o
o

Dec 12, 2011

December tipDecember is damn dark month here in Finland and my tip for these dark seasons is: change brighter light bulbs. It´s easy and cheap way to get more light. I just changed most of our energy saving lamps -which by the way, gives the ugliest yellow light, to a bright eco halogen lights. Change was dramatic and I love the white light what these eco halogens gives.
Of course, these are not as much as energy saving but for these dark months this is just what I need.

***

Vinkki joulukuulle: vaihtakaa lamput tai siis polttimot. Omat niin super ekologiset energiasäästölamppuni vaihtuivat juuri eco halogeeneihin. Nyt on valoa ja vieläpä valkoista valoa eikä sitä tunkkaista keltaista mitä nuo perusenergialamput tuovat. Eivät ole ehkä ihan samalla viivalla energian säästössä mutta omat kokemukseni näistä ikuisesti kestävistä energialampuista ei ole muutenkaan kovin ruusuiset.

12 comments:

 1. Kuulostaa hyvältä, täytyy testata. Mitkä firmat niitä tehtailee? Ja miten sen syttymisajan kanssa, "toimiiko" samantien vai joutuuko oottelee ennen kuin kirkastuu?
  :D

  ReplyDelete
 2. Nanainen: nämä syttyy heti, eivät ensin mieti. Taisivat olla Osramin ja omat ostin Claes Ohlssonilta (ei taida olla Sveitsissä) mutta luulen että löytyy muualtakin. Ovat ihan perus hehkulampun näköisiä mutta "sisus" on erilainen. Näistä tulee sellainen perusvalkoinen valo mitä kaipaan.

  ReplyDelete
 3. Hyvältä näyttää valaisin valkoisella valolla! Sepä se, monesti valkoinen valaisin "pilataan" (makuasioista ei toki voi kiistellä) liian keltaista valoa antavalla polttimolla. Itse olen oppinut katsomaan polttimoissa, eli energiapolttimoissakin minkä väristä valoa ne antavat - eli sitä K = Kelvin lukua. Hehkulamppu on n. 2700 K, eli kellertävää, ja mitä korkeampi luku, sitä valkoisempi valo :). 3000 K on jo ihan hyvä, haluaisin kokeilla vielä valkoisempaa. Niitä on vaan vaikea saada perusliikkeistä, ja en tiedä onko hinta korkeampi...tulipa pitkä sepustus ;)

  ReplyDelete
 4. Katja: KIITOS! Opin taas jotain uutta. Inhoan tuota keltaista valoa ; )

  Nina: suosittelen.

  ReplyDelete
 5. Kannattipa lukea tämäkin postaus sekä kommentit. Jokapäivä oppii jotain uutta. :)

  ReplyDelete
 6. Anonymous12/12/11

  Meillä on ollut jo monenmoista energiasäästölamppua ja pettymys kaikki. Joko ne antaa harmaan kellertävää valoa, tai sitten kokeilimme isomalla Kelvin-luvulla (n. 4000 K), niiden valo on taas liian kylmän sinertävä. Tilasta tulee tosi epäviihtyisä.

  Joten ostin ison erän 60 W hehkulamppuja varastoon ja kun ne loppuu, siirryn Minnan mainitsemiin halogeeneihin.

  t. L

  ReplyDelete
 7. Anonymous12/12/11

  Kannattaa tutustua aitoihin päivänvaloloistelamppuihin. Suomessa niitä saa esim. Ad-luxilta ja Valotornilta. Niiden kelvinmäärä on 5500 ja värintoista aivan huippuluokkaa. Hinnaltaan arvokkaita, mutta en ole yhtään lamppua joutunut vaihtamaan kolmeen vuoteen. Ovat myös energiansäästölamppuja. En varmasti enää kykenis elään keltaisessa valossa... Silloin kun tunnelmoidaan, poltetaan kynttilöitä! :)

  ReplyDelete
 8. Minna-Leena: Sanos muuta ; )

  L: Energiansäästölamput ovat ihan hanurista vaikkakin ajatus on hieno. Ollakseen super "ecoa" ne sisältävät hillittömästi muovia, palavat loppuun siinä missä hehkulamputkin ja antavat niin ruman valon.

  Anonyymi: Kiitos tiedosta, en minäkään enään. Nämä maksoivat 1€ -2.50€ ja ovat kyllä ihan sen arvoisia.

  ReplyDelete
 9. Anonymous13/12/11

  Noilla ihan valkosilla lampuilla tapetaan viimeinenkin tunnelma huoneesta. Ihan liian sairaalamaista valoa antavia lamppuja minusta. Kannattaa etsiskellä ihan niitä perushehkulamppuja tai energialamppuja lämpimällä valolla, jos tykkää hyvästä tunnelmasta.

  ReplyDelete
 10. Might do the same here. It's really getting depressing this grey and dark weather in NL, too

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!