o
o

Aug 1, 2012

Todays finds...


More thrifted... Our country cottages decoration is not ready but as you can I am filling our garage at good speed. Today I found these: Kettle is Esteri Tomula´s design for Finel, an old Finnish classic. 
Old bunk (made for 1+1) I found from Recycle Center, it´s just perfect for our guest room and after white paint -voilá!

***

Päivän löydöt. Finellin kalakattila jonka kuvituksesta vastaa Esteri Tomula. En tosin saanut eurolla mutta ei ollut torkykallis. Hakiksen Fidasta. Kierrätyskeskuksesta, vanhasta armaastani, roudasti ukkojen iloksi taas yhden leverisängyn sieltä pois. Parasta on tämä sivusta vedettävä "mekanismi". Eli sänky on 1+1. Tämä tulee saunamökkiin ja alle tuo laatiikko jonka maalasin samalla. 
Vetelin vähän pintaa sileäksi tuolla tasohiomakoneella ja sitten maalia pintaan. Hyvä tuli, mökkivieraiden iloksi.
Listastani puuttuu vielä paljon, joten älkää huoliko aijon kyllästyttää teidän kuoliaaksi näillä romuroope jutuillani. Tämä on parasta. Kirppikset, käsillätekeminen ja suunnittelu. Luin jostain että morsiamilla jotka järkkäävät hulluna häitänsä tulee helposti masis kun bileet on ohi. Tuleekohan minullakin kun mökki on valmis? No, onneksi näitä projekteja voi aina keksiä landella sitten lisää. Suunnittelen jo verstasta itselleni.

25 comments:

 1. Makeita löytöjä. Ite oon kans ahkerasti kulkenut kirpulla ja raahannut romua kotiin. Mies innoissaan, for sure! :D vähän hölmöä kun muutenkin tavarat on Pääosin varastossa nyt kun asutaan pienesti vuokralla. :) mut eihän niitä aarteita voi kirpulle jättääkään!

  ReplyDelete
 2. Finelin kattilat on huippuja!

  Miksiköhän lavereiden valmistus on lopetettu? Tietty runkopatjat on kivoja, mutta juuri vierasvarana ja Daybed-tyyppisenä ratkaisuna laveri on ehdoton.
  Näin kerran Hesassa kirpparilla semmoisen laverin, jonka vuodevaatelaatikko oli sängynpohjassa kiskoilla kiinni. Olipa muuten tosi hieno, mutta silloin ei ollut tilaa sille.

  Niin ja ihan suotta pyytelet anteeksi näitä kirppis/mökinsisustus juttuja. Kyllä näitä mielellään luetaan.

  ReplyDelete
 3. Niinhän sitä sanotaan...ei se määränpää vaan se matka :)...Kierrätystuoteprojektit on parhaimpia, kun saa vanhasta uutta ja käyttökelpoista hyvällä omatunnolla!

  ReplyDelete
 4. Oo,oot ollu tehokas.Kalakattilaa oon etsiny turhaan jo iäisyyden.Valkoisena tosin.Ja tattikulhoa.Joskus ne tulee vielä vastaan.Meille ei mahdu mitään joten pakko hillitä itseään,aika vaikeeta.

  ReplyDelete
 5. Love your finds! and that table is looking great! xo

  ReplyDelete
 6. Meilläkin toi kattila ja noi vanhat laverisängyt huippuja..

  ReplyDelete
 7. Tuttuja esineitä meidänkin mökiltä! Kaksikorvainen kattila samaa kuosia löytyy (tosin leikkimökistä, kunto ei riitä varsinaiseen käyttöön) ja samantapainen laveri, isäni isän, vierasmajasta. :)

  Meillä on nyt mökki neljättä kesää ja periaattessa täällä on ollut valmista jo pitkään, mutta masista ei täällä kyllä saa aikaiseksi, kun aina voi katsella tuota järvimaisemaa... ;) Projektejakin kyllä riittää, kun niitä kehittelee. :)

  Onnea uusille mökinomistajille!

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. Kirppislöydöt on niin parasta! Itsekkin tein tänään löytöjä kierrätyskeskuksesta!

  ReplyDelete
 10. voi tää ettii kans laveria. Veljellä olisi mutta mistä velulle uusi :) Paikalliseen Fidaan jäi kyllä yksi pinnapäätyinen keltainen kaunotar joka kyllä vähän jäi kutkuttelemaan.

  ReplyDelete
 11. Siis näähän on just ihan parhaita nää vanhat tavarat, jotka saa uuden elämän. Minä ainakin tykkään.

  Onnittelut mökkiläisille. Ihanalta paikalta näyttää.

  ReplyDelete
 12. Rouva siellä hioo oikein timanttisormukset käsissä :)

  Laverit on hyviä. Niiden ilmettäkin on niin helppo vaihtaa, toisin kuin sohvien. Uusi peitto ja tyynynpäälliset vaan niin näyttää taas uudelta.

  ReplyDelete
 13. Ihania löytöjä ja sommitelmia kaikissa kolmessa viimeisimmässä postauksessasi! Tuli itsellekin hinku päästä taas kirppareille löytöjä tekemään, vaikka tuntuukin, ettei itse ikinä löydä yhtä hienoja juttuja kuin muut! :)

  ReplyDelete
 14. Voi mitä löytöjä! Jatka esittelyä. Ei näihin ihan äkkiä kyllästy. Olen suorastaan kade, kun saat kerätä kaikkea ihanaa. Oma koti ja mökki kun on "valmiita" niin joutuu kirppareilla harrastamaan aikamoista itsehillintää.

  Mielestäni sun tapa aloittaa sisustaminen ennenkuin mökkiä on edes rempata on jus oikea. Itse hankin mökille lähes kaikken jo rakennusaikana ja sitten oli ihana vaan kantaa kaikki sisälle ja mökistä pääsi nauttimaan kerta heitolla.

  Eikä mökillä tekeminen lopu kesken. Sittenhän pitää laittaa piha kuntoon ja rakentaa ehkä kesäkeittiö.... :)

  ReplyDelete
 15. Eikun nämä kirppispostauksethan on ihan huippuja, aivan kuin joulukalenterin luukkuja availis :)

  Kalakattilat on NIIN hienoja. Sain justiinsa ukoltani synttärilahjaksi sellaisen ison, oi onnea!

  ReplyDelete
 16. Killi: no ei voi ; ) Varastoon vaan ja sitten teidän uuteen kotiin ; )

  SarP: leverit ovat huippuja. Tästä tulee sohva/ vierassänky saunamökkiin.

  Katja: sanos muuta, plus näin tämä tekeminen on kivaa.

  Rimpukaisa: Esteri Tomulan kädenjälki on kaunista. Kyllä ne jokupäivä kävelee vastaasi ; )

  Riikan blogi: kirppareilta niitä löytää jos kovasti koluaa ja sinä taidat tehdä sitä ; ) Kirppikset ovat parhaita.

  Mariela: Thank´s. It´s a bed ; )


  Jonna: loistavaa, joku mukin kiertelee siellä : )

  myyrä: fida ja kierrätyskeskukset, siellä niitä on.

  Kirsimilja: No hyvä, teema kun jatkuu ja mahdollisesti aika kauan ; )

  Merja: ...ja punaiset kynsilakat sormissa ; ) Se on totta. Päällystän tähän pari patjaa jollain kivalla kuosilla.

  Anna: kiitos! Sinne vain kiertelemään ja ei kannata masentua jos heti ei löydy jotain mieleistä. Aina ei, mutta joskus tärppää.

  Mertsi: meidän lista tosiaan on aika pitkä, siinä on myös se kesäkeittiökin. Ymmärrän tuskasi, nyt vain keksimään jotain uusia projekteja ; )

  Annika: sinä jos joku ymmäärrät kirppishulluuden. Kädet melkein vapisevat jos en pääse kiertelemään kaikkia romutoreja. Uuuh, sinulla on hieno mies. Onnea miehestä ja kattilasta : )

  ReplyDelete
 17. Löysinpä ihanan blogin...liityin lukijaksi:)

  ReplyDelete
 18. PikkuBertta: kiitos ja tervetuloa : )

  ReplyDelete
 19. Olen oikein ilahtunut tuosta teidän mökistänne, saadaan paljon kivoja kirppis- ja DIY-postauksia. :) Minäkin havahduin tajuamaan, että uusi kotimme tarvitsee jossain vaiheessa huonekaluja, mattoja, verhoja jne. Jos meinaa halvalla selvitä pitäisi asia ottaa jo työn alle.

  ReplyDelete
 20. joska: DIY ja kirrpisjuttuja tulee nyt paljon : ) ja joo, aikaa kannataa varata jos kirppisaarteilla kotinsa haluaa ehostaa, aarteita kun ei aina löydä ihan heti ; ) Myös alet kannattaa koluta läpi.

  ReplyDelete
 21. tutu-täti3/8/12

  just tollasia lavereita oli meidän mökillä neljä kappaletta. Aikuisia nukkujia mahtui siis vähintään 8 ja lapsiakin vielä vierihoitoon. Tosi kätevät, kun alalaatikkoon sai vuodevaatteita tms. säilytykseen. Ja pikkupennut tykkäsivät koisia myös alalaatikoissa. Meidän olivat keltaiset, siis tämän päivän muotiväri sekin :D

  ReplyDelete
 22. tutu-täti3/8/12

  ...niin ja taisit sinäkin niissä laatioissa nukkua 1970-luvulla?

  ReplyDelete
 23. Ihana, sähän oot sitte kans aivan höyrähtänyt kirppiksiin ;) ou jeah!

  ReplyDelete
 24. Voihan kalakattila miten voikaan lapsuusmuistot tulvahtaa mieliin! Oivallisia löytöjä kertakaikkiaan. :)

  ReplyDelete
 25. Pöppis: luulen että keräilen niitä alitajuisesti.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!