o
o

Nov 7, 2011

cleaning woman & bloggers meeting?

When we bought our first flat nine years ago, we did a huge renovation and after it was ready we were broke. We had money for a sofa but that was it. Apartment was still really nice though we didn´t have much stuff there.  
My mother-in-law came to visit us when the renovation was ready and she sat on the corner of the sofa (same as in the first picture), looked around and said -It´s so hard to sit on this sofa because this house is so tidy and I am so glad that this all will change after you you´ll have the baby (I was expecting our first child). I didn´t know what to say, so I just smiled and mumbled something like "Hhmm I´m sorry". Of course I wasn´t sorry... I am a "cleaning woman" and that´s it. My work and life is hectic and need a place were I can calm down and the that place is my home.
It´s really funny how people react like this. Peace, love and understanding!

I would like organize a bloggers meeting to all Finnish interior and decor bloggers and readers. Is it a mad idea? I don´t know. Do you have any experience about meetings like this? I think it would be nice to see what kind of people are behind these blogs  and also share maybe ideas and thoughts.

***

Reilut yhdeksän vuotta sitten ostimme ekan asuntomme, mieheni ja minä. Se oli järkky pommi josta remontoimalla teimme kivan kodin. Remontti veti meidän hyvin hiljaisiksi ja sai aikaan pienen vararikon. Rahaa jäi juuri ja juuri sohvaan, tuohon joka on ekassa kuvassa. Muu sisustus oli sieltä täältä.
Anoppini tuli sitten kylään ja istahti puolella kankulla sohvan reunalle ja totesi -"täällä on hankala olla kun on niin siistiä, mutta onneksi kaikki muuuttu kun saatte sen vauvan".
Menin sanatomaksi, taisin mumista vain jotain -anteeksi...
Minusta on hyvin hämmentävää ihmisten reaktiot, tulee sellainen 50-luvun kotirouvat keskustelu mieleen. Ihmiset ja heidän elämä jaotellan verhojen mukaan. 
Olen "siivooja nainen" koska kotini on aina ollut myös työpaikkani ja sotku ei vaan inspiroi minua.
Mutta nämä ovat vain kuvia, se elämä on näiden takana joten: Peace, love and understanding!
Lapsemme elävät normaalia elämää näistä puu-ja peltileluista huolimatta. Odottavat että äiti keksi jotain "uutta" ja yllättävää heidän huoneisiinsa. Nyt ei keksi ; )

Olen jo miettinyt parikin kertaa olisiko kenelläkään kiinnostusta bloggarien tapaamiseen, sellaiseen joka olisi lukijoillekin avoin. Voisi vaihtaa kuulumisia ja nähdä millaisia tyyppejä näiden kuvien ja tarinoiden takana on. Kysellä, vinkata ja ehkä saada aikaan uusia ideoita. En tiedä? 
Paras olisi jos saisin sinne vaikka sponssatun valokuvauskurssin tai lyhyen "kirjoita hyvin kurssin" (otan vastaan heti ; ) Onko idea ihan hanurista?? Minusta olisi joskus kiva tavata teitä jotka luette ja kirjoitatte blogeja.

39 comments:

 1. I´m totally in!

  ReplyDelete
 2. Ihana idea sanon minä!

  t. siivooja nainen, koska en vaan viihdy sekasotkun keskellä..alkaa ahistaa ja kiukuttaa. Vaikka on lapsikin.

  ReplyDelete
 3. Kaunis koti! Samettityynyn haluaisin minäkin. Siis uuden. Ja tuollainen lehtihylly Stringiin olisi mukava... Hyviä ideoita!

  ReplyDelete
 4. Ei yhtään hanurista sehän on loisto idea!!!

  ReplyDelete
 5. Ketkä lasketaan sisustusbloggaajiksi? Jos tällanen "ilman kategoriaa" bloggaava lasketaan mukaan, ni tullaan! :)

  Ja vielä: teillä on IHANA, tyylikäs koti ja siisteys on hieno asia. Blogien realismi-sotku-hössötys on vähän lähteny lapasesta. Niinku aika moni muukin asia välillä lähtee.

  ReplyDelete
 6. No mä lähtisin selleseen tapaamiseen kaukaakin ;) Aina haaveillut...sitä kun istuu ja bloggaa täältä jostakin aika yksin. Tietty, kovin nopeaa järjestettyihin juttuihin ei näin muualta tulevat ehdi, mutta jos tietää hyvissä ajoin . Terkkuja! Upeelta näyttää teillä taas! <3

  ReplyDelete
 7. Mä en varmaan kyllä ole mikään sisustusbloggari mutta tulisin mielelläni miittaamaan teitä joka tapauksessa. :)

  Jos siis kelpuutetaan mukaan visuaalisella vauva-arkityönarkomaanikotiäitiaskartelublogisillisalaatillani. :D

  ReplyDelete
 8. Hyvä idea! Olisi hauska tavata ihan livenäkin blogi"tuttuja" :)

  ReplyDelete
 9. Haha, lapset elävät normaalia elämää puu- ja peltileluista huolimatta :)Meilläkin on lähinnä puisia /itse ommeltuja/ vintageleluja plus "pakolliset" duplot :) Villasukkakeppihevoset, pikkuiset peltiset leikkiastiat, puiset hedelmät ym. on ihan suosikkeja mutta välillä tuntuu että parhaat leikit syntyy kaikella muulla, kuten johdoilla, vispilöillä, kuplamuovilla, napeilla, pahvilootilla jne. Sellaista on lapsen luovuus :)

  ReplyDelete
 10. Loisto idea, minäkin olen mukana!

  Minäkin välillä ihmettelen noita kommentteja, joita jotkut joskus laukovat. Niinkuin 'kannattaako nyt pitää valkoista sohvaa, kun on kolme lasta ja vielä se koirakin'. Mitä se kellekään kuuluu. Ja siisteyshän on ihanaa. Varsinkin kun tekee töitä kotoa. Tuntuu, että ajatuskin juoksee paljon kirkkaammin kun koti ympärillä on kunnossa. Meillä harvoin on näin siistiä, mutta haluaisin kyllä. :) Inspiroidun aina kovasti kuvistasi!

  ReplyDelete
 11. maijanmaja7/11/11

  Yritä mahdollisimman vähän välittää mitä ihmiset susta ajattelee. Tätä Erja Hirven "mottoa" hoen monesti itselleni. Ihmiset, joilla on oikeasti sydäntä ja ymmärrystä, näkevät kuvien taakse. Muista ei tarvitse välittää. Helppoa? ;)
  Ah, olisinpa oikea sisustusbloggari, ideasi oli oikein oivallinen. :)

  ReplyDelete
 12. Joo tykkäisin kovasti sisustusbloggari-tapaamisesta (laskisin itseni heihin mukaan :)

  Minä tykkään todella paljon katsella kuvia teidän kodista ja sisustuksesta. Miksi asunto ei saisi olla siisti?! Nyt omassa kodissa muuton jälkeen toivoisin, että tavaraa olisi vähemmän ja järjestystä enemmän.

  ReplyDelete
 13. Huippu idea!

  Ja hyvältä teillä taas näyttää!
  Sotku tappaa täälläkin kaiken inspiraation.

  ReplyDelete
 14. Junnu: loistavaa : )

  Outi: join the club, mulla on kolme.

  at home or not: tyyny on Stokkalta ja lehtitelineen pelastin menemästä kaatikselle ; )

  WEEKDAY: Loistavaa, saan sinut siis mukaan ; )

  Laura: poistin tuon sanan -sisustus, se kategorisoi liikaa, kaikki ketkä ovat kiinnostuneet. Ihanaa!

  Johanna K: jos innostuneita löytyy, teen tämän mutta vasta ens vuoden alussa.

  kottarainen: KAIKKI kiinnostuneet mukaan. Oli blogi tai ei: )

  Pinja: eikö oliskin. Voisi vaihdella ideoita, fiiliksiä jne. ja tutustua oikeasti.

  Cat´s Meow: meillä suosituin lelu taitaa nyt olla paperi ; )

  Mia: kiitos! Mä en ole saanut pahasti ilkeilyä, piti vain osallistua keskusteluun omalla tontillani ; ) Ärsyynnun näistä "liian siisteitä lastenhuoneista pitäis tehdä lastensuojeluilmoitus" ja vaikka kyseessä on "vitsi" on se minusta tosi huono. Nämä ovat KUVIA.

  maijanmaja: oi mikä ihana kommentti. Olen ihan liian herkkä.
  Tässä ei ole kyse ainoastaan sisustusbloggareista, poistin ihan sen sanan, vaan niistä joita tällainen kiinostaisi. Tervetuloa vaan mukaan, jos kiinnostaa.

  Anna: Kiva kuulla. Jos tästä tulee jotain ilmoitan heti!

  KAROLIINA: No mutta loistavaa! Kyllä, valitettavsti ainakin minulla ; )

  ReplyDelete
 15. Tosi kiva idea tuo tapaaminen! :)

  On niin hassua, etteivät kaikki tajua sitä, että se mikä kuva blogin kautta välittyy, ei välttämättä ole totuus. Minäkin pidän siisteydestä, mutta tekemistä riittää niin paljon, että joka päivä ei vaan jaksa siivota. Blogin kautta välittyy sitten vain se kuva, että meillä olisi aina siistiä. :D

  ReplyDelete
 16. Pelottavan kiehtova ajatus tuo tapaaminen!

  ReplyDelete
 17. Minäkin, sekabloginpitäjä, mukana oltais! Siisteydestä, sinulla on oma hallittu maailma, jota sinun on oikeus jakaa kanssamme. Minä ammennan omasta arkisesta elämästämme, en siivoa ennen kuvia, mutta voin rajata jotain pois, jos haluan.

  ReplyDelete
 18. Anonymous7/11/11

  Mietin Weekday Carnivalille lähetettyjä reality-kuvia katsellessani, ettei meiltä oikein moisia irtoaisi. Keskittymiskyky on nollissa ja ärsytyskynnys matalalla, jos ympäristö on hurlumheitä. Hulluutta kai se on tämäkin jonkun mielestä :) Ideasi tapaamisesta on loistokas!

  ReplyDelete
 19. Kiva idea, mä ainakin tulisin mielelläni!

  ReplyDelete
 20. Näyttää kyllä niin mehevältä tämä osallistujajoukko, että minäkin oisin ilomielin paikalla! Kiva ajatus, Minna.

  ReplyDelete
 21. Kuulostaa hyvältä idealta! Lukijana ja blogin pitäjänä..

  Riikka

  ReplyDelete
 22. olispa aika jännää tavata ihmisiä näitten blogien takana! huisi idea :) !

  ReplyDelete
 23. Hienoja ideoita tapaamisen suhteen! Yritetään mukaan.

  ReplyDelete
 24. NO ilman muuta tapaaminen ois tosi jees juttu!

  ReplyDelete
 25. No sitten ehtii hyvin mukaan jopa Vaasasta ;)

  ReplyDelete
 26. Hyvä idea Minna!

  On aivan totta tuo, että blogissa olevat kuvat on vain kuvia ja elämä niitten kuvien takana. Eletään jokainen tyylillämme ja ollaan onnellisia. Tämä on VAIN blogimaailma, onneksi. :)

  ReplyDelete
 27. Tiina8/11/11

  Mä tykkäsin ideasta esitellä kodin realismia. Se antaa ajattelemisen aihetta ihmiselle (mulle), joka lukee sisustuslehtiä ja blogeja ja näkee viimeisen päälle laitettuja, kauniita koteja. Että ei todellakaan tarvitse tavoitella 24/7 upeaa kotia, jossa ei ole elämisen jälkiä. Mutta jos jonkun realismia on se, että koti on aina siisti niin ei siinäkään ole mitään vikaa. :)

  Tiina

  ReplyDelete
 28. Anonymous8/11/11

  PIdän siisteydestä ja nautin siitä kun koti on kunnossa, mutta en todellakaan ole kovin hyvä sitä ylläpitämään (kuten ei moni muukaan meidän perheessämme).. Jos aikaa olisi paljon enemmän panostaisin järjestykseen. Nyt yritän panostaa turhan tavaran karsimiseen, jotta järjestyksen ylläpito olisi helpommin mahdollista.

  Meidän perheessä urheilu ajaa siivoamisen ylitse. Mutta niin tekee moni muukin asia ;)

  ReplyDelete
 29. Anonymous8/11/11

  Tulisin varsin mielelläni tällaiseen tapaamiseen. Hyvä idea - ja papukaijamerkki! Sirpa

  ReplyDelete
 30. Huippuidea! Minäki oon mukana!

  Teillä on niin kaunista ja kyllä se elämäkin näkyy siellä taustalla. Kuvat on vaan kuvia, mutta sitä iloa, varsinkin lasten kesäkuvissa, ei piilota mikään!

  Mä vaan toivoisin, että saisin pidettyä kämpän noin siistinä, kuin sinä.. Puuh..

  ReplyDelete
 31. Kyllä tosi paljon houkuttais tulla tapaamiseen, jos sellaisen järkkäät! :)

  Enkä ollenkaan ymmärrä tuollaista kritiikkiä, jota ilmeisesti joillekin annetaan! Itse arvostan siisteyttä paljon ja nuorempana huoneeni/kotini olikin aina ihan tiptop, mutta nykyään ei energia enää ole riittänyt siihen ja koti on sitten sen näköinen... Ja se ahdistaa kyllä, joskus enemmän, joskus vähemmän. Itse tunnen perheitä, joilla on aina siistiä, perheitä joilla ei koskaan ja paljon perheitä siltä väliltä... kaikki ihan onnellisia. Ongelmaksi se siisteys tai vaihtoehtoisesti sotkuisuus muodostuu kai silloin, jos se aiheuttaa perheenjäsenille suurta ahdistusta. Ja sitä taas on vaikea päätellä pelkkien kuvien perusteella... Itse inspiroidun kovasti kuvistasi ja kotisi siisteydestä! Tää on sellanen ihana keidas, jossa lepuuttaa mieltä oman sotkun keskellä. :D

  ReplyDelete
 32. Tiina: minä pidän blogin tekemisesta koska voin säädellä mitä näytän ja mitä en. Arki on elämää ja aika privaattiakin ajoittain.
  Mulla kuvissa on myös opettelua. Siiden kuvaamisessa ym.

  Dorit rakas: nämä ovat kuvia ; ) Tuun auttamaan sua!

  IHANA kuulla että ajatus tapaamisesta kiinnostaa. Alan sitten järkkäämään sellaista mutta vasta ens vuoden puolelle. Palaan asiaan vielä ja varmaan useamman kerran. Ajatus on se että lukijat ja kirjoittajat saisivat tavata toisiaan. Vaihtaa ajatuksia, ideoita, tutustua tms.

  ReplyDelete
 33. I had a few of this meetings with Dutch bloggers and it's so much fun! Some of them turned out to be kindred spirits and I've made some really great new friends.
  It's nice to experience how much there's in common. So, go ahead and organize that meeting! Have fun! Xx

  ReplyDelete
 34. Anki: I think it might be really fun to meet all the people from blog world. Thank´s! and by the way you have great blog!

  ReplyDelete
 35. Anonymous8/11/11

  Ihana idea! Varsinkin, kun toivotit tervetulleeksi blogittomatkin lukijat. Olen vakkari lukija lähes blogisi alkuajoilta ja saanut täältä niin paljon! Omaa blogia ei ole, koska rahkeet ei nyt vaan riitä sellaisen ylläpitämiseen mitä haluaisin. Jos mulla olisi blogi, ei olisi varmaankaan siistiä kotia ;).
  -Maija-

  ReplyDelete
 36. Maija: Voi että, todella mukava kulla ja kiva että sinuakin innosti tapaaminen. Ei missään nimessä tarvitse olla omaa blogia.
  Minusta blogin tekemisessä on tärkeintä se että tekee omalla tyylillään. Oli sitten boheemi, siisti tai reilusti sotkuinen : )

  ReplyDelete
 37. Voi Minna, olisi mahtavan hieno juttu, jos tuollainen tapaaminen saataisin järkättyä!

  Tuosta siisteyskeskustelusta vielä. Minusta se on jotenkin hassua. Kai nyt jokainen täysjärkinen oikeaa arkea elävä ymmärtää, ettei koti ole aina sellainen kuin blogikuvissa. Ja että me ihmiset ollaan myös erilaisia. Joku siistimpi, toinen ei. Minua ei ainakaan sisustamisesta kiinnostuneena huvita katsoa sotkukoteja.

  Kiitos ihanasta blogistasi!

  ReplyDelete
 38. Hommahan voi sitten pyörähtää näinkin päin, että olen funtsinut, mikä mättää, kun koti on meillä yleensä siisti. Kaikki muut näyttää pystyvän elämään sotkussa. Minä en voi.

  Pikkulapsia meillä on kolme, mutta ei ne paljoo sotke, kun pitää nekin puhtaana ;) Ei mua lelut yleensä haittaa, totta kait lasten täytyy saada elää ja leikkiä, mutta lähinnä keittiö-tiskipöytä-pyykki-vessa -akselilla oon jämpti. Enkä todellakaan niitä oo hinkkaamassa koko ajan, varmaan se on joku asetus aivoissa, että sitä siivoilee vähän niin kuin ohimennen.

  -Riikka

  ReplyDelete
 39. Riikka: taidetaan puhua samaa kieltä ; ) En minäkään, vaikka en ole mikään siivousfanaatikko. Hyvää syksyä!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!