o
o

Mar 21, 2012

WHAT FURNITURES MAKES YOUR HOME?

What´s your favorite furnitures, those ones that makes your home? You know those essentials. Mine (I tried to make a short list) are:
Teak console table, the black and white Arabia "buns", Diamond chairs, Toio lamp (the one beside the "buns") and my granny´s old Lisa Johansson-Pape lamp (below picture) and of course the String shelfs (Not in pictures, this time).
Home is where the hart is and part of my hart is inside these things ; ) Well, of course people who live are my true treasures, but for once let´s forget about them. Most of my favorites are inherited, bought cheap or I´w worked like mad to get those, and there is some story behind them, not just "Oh I saw it and then just bought it".
It would be nice to now what´s your? Send a link, if you have pictures or just tell me.

***

Koti on siellä missä sydänkin mutta ollaampa ihan rehellisiä. Mikä tekee sinun kodin? Tai siis mitkä huonekalut ja esineet? Ei nyt oteta puolisoita, lapsia ja lemmikkejä mukaan (eikä sitä valokuva albumia) vaan ollaan ihan materialistia. Oma lyhyt listani, tein tämän hyvin nopeasti, on:
Teak (tai ruusupuu) sivupöytä. On ollut meillä varmaan jo kahdeksan vuotta, perusjuttuja. Sen päällä olevat Arabian uniikki pyllyt (sama homma, tosin perityt) ja Achille Gastiglionen Toio-lamppu. Vanhat, kunnostetut Diamond-tuolit (ostettu tähän kotiin surkeaasa kunnossa 5-vuotta sitten) ja mummoni vanha Lisa Johansson-Papen lamppu. Ja jos rehellisiä ollaan niin String-hylly. Lähes kaikkiin näihin tavaroihin liittyy jokin tarina ja ehkä se juuri tekee niistä "sen".
Miten siellä, onko jotain vai saako kaikki lähteä jos talous sen sallisi? Jos on, laita linkki kuviin tai kerro. Olisi kiva nähdä tai kuulla, mikä tekee sen teidän kodin.

24 comments:

 1. Voih, minun koti on vasta vaiheessa. Tällä hetkellä kuitenkin oranssi pukukaappi tuo muuten remontoituun taloon särmää ja väriä.
  http://materiantaju.blogspot.com/2011/03/varikas-maailmani.html
  Muuten oli kiva kuulla noiden musta-valko veistoksien tarina, olen niitä monesti ihaillut.

  ReplyDelete
 2. Your home is so beautiful, I love our living room and all the accessories ,our lamps, we spend a lot of time there and we have a little table to eat or drink a cup of coffee that my husband made that I love very much, all of that is on my blog www.onehappymess.com , have a lovely day.

  ReplyDelete
 3. Valkoinen äidinäidinäidin perintöä oleva klaffilipasto. Sen pöytälevy on halki, se on huonosti maalattu valkoiseksi, ja yhdessä muutossa sen kauniista tassujalasta lohkesi pala. Muuttomies kysyi, onko lipasto arvokas? Sanoin, ei, mutta se on korvaamaton. Sitä on vain yksi.

  ReplyDelete
 4. mulle tärkein on vanha pöytä, enkelitaulu ja vanha koulukaappi. jokaiseen liittyy joku tarina, tein niistä postauksen muutama päivä sitten. löytyy täältä: http://susra.blogspot.com/2012/03/joissain-kalusteissa-ja-esineissa-sita.html

  ReplyDelete
 5. Ainoita,jotka voisin pistää uusiksi on tv-taso ja sänky,molemmat uusina ostettuja,taitaaki olla ainoat uudet mööpelit.Keittiön pöydän jalat on epäkäytännöllisissä kohdissa mutta muuten tykkään.Vaihtuu ehkä joskus muihin tehtäviin kun on tilaa.Sohvakaan ei ole lähdössä mutta uusi saattaa tulla jos hyvin käy huomenna.Vanha keplotellaan makuuhuoneeseen..Tärkein on ehkä kirjavitriini.Antiikkisohva hyvänä kakkosena.Vaikkei siinä löhöilemään pysty.
  Vilahtelevat blogissa,ei nyt ole linkkiä.Olen siis liian laiska etsimään kuvia.

  ReplyDelete
 6. Ikean sohva. Kodin paras ja kulutetuin paikka. Tyylikäs ja toimiva vaikka siinä on jo 4 vuotta pompittu tasajalkaa.

  Mummun kalastajalangasta virkkaama päiväpeitto ja perintölipasto.

  Äidin veistokset.

  Ei mitään kallista designia siis, vaan rakkaita tavaroita, jotka toimivat kodissa kuin kodissa :)

  ReplyDelete
 7. Meidän kodin tekee ehdottomasti juuri kotiutunut Ateljee -sohva, hymypatsas, Aalto-palli, Aarikan rinkula -mobile ja kirjavat villamatot (joita on jo monta), Artekin seepratyyny (oli eka hankinta, jossa en ajatellut hintaa - olen erittäin kriittinen).

  ReplyDelete
 8. Tämä oli hyvä ja herättävä kysymys! Olen viime aikoina painiskellut kovasti huonekalujen kanssa, joihin minulla ei ole minkäänlaista suhdetta ja joista haluaisin eroon. Minulle tärkeitä ovat kaksi puista perintölipastoa ja viininpunainen nojatuoli, sekä vanha vihreä lamppu. Sängyn, sohvan ja kirjahyllyn vaihtaisin heti toisiin ja odottelenkin löytäväni ne oikeat. :) Muuta ei sitten pieneen kotiin mahdukaan. Oli kiinnostavaa lukea sinun ja muiden kodin sydämistä. :)

  ReplyDelete
 9. SarP: hitaasti hyvä tulee : ) Joo ne ovat vanhempieni perua. Paul Envaldsin joskus 70-luvulla Arabialle tekemiä. Vaihdettu varmaankin pariin viinipulloon ; )

  Mariela:I think we tend to collect the most important things to our living room. Thank you.

  Tiia: arvasin että perintöjutut nousevat esille. Niin se usein on. Kiitos kommentistasi.

  Sussu: tulen katsomaan, kiitos. Arvasin että tästä tulee kiva.

  Rimsukaisa: Kiitos, näitä on aivan ihana lukea ; )

  Laura Q: Sohva on tärkeä, ainakin meidän yli 10 -vuotta vanha. Ihan helpolla en sitä vaihtaisi. Se on nähnyt koko perhe-elämämme. Ei ollut tarkoitus nostaa vain designia esillle mutta kun sitä on "kerännyt" 15-vuotta on usein ne tärkeät jotain mitä on todella kauan halunnut.

  at home or not: hyvältä kuulostaa. Niin minäkin. "Designia" on mutta tiukalla budjetilla hankittuja ja yrittäjän palkoilla.

  Saija: kotiin kerääntyy helposti ylimääräistä tavaraa. Perintö jutut ovat joskus kinkkisiä. Niistä ei aina pidä muttei voi usein luopuakkaan tunnesyistä. Kiitos vastauksestasi. Sanoin jo aijemmin, näitä on tosi kiva lukea ja tulla katsomaan : )

  Kiitos vielä kaikille jotka tähän asti vastasitte. Tämä on mielenkiintoista. Nimim. utelias : )

  ReplyDelete
 10. Risto Halmeen ruokapöydän tuolit ( http://www.helsinkisecondhand.fi/tuotteet.html?id=18/69 ) ja niille pariksi suunnittelemani ja valmistamani ruokapöytä, resuisista ja raaskuista halvoista kirppislöydöistä entisöinnin kautta kuoriutuneet kaunokaiset kuten Artekin tuolit, naulakot, pöydät ja Tapiovaarat. Vanhat ihanat kirppis String-hyllyt, jotka ovat vuosia kulkeneet matkassa (jo ennen tätä yleistä villitystä), ihana Olavi Hännisen Bumerangi-sohva http://www.admiredesign.fi/furnitures/Olavi%20H%E4nninen%20Sofa.html ), joka on kaikkea muuta kuin löhösohva ja tietenkin kaikki omat tekeleet, joissa ei työtunteja ole laskettu. Voisin varmaan luetella sänkyjä ja muutamia satunnaisia Ikea-tekstiilejä ja -koreja lukuunottamatta melkein kaikki meidän talouden rakkaat, sieltä täältä kerätyt huonekalut ja esineet. :)

  ReplyDelete
 11. Sohva taitaa viedä voiton, se on kuitenkin aika hallitseva elementti kotona.

  Muita kodin tekeviä huonekaluja ovat itse tuunattu Artekin syöttötuoli (isältä pojalle säilynyt), puoliksi itse fiksattu nojatuoli, kirpparilta löytynyt keltainen kattolamppu, Norm 69- valaisin (olen hulluna erilaisiin kattolamppuihin) ja lampaantalja.:)

  Innostuin tekemään aiheesta ihan oman postauksen, kun kuvat olisi muuten olleet niin levällään.

  http://moopeli.blogspot.com/2012/03/parhaat-palat-meilta.html

  ReplyDelete
 12. Dear Minna,

  I love your blog and your home. Both are one of my favorite inspirations. Maybe you find some influences in my home ;)

  The coach and the mayday light make a big part of our living room: http://fraumima.blogspot.de/2012/02/neuzugang-mayday.html

  Our dining place is dominated by the orange Eames Chairs, the Norman Copenhagen light and the black&white prints; http://fraumima.blogspot.de/2012/03/esszimmer.html

  Have a nice evening!
  I.

  ReplyDelete
 13. hmm, tämä pisti ajattelemaan. Vaikka usein ajattelen että pitäisi olla vain kalusteita joita voisi sanoa rakastavansa! Rakastan laatikoita, mm kaksi vanerista teollisuuslaatikkoa, toinen leipomolaatikko ja toinen joku muu. niistä pidän. sekä monista pärekoreistamme. miehen isosedän vanha lipasto. vanhat matkalaukut. 2 mustaa "nahka"tuolia(romulöytöjä).
  pitäisikin tehdä niistä oma juttunsa. (muuten vaan voi kurkkia www.jaakkolassa.blogspot.com)

  ReplyDelete
 14. Sohva, koska siinä viihdyn hyvin. Ei tosin ole korvaamaton, kun niitä saa huonekalujätistä tarvittaessa uusiakin.

  Äitilahjaksi itse itselleni ostamani keltainen string pocket on tärkeä. Eniten juuri siksi, miksi sen hankin.

  Itse tekemäni tilkkupeitot. Onnipeitto varsinkin, jota tein tyttäreni kanssa yhdessä puolitoista vuotta ja viimeistelyt erittäin rankassa elämänvaiheessa. Ajattelen tehdessä, että sen alla ollaan onnellisia, me tekijät ainakin :)

  Myös tyttäreni huone kokonaisuudessaan on mulle tärkeä, ollaan se yhdessä laitettu viiden vuoden aikana kivaksi ja tyttö tykkää :)

  ReplyDelete
 15. IKEAn 12 vuotta vanha sohva. Ensimmäinen ostamani huonekalu, jota on hieman korjailtukin rankkojen tapahtumien jälkeen

  http://sisustasiis.blogspot.com/2012/03/vinossa.html

  ReplyDelete
 16. Hei, en ole paljon kommentoinut vaikka olen jo pitkään blogiasi lukenut. Kiitos ihanasta blogista.

  Olohuoneessa minulle on tärkeimmät valkoinen kangassohva, johon olen itse tehnyt irtopäälliset. Sohva itsessään on jostain 70-luvulta eikä ole mikään design tuote, mutta se on todella hyvän mallinen ja selkeä. Opiskeluaikoina ostamani ruokapöytä on myös minulle tärkeä. Pidän paljon myös makuuhoneessamme olevasta poljettavasta singeristä, vaikka se onkin aina vaatepinon alla piilossa :)

  ReplyDelete
 17. Tykkään monesta kohdasta ja tavarasta/huonekalusta kotonamme. Ja jos jostain täytyy luopua, se tuntuu pikkasen tuolla jossakin.

  Jos ois rahhaa niin paljon ettei tarvis mitään välittää, niin en todellakaan luopusi kaikesta. Ja erilaisiin valaisimiin olen hulluna, mutta mahtuukohan tähän taloon enään yhtään...

  Eniten tykkään lipastosta jonka pelastin isän lapsuudenkodista. Just sopivasti jalat vinksallaan ja laatikot toimii niin ja näin ja jokunen vedinkin puuttuu.

  Uusin "hankinta" on Ornon vanhat lamput, mutta niistä tuli heti niin rakkaat kun ovat niin meidän näköiset.

  Tykkään kovasti myös tyttären taulukokoelmasta ja Ikean uusista maljakoista.

  Samoiten keittiöstä ja keittiön pöydästä kun tykkään niin järkätä kaikenmaailman kekkereitä.

  Ja joululahjaksi saatu Mäkisen kuvastimen kukkapeili on ihana.

  Ja pojan huoneen roskalavalta pelastettu kaappi on kiva, varsinkin kun poika vaatimalla vaati että se kannetaan kotiin ja uusitaan jalat.

  Teen huomenna postusta yllämainituista, jos kiinnostaa lukasta.

  ReplyDelete
 18. Meidän kodista kodin tekee vastaus täällä:

  http://sisustellaan.blogspot.com/

  ReplyDelete
 19. manteli: harmi ettei sinulla ole blogia, kotiasi olisi kiva päästä kurkkimaan. Hyvältä kuulostaa : )

  Elli: kävin katsomassa ; ) Kiitos ja hyvää viikonloppua!

  MiMa: Thank you and greetings to Germany. I visited you blog ; )

  TIINA: Hyvältä kuulostaa ja varsinkin ne omatekemät. Sinun kädenjälki kun on niin hienoa.
  Sohva on aika monelle tärkeä, minullekkin, vaikka se on yli 10v. vanha. Se on nähnyt elämämme. Viikonloppua!

  enne: niin kuin meilläkin ; )

  onshore: Sohva on kodin keskipiste, tulen käymään. Kiitos kommentistasi : )

  Retromoderni: tulen käymään, nyt heti ; )

  San: kävin juuri ja kaunista oli. Vanhoissa huonekkaluissa on tunnetta. Kiitos ja viikonloppua!

  ReplyDelete
 20. Hyvä kysymys... etenkin kun me juuri muutettiin New Yorkista Ruotsiin, ja jouduimme luopumaan lähes kaikesta. Muutaman lempihuonekalun jätin Amerikkaan varastoon odottamaan paluuta, mutta muuttokuormaan pakkasin 9 tuolia ja yhden kirjahyllyn, vanhan matka-arkun ja Arabian astiat ja kaikkea mitä matkoilta ollaan keräilty. Loppujen lopuksi se oli todella vähän mitä oli PAKKO saada pitää, ja tuntui todella hyvälle ettei tavara ole elämässä niin tärkeällä asemalla. Mutta oli siinä kyllä ihan materialistinenkin puoli - - nyt on ihana hankkia kaikki uutta Ruotsin kotiin ja kierrellä huonekalukaupoissa ja kirppareilla täyttämässä uusi koti.. ;)

  ReplyDelete
 21. Katja: No niin vähän katselinkin. Muuttaminen on hyvä tapa arvioida mitä tarvitsee tai mistä oikeasti pitää. Siinä joutuu hieman selaamaan elämäänsä läpi, tai ainakin sitä haalimaansa tavaraa ; )
  Mutta te olette siis palaamassa, eli tämä on vain välietappi?
  Kotiutumista Ruotsiin Katja & co!

  ReplyDelete
 22. Anonymous25/3/12

  Löysin tämän listauksen vähän jälkijunassa, mutta pakkohan näiden hauskojen kommenttien jälkeen on omansakin jättää:

  minun kotini on siellä, missä on suuri ruokapöytä ja paikkoja useammalle. Pöytä ja tuolit ovat vaihdelleet vuosien saatossa tiuhaan muuttojen yhteydessä, esineellä siis ei ole tunnearvoa, mutta pöydän ympärille kerätyillä tunnelmilla, tapahtumilla ja arjella on suurin merkitys kodissani. Toki olen stailannut, etsinyt ja säätänyt pöytiä ja tuoleja makuni mukaan.

  Tällä hetkellä pöytäryhmä on ilo silmälleni, mutta haastava käytännöllisyydessään: 60-luvun tanskalaistiikkituolit ovat muutaman sentin liian matalat modernin suoralinjaisen uuden pöytämme seurana. Kysymys on vain parista kolmesta sentistä, mutta sen verran häiritsevistä, että taitaa olla kohta vaihdon aika, Tuolilla tällä kertaa;-)

  Helka

  ReplyDelete
 23. Hauska "interaktiivinen" postaus.
  Jäin oikein miettimään, että mikä se sitten on.
  Muuton jäljiltä vielä 70% kamoista kellarissa ja varastoissa ja olen tajunnut että mitä vähempi sen parempi. Melkein kaikki tärkeimmät on täällä. Kait.
  Mitä kaipaan juuri tällä hetkellä eniten on kirjat. Ne joita olen roudannut jo monet vuodet mukanani ja joita tulee luettua ja selailtua aina uudestaan.
  Miehellä vinyylit, jotka se kekkas nokkelana pakata viimeiseksi, jotta pääsivät paraatipaikalle olkkariin ensimmäiseksi...toisin kuin mun kirjat jotka luultavasti löytyvät varaston vikasta nurkasta ;D

  ReplyDelete
 24. Helka: Kiitos, näitä on ollut ilo lukea : )

  Nanainen: aika vähällä tulee toimeen. Eri asia on se mitkä tavarat tekevät sen kodin, fiiliksen että tämä on meidän "juttu". Paljon on tunnejuttuja, kirjat, levyt, valokuvat jne. mutta ne tavarat mitä kautta sen oman kodin tyyli syntyy.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!