o
o

Sep 15, 2010

Kalterit - Bars



Eilen meni  hermot. Lapset riehuivat kuin pienet eläimet. Nuorin heitteli pikku posliinimukeja kivilattiaan, keskimmäinen 2 litraa vettä sohvalle ja vanhin komppasi touhua. Huh !
Pistin koko poppoon pihalle  tunniksi (+ mies perään) ja nostin saumurin pöydälle. Ompelin kalterit, kaikille. Hienoon Pia Wallénin Karl kankaaseen ei ole varaa joten turvasin Ikea löytööni jonka ristin kalteriksi. Reilu tunti hurahti ja lopputulos: kolmet lakanat, pöytäliina ja pari tyynyä. Tehdas toimii ja nopeasti.
Paras sisustusvinkkini muuten on: vaihda kivat lakanat !

Voin myös paljastaa että ihan heti en muista koska olisin fyysisesti voinut näin hyvin. Tuntuu että keuhkoni ovat kasvaneet kolmanneksen, olen pirteä, energinen ja ruokahaluni on kuin hevosella. Minua on vaivannut jo vuosia mystinen sairastelukierre. Paha flunssa joka menee keuhkoihin, korviin ja vetää tasaisen hitaasti huonoon kuntoon. Olen ravannut lääkäreillä ja kuunnellut mitä surkeimpia selityksiä. Tässä muutama paras:
Voisiko teillä olla HIV viirus (odotin kolmatta ja kehkoni rohisivat pahasti). No tuota, ei kyllä ole. Seuraavalla viikolla olin sairaalassa keuhkot kasassa.
Valitin jatkuvaa väsymystä ja sairastelua: Kuunnelkaa valaiden laulu CD: tä. Oi, vaikuttaa tehokkaalta...
Valitin erikoislääkärille (immunologi) sairaalareissujani ym. Vastaus: kun minä tulen kipeäksi laitan villasukat jalkaan, juon teetä ja syön kurkkukarkkeja. Ai hitsi, tota en  ookkaan kokeillut...
Tätä rataa se on ollut. Kunnes...nyt. Lääkäri hieman paneutui aiheeseen.

Saa nähdä mitä tapahtuu. Nämä lääkkeet, joita nyt syön (antibiotti mahd. vuoden, kortisoni ja mystinen allergialääke) todella auttavat. Homma on vielä kesken, mutta
minulla on vahva tunne siitä että käännän uuden sivun elämässäni.


Yesterday afternoon kids were raging like small animals and I decided to "through" all out to play (+ dad) and carrie my sewing machines on top of the table and sewed these "bars" to all.
I can´t afford Pia Wallén´s Karl fabric so turned my head towards Ikea.
Little bit more than a hour and I finished three sheets, table cloth, few pillow cases.
My factory is working... and fast.

I can reveal that I have had lots of problems with my health (mostly with lungs). I´w been running a round doctor to doctor and got the most lousiest diagnosis ever. And this has been kicking me for years. Now, I finally find a doctor who really got into my problems and who also described a really good medication witch really seems to help. I feel like my lungs are new born and I feel really good.
I must say,  I´m having a strong feeling about turning a new page in to my life.

26 comments:

  1. Upeaa, että olet löytänyt pätevän lääkärin!! Ja tsiisus, mitä ehdotuksia!

    Menoa on sitten riittänyt eilen:D Tyylikkäät kalterit teit:)

    ReplyDelete
  2. Kalteritkin on hienot, mutta ennenkaikkea mahtava kuulla, että olosi on energinen ja tuntuu, että nyt joku auttaa tuohon juttuun! Mä pidän sormet ristissä, että siitä se lähtee!

    ReplyDelete
  3. Voi miten kuulostaa minun viime viikonlopulta lasten kanssa tuo riehumismeno teillä :D. Ihanaa, että pääsit pakenemaan siitä saumurin hurinaan ja sait pyöräytettyä tunnissa vaikka mitä ihanaa :)!!

    Mulla on vähän samantyyppistä talvisin, että nappaan yleensä jonkinmoisen flunssakierteen itselleni. Viime talvena näin ei kuitenkaan ollut, taisin olla kaksi kertaa flunssassa, jotka kestivät yllättävän lyhyen aikaa.
    Viime talvi oli ensimmäinen kun otin päivittäin maitohappobakteeria ja D-vitamiinia hienoisella "yliannostuksella", joiden luulen itselläni vaikuttaneen asiaan.
    Nytpä sitten unohdin aloittaa ajoissa D-vitamiinin ja sain lapsilta hienoisen nuhan itselleni, mutta tuntuu, että se vain on tällainen pieni nuha, missä pahinta on se, että tämä vie kaikki voimat ja tekee olon todella kipeäksi ja voimattomaksi.
    Niinpä eilen aloitin D-vitamiinin ja jään odottamaan "ihmeitä".

    Aivan uskomattomia kommentteja sinä oot kyllä lääkäreiltä saanut :/. Just semmosia ihan itsestäänselvyyksiä, mitä nyt itsekin tietää ja tajuaa. Murrrrr!
    Onneksi nyt on joku fiksu paneutunut asiaan paremmin ja aloittanut kunnon tropit. Tällaisenkin luulisi näin äkkiseltään tapahtuneen jo silloin kun kierre on toistamiseen tullut, mutta harvoinpa se todellisuudessa menee niin, että lääkärit sen kummemmin yrittävät oikeasti etsiä ratkaisua pulmaan. Toivon todella, että saat nyt tilanteen tällä kombolla hallintaan!

    ReplyDelete
  4. Upeat kalterit sait aikaan! Näyttää tosi hyvältä teidän kodissa ja muutenkin pidän blogistasi, jos en ole sitä jo käynyt kertomassa. Ihanaa syksyä! :)

    ReplyDelete
  5. Hienoa, että olo on parempi! (Borrelioosi?)

    Mistä teidän lasten sängyt on? En tunnista. Vai onko ne teetetyt? Tosi hienot ja simppelit! Meillä esikoinen kaipailee kerrossänkyä. Vielä en edes suostu neuvottelemaan, mutta ehkä myöhemmin.

    anu

    ReplyDelete
  6. I'm so glad to hear you're feeling better!

    ReplyDelete
  7. Hitsi miten hienosti käytetty tuo Henkkiksen kutsu edellisessä postauksessa, olet ehtymätön idealähde!!!! Edelleen, tuunaamasi naulakko, hitsi vie, wau!

    Saara

    ReplyDelete
  8. Ihanaa energiaa! Toivottavasti tuo pysyy.

    ReplyDelete
  9. Anonymous15/9/10

    Kiva blogi sinulla!!! Vasta hetki sitten tänne olen löytänyt.

    Tykkään sisustusjutuistasi, mutta nyt oli mukava kuulla kuinka olet saanut helpotusta oloosi. Kuulosti tosi tutulta tuo sairastelusi. Itse en ole vielä saanut helpotusta. Jos haluat kertoa tarkemmin tropeistasi niin olen korva/silmä tarkkana.

    t:Jonsku

    ReplyDelete
  10. Heippa! Raita on aina upeaa! Oireesi kuulostavat hiukan myös homeen aiheuttamilta.Oletteko tarkistaneet lähiympäristön ilmanpuhtauden?

    ReplyDelete
  11. Hello Minna,
    Congratulations on your beautiful blog, your fantastic style and your new doctor! Good health and wishes from London,
    Miriam
    xxx

    ReplyDelete
  12. Kiva kuulla, että voit paremmin!
    Ja tyylikkäät ovat kalterit :) Minäkin tein samasta kankaasta kesällä pöytäliinan ja tyynynpäällisiä. Ihanan simppeli ja raikas kangas.

    ReplyDelete
  13. hello Minna,
    Your profile is like me, i could wright the same for me.
    I will come back here

    ReplyDelete
  14. Uh-huh. Mulla on pari kroonista sairautta, ja oon törmännyt kanssa kaikenlaisiin lääkäreihin. Jotkut tuntuvat todella kohtelevan potilaita ihan vajaaälyisinä.
    Onpa hienoa et löysit vihdoin pätevän lääkärin ja saat apua!

    ReplyDelete
  15. Olitpa tehokas! Hui miltä tuo sun sairastelukierre kuulostaa! Toivottavasti alat nyt voimaan paremmin. Ja mahtava tuo ed. postauksen kauppalappu :)

    ReplyDelete
  16. Kiitos kaikki super blogi mimmit !

    Voin sanoa että kaikki maitohappobakteereista, C ja D vitskuihin on testattu + lääkkeet rasitus astmaan (joka oli diagnoosi yhdessä vaiheessa). Borrelioosi ei ole.
    Todennälöisesti vuosia kroonisena jatkunut poskionteloiden tulehdus joka on tuhonnut nenän limakalvot ja jota pitkin kaikki (bakteerit) menevät keuhkoihn ja korviin. Olen parhaaassa tapaukseessa mennyt ambulanssilla sairaalaan tiputukseen (viime joulu). Lähti pikku flunssasta ja muuttui muutamassa tunnissa ihan infernaaliseksi korvakäytävän tulehdukseksi joka aiheutti niin rajun oksentelun, huimaksen ja kivun että se oli menoa.

    Anu ja Ninja: kerrossängyn yläosa on teetetty ja alaosa on Ikean laveri.

    A merry mishap: Thank´s :)

    RUMBO: Toivon todella. Tämä tuntuu ihan ihmeelliseltä.

    Josku: ihan kaikkea olen yrittänyt. Nyt auttavat lääkkeet ja 2 x päivässä nokkakannulla nenähuuhtelu. Tsemppiä !

    Kotilo: Ei ole homeen aiheuttamaa, oireet olivat jo edellisessä asunnossa . Tosin pääni on alkanut homehtua tästä touhusta hieman.

    Miriam : thank´s and gratings to London back !!

    Naku. olen ihan hulluna tähän kankaaseen.

    studio nord: nice and well come back !!

    Cat´s Meow: joo tässä on välillä joutunut kyseenalaistamaan omaa mielenterveyttäkin. Osa lääkäreistä on ollut niiiin surkeita. Lähinnä laskun kirjoitus on kiinnostanut.

    Pauliina: kiitos !

    ReplyDelete
  17. Toivottavasti alkaa helpottaa!

    Minulla oli tosi pitkään veriarvot ihan äärettömän matalana ja olo oli sen mukainen. Vauvan synnyttyä olo on ollut kuin uudesti syntyneellä. Kiitos hyvän lääkärin. Kaikenlaisia konitohtoreiden kommentteja sain minäkin kuulla.
    "Ei sitten kannata harkita lisää lapsia, kun voit noin huonosti." Juu, ei ollut prioriteettilistalla ykkösenä, kun mahassa myllersi pikkutyyppi.
    "Sinä et selvästi huolehdi itsestäsi ja vauvastasi." Joo, en niin kaikki mahdolliset keinot oli vaan kokeiltu ja mikään ei purrut. Tuon kommentin jälkeen lähti kyllä terkkari vaihtoon ja nykyään tekisi mieli nähdessä näyttää sille taivaanmerkit. En oikeasti käsitä miten se laukoi tuollaista.

    ReplyDelete
  18. En halua olla pahanilmanlintu, mutta onhan kaikki pahanlaatuinen poissuljettu. Noin pitkäaikainen sairastelu vaatisi kyllä tarkemmat tutkimukset.

    ReplyDelete
  19. Terhi: Et sinä ole, Olen ollut samaa mieltä itsekkin ja vaatinut tutkimuksia. Veriarvot ja vasta aineet ovat ainakin ok. Keuhko röngten pitäisi olla ok. Viikon kuluttua on uusi lääkärikäynti ja tutkimukset jatkuvat.Voin kyllä sanoa että aika moni asia on käynyt mielessä.

    ReplyDelete
  20. amazing room!! one of the most stylish i've seen...
    wishing you all the best, hope your problems are behind now...

    ReplyDelete
  21. Jonna: mulla on valitettavasti mennyt usko lääkäreihin. Olen saanut niin paljon p...kaa niskaani. Onneksi tämä yksi löytyi. Mulla on käynyt hieman sama kun sulla. Lasten myötä vastustuskykyni on tullut todella alas ja olen mennyt huonoon kuntoon. Nyt toivon että tämä todella loppuisi.

    ReplyDelete
  22. You are so productive and fast: such a good spirit. Lots of luck with your health!

    ReplyDelete
  23. Ihana kuulla :D Mahtavaa!

    ReplyDelete
  24. Mulla oli 9 kk paha paha sairastelukierre kun asuimme tossa tän kadun päässä olevassa talossa. Neljä poskiontelotulehdusta ja kaksi keuhkoputkentulehdusta. Raskauden takia en voinut ottaa kovin vahvoja lääkkeitä, mutta kun nuorin oli 3 viikkoa menin keuhkolääkärille, joka anoti kortisonikuurin, astmalääkkeet, allergialääkkeet ja ab-kuurin ja totesi lakonisesti että teillä on varmasti huono sisäilma. Söin lääkkeet ja tilasin sisäilmamittauksen, joka osoitti että meillä oli vaikka mitä bakteereja sisäilmassa, sekä myös sädesientä. Söin lääkkeet loppuun, muutettiin ja sen jälkeen en ole sairastanut ollenkaan. astmalääkkeitä en tarvinnut päivääkään muuton jälkeen. Jos olosi heikentyy lääkekuurien jälkeen, kannattaa teettää kotona sisäilmamittaukset. Muutkin tekijät kuin homeet aiheuttaa sisäilmamuutoksia.

    Tsemppiä!!!

    ReplyDelete
  25. stine: kiitos vinkistä. Jos tämä touhu nyt vielä jatkuu, aijon teettää itselleni kaikki mahdolliset tutkimukset.

    ReplyDelete
  26. good work! and good to hear you got a doctor who could help . I know about that...
    really like your blog. inspiring and delicate.
    have a lovely week end.

    ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!