o
o

Aug 31, 2011

project: sofa

Ten years ago when we moved together, my husband and I, we bought this beige/sand couch (before picture) to our first flat. It was expensive but we wanted to have a sofa witch would live with us for a long time.
Along the years it has "eaten" few espressos, baby wee, crayons and good knows what, so the color is not "exactly the same" as it used to be. Other arm was also slightly broken,  its foam had loosen from the wooden frame. The crooked arm made it also look slightly broken.
My dreams sofas were something between this and this and once a while I dreamed about new sofa but I realized that they´s no point because this sofa has classic model and good structure.
So I fixed the broken arm, by using spray foam rubber glue and ordered a new cover from a quality upholsterer. She sewed the new cover, witch might look even better as the original one. Sofa looks brand new again, though it´s ten years old...
Fabric witch I chose is 95% wool and 5% polyamide and I found it from Orient Occident´s range.
You know I love our new sofa! Witch probably has one more ten years to go. And best part is that this fixing came soooo much cheaper that buying a new one.

-------

Mieheni ja minun ensimmäinen yhteinen ostos ekaan kotiimmme oli tämä hiekan värinen sohva. Aikojen saatossa sen väri tosin on muuttunut aika paljon. Se on kiltisti imaissut sisäänsä parit espressokahvit, "muutamat" pikkupissat ja vaikka mitä. Toki päällinen on irroitettu ja pesty mutta sekin näkyi jo aika pahasti. Toisen käsinojan superlon liimaus oli myös irti ja teki sohvasta aika ajoin hieman käsipuolen.
Silloin tällöin olin haaveillut uudesta sohvasta, ehkä jostain tämän ja tämän välistä, mutta koska maku on kallis ja vanhan sohvan malli on hyvä ei haaveissani ole ollut mitään järkeä. Vastaavasta laatusohvastahan saisi pulittaa omaisuuden.
Päätimme aikoinani että ostamme hyvän sohvan joka elää kanssamme pitkään ja tämä hiekanvärinen rumilus on sen tehnyt kunnialla. Päätin myös että toinen kymmennen vuotta olisi vielä edessä kunhan korjaan vanhan kumppanimme.
Aloitin korjaamalla käsinojan itse. Purin sohvan pehmustekankaaseen raon ja vaahtomuoviliimalla korjasin tuon retkahtaneen palan runkoon kiinni.
Kankaaksi valitsin Orient Occidentin valikoimasta villakankaan (95%villa, 5%polyamidi) jossa hankauskesto eli martindale on 200000. Kangas ei ollut halvimmasta päästä mutta halusin materiaalin joka hylkii likaa (villa) ja joka kestää kulutusta (villa+ muutama prosentti tekokuitua). Nämä ovat myös niitä asioita jotka maksavat verhoilukankaissa (laatu+oikea materiaali=kestävyys).
Verhoilun hoiti Verhoomo Tapiceria. Kun päällinen oli paikoillani soitin heti ja kiitin hienosta työstä. Puhelimesta kuului syvä huokaisu -"huh, voi kyllä mä jännitin istuisiko se". Renja sai vain vanhan nuhjaantuneen päällisen jonka mukaan teki työnsä. Kyllä käsityöihminen tuntee sen kun joku tekee työtä ajatuksella ja rakkaudella. Harmi vain että harva on valmis maksamaan käsityöstä nykypäivänä.Kids and "new" couch...

------

"Uusi" sohva ja pari innokasta testaajaa...Niin ja mitä maksoi? No tietysti jonkin verran mutta aika hemmetin paljon vähemmän kun uusi kallis sohva.

15 comments:

 1. Vau, tuli tosi siisti! Ihailen sua kun jaksat viedä projektit huolella loppuun asti. Moni muu (kuten minä) hutasee aina vähän sinnepäin.... :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous31/8/11

  Upea tuli, niin kuin myös alakerrasta! Sulla on makee tyyli.

  Kertoisitko vielä, mistä/mitä kangasta alakerran sohvatyynyt on - varmaan pitäis tunnistaa, vaan kun en tunnista :)

  Ripi

  ReplyDelete
 3. Laura. kroh, arvaa esittelenkö täällä niitä projekteja jotka eivät menneet ihan putkeen.

  Ripi: toinen on ihan Ikean ja toisen olen ommellut Tiogruppenin kankaasta, sen jossa on kennoja. Kiitos!

  ReplyDelete
 4. Todella hieno tuli, ja mahtavaa että ihmiset fiksaa vanhaa. Kymmenen vuotta ei pitäisikään olla sohvan elinikä, se on ihan liian vähän!

  ReplyDelete
 5. Vautsi vau! Kylläpä on onnistunut sohvaprojekti! Lapsetkin näemmä tykkää! ;)

  ReplyDelete
 6. Great project! I love this old/new sofa :)

  ReplyDelete
 7. On aina ihanaa nähdä kun ihmiset vaivautuvat päällystämään tai teettämään päällysteet huonekaluihin uusiksi. Meilläkin on niin tehty jo kahdelle sohvalle, ja kaupan päälle saatu vielä ihan uusi tyyli! Käsityötä tuleekin arvostaa just noin.

  ReplyDelete
 8. WOW!It looks amazing! Congrats with a "new" sofa in the house!! ;)

  ReplyDelete
 9. Todella tyylikäs sohva ja aivan kuin uusi! Kangas on upean värinen ja noin kauniin ryhdikäskin. Onnistunut projekti! Nykyisin on tosi vaikeaa löytää ammattitaitoisia ompelijoita ja verhoilijoita.

  ReplyDelete
 10. Hieno lopputulos.

  Meidän sohvan "raato" on niin hyvä istua ja maata etten sitä halua luopua, mutta nuo pyöreät käsinojat; no no. Jos ne sais suoraks jotenkin...
  ... mutta sitten ne ois kovin leveät.

  Toisaalta ollaan pari vuotta etsitty uutta sohvaa joka paremmin sopii alakertaan, raato siirtyköön yläkertaan pyöreine muotoineen.

  Parit päälliset on onneks olemassa joten vaihtelu aina virkistää, muoto ei.

  Ihanat valtaajat ;)

  ReplyDelete
 11. Näyttää upealta!

  ReplyDelete
 12. Anonymous1/9/11

  Hieno tuli ja kaiken tuon vaivan arvoinen!

  E:n äiti

  ReplyDelete
 13. Mahtavaa että sait soffasi Renjalle uusittavaksi. Me ollaan käytetty verhoomoa pariinkin otteeseen ja supertyytyväisiä ollaan :)

  ReplyDelete
 14. Phew! What a difference - I very much like its new look :)

  ReplyDelete
 15. Cat´s meow: no ei.

  Dorit: kiitos, kyllä tämä kannatti ja joo, niitä ei nyt saisi pois tästä ; )

  Merja: laatuhuonekkalujen verhoilu kannattaa ja tämäkin muuttui täysin, en edes muistanut kuinka ryhdikäs alunperin oli.

  Janna: Thank´s

  Misty: kiitos, Renjaa suosittelen kyllä.

  Henna: Muistelinkin että sinä tätä suosittelit. Äitini verhoilutti Renjalla sohvansa aikoinaan.

  snygg: Me too : )

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!