o
o

Sep 25, 2012

Here -right now.
Right now here at home. I have had these to do-lists but our country cottage project has sucked all my energy and extra time. Finally yesterday I installed the (wire) Parentesi lamp. My husbands first reactions was -Is it nice? -Yes, it´s nice. You get used to it...
From the flea market I found these familiar looking eyes. Olle Eksell designed his famous eyes first for a Mazetti (Swedish chocolate fabric) cacao box and here´s the original box. 

P.S Check Miffi Staaf´s blog (Swedish restorer wizard) and Katie´s Pencil Box, beautiful pictures and a family life in States. 

***

Minulla on ollut kaikenlaisia to do-listoja kotona ja olen jättänyt ne täysin huomioitta  kuten monet muutkin pikkuasiat. Eilen ruuvasin -vihdoin! tuon vaijerissa roikkuvan Parentesi-lampun kattoon ja nauroin itselleni. Mietin mitä Kasper Strömman olisi vääntänyt lampusta. Jotain hauskempaa, varmasti. No, monen vuoden unelma on nyt kotona. Polttimo on tosin väärä, mutta taidan pitää tuon. Mies tuhahti lampun nähdessään "onks toi nyt hieno? Makuasioista on turha väitellä, myös kotona. Kyllä se siihen taas tottuu. Onhan se tottunut minunkin.
Kirpparilta löysin  nuo tutut silmät. Olle Eksell suunnitteli silmät aikoinaan Mazetti suklaatehtaan kaakaopurkkiin ja siksi niitä sanoataan myös Mazetti silmiksi. Meillä ne ovat vain äidin valvovat silmät. Tuo purkki on se alkuperäinen Ollen suunnittelema.

P.S Jos ei ole ennestään tuttuja. Ruotsalainen Mimmi Staaf; ihan mielettömiä huonekkalu restaurointeja ja Katie´s Pencil Box; perhe-elämää Jenkeissä, todella kauniisti kuvattuna.

10 comments:

 1. Mukava teksti. Tykkäsin, kun paljastit miehesi kritisoineen lamppuasi. Että tällaisissa tyylikkäissä kodeissakin etsitän sitä konesensusta sisustuksessa ja ollaan "ihan tavallisia" .

  ReplyDelete
 2. jarna: Ihan tavallisia me ollaan ; ) Miestä ei pahemmin sisustaminen kiinnosta, hoidan se puolen ja otan kritiikin vastaan. Aika usein sitä tulee ja aika usein käy niin että mieheni huomaan vähän ajan päästä -toi muuten onkin ihan kiva.
  Esim. Ostin ryijyn mökille ja arvasin että älämölöä tulee.
  Hänestä se oli mummo jne... Kun raahasimme tavaroita mökille, ehdotti mies -laitaanko se tuohon?

  ReplyDelete
 3. Oijoijoi. Mun ikihaave lamppu tuo Parentesi. Nyt voinkin sulta kysyä, että käykö tuohon vain ja ainoastaan sen oma polttimo? Siksi en ole uskaltautunut tilaamaan, koska ne polttimot näyttävät olevan hurjan hintaisia... (Olen nettiostelija, koska emme asu kauppapaikkojen äärellä todellakaan.)

  ReplyDelete
 4. Love the cacao box, your home look really beautiful.

  xx

  ReplyDelete
 5. Anonymous26/9/12

  Love the blog, beautiful pictures and you have such good taste. May I ask what the white wiry looking candle holder is in the last picture on the sideboard? /Anna, Sydney

  ReplyDelete
 6. at home or not: kanta on ihan tavallisen polttimon. Tilasin lampun edullisesti tajuamatta että polttimo ei tule mukaan. Kotimainen maahantuoja ilmoitti sen hinnaksi 49€ !!!!! Haloo. Ostin K-raudasta tuon kolmen euron. En tiedä onko kyseessä puhdas rahastus, noiden perus sähkölamppujen valmistus kun on kielletty nykyään. Etsin netistä kun vain ehdin.

  Mariela: Thank you and have a nice week! Box is nice.

  Anna : I bought the white handle holder from Habitat´s final sale, few years ago, it cost 2.50£
  Greetings to Sydney from Helsinki : )

  ReplyDelete
 7. Mahtava tuo "Jones Family" -taulu. Pidän kodistasi, ihania yksityiskohtia.

  kuperkeikkakoti.blogspot.fi

  ReplyDelete
 8. Anonymous26/9/12

  Kiitos kivasta blogista! Bongasin postauksesta sohvapöytäsi, joka on juuri sellainen mitä etsiskelen. Osaatko kertoa mikä pöytä on kyseessä? :)

  ReplyDelete
 9. pau: kiitos : )

  Anonyymi: Se on itse tehty. Löysin rungon edullisesti ja teetin siihen marmorilevyn. Kiitos sinulle ja hyvää viikoa!

  ReplyDelete
 10. Anonymous27/9/12

  Thank you Minna for your reply! Love your blog. Keep up the good work. /Anna, Sydney

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!