o
o

Jun 9, 2011

Use what already exists


Hieno lause tuo "käytä sitä mitä on jo olemassa". Sen kun moni tajuaisi, itsellänikin on aiheen kanssa jatkuvaa painia.
Kävin tänään kuuntelemassa ekosisustajan aamupäivässä From suunnittelutoimiston talenttien daamien ajatuksia ja pakko sanoa että ne kolahtivat minuun. From (Elina Aalto & Marika Tesolin) suunnittelevat julkisia tiloja  mottonansa tuo "use what already exists". He haluavat luoda mielenkiintoisia tiloja joilla on oma tarina, kierrätysmateriaaleja tai jo olemassa olevia huonekaluja käyttäen.
Pieni kierros Kierrätyskeskuksessa tai käytettyjen toimistokalusteiden myymälässä kertoo aika karua kieltä, tavaraa on ja ihan perkeleesti. Osa todella hienoa kunhan joku tajuaa sen ja osaa tehdä niille jotain.
Oma kommenttini ko. aiheeseen oli  työllistäminen. Jos ja kun ihmiset kunnostaisivat vanhoja huonekkaluja alan ammattilaisilla,  vehoilijoilla, maalareilla tms. Pysyisi myös moni pienyrittäjä leivässä.
( Kuva on lainattu From:in sivuilta )

--------

I was today listening two talent ladies Elina Aalto & Marika Tesolin from company called From. Their interior design company´s mission is to use what already exists. I really liked their ideas. World is full of crap and if in any chance you can reuse some of those, for example paint to new or upholster, instead of buying all new.
( Picture is from their site )

8 comments:

 1. No sanopa muuta. Itse tänään ihmettelin mitä tapahtuu niille kymmenille sairaalasängyille jota on pitkin käytäviä omalla työpaikallani, käyttämättöminä. Osa niistä on lähetetty muistaakseni viroon mutta yhä niitä riittää ja lisää tulee sitä mukaa kun mekanismit rikkoutuvat.

  ReplyDelete
 2. Terhi: joo, ja sitten nämä isot firmat jotka uusivat tilojensa kalusteet. Ihan ok mega tylsät Martelat vaihdetaan ihan uusiin mega tylsiin Marteloihin tms. Vanhat viuhahtaa kaatikselle.

  ReplyDelete
 3. Täysin samaa mieltä!!! Omaan selkärankaani oon saanu onneks juurrutettua välillä jopa ärsyttävänkin tiukkaan tuon ajatuksen, eli kirppiksiä kolutaan melkein urakalla ja lähes kaikki mahdollinen koitetaan hankkia käytettynä. Toiveissa ois toteuttaa huonekalukierrätystä laajamittaisemmin kunhan tilaa ois enemmän. Sormet jo syyhyää päästä kierriksille ettiin aarteita!!

  ReplyDelete
 4. Sinä sen sanoit! Hienoa kun otit esille tän asian.
  Lauseen sisältö on ollut elämäni ohjenuora, vaikken sitä ihan aina oo tiedostanutkaan.
  Pienenä terrorisoin tuttuja ja tuntemattomia luonnonsuojelun tarpeesta ja löysin itseni kuitenkin TaideTEOLLISESTA.
  Muistan opiskeluvuosilta ahdistavan rintaapuristavan ristiriidan taiteen ja teollisuuden välillä. Eihän mun pitänyt päätyä kasvattamaan saasteita ja kuormittamaan jo ikäänkuin täyttä maailmaa. Päinvastoin. Ja niin itseasiassa teinkin, siitä lähtien olen mennyt ihan omia polkuja, ei aina niitä helpoimpia, jotta pystyisin nukkumaan rauhallisin mielin puhtaalla omalla tunnolla.
  Vertaan tota lausetta muinaisaikojen paimentolaiskansoihin, jotka ovat aina pärjänneet tolla elämänfilosofialla. Ovat käyttäneet sitä mitä on ollut ja mukautuneet siihen mitä on. Siinä se oikea luovuus oikeastaan pääsee kehittymään. Muotoutuu nimenomaan tilanteen tarpeisiin loistoratkaisuja niin toimintaan kuin esineisiin yms.
  Parhaat aikaakestävät muotoilun helmetkin ovat nimenomaan kehittyneet tarpeeseen ja niissä yleensä on sekä funktionaalisuus että esteettityys samassa paketissa. Suomessa tällä saralla mun käsittääkseni pullat on suht koht hyvin uunissa. On kaikenlaista kierrätys ja resign-hanketta ja tapahtumaa. Hattua nostan myös sulle Minna, juuri sen takia sun blogia on niin hauska seurata kun sulla on se tatsi muuttaa ennakkoluulottomasti myös "rojua" rikkaudeksi.
  Kunhan löydän laitan linkin yhteen mielenkiintoseen ranskalaiseen muotoilukollektiiviin joilla on myös hauskoja oivalluksia kuten näillä Fromin tytöillä.

  ReplyDelete
 5. Ja sellainen kierrätyssisustus on niin paljon mielenkiintoisempi kuin esim. monin paikoin nähtävissä oleva, samasta paikasta kerralla ostettu sisustus. Kierrätystavara vaikka uudenkin seassa tuo mielenkiintoista kerroksellisuutta.

  ReplyDelete
 6. Voi että kun kuulostaa mielenkiintoiselta! Sain saman kutsun mutta työt voittivat tällä kertaa.

  ReplyDelete
 7. Nanainen: kiitos hyvästä kommentistasi. Tilaisuudessa oli juuri puhetta ko. aiheesta eli kuinka opiskella alaa jonka idea on tuottaa koko ajan uutta kun vanhaakin on jo niin paljon. Pidin todella paljon noista Fromin jutuista.

  Kiki: ehdottomasti. Kyllä rahalla saa mutta hyvillä ideoilla tehdään niitä oikeita ja mielenkiintoisia tiloja/ koteja.

  visuaalisesti vk: se oli hyvä juttu, etenkin nuo Fromin mimmit.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!