o
o

Nov 26, 2010

Arvonta !


No niin, lupailin viimeviikolla uutta arvontaa ja tässä se on. Palkintona on kaksi Papershopin super ihanaa Darling Clementine korttipakettia (arvo 39€).
Eka paketti arvotaan perinteisesti osallistujien kesken ja toka paketti menee sille joka kertoo parhaan kierrätysvinkin vanhoille postikorteille. Hip hurraa ja onnea arvontaan !

Arvonta aika on 26.11-3.12 klo: 21.00 asti  Arvonta on suljettu !!!
--------


Sorry, this lottery is only for my finnish readers : (

127 comments:

 1. Kauniita kortteja, osallistun! Kierrätysniksinä voisi vanhoista korteista askarrella muistipelin liimaamalla kortin osoitepuolelle yhteneväisen taustapaperin ja leikkaamalla kortit vaikka kahteen osaan.Haastetta tuo se, ettei kuvat ole tismalleen samanlaisia, vaan pelaajien täytyy osata yhdistä samaa korttia olevat kuvat pareiksi.

  Selitinköhän tarpeeksi hankalasti :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous26/11/10

  Itse käytän vanhat joulukortit seuraavana vuonna pakettikortteina joulupaketeissa. Leikkaa kortit pienemmiksi ja liimaa vaikka punasen pahvin päälle. Muita postikortteja laitan kehyksiin jos ovat hienoja.
  -Helga

  ReplyDelete
 3. MUKANA, MUKANA ehdottomasti! :) Minä olen itse kasannut tuollaisista kauniista "vanhoista"(=käytetyistä) korteista kollaaseja työhuoneen piristykseksi. Niitä on ihana katsella! :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous26/11/10

  mukana! Ja vanhat postikortit kuuluu perinteisesti kesämökin ulkohuussin seinään! Niitä on kiva muistella kesäillan iltapisuilla ;) (ja kilpailla itsensä kanssa muistaako keneltä kortti on)
  Taija

  ReplyDelete
 5. Hieno arvonta - ehdottomasti mukana!

  Meillä vanhoja postikortteja on käytetty pikkuihmisten pottakortteina :) Äitini on kerännyt kaikki kortit yhteen laatikkoon ja sieltä pikkupottailijat saa selailla ja ihailla niitä ihan omaan tahtiinsa toimituksen aikana!

  ReplyDelete
 6. Osallistun!

  Muksuna oli niin parasta leikkiä äidin 20 vuoden aikana säästämillä joulukorteilla korttikauppaa. Joulukortteja leikissä oli varmaan kolmattasataa ja niistä saatiin alle kouluikäisenä aikaan huikeita leikkejä.

  Uusiokäyttö on vähän hankalaa. Ehkä korneinta näkemääni on liimata edellisjouluna saadun kortin taakse pahvi, kirjoittaa siihen uudet tekstit ja lähettää eteenpäin.

  Itse voisin leikata kauneimmista vanhoista joulukorteista sopivan kokoisia ympyränmallisia paloja ja liimata niitä kaksi vastakkain (tai taustalle kartonkia/kaunista paperia). Näitä pallukoita voisin sitten hyödyntää monellakin tavalla. Niitä ripustaa langalla vaikka joulukuuseen, koota niitä naruun/metallilankaan ketjuksi ja laittaa vaikka seinälle (tyyliin viirinauha), tai tehdä niistä vaikka vauvalle mobile... vaihtoehtoja on monia.

  (Totuushan kuitenkin on, ettei niitä kauneimpia kortteja raski mennä leikkelemään)

  ReplyDelete
 7. Anonymous26/11/10

  Moi ! Olen seuraillut blogiasi pitkään, mutta nää arvonnat koukutti mut ihan täysin... Tää kierrätysvinkki tuskin on paras, tai edes toiseksi paras mutta mä yritän käyttää vanhoja kortteja ja niiden kuvia korttiaskartelussa. Joulukorteista saa vaikka pakettikortteja, jos ei muuta... ja nyt kaikki peukut pystyyn, jos kerrankin arpaonni suosisi... terv. Minttu

  ReplyDelete
 8. Oi kyllä, ehdottomasti mukana! Kiitos kauniista blogista.

  Kauneimmat vanhat joulukortit voi kehystää joko yksittäin tai kollaasiksi. Niistä voi myös sommitella uusia esim. pahvi- tai kartonkipohjalle.

  ReplyDelete
 9. Ihana arvonta ja hieno blogi : )

  ReplyDelete
 10. Heippa!

  Kierrätysvinkkiä...hmm..postikorteista voi leikata kuvan irti ja käyttää sitä uusiin postikortteihin, liimaamalla se uudelle korttipohjalle. Lopuista silpuista voi tehdä paperimassaa vaikka sanomalehtien kera ja askarrella niistä vaikka sitten niitä itse korttipohjia :)

  ReplyDelete
 11. Vanhoista korteista voi tehdä mobilen kattoon, tai ripustaa ne pikkuruisilla pyykkipojilla siiman avulla huoneen läpi koristeeksi. Ensin voi liimata kaksi korttia vastakkain, jotta molemmilla puolilla on nätti kuva.

  Jos voittaisin nuo kortit niin lupaan (ehkä) lähettää tänä jouluna postikorteeja. Tai ainakin ripustaa ne kauniisti esille.

  ReplyDelete
 12. Anonymous26/11/10

  Vanhoista postikorteista voi askarrella joulukoristeita tai uusia joulukortteja. Joulukoristeen saa leikkaamalla korteista parhaat kohdat ja liimamalla vaikka ympyrän muotoisen kartongin molemmille puolille. Joulukortti samalla tyylillä: leikkaa kartongista vaikka neliön ja liimaa siihen vanhasta joulukortista leikatun pallon muotoisen kuvion. Mielikuvitusta vaan peliin!

  -Nannannaa

  ReplyDelete
 13. Voi, onpas ihania! Toivottavasti Onnetar suosii.
  Kierrätysideana: Kun joulukortti on tarpeeksi vanha (10-50vuotta) niin sen voi lähettää takaisin lähettäjälleen muistona menneistä joulunajoista!

  ReplyDelete
 14. Mukana ollaan arvonnassa!
  Meillä olen kerännyt tyttösen saamia postikortteja maailmalta ja matkoilta kansioon kuvakirjaksi. Niitä on nyt 1½vuoden aikana kertynyt ihan mukava määrä, joita luetaan kirjan lailla melkoisen usein. Tarinoihin kuuluu tietysti kertomus aina kuka on ollut reissussa ja kenen kanssa ja milloin jne. Suosituin on tällä hetkellä Korkeasaaren kortti.
  Näin myös eräässä kyläilypaikassa postikorteista tehtyjä tabletteja. Kortit oli leikattu suikaleiksi ja liimattu pidemmiksi pätkiksi. Sitten suikaleista oli pujottamalla tehty pärekoritapaan isompi kokonaisuus. Muistaakseni vielä päällystetty kontaktilla tms. jotta pinta kestävämpi.

  ReplyDelete
 15. Meillä on tehty valhoista joulukorteista palapelejä lapsille. Kortteja leikataan paloiksi ja kaikkien korttien palat ovat samassa kangaspussissa. Lapset ottavat pussin esiin joulutavaralaatikosta ensimmäisten joukossa ja kaatavat lattialla Sen jälkeen he kissavat siitä kuinka monta korttia kukin sai tehtyä kokonaisiksi ennen kuin kaikki on tehty.

  ReplyDelete
 16. tää ois mukana .

  ReplyDelete
 17. Mukana!

  Pää ei leikkaan kierrätysvinkin keksimiseen.

  ReplyDelete
 18. Osallistun! Ja vanhoista postikorteista voi tehdä vaikka pakettikortteja.

  ReplyDelete
 19. Moi, mukana yhden paketi arvonnassa, kun en nyt keksi tähän hätään mitään järkevää :)

  ReplyDelete
 20. Mukaan!

  Mä kierrättäsin vanhat joulukortit niin että taakse vanhojen osoitetietojen yms. päälle liimattais hieno paperi johon tulis uudet osoitetiedot yms. Postimerkki vaan päälle ja postiin! =D

  ReplyDelete
 21. Mä oon mukana!
  En tiedä onko tämä kierrätystä, mutta...
  Kun poika oli pieni, joku 1-2 -vuotias, hän rakasti saada OMAA POSTIA. Niinpä hänen isänsä, mumminsa ja kumminsa lähettivät kortteja pienemmiltäkin reissuilta.
  Postikortteja ihailtiin hartaasti ja luettiin läpi kerta toisensa jälkeen.
  Jossain vaiheessa kortteja oli niin paljon, että päätin tehdä niistä "kirjan".
  Ostin kivan kansion, jossa on välissä muovitaskuja ja järjestelin kortit sinne niin, että kuva- ja tekstipuoli kummatkin näkyivät. "Kirjan" kannen askartelin hienoksi.
  Se oli pitkän aikaa pojan suosikkiluettavaa.

  Jossain se on vieläkin, mutta en vaan tiedä missä... :)

  ReplyDelete
 22. Anonymous26/11/10

  En koskaan raaski heittää vanhoja kortteja pois, olen tehnyt esim. vanhoista joulukorteista pakettikortteja (leikannut kauneimmat kuvat/kohdat korteista ja liimannut niitä pieniin paperilappuihin). Lumista joulun odotusta ja kiitos ideoistasi :)
  t. susu

  ReplyDelete
 23. Mukana arvonnassa!

  Ja vinkki kierrätykseen: kortit voisi leikata neliönmallisiksi, jos kuva antaa myöten ja niistä voisi laminoida jouluisia lasinalusia. Tai jos monta korttia liimaa A4:n kartongille ja laminoi, saa jouluisia tabletteja.

  ReplyDelete
 24. Olen hirmu huono korttien kierrättäjä, minulla on pieni pahvilaatikko kortteja varten. Siihen säilön edellisvuoden kortit (en välttämättä ihan kaikkia, mutta kivoimmat ainakin ;) )
  Mietin, että vanhoista korteista voisi saada aika kivoja kortteja. Leikkaamalla korteista vaikka pieniä neliöitä ja sommittelemalla niistä abstrakteja kuvia kartongille. Tai sitten voisi leikata ympyräleikkurilla ympyröitä ja tehdä niistä kuusen palloja.

  ReplyDelete
 25. Anonymous26/11/10

  Vanhoista postikorteista saa lapsille pelejä. Ainakin osiin leikattuna käypä palapeli. Ja kahteen osaan leikattuna etsitään toisiinsa sopivat parit tai miksei se toimisi muistipelinäkin.

  -Jonna

  ReplyDelete
 26. mukana arvonnassa!

  ReplyDelete
 27. oi, kuinka kiva palkinto. tähän on osallistuttava!

  ja mahdollisuudet tuplatakseni vielä kierrätysvinkki... hmmm... kivoimmista korteista voi askarrella minipalapelejä liimaamalla ne pahville ja leikkaamalla osiin!

  ReplyDelete
 28. Kiva arvonta!

  Vanhoista korteista voi tehdä vaikka mitä, askartelusta tykkäävälle hyvää matskua:

  -Korteista voi leikata sabluunalla esim. lehvän muotoisia osioita joista kootaan oveen näyttävä ja värikäs joulukranssi!

  -Isoista korteista voi leikata pienempiä pakettikortteja.

  -Korteista voi tehdä roikkuvan mobilen.

  -Voi liimailla pahvisen korttitalon lapsille!

  -Leikellä paloiksi kuvioiden tai muotojen mukaan (tai muotin mukaan) ja ommella pötköön koneella -> nauhakoriste joulukuuseen.

  -Kuvakirja vauvalle: kortit päällystetään kontaktimuovilla tai laminoidaan ja nidotaan yhteen.

  -Korteista voi tehdä myös lorupussiin lorukortteja, leikkaa vaan aiheen mukaan korteista paloiksi ja liimaa nurjalle puolelle tyhjän paperin lorua varten.

  -Kortteja voi uusiokäyttää ihan postikortteina, kun liimaa osoitepuolelle uuden tyhjän paperin.

  -Korteista voi tehdä pieniä lahjarasioita leikkaa/liimaa-tekniikalla.

  Olishan noita ideoita vaikka kuinka... :D

  ReplyDelete
 29. Äitini kontaktoi aikoinaan vanhoja postikortteja minulle kirjoiksi. Näitä kuvakirjoja lukevat nyt minunkin lapset.

  ReplyDelete
 30. Oo, ihana arvonta! Osallistun!

  Vanhoista postikorteista vois tehdä vaikka joulukuusenkoristeita.

  ReplyDelete
 31. Huippu arvonta!
  Itse olen tehnyt vanhoista postikorteista katselukirjan lapsille. Joitain kortteja leikkelin, jotkut laitoin kirjan sivuille kokonaisina. Päälystin sivut kontaktimuovilla ja vein päiväkotiin pienten ryhmään. Oli vissiinkin hitti :) Korteista saa myös hauskan mobilen!

  ReplyDelete
 32. äh, olen surkein postikorttien kierrättäjä, mä säästän kaikki! taulukollaasit ovat turvallisin tapa säilöä kuvat ja toisella puolella olevat arvokkaat tekstit ja postimerkit :)

  ReplyDelete
 33. Ihania kortteja nuo.
  Ainakin joulukorttien paras kierrätysvinkki on mielestä tehdä niistä pakettikortteja jouluksi. Eli leikkaa jonkun pienen kivan yksityiskohdan vanhasta joulukortista ja liimaa sen kartongin palalle, jonka taakse voi sitten kirjoittaa paketin saajalle terveiset.

  ReplyDelete
 34. No mutta! Aika perinteisiä kierrätysideoita tulee itselle mieleen, seinälle kehyksiin, mobileksi klipseillä, muistipelikorteiksi jos on samoja kortteja monta, pikkuruisia palapelejä palasiksi leikattuna, askartelumateriaaliksi seuraavin kortteihin, voi en minä tiedä. MInulla on tapana säilöä tällaista kaikkea ihanaa laatikoihin ja niitä laatikoita onkin sitten kertynyt. Useimmiten en raaski niitä kierrätyskäyttää vaikka se osto/saantihetkellä onkin mielessä. :D

  ReplyDelete
 35. Osallistun!

  Ja se vinkki.... ehkä se perinteinen, jossa leikataan vanhoista korteista kivat kuvat irti ja liimataan kivan väriselle kartonkikortille ja näin, tadaa, saadaan uusi kortti! :)
  Toinen vinkki vois olla sellainen, että liimataan kortetteja aina kaksi vastakkain naruun, saadaan siis kiva pitkä narukoriste, jossa on kortteja pienin välimatkoin ja aina siis kaksi korttia vastakkain, joiden välissä naru kulkee liimattuna.

  ReplyDelete
 36. Anonymous26/11/10

  Osallistun tähän arvontaan, koska olen juurikin noita joulupallokortteja himoinnut Papershopista! =)

  Kierrätysvinkkini vanhoille postikorteille: Leikkele korteista uniikki kollaasi johonkin tiettyyn muotoon ja liimaa taustapahville ja laita kehyksiin - saat omanlaisen taideteoksen =)

  ReplyDelete
 37. Anonymous26/11/10

  Arvonnassa mukana :D
  Itse olen kierrättänyt vanhoja kortteja mm perinteisiin rinkuloista tehtyihin juhlanauhoihin. Uudempi versio olisi ommella leikatuista pyörylöistä peräkanaa "girlandeja", mitä lie suomeksi, juhlanauhaa?
  Toivottavasti tästä ideasta sai joku kiinni ;D

  Kati anonyymi

  ReplyDelete
 38. Haluaisin osallistua arvontaan ja voittaa nuo ihanat kortit.

  Meillä kauneimmta kortit pääsevät pojan huoneeseen boordiksi ja muut sidotaan nauhoilla kirjaksi. Niistä on hyvä muistella niitä ihmisiä ja paikkoja, jotka eivät ole aina lähellä.

  Hanna ja E

  ReplyDelete
 39. Ihana palkinto!

  Vanhat postikortit ovat erittäin käyttökelposta askartelumatskua. Esim. tikkaamalla pykäpistoilla kaksi korttia vastakkain kolmelta sivulta ja leikkaamalla yläreunasta pienen palan pois saa kivan passikotelon :)! Korttia pienentämällä saa pankkikorttikoteloita. Korttien kuvat voi tietysti hyödyntää vaikka mihin, mutta myös rumat kortit kelpaavat pahvivahvikkeiksi vaikka mihin. Itse olen tehnyt mm. pyramidinmuotoisia ovistoppareita (tulossa blogiin pian ohjeen kanssa), joiden sisäsivut olen vahvistanut kolmionmuotoisilla pahvipaloilla ennen täyttöä.

  ReplyDelete
 40. Vanhoista joulukorteista (ja miksei muistakin korteista) saa mitä mahtavimpia palapelejä erityisesti vähän pienemmille lapsille. Iloiset kortit kun leikkaa niksnaks vaikka kolmeen osaan (tai ihan kuinka moneen tykkää), on uusi palapeli valmis. nimim. lapsena vanhat joulukorttimme loppuunkuluttanut

  ReplyDelete
 41. Täytyyhän sitä osallistua kun on niin ihana palkinto! :)

  Mä käytän kivoja kortteja kirjanmerkkeinä kunnes ne joko nuhjaantuu liikaa tai katoaa jonnekin tai saan uuden tilalle ;) Näin kirjaa avatessa ja sulkiessa tulee mieleen myös se hyvä ystävä tai sukulainen joka on mua muistanut kortilla :)

  ReplyDelete
 42. Jee, taas osallistutaan!

  Vinkkiäni en ole vielä kokeillut itse, mutta äitini on tehnyt vanhoista (joulu)korteista kaulakoruja. Tämä löytyy kuulemma googlettamalla, mutta kerrotaan nyt ihan omin, sekavin sanoin: kortista leikataan suikale, jonka toinen pää on kapeampi ja toinen leveämpi. Aletaan käärimään suikaleen leveämpää puolta esim. sukkapuikon ympärille, näin keskiosa tulee paksummaksi ja siihen jää reikä. Kun suikale on kääritty kokonaan, liimataan suikaleen päätä hieman paperiin, otetaan puikko pois ja upotetaan "tuotos" vesi-liimaseokseen. Ja näitä voi sitten pujottaa vaikka johonkin nauhaan, jolloin kortti-koru on valmis. ;)

  Tiina


  tiinavm88@hotmail.com

  ReplyDelete
 43. Meilla postikortteja on keratty (ihan keraamalla keratty tosin, ei saastetty vanhoja) kaunistamaan hiukkasen olohuoneeseen nakyvaa rumaa toimistopoydan "taustalevya".

  Kauniita kortteja ovat. Jos tuollaiset kauniit kortit piironginlaatikossa polttelisivat, voisipa olla etta kortteja tulisi hiukkasen useammin lahetettya.

  ReplyDelete
 44. Anonymous26/11/10

  hehei!onpa nättejä kortteja eli mukana ollaan arvonnassa.
  ja ihan peruskierrätysvinkki korteille eli kierrätetään kortteina:joko leikataan kuva ja käytetään uuteen korttiin tai (posti)kortin toiselle puolelle liimataan pahvi ja "uusi" kortti valmis.mukavaa pikkujouluaikaa!mira

  ReplyDelete
 45. Minä silppuaisin vanhat kortit ja tekisin niistä kollaasikortteja : )

  ReplyDelete
 46. Eiku ihquun arvontaan mukaan vaan!
  Ja joulukortit leikataan ympyröiksi, reiítetään ja virkataan yhteen...oon blogissani tehnyt niin viime joulun alla...
  Tiiä sitten onko ne hienoja mutta hauskaa ajankulua kuitenkin;)

  ReplyDelete
 47. Meillä vanhoista korteista hienoimmat on laitettu kollaasiksi seinälle aina jouluisin. Palapelit oisivat kivoja niistä lapsille.

  ReplyDelete
 48. Anonymous26/11/10

  Teippaan vanhat kortit joulukuusen muotoon seinälle. Idea on kopsattu kyllä jostain lehdestä..

  -RouvaRa

  ReplyDelete
 49. Osallistun!

  Meillä kerättiin pienenä vanhoja postikortteja ja tehtiin niistä sitten rasioita näin: Rei'itettiin reunoihin vieri viereen reikiä ja sitten sidottiin sellaisella niininauhalla kortit kiinni, jolloin niistä syntyi pieniä koreja. Joihinkin liitettin vielä kansikin.

  ReplyDelete
 50. Anonymous26/11/10

  Minäkin tahdon mukaan arvontaan!
  t. Erja

  ReplyDelete
 51. pöllö26/11/10

  Mukana kivassa kisassa.

  ReplyDelete
 52. Anonymous26/11/10

  Voisin askarrella korteista jouluisen himmelin.

  -Leikkaaa erilaisia kuvia
  -Reijitä niihin reikiä
  -Yhdistä kappaleita jonoiksi haaraniiteillä ja siimalla
  -Kokoa vanteeseen (esim. ruuvivanne)
  -Ripusta siimalla iloisesti katosta heilumaan!


  Lapsen iloksi voi askarella paperi nukkeja.
  Heiluri jalat reijittäjän ja haaraniitin kanssa.

  Olen ostanut kasan vanhoja kortteja kirpputoreilta.
  Uusi merkki ja teksi vanhan viereen.
  Eräs esimerkkijossa nostalgisella käsialla kirjoitettu:

  Herra
  Artturi Mäkelä perh.
  Lentolan koulu
  Kangasala

  Hyvää Joulua ja Onnea alkavalle vuodelle.
  T:tt Lahja ja Velle perh.  Posti-Pate on vienyt perille.:)

  ReplyDelete
 53. Anonymous26/11/10

  Ilman muuta mukana!

  Kierrätysvinkit on vähän hakusessa.. Nykyisin tulee niin paljon niitä lapsikuvakortteja, ne nyt ainakin kannattaa säästää, niin näkee kuinka tuttavaperheen lapset ovat kasvaneet. Perinteiset kaupankortit ovat meillä joutaneet roskikseen joulun jälkeen (joulun ajaksi teen kaikista korteista kollaasin seinälle), vain hienot sellaiset olen säästänyt. Itse tehdyistäkin ne parhaimmat, ne sitten osaksi muita kollaaseja.
  Että niin vaan kaikille löytyy oma paikka!

  Pikka

  ReplyDelete
 54. Mukana!Noi on niin söpöjä,tullu tilailtuakin,Papershopilla on ihana valikoima vihkoja ja kaikkea pientää kivaa.

  ReplyDelete
 55. Anonymous26/11/10

  Kiitos blogistasi ja älyttömän kivan näköisestä korttiarvonnasta! Toivon täällä varpaat ristissa arpaonnea :)

  -Madde

  ReplyDelete
 56. Minä myös tulisin arvontaan!

  ReplyDelete
 57. Mulla on tallessa (lähes) KAIKKI kortit, jotka minä olen saanut, sekä kasa äidin ja isän saamia kortteja 70- ja 80-luvulta, niitä on matkalaukullinen pullollaan, ja tyttären korteille pitikin keksiä oma uusi matkalaukku, koska ei ne tuohon samaan mahdu... Joten, olen siis useampaan otteeseen eläissäni miettinyt minne korttejani hyötykäyttäisin. Suosikki-ideani kuitenkin on se, että kun joskus saan oman kesämökin, niin aion ulkovessan seinät "tapetoida" hienoimmilla korteilla. Osa korteista olisi käännettäviä, jos siis sekä kuva, että teksti olisivat tärkeät ja huiput, ja osa olis tekstipuoli ulospäin (vessalukemista!) ja osa kuvina. Siinä olisi ulkovessassa istujalla puuhaa katsella ja tarkastella kortteja (ja tietysti myös postimerkkejä) ja mietiskellä kuka kortin on lähettänyt ja kenelle ja milloin.. Voi että, saataispa pian se mökki (ei oo kyllä hankintalistalla ;)) ja todellakin sellanen, jossa on ulkovessa! :)

  ReplyDelete
 58. Anonymous26/11/10

  Ihania kortteja! Kauneimmat päätyy mulla vessan oveen, muut menee pahvinkeräykseen.

  Kerttuli

  ReplyDelete
 59. Anonymous26/11/10

  Heips, osallistun minäkin!

  Kortteja en raaski leikata / tuhota vaan haluan ne säilyttää sellaisenaan muistona, kuitenkin joku tärkeä ihminen on ajatellut minua sellaisen lähettäessään. :)
  Joten rasiaan säilöön ja sitten niitä voi kurkistella aina silloin kun paha päivä iskee. Piristyy kummasti olo sen jälkeen! Lasketaankohan kierrätysideaksi... :D
  t.Peupa

  ReplyDelete
 60. Anonymous26/11/10

  Mukana arvonnassa :)

  Kauneimmat kortit talteen ja niistä isolle pahville tehdään kokoelma, joka kehystetään. Kaunis joulutaulu siis, joka joka vuosi kaivetaan esille joulun ajaksi esim pianon päälle.

  ReplyDelete
 61. Osallistuu arvontaan!

  Ja koska kerään kaikki saamani kortit parempaan talteen, voin olla heikoilla toisessa arvonnassa.

  Yritän kuitenkin - Lähes 30 vuotta sitten ollessani päiväkodissa, siellä oli korteista rakennettuja ja ommeltuja korttitaloja. Talon pitkät seinät ja kattosivu oli aina yhden kortin kokoinen. Talon päätykorteista oli leikattu ylimmät kulmat pois. Osat liitettiin yhteen simppeleillä pistoilla. Sisälle voi laittaa vaikka mitä. Mitä ikinä keksiikään.

  Ainakin pienenä korttitalot olivat vallan mainioita, niin mainioita, että ne muistaa vieläkin.

  ReplyDelete
 62. Mukana ollaan, ihana arvonta!

  En jaksanut lukea kaikkia edellisiä ideoita läpi, joten en tiedä tuleeko toistoa: hieman ideaköyhänä ihmisenä kierrättäisin vanhat kortit lasten hoitopaikkaan, jossa materiaali kuin materiaali valjastetaan kekseliäästi uusiokäyttöön.:)

  ReplyDelete
 63. Anonymous26/11/10

  Oooooo! Aivan ihania kortteja, blogistasi löytää joka kerta ihania juttuja!
  Osallistun arvontaan.
  Itse en ole keksinyt uusiokäyttöä postikorteille, mutta jok ikisen posti, onnittelu ja synttärikortin olen säästänyt. Ehkä ajan patina tekee niistä vielä huippu "taidetta" seinille!

  ReplyDelete
 64. Anonymous26/11/10

  Lapsemme saivat viime jouluna omalta mummoltani katselukirjat jotka oli valmistettu vanhoista joulukorteista liimaamalla kortit vastakkain, reijittäjällä reijät ja iso pino kortteja, villalangalla sidottuna kirjaksi. Kaikkien lelujen keskeltä nämä korttikirjat osoittautuivat 11/08 syntyneen poikamme lemppareiksi. Kirjoja selattiin pitkään ja hartaasti viime jouluna.

  Sofia

  p.s. en lukenut muiden ideoita väsyksissäni, joten pahoittelen jos tämä oli jo jonkun muun vastauksessa.

  ReplyDelete
 65. Mukana arvonnassa!

  Kauneimmat ja merkitsevimmät vanhat joulukortit säilytän joulukoristeina, esim. mieheni edesmenneiltä isovanhemmilta saatu joulukortti muistuttaa joka joulu heistä ja tuo syvyyttä joulukoristeluun. Kauniit kuvat leikkaan irti ja hyötykäytän askatelussa. Tärkeimmät kortit pitää säästää. Lapsille on omat laatikot vanhoille korteille, saavat sitten aikuisena niitä ihmetellä.

  ReplyDelete
 66. Anonymous26/11/10

  Kortit kierretään tötterölle, niinkuin jäätelö. Laitetaan pyykkipojilla roikkumaan naruun (24kpl) niin joulukalenteri on valmis. Joka tötteröstä löytyy pieni ylläri, lisäksi voi vielä askarrella numerot kylkiin :)

  ReplyDelete
 67. Osallistun! Muilta on tullut kyllä niin hyviä kierrätysideoita jo :)

  1.Mullakin olis ollu ideana käyttää vanhoja joulukortteja jouluiseen lorupussiin.

  2. Lapsuudesta muistan, kun kaverin kotona oli korteista tehty pöytätabletteja (päällystetty kontaktimuovilla).

  3. Lasinalusia voi myös tehdä, leikkaa vaikka pyöreitä vanhoista korteista ja laminoi ne.

  4. Leikataan ympyröitä korteista ja ommellaan ne yhteen (ripustetaan ikkunaan tai kattoon tai tehdään niistä tilanjakaja)

  ReplyDelete
 68. Nuo on kyllä niin ihania!

  Osallistun, mikäli mut lasketaan suomalaiseksi (ja jos sattuisin vaikka voittamaan, niin toimitusosoite onnistuu kyllä Suomestakin) :)

  ReplyDelete
 69. Anonymous27/11/10

  Mukana arvonnassa!

  Vanhoilla joulukorteilla voi paketoida joululahjoja, ainakin kovat paketit onnnistuvat helposti teippaalla.

  -Liina

  ReplyDelete
 70. Aivan ihania, olen heikkona upeisiin kortteihin! Korttien uusiokäyttöä olen itsekin pohtinut, kun niitä ei raaskisi heittää roskiin, mutta liian usein ne jäävät vain kaapin pohjille viemään tilaa.

  En tiedä lasketaanko tätä ihan kierrätykseksi, mutta osa korteista toimittaa meillä kirjanmerkin virkaa. Toisista teen kollaaseja valokuvien tapaan eli ripustan niitä sellaiselle metallivaijerille minipyykkipojilla.

  ReplyDelete
 71. Taas kerran ihana arvonta, pakkohan siihen on osallistua :)

  ReplyDelete
 72. Osallistun! Pitää lueskella nuo kierrätysvinkit läpi, itse olen vain leikannut vanhoista korteista jalkamlleja lasten kenkäostoksia helpottamaan. Täytyy keksiä muuta, eihän tuon isomman jalka pian enää kortille mahdu :D

  ReplyDelete
 73. Ihania!!

  Me tehdään kaikesta pahvista magneetteja , jääkääppiin...
  Kuvioita vaan leikataan ja stten semmoista lakkaa joka jovettuu kun lasiksi päälle...
  näin ikään
  http://pollompi.blogspot.com/2009/12/jaakaapimagnetteja.html

  ReplyDelete
 74. Emmi-Pemmi27/11/10

  Nyt jo useampana vuonna olen päätynyt tuunaamaan kirjakauppojen tylsäkantiset kalenterit/vihkot uudelleen leikkelemällä vanhoista postikorteista kivan kollaasiin ja kiinnittämällä nämä kontaktimuovilla. Ihania ja omannäköisiä kalentereita on tullut kannettua nyt jo monta vuotta, aina joku on kyselemässä että mistäs tuommoisen olet löytänyt :) kaverit ja perhe tietää, ettei mulle kannata mitään periteisimpiä kortteja lähettää, vaan hekin ovat ottaneet tavoitteeksi löytää kivoja kortteja, jotka voi myöhemmin taas päätyä muuhunkin käyttöön.. :)

  ReplyDelete
 75. Ihana Papershop! Tahtoo mukaan!

  Vanhoista postikorteista voisi tehdä vaikka kuusenkoristeita, Esim sellaisia missä on neljä samanlaista kuusen mallista palaa, ne taitetaan oikeat puolet vastakkain pituussuunnassa kahtia ja joko liimataan tai ommellaan yhteen.

  Toinen idea liittyy sitten uusiokortteihin. Niistä voisi leikellä kuvia irti ja liimailla uudelle korttipahville tai vaikka toisen vanhan kortin päälle ;).

  Ja jos niissä on ihanat joulupostimerkit tallella, niin nehän voisi käyttää vaikka heijastimiin, eli heijastinkangasta ja notkeaa ohutta muovia, muovista hiukan postimerkkiä suurempi palanen, heijastinkankaasta vielä hiukan postimerkkiä suurempi palanen.
  Liimataan heijastinkankaan päälle postimerkki ja sitten merkin päälle muovi, ommellaan toisiinsa kiinni ja sitten laitetaan joku ripustin (hakaneula tai lankaa). Heijastinkoru on valmis!

  Hipsu

  ReplyDelete
 76. No eihän tähän malta olla osallistumatta! :) En lukenut muiden kommentteja vielä, että mitä hauskaa ovat keksineet kierrätysvinkiksi, mutta itse varmaan käyttäisin vanhat kortit koristeina. Ripustaisin kauniiseen nauhaan ja laittaisin roikkumaan vaikka joulukortit koristeeksi ikkunaan tai miksei voisi tehdä niistä koristeita kuuseenkin. Muista korteista tulee tehtyä kollaaseja seinälle tai kauneimmmat kehyksiin. :)

  ReplyDelete
 77. Osalistun arvontaan. Mobile, leikkaa kuvat ja tee uudet kortit, pakettikortteja... nuo ideat tulivat heti minullekin mieleen. Tässä olisi vähän erilainen ohje, DVD-kotelo korteista: http://www.youtube.com/watch?v=3yZOobwI2d4&feature=player_embedded

  ReplyDelete
 78. Huippu ideoita korttien kierrätyskäyttöön. Eipä itsellä ole parempia ideoita tarjota, mutta otan osaa arvontaan.

  ReplyDelete
 79. Jes, osallistun arvontaan. Ja parhaat ideat onkin jo tulleet... :P

  ReplyDelete
 80. Osallistun arvontaan! Isoisäni askarteli korteista kannellisia rasioita ompelemalla reunat yhteen. Niitä pienenä ihastelin ja ihmettelin.

  ReplyDelete
 81. Anonymous27/11/10

  Mukana! Ihana blogi josta olen saanut ihania ideoita ja energiaa niiden toteuttamiseen. Vanhoja postikortteja käyttäisin pahvisen säilytyslaatikon personointiin sekä joitakin kortteja olen laminoinut lapselle leikkiin ja kun hän oli nuorempi tuijoteltavaksi.

  Terv. Jenni

  ReplyDelete
 82. Anonymous27/11/10

  Mukana arvonnassa!

  Tekisin vanhoista korteista lorupussin. Toiselle puolelle korttia valkoinen (tm.) pahvi/paperi ja siihen loru ja kaikki kivaan kangaspussiin ja sieltä sitten nostetaan ja lorutellaan...

  ReplyDelete
 83. Mukaan!

  Meillä kierrätyksen hoitavat lapset. Heistä on vallan ihanaa saksia kortteja ja touhuta liiman kanssa. Tylsät pakkasillat kuluvat mukavissa ja luovissa puuhissa.

  ReplyDelete
 84. Anonymous27/11/10

  Arvonnassa minäkin!
  Vanhoja postikortteja voi käyttää omien korttien askartelemiseen: tekee vanhoista korteista pieniä mosaiikkipaloja ja sommittelee sävyistä kuvion. Kiva syntyy esim niin, että 1) ohentaa vanhan korttipahvin ohuemmaksi ja 2) toistaa kaksiosaisen reiällisen korttipohjan (missä siis kannessa reikäkuvio) reikäkuvion mosaiikkisilpusta pohjapahville niin, että se täyttää koko reikäalan. Voi jessus mikä selitys, mutta tulee oikein kiva! Näin voi käyttää myös kaikki joulumaisokset joita tulee kotiin lokakuusta lähtien :) t. Eppu

  ReplyDelete
 85. Kiva arvonta! Oon myös huono kierrättämään kortteja, mutta äitini vie omansa päiväkotiin lapsille askarreltavaksi. Lapsoset ovat tietty haltioissaan!

  ReplyDelete
 86. Anonymous27/11/10

  Hei!

  Ihania kortteja, osallistun arvontaan!

  Marika

  ReplyDelete
 87. Lillan27/11/10

  Hei, mukaan arvontaan :) kauneimmista korteista voi järjestää vaihtuvan näyttelyn ja ei-niin-tärkeät/ei-merkittävää-viestiä-sisältävät uusiokäyttää pakettikortteina.

  Lillan

  ReplyDelete
 88. JohannaS28/11/10

  Ihana arvonta, mukana ehdottomasti.
  Kierrätysvinkkinä mammani idea/toteutus: vanhat kortit ommellaan kauniilla narulla yhteen "talon muotoon". Lahjaksi saatu korttitalo toimii meillä ompelutarvikkeiden säilytyspaikkana.
  -JohannaS-

  ReplyDelete
 89. Ihanat! Osallistun siis arvontaan :)

  Edellisen vuoden kortteja käytän pakettikortteina, jos niissä kivoja yksityiskohtia, jonka voi leikata.

  ReplyDelete
 90. Anonymous28/11/10

  Mukana arvonnassa!

  En nyt tiedä tuliko tämä jo, kun en ole vielä kaikkia vinkkejä lukenut. ( Pitää lukea ja ottaa parhaimmat itsekin käyttöön)

  Mutta lapsille joulun jälkeen tekemistä saa kun leikkaa kortit puoliksi (ne jotka raaskii, meillä yleensä ne kaupan peruskortit). Sitten kun tulee esim uuden vuoden aikaan tai vähän jälkeen lapsivieraita kylään niin tekemistä lapsille kun jakaa kortit kahteen ryhmään. Puolet piiloitetaan taloon ja sitten etsitään parit.

  -Kata

  ReplyDelete
 91. Aivan ihania kortteja! Osallistun ehdottomasti arvontaan..:) Mitään loistavia kierrätysideoita ei nyt multa irtoa..:/ Yleensä säästän kauniit kortit ja teen niistä pieniä sisustustauluja.:)

  ReplyDelete
 92. Mukana ollaan!

  Pakettikortteja täälläkin tehdään, tai annan ne tytölle joista saa leikata mieleisensä kuvat ja liimailla niitä "kuvakirjaan"

  ReplyDelete
 93. Messissä! Vau mitä ideoita ja huh mikä määrä - aion nyt syventyä niiden pariin :)

  ReplyDelete
 94. Anonymous28/11/10

  Osallistun, ihania kortteja!

  -Riikka

  ReplyDelete
 95. Ihania kortteja! Osallistun ja pidän röyhkeästi itselleni peukkuja. :)

  Ei-niin-tärkeistä-korteista (onko sellaisia?) voi leikata hauskanhelppoja palapelejä pikkuväen iloksi.

  ReplyDelete
 96. Anonymous29/11/10

  Mukana arvonnassa :-)

  Itse käytän vanhoja postikortteja kielikurssien opetusmateriaalina. Niistä on kiva assosioida, kertoa tarinoita tai keskustella vaikkapa väreistä.

  -Omppu

  ReplyDelete
 97. Anonymous29/11/10

  Söpöjä!Osallistun..kierrätysideani on käyttää vanhoja kortteja lasten askartelumateriaalina..:)

  t.Miia

  ReplyDelete
 98. Oi, mukana olen minäkin. Kierrätysvinkkejä ei jo edellä mainittujen lisäksi irtoa...:)

  ReplyDelete
 99. Anastus29/11/10

  Voisin ryhtyä kierrättämään joulukortteja ystäväpiirin kanssa siten, että saapuneeseen joulukorttiin lisätään seuraavana jouluna oma uusi kortti sekä tervehdys (esim. ompelemalla, teippaamalla tai liimaamalla). Uudistettu kortti lähetettäisiin sitten eteenpäin. Jo muutaman vuoden päästä kaikilla olisi mukava korttihaitari kotona, josta näkee, kenellä haitari on kiertänyt ja minkälaisia kortteja ja tervehdyksiä kukakin on rimpsuun lisännyt. Rimpsun aloittaja voisi valita teeman tai värin, jota muut jatkavat, joten rimpsusta tulisi aikanaan yhtenäinen, staili kokonaisuus, jonka voisi laittaa esille joka joulu. Taidanpa kokeilla!

  ReplyDelete
 100. Viiruska29/11/10

  Mukana!

  ja kierrätysehdotus 1: tosi hienot kortit voi pistää kehyksiin, ehdotus 2: muista (tavallisista pahvikorteista) voi liottamalla varovasti irrottaa kuvan ja sen voi siirtää uudelle pahville ja näin saada uusia kortteja taikka sitten ehdotus numero 3: voi tehdä esim joulutötteröitä pikkuisille karkeille yms. =)

  ReplyDelete
 101. Anonymous30/11/10

  mukana myös ehdottomasti!
  Ihana aito blogi sinulla.

  salla

  ReplyDelete
 102. Anonymous30/11/10

  Jee, mukana.
  Meillä vanhat kortit jatkavat elämäänsä lasten posteljooni-leikeissä.
  -Virpi

  ReplyDelete
 103. Mukana arvonnassa!

  En tiedä onko tämä mikään varsinainen kierrätysvinkki, koska eivät nämä kortit tällä konstilla mihinkään katoa, mutta laitetaan nyt kuitenkin.

  Alle kouluikäisenä olisin kovasti halunnut kirjoittaa kuten aikuiset ja vanhojen korttien avulla pääsin vähän tähän fiilikseen. Matkin kirjoittamista jäljentämällä kirjaimia korttien tekstien päälle vaalean sävyisellä tussilla. Tuohon aikaan kortit oli kirjoitettu melkein ainoastaan kunnon kaunokirjoituksella, joten jäljentämisessä riitti haastetta :)

  ReplyDelete
 104. Kiinnostavia postikorttijuttuja on tehnyt kuvataiteilija Anu Tuominen: http://www.anutuominen.fi/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=3

  Kortit voi siis uudistaa kolmiulotteisiksi teoksiksi. Aika makea voisi tulla, jos saisi sellaisen kitsch-henkisen kortin, jossa on esim. enkeleitä tai seimi. Niistä voisi leikata seimiasetelman tai vain jonkun jouluisen teoksen pöydälle. Eli ei ollut ihan oma idea, mutta kiinnostava kuitenkin! Osallistun siis arvontaan!

  ReplyDelete
 105. Minä myöskin ilmoittaudun mukaan.

  Näin joskus sellaisen upean korttikollaasin. Seinälle oli laitettu valikoituja, muistaakseni mustavalkoisia vanhoja postikortteja koko seinän korkeudelta ja noin 30 - 50 cm:n leveydeltä. Kortithan voisi valikoida oman kodin värimaailmaan sopivaksi ja niistä voisi muotoilla minkä tahansa kuvion, näin jouluna vaikkapa jouluomenan tai joulukuusen. Ja jos muotoon tai väreihin kyllästyy, niin uudet tilalle. Tässä siis kierrätysvinkkini.

  ReplyDelete
 106. Mukana arvonnassa.

  ReplyDelete
 107. Mukana myös!

  Saatiin muutama vuosi sitten miehen pikkuveljeltä joulukortti ihan virallisesti postitse. Kortissa oli keltaisia tipuja ja pääsiäismunia. Hyvää pääsiäistä- tekstistä oli yliviivattu sana pääsiäinen ja kirjoitettu sen tilalle Joulua! Takana oli huomautus: Kierrätys kunniaan! Yksinkertaisimmillaan kierrätys siis näin, tosin enemmän oli pikkuveljellä mielessä varmaan outo huumori ;D

  ReplyDelete
 108. Osallistun ja kiitos ihanasta blogista :)

  Meillä kauneimmat vanhat kortit on liimattu lasten kanssa pahville ja tehty oma "kirja". Kovasti jaksavat plärätä kirjaa uudelleen ja uudelleen. On tehty eri aiheita: joulu, eläimet, lapset yms.

  ReplyDelete
 109. Osallistun ja kiitän hienosta blokista.

  ReplyDelete
 110. Osallistun! Ihania kortteja.

  Vanhat postikortit koristaa seinää vaihtuvana kollaasina.

  ReplyDelete
 111. Anonymous30/11/10

  Darling clementinen kortit ovat ihania! Mieluusti voittaisin tämän arvonnan. :)

  Uusiokäyttövinkkini: Kauniimmat kortit kehyksiin ja lopuista kuvat talteen seuraavaa askartelutuokiota varten.

  Blogiisi ihastunut, Tuija

  ReplyDelete
 112. Mukana arvonnassa :)! On tullut niin paljon ideoita, enkä kaikkia "jaksanut" lukea läpi,mutta kauneimmista ja mielenkiintoisimmista korteista voisi tehdä lapselle lukukirjan (lapsi kertoo mitä kuvassa tapahtuu,oma tarina,jne. ja tarinan voisi kirjoittaa kääntöpuolelle (liimataan takapuolella puhdas kartonki/paperi) ja lisätä siihen kertojan nimi ja ikä, hauska muisto) tai katselukirjan päällystämällä kontaktimuovilla tai laminoida.
  t.Minna :)

  ReplyDelete
 113. Mukana!

  Meillä kortit on toimineet pikku neidin leikkikaluina. Mummolla on kaikki kortit tallessa viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajalta ja niitä jaksaa pikku neiti ihastella kerta toisensa jälkeen ja tuntikausia.

  ReplyDelete
 114. Jee, osallistun!
  Meillä vanhat kortit on mukana lasten jutuissa. Virikkeenä vessareissuilla, autossa, askartelussa, kauppaleikeissä "visakortteina" ja kuitteina yms.

  Nyt ajattelin kerätä vanhoista joulukorteista olkkarin seinälle "joulukuusen". Kiinnitän ne seinälle joulukuusen malliseksi.

  ReplyDelete
 115. Mukana!

  Meillä vanhoista korteista askarrellaan kaikenlaista (mm. tauluja nukkekotiin, leikellään kuvia uusiin kortteihin). Jotkut kortit päättyvät nuorimmaisen oranssiin postilaukkuun, josta hän jakaa muille postia.

  ReplyDelete
 116. Anonymous1/12/10

  Ihana arvonta!

  Kortteja ei mielestäni saa leikata, sillä silloin lähettäjän teksti hukkuu (kirjoittamattomat kortit tietysti voi leikellä!). Seinälle kehyksiin, mobileen tai sitten vain kauniiseen laatikkoon, josta niitä on ihana selailla sadepäivänä.

  -HannaH

  ReplyDelete
 117. Anonymous1/12/10

  Ihana arvonta!

  Itse en ikinä raaski heittä kortteja pois, nykyään on aina niin kivaa saada sitä "oikeaa postia". Siksi laittaisinkin kortit valokuva-albumiin muovitaskuihin. Albumia on kiva selata ja muistella minkälaisia viestejä maailmalta onkaan saanut :)

  ReplyDelete
 118. Osallistun. :) en jaksanu lukee onko töö jo tullu, mut osta kaupasta valokuvakehys, missä on paikka kolmelle kuvalle vierekkäin tai alekkain. Kortit siihen ja tadaa! Ja samaan kehykseen samansävyiset/tyyliset kortit. :)

  ReplyDelete
 119. No. Jos joulukortit olisi noin hienoja, ne voisi kaivaa naftaalinista joka joulu (kartuttaen nykyistä, kolmesta koristeesta koostuvaa kokoelmaani).

  ReplyDelete
 120. mukana arvonnassa!
  me kerätään miehen kanssa hienoimmat kortit kansioon talteen, niinkuin valokuvat:)

  ReplyDelete
 121. Anonymous2/12/10

  Ihania kortteja, tahtoo mukaan arvontaan!

  Inari

  ReplyDelete
 122. Oi mitä ihania kortteja, osallistun! Jonakin jouluna kehystin vanhat somat kortit kunkin kauniiseen kehykseen ja annoin ystäville joulumuistiaisiksi.

  ReplyDelete
 123. Osallistun! Me kerätään joulukortit kenkälaatikkoon talteen ja sieltä niitä ihastellaan aina joulun alla :)

  Joskus kortteja on myös käytetty askarteluissa. Muistipelikin löytyy.

  ReplyDelete
 124. Ihan ykköstä oli lapsena leikkiä edellisten joulujen korteilla leikkiä nimeltä Väristä. Kaikille jaettiin yhtä monta korttia naamapuoli lattiaan päin. Sitten joku sanoi värin ja kaikki käänsivät kasoistaan ensimmäiset kortit. Kenellä oli eniten tuota mainittua väriä, sai kortit. Eniten kortteja kerännyt voitti.

  Loistokas peli. :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!