o
o

May 8, 2012

NATURE GIVES US ITS BEST

Now nature gives its best, after winter it´s bursting splashes of green. This morning I took a walk to sea shore, yes we live near the sea, and  here is my collection. Forget the flower shops, enjoy the nature.

***

Nyt luonto antaa parastaan talven jälkeen. Tein aamukävelyn rantaan ja jokapuolla on nyt niin kaunista vihreää versoa. Oma kokoelmani on tässä, kukkakaupat saavat jäädä.
Taidan tällä teemalla koristella tyttäreni synttärijuhlatkin.

11 comments:

 1. Kyllä kaupan kukat jäävät kakkoseksi, kun noita oksia saa ihailla!

  ReplyDelete
 2. Beautiful ! , I love this time of the year, have a lovely day!.

  ReplyDelete
 3. Anonymous8/5/12

  Oj, kiitos mahdollisuudesta! Mieluiten ottaisin kolmoset. Mira piste haataja at Helsinki piste fi

  ReplyDelete
 4. Kauniisti olet asetellut oksat! Kyllä tuollaista kelpaa katsella :)

  ReplyDelete
 5. hr: kiitos, luonnosta saa nyt aika kivoja "risuja".

  Mariela: Thank´s and you too. Nature is coming greener and greener every day here in Helsinki and it´s nice to follow that.

  Katja: Ei niitä pahemmin ole aseteltu, pieniin pulloihin ja vaaseihin vain mitä löytyi : ) Kiitos.

  ReplyDelete
 6. Hei, ihania nuo keräämäsi oksat...lehdet lienee puhjenneet lämmössä sisällä. Olen samaa mieltä kanssasi, luonnon oksat, kukat päihittävät kukkakaupan tarjonnan näin keväiseen aikaan varsinkin. Kuvasi ovat kauniita, mielenkiintoisia...

  ReplyDelete
 7. What a great splash of green - and you're right, look to nature! Makes a nice change to the usual floral arrangement.

  ReplyDelete
 8. Päivi Lemströn: Otin kuvat melkein heti kun olin ne maljakkoon pistänyt, nyt ovat vasta kunnolla auenneet. Joo, nämä eivät olleet ainoita mitä otin, siirsin myös partsille pari kasvia rannasta.

  Jo: Yes it goes. Thank you Jo : )

  ReplyDelete
 9. Hei, osaatko sanoa, oksien ja risujen keräämisestä, kuuluuko jokamiehenoikeuksiin kun kyseessä on esim. kaupungin maat? Luontoliiton sivuilla kerrotaan, että (jopa kuivuneen) puun, varpujen, sammmaleen ja kivien kerääminen on kiellettyä toisen maalta (tarkoittaako tämä vain yksityistä johon muut ei kuulu?). Toisaalta esim. pajun oksia on kerätty kautta aikojen virpomiseen? Oma piha ja omat metsät ovat tietenkin asia erikseen.

  ReplyDelete
 10. manteli: minun käsitykseni mukaan täytyy olla maanomistajan lupa, tässä tapauksessa oli kyseesä kaupungin maat eli lupaa ei ollut mutta nämä oli sellaisista puista ja pensaista jotka olivat talven jälkeen jo kaatunet tai katkenneet mutta versoivat silti. Toinen on rauhoitetut kukat, niitä ei saa koskaan poimia.
  Summa summaarum hieman maalaisjärkeä pitää käyttää mutta kai tämä silti hieman luvatonta on. Ohjeet ovat hyvin epäselvät, onkohan ihan tarkoituksella. Tosin meillä on paljon hoitamatonta metsää joka myös siivoamme keväällä eli ota nyt selvää vapaaehtoisesti.

  ReplyDelete
 11. Tosiaan, hieman ovat vajaavaiset nuo kirjoitetut jokamiehenoikeudet. Itselläni ei ole ollut tarvetta kasvienkeräämisen puolella, kun olen tarvittavat risut ja kukat saanut vanhempieni mailta, mutta ihan viime aikoina on tullut eteen puutarha-asioissa mm. se, että edes pieniä kiviä ei saa ottaa, eikä siirtää ilman maanomistajan lupaa tai kerätä talteen kuollutta kuivunutta puuta. Koskeeko se esim. merenrannalta löytynyttä ajopuuta? Näitä asioita ei ehkä tule edes ajatelleeksi ja mihin sitten pitäisi vetää raja? Jokamiehen oikeus on suomessa hieno asia (ilmaiset marjat ja sienet jokaisen saatavilla, luonnossa vapaus kulkea), jota tulisi enemmänkin opettaa ja ohjata, sekä pienille ja isoillekin ihmisille :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!