o
o

Aug 15, 2012

A project...


I have worked now three evenings with my latest project: an old 70´s bunk bed. Size bit smaller than normal beds so this will fit perfectly to our cottages tiny bedroom. 
Actual color was yellow and turquoise. Somehow I just didn´t like it... Lot´s of sand paper and white paint. Tomorrow this will look like new.

***

Etsin tätä aika intensiivisesti (viikon) ja sain sen vihdoin viikonloppuna. Niemen Tehtaan vanha kerrossänky 70-luvulta. Koko on ihan täydellinen lasten makuualkoviin. Alle mahtuu vielä yksi patja vanerilevyn päälle ja pyörät pohjaan. Alkuperäinen väri oli keltainen ja turkoosi. Liian retro. Veikkaan että tänä iltana on vihdoin valmis. Nyt on lastenhuoneen mökkisisustus valmis. Tai no, verhot puuttuu.

Piti kuvata ennen-jälkeen, mutta tekniikka temppuili. Nyt on taas kalusto kursittu kasaan. 


26 comments:

 1. Anonymous15/8/12

  What a Nice project! It's going to look so beautiful! I will look forward to see the final result! Have a happy day

  ReplyDelete
 2. What a job! Success! I'm curious about the result. I just discovered your blog. Became a follower. Hope you follow back :-)

  Love Lisanne
  lisannevandeklift.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Tuli tulvahdus muistoja... meillä oli pienenä tuo kerrossänky, tosin sängyt irrallaan. Se sänky oli juuri keltainen.. sellainen aika syvänkeltainen.

  ReplyDelete
 4. Meillä oli nämä siskon kanssa - punaisina. <3

  Harmillista että porukat ovat antaneet kiertoon..murr!

  ReplyDelete
 5. Heippa! Hyvältä näyttää, onnea löydöstä! Mistä löysit tuon? Meillä on tyttöjen huoneessa noita kaksi kerrossänkynä ja nyt pitäisi löytää vielä kolmas siihen päälle.. Ollaan tykätty kovasti juurikin näppärän koon vuoksi.

  ReplyDelete
 6. mostercircus: you too : )

  Lisanne van de Klift: welcome!

  Merja: toisessa, siinä keltaisessa oli alkuperäismaali mutta tosi kulunut. Turkoosi oli maalattu jälkeenpäin ja todella paksusti. 70-luvulta nämä ovat : )

  Pieni Lintu. todella, näiden arvo on aika huimaavalla ainakin huutiksessa.

  Ella: ihan Huutonetistä. Koko on mainio, tosin koululaiselle kohta hieman lyhyt, mutta nukkuu muutenkin kippurassa.

  ReplyDelete
 7. Juu, huudossa näyttää nytkin olevan niitä kaksi. Täytyy seurata, niissä on välillä hinnat kohonneet aivan poskettomiksi. Me ostettiin tytöille mökille Liisa Pieni 3-kerrossänky, johon ollaan oltu tosi tyytyväisiä mutta kun kotona jo on kaksi noita valmiina niin mieluiten haluaisin yhden vielä, joten ei auta kun kyttäillä :)
  Ja onnitteluja mökkikaupoista, meillä on pian vuoden ollut mökki Nauvossa Turun saaristossa ja nautittu on!
  Matka Helsingistä on vaan pelkkiä viikonloppureissuja ajatellen harmillisen pitkä.

  ReplyDelete
 8. Tää on niin parasta, että teilläkin on mökkiprojekti menossa! Nimimerkillä mökin viikko sitten hankkinut :) Näistä jutuista saa hyvää inspiraatiota itsellekin, kun todellakin on tarkoitus hankkia pääosa kaikesta kirppiksiltä ja käytettyinä. Tuskin maltan odottaa kuvia valmiista/sisustetusta mökistä!

  ReplyDelete
 9. Ella: heh, ollaan sitten mökkinaapureita. Meidän paikka on myös Nauvossa, tosin hyvin lähellä lossia.

  Maiju: ihanaa ja onnea!! Joo, ihan kirppis ja "tee se itse " hengellä mennään : )

  ReplyDelete
 10. Valkoisessa tuommoisessa lapsena nukkkunut. Jos tulisi vastaan, heti tytöille ostaisin. Perus hyvä.

  Miksiköhän nykyisin kaikki uudet huonekalut on niin möhköjä?

  ReplyDelete
 11. :) Meidän paikka Mattnäsissa on lähempänä sitä Korppoon lauttarantaa kuin Parainen-Nauvo lauttarantaa. Nauvo on kyllä mukava paikka ja sieltä on hyvä tehdä reissuja ja retkiä muualle Turun ja Ahvenanmaan saaristoon.

  ReplyDelete
 12. Anonymous15/8/12

  Tutut sängyt.
  Meillä oli valkoiset.
  Minä nukuin alhaalla, pikkusisko ylhäällä. Hän kömpi viereeni, jos näki painajaista. Aamulla sitten herättiin hieman ahtaissa tunnelmissa :)

  Olen harmitellut, kun sängyt joskus kierrätettiin naapuriin.
  Nykypäivän kerrossängyt ovat jättimäisiä, tykkäisin tuollaisesta kepeämmästä.
  Onneksi isälleni oli kulkeutunut edellämainitun naapurin antamia metallisia vanhoja kauniita armeijasänkyjä. Niissä sitten omat pikkuiseni nukkuvat.

  Mutta täytyy sanoa, että möksäprojektisi on ollut kuin lapsuusmatka. Niin tuttuja juttuja.

  -maria

  ReplyDelete
 13. Minä tuunasin yhden kaatopaikalta poimitun tuollaisen kerrossängyn leikkimökkiin "puusohvaksi".Toisesta sivusta vain puolakaide pois ja kakkoskakkonen kiinni ruuveilla tukemaan,ettei ihan alta hajoa...ihana on ---ja vanhemmilla lapsilla juurikin -70-vuvulla oli tuollaiset sängyt:)

  ReplyDelete
 14. tosi kiva! vanhat sängyt on paljon sirompia kuin uudet..
  meilläkin kerrossänky-projektia (laitoinkin kuvia eilen), nyt löytyi kirppikseltä sopivat tikkaat, kaide puuttuu vielä..

  ReplyDelete
 15. Hahah! :D Tänään kun nähtiin, en ollut edes nähnyt tätä sänkypostausta. Mut hei aika hyvin löydetty, viikossa!

  ReplyDelete
 16. Näitä sun löytöjä ja tuunausjuttuja odottelee kuin joululahjapaketteja lapsena. Että mitä oletkaan taas keksinyt. Meillä oli myös muksuja tuollaiset ja valkoisena. Miksi ihmeessä Niemen Tehtaat ei ala tekemään noita uudestaan. sanonpa ensi kerralla kun käyn siellä; kotisuunnalla.

  ReplyDelete
 17. Kuten monelle muullekin näytti käyneen, lapsuus nousi mieleen... Siskon kanssa nukuttiin noissa: siskon sänky oli valkoinen, mun viininpunainen ja vanhemman oikeudella nukuin tietenkin ylhäällä (mut sisko tykkäsi alasängystä, se rakenteli sinne aina majaa). Äidin ja isän vintillä majailevat edelleen, saa nähdä raaskiiko äiti sitten joskus lahjoittaa lapsenlapsille nukkumapaikaksi (niitä ei siis vielä ole) vai jäävätkö mummulasängyiksi...

  ReplyDelete
 18. Anonymous15/8/12

  Sulla siellä vaan tapahtuu ja mulla tallissa pinnasänkykin puoli vuotta odtellut tekijäänsä... Kohta pukkaa uunista ulos asukki ja sänky on remontin alla. Miten hullussa oot jaksanu nuo sängyt hioa?

  Ja juu, sänkyasioista samaa mieltä kuin edellisetkin. Aivan järkkyjä on nää nykyajan viritykset. Ja mitäpä teet kun pinta hajoaa? Ei paljoo hiota ja maalata uudelleen. Ei siis pelitä meikäläisen logiikan kans...

  Ja tuota sun leikkimökkiä oon täällä tosissani haakuroinu... Tossa ois sitä ideaa, mitä leikkimöksältä kaipaan. Muunneltavuus, simppeli, ja taas kerran, ei mikään möhköjen möhkö. Leikkimökki-ikäiset lapsukaiset kun on vielä kovin siroja itsekin :)

  Ja vielä mökki-mökki-projektista. Täällä samanmoinen menossa ja todella hauska seurata sun touhuja aiheen tiimoilta...

  -Riikka (joka aniharvoin kommentoi, mutta sitten senkin edestä :))

  ReplyDelete
 19. meillon kans niemen tehtaan kerrossängyt lapsille mut umpipäädyillä. ne ovat alkupräiset valkoiset mutta haluaisin niistä mustat.. ehkä sitten joululomalla?

  ReplyDelete
 20. Olen kateudesta vihreä! Meilläkin oli veljeni kanssa lapsena moiset, hoitotätini perheen vanhat, alunperin valkoiset. Isäni hioi ja petsasi ne ruskeaksi. Toinen sänky on kuulemma vielä tallella, toinen hukkunut. Omilleni nuo haluaisin, juurikin valkoisena. Jos en löydä toista samanmoista, niin sitten toiselle on tehtävä vuodevaatelaatikkopeti. :)

  ReplyDelete
 21. Aika hauskaa, miten monille sängyt ovat tuttuja lapsuudesta. Tuollaisissa minä ja pikkuveljenikin nukuimme lapsena, ja nyt sängyt ovat mökillä kerrossänkynä :)

  ReplyDelete
 22. SarP: Isoja, ihan kun olisimme kasvaneet todella paljon. Pieniä kerrossänkyjä esim. on tosi vaikea löytää.

  Ella: kyllä, Nauvo on kaunis, kuten koko saaristo ja odotan jo enskesää ; )

  maria: Tuntuu että aika monella lukijallani on muistoja näistä sängyistä. Toivotaan vain että lapsemme saavat näistä yhtä hienot muistot joita sitten jatkaa eteenpäin. Tavaraa tämä vain on, mutta hyvä osoitus siitä että monella hyvällä, vanhalla on tarinansa. Sama pätee harvoin kaupasta ostettuun.

  PikkuBertta: kuulostaa hyvältä. Näistä tulee kyllä kaunis sohva.

  Kikka: kipaisen katsomassa asap.

  Maire: heh, tein minä hieman yötyötä saadakseni nämä ; ) Oli kiva nähdä.

  Retromoderni: käy sanomassa. Olen täysin varma että menekkiä olisi. Paljon kauniimmat kuin uudet. Kiitos : )

  Anna: Nämä on mahtavia muistoja. Ovat harvinaisen muistorikkaat sängyt. Kiitos.

  Riikka: Minulla on tosi kätevä pieni tasohiomakone jolla vetelin tuon maalipinnan pahimman kiillon pois. Menihän siinä aika paljon hiekkapaperia... Nuo pinnat ovat ihan murhaa. Sitten vain maalia pintaan.

  Unikuu: musta olisi varmasti hieno.

  sanna matilda: kyllä näitä löytää. Tosin hinta voi olla suhteessa kuntoon aika korkea, mutta kun kuitenkin joutuu maalaamaan ja maksaahan kivat sängyt uutenakin paljon. Nämä sentään ovat puuta eikä mitään puuviilua.

  Riikka: oletkohan neljäs jolla on näistä lapsuusmuistoja. Ovat kyllä olleet aikoinaankin tosi suositut sängyt. Näitä on ollut kiva lukea. Kiitos!

  ReplyDelete
 23. Anonymous16/8/12

  Sanna Matilda: Huutiksessa on noita tällä hetkelläkin 2 myynnissä. Toinen myytävistä sijaitsee vieläpä Kangasalla, että ois teillä kohtuullinen matka noutaa :)

  ReplyDelete
 24. No jopas sattui! Just ostettiin sama sänky huutiksesta, keltaisena ja saa sen värin pitääkkin.. ei ole liian retro muuten vaaleassa ympäristössä, mutta turkoosi kuulostaa aika hurjalta :D

  Mutta ihana sänky on kyllä!

  ReplyDelete
 25. Hei! Mulla oli mennyt tämä juttu ohi. Taisin ihailla just tätä kerrossänkyä (kelta-turkoosina) huutiksesta pari viikkoa sitten kun etsin pikkuneidille sänkyä. Olisin huutanut sun kans kilpaa jos olis ollu toinen muksu :) Hyvä tietää että sä oot se onnellinen joka sai nämä!!! Meille kotiutui sitten jolla.

  ReplyDelete
 26. Tiinakaisa: se alkuperäinen keltainen on tai oli kaunis mutta turkoosi ei ; ) Lisäksi keltainen oli aika kulunut. Onnea, tämä on hyvä ostos.

  Pinja. Heh, varmaan sama sänky ja aika kalliiksi tuli mutta niin olisi uuden ostaminenkin tullut. Omalle työlle en onneksi laske hintaa. Sain eilen valmiiksi ja kaunis tuli. Viikonloppuja!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!