäeuroopan markkinoille), ne kun on tarkoitettu ihan eri sähköjännitteille.

  Onnea projektiin, seuraan innolla, mitä tuleman pitää! :)

  ReplyDelete
 10. Tracey: Thank´s I started my end of November but few months ago I wiped off some of my old stuff because the quality was so lousy. I´m just a starter and still learning how to white and take pictures.

  Jutta: Olen miettinyt/ suunnitellut kaksi vuotta. Asiaa tosin helpottaa kun tiedän mitä haluan, kiitti :)

  sanna matilda: Joo ihmettelin, samaa varsinkin kun sama tehdas valmista muita ns. huippumerkkejä. Käyttiväthän Hackman ja Ikeakin samaa ruokailuvälinevalmistajaa Kiinassa, tosi näistä ei hirveesti puhuta ;)
  Kiitos, olen suunnitellut muutamia keittiöitä ja se auttaa paljon oman miettimisessä.
  Tämä on sellainen keittiö jossa jokainen pikku neliökin pitää olla hyvin suunniteltu. Työtilaa kun on vain 2 neliötä. Homma alkaa tosissaan vasta kolmen viikon kuluttua mutta haluan koneet ym jo odottamaan ja kaiken muunkin valmiiksi.

  ReplyDelete
 11. Jaksamista arkikaaoksen keskelle! ♥

  ReplyDelete
 12. Heips!
  Keittiöremppa meilläkin meneillään, suunnitelmat ovat vähän saman tyylisiä kuin teilläkin.

  Lattiasta olisi sellainen kysymys, että tuleeko siihen lämmitys? Olen nimittäin miettinyt betonilattiaa eteiseen, ja tuo kylmyys mietityttää. Meillä on betonilattia varastossa, ja se on kyllä todella kylmä, kun siellä avojaloin kesällä hiippailee.

  ReplyDelete
 13. Miia: ei tule kun pinta-ala on vain 2 neliötä ja haluan lattian tasaan parketin kanssa. Lattialämmitysjohdot välissä nostavat liikaa. Kyseessä on myös toinen kerros.

  Alakerran kivilattia on talvella jääkylmä ja sen päälle on tarkoitus asentaa lämppäripiuhat ja päälle valetaan epoksilattia. Tämä tehdään vasta talvella.

  ReplyDelete
 14. I have to say your "old" kitchen looks already very stylish to me - I am very curious how the new one will turn out!

  ReplyDelete
 15. Anonymous31/10/10

  gorenje is from SLOVENIA not SLOVAKIA! please don't mix these two...

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!