o
o

Jul 31, 2011

dessert from a jar


Lazy moms dessert straight from a can:
Jar of condensed milk, cooked about 45 minutes in a boiling water.
Let it cool, then open it = Super sweet toffee.  Mix it with a meringue biscuits, vanilla sauce, strawberries and fruits.
****  Delicious, tasty and so unhealthy!

------

Laiskan mutsin jälkkäri suoraan purkista: Keitä n. 45min kondensoitua maitotölkkiä vesihauteessa. Jäähdytä purkki, avaa se ja sekoita valmis toffee marenkikeksien, vaniljakastikeeen, marjojen & hedelmien kanssa.
****  Helppoa, hyvää ja ihanan epäterveellistä!

13 comments:

 1. KOndensoitu maito! Mä olen kutsunut sitä kestokermaksi. JOtenkin oli semmoinen olo, ettei se ole ihan oikea nimi :)

  Ystäväni unohti purkin vesihauteeseen, vesi kiehui olemattomiin ja purkki räjähti. Toffeeta ympäri keittiötä.

  ReplyDelete
 2. Aijai, tulin ehkä kolmatta kertaa tänään katsomaan näitä kuvia :). Ilmoitin pikkusiskolle jo, että tätä teen joku päivä, ja hän kutsui oitis itsensä kyseiseksi päiväksi kylään.

  ReplyDelete
 3. Ihanan kuuloinen (ja näköinen) herkkuohje! Meidän kyläpuodeista ei taida kondenssimaitoa löytyä, joten pitäisi muistaa sellaista vilkuilla kun käy pyörähtämässä isommassa cityssä. Voisiko toffeeta / kinuskia saada enää helpommalla (kunhan on vaan se purkki hallussa : )

  ReplyDelete
 4. isoinpapu: uih, tämän pitäisi olla sellainen mökkiresepti ei tarvitse muuta kun hetki kiehuvaa vettä, siis hetki ; )

  Maire: helppoa ja hyvää.

  Anne: no sanos muuta, plus tästä tulee extra täyteläistä. Kondensoitua maitoa löytyy orient ruokakaupoista ja sellaisista joissa on hitusen erikoisjuttuja. Purkki maksaa muutaman euron.

  ReplyDelete
 5. Kello 23:31 ja minä OIKEASTI harkitsin laittaa kattilan purkkeineen liedelle. Säästän huomiseen.. Perskule. Kuola valuu.

  ReplyDelete
 6. moi

  aika moni tuote kinuskia noin pykää. mua vähän ihmetyttää, että mites tossa purkissa kuumennus sujuuu tai kyllähän se varmaan sujuu, mutta että mitä siitä purkista irtoaa kuumennettaessa lisä"aromiksi" kinuskiin.

  ReplyDelete
 7. oolalaa, olen käynyt kuolaamassa tätä jälkkäriä nyt muutaman kerran ja googletin tuon kondensoidun maidon. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta taatusti tarttuu kaupasta mukaan ja jälkkärin tekoon! Löysin myös ihan sikamakean kakkuohjeen; Kinuskikissan Banoffee...

  ReplyDelete
 8. Oi hitsi, mulla ois just kondensoitua maitoa kaapissa ja oon pähkäillyt että mitä siitä tekis kun ei jaksakaan banoffeeta vääntää. Tää taitaa olla vastaus.

  ReplyDelete
 9. Herkun näköistä!! Rakastan marenkia.

  ReplyDelete
 10. Amelia: banoffee on se perus juttu tästä, klassikko.

  Inka: simple and easy kunhan ei jätä hellalle koko päiväksi ; )

  rva Reipas: Hyvää ja makeata oli.

  ReplyDelete
 11. Haha, love this kind of "cooking"!

  ReplyDelete
 12. Fiona4/8/11

  The caramel is tipical from Chile and Argentina. In Argentina it is called "Dulce de Leche" (milk sweet) and in Chile it is called "Manjar"(delicacy). It is typically eaten in pastries and on toasted bread. Love your blog!

  ReplyDelete
 13. Fiona: Thank you!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!