o
o

Sep 27, 2012

Cottage´s living room

This is not ready yet but most of the furnitures are here. My only idea was: keep it simple! and remember the building era (1977). Rosewood dinner table is our old one, I bought it from a vintage shop ages ago. Chairs are from our balcony (restored Bertoia´s which I got for free). White drawers are from flea market, I just painted them to white. Simple sofa/ daybed we made. Carpet I bought from Ikea. What else? Bat chair is our old and the white stool is Ikea´s Karl Johan painted also to white. Lamp? It´s heritage from my husbands granny. Radio/iPod dock I found from local discount store for under 50€. I  think our old, white Artek bench will also moved here and some colorful cushions (from Afroart or if I win from lottery Svenskt Tenn). I try to keep all knick knacks in minimum. Next time I hope it´s sunny, so I can have little bit better pictures. Most of the weekend was just rain.
Here you can find some "before" pictures.

***

Vähän huonossa valossa kuvattuja mökkikuvia taas. Ajatukseni oli pitää tämä yksinkertaisena ja muistaa rakennusvuosi -77 eli vähän siinä hengessä mennään. Mitään varsinaista retromökkiä en halua vaikka kirpparilta/ kierrätyskeskuksista olen tänne tavaraa haalinut. Iso osa on myös kotoa, kuten vanha palisanteriruokapöytä, jonka ostin aikoinaan satasella ja nuo Bertoija-tuolit jotka olen saanut ja kunnostanut. Matto on Ikeasta, kuten myös jakkara jonka maalasin valkoiseksi. Pitkä laverisohva on itsetehty. Mitä muuta? Täkänä on kirpparilta, kuten myös parillakympillä ostetut Lundiat jotka maalasin valkoiseksi. Radio/iPod laturi löytyi paikallisesta Hong Kongista alle viidelläkympillä ja pelittää ihan mukavasti. Ainoa ihan oikea ostos on tuo Artekin jakkara. Luulen myös että valkoinen, kauniisti kolhiintunut Aalto-ritiläpenkkimme muuttaa tänne myös ja värikkäät tyynynpäälliset tuohon yli nelimetriseen laverisohvaan. Harmi kun intianpuuvillaa ei enään löydä mistään. Afroartissa tosin on yksi kiva vaihtoehto ja toinen on Svenskt Tennin kankaat, mutta täytyy lotota ensin rajusti.
Jossain vaiheessa mietin verhoja, kesällä kun on valoisaa. Luulen kuitenkin että alkuperäiset bambuverhot saavat  jäädä. Olen jo ihastunut niihin. En vain oikein huomannut aluksi niitä pitsikappojen alta.
Täältä löytyy muutama ennen kuva. Kun remppa on valmis, teen kunnon koosteen ennen-jälkeen kuvien kera.

19 comments:

 1. Anonymous27/9/12

  Looks really great already!
  Can imagine the colorful cushions to look very good against that wood+white background.

  Best wishes from Berlin,
  Marie

  ReplyDelete
 2. Meidän mokki on samanlainen ja lattian maalaus houkuttelee...ja paikkojen laittelu...asiasta ei vaan tee yksinkertaista se että mökki on yhteisomistuksessa vanhempien kanssa ja isäni on maailman huonoin luopumaan asioista ;) http://rappimamma.blogspot.fi/2011/05/mokki-talviteloilta-kesakuosiinosa-1.html ...hommaa jatketaan taas...näen niin hyvin sinne samanlaiset huonekalut ja string-hyllyt jne...huoh :D

  ReplyDelete
 3. wow..I want to life there! everything is perfect there.. ti.

  ReplyDelete
 4. Ser så vilsamt och skönt ut. Precis som ett sommarställe ska vara. Följer med stort intresse hur ditt projekt växer fram.

  ReplyDelete
 5. Hengästyttävän ihana.

  ReplyDelete
 6. Marie: Thank´s. We still have some tiny things to do.
  Greetings from rainy Helsinki!

  Riikka: Tuo lattian maalaus teki ihmeitä. Yhteisomistukset ovat usein kinkkisiä, ymmärrän tuskasi. Tsemppiä kuitenkin.

  matimuk: Oh, thank´s. I am planing to move here next summer...

  verkstaden verstas: Tack ja anteeksi että vaihdan suomeen, yritin... Kiva kulla, tämä kun jatkuu ja jatkuu. Ehkä ensi syksynä ollaan valmiita.

  aniriini: Vähän on vielä vajaa mutta kiitos kovasti.


  ReplyDelete
 7. What should I say? It´s gorgeous! The "naturall Minna" I would say ;)

  ReplyDelete
 8. MiMa: Organic :) Thank´s Mima! and greeting to Berlin.
  It´s raining here, I hate it. I hope the weather in Berlin is better.

  ReplyDelete
 9. Anonymous27/9/12

  Lovely. You managed to maintain that seventies look and spice it with your own style. Your touch is so noticeable. ;) Greetings
  Maja

  ReplyDelete
 10. Mökkinne on niin kauniin yksinkertainen ja viihtyisä. Vaikka kaislaverhorakkauttasi en taida kuitenkaan jakaa ;)

  ReplyDelete
 11. Kaunista ja yksinkertaista kuin aina. Tervetuloa blogiini, siellä on Missoni tyynyliinan arvonta. Kierrätys kunniaan meiningillä.

  ReplyDelete
 12. Anonymous28/9/12

  Vihaan kesämökkejä, mutta tätä voisi tuijotella vaikka miten pitkään. Ihana idea laittaa freessejä ja moderneja huonekaluja kesämökille. Aivan ihana. mistä sait idean? Olen nyt kehittänyt pakkomielteen niihin Sring hyllyihin.

  ReplyDelete
 13. Maja: greeting to you : ) Thank´s that was my main idea so it´s that you can see it.

  Merja: Pakkoavioliitto - se tämä on. näistä on vähän niiku pakko pitää ; ) Ei ole hirmu helppo löytää mäntyhirteen sopivaa verhoa, ainakaan kohtuu budjetilla. Kaikista minun ihastuksitani ei kannata välittää ; ) Viikonloppuja!

  Mun Tekemä: kiitos, mukava kuulla.

  Terhi: Kiitos ja tulen. Kyllä! Oikein hyvää viikonloppua.

  anonyymi: no, no ei kesämökkejä saa vihata. Ne on vähän tunkkaisia ja usein täynnä rojua mutta pienellä vaivalla niistä tekee oikein kivan. Ymmärrän täysin - pakkomielteesi, ne ovat maailman kätevimpiä hyllyjä.

  ReplyDelete
 14. <3 Ihanan näköistä, onnea ahkeraliisa, kohta valmista! Meillä vasta alkumetreillä, parin viikon päästä on remonttiloma ja jospa sitten alkais jotain valmistumaan.

  ReplyDelete
 15. Fiona C.28/9/12

  Lovely project, must be fun!
  Have you thought about painting the ceiling white?

  ReplyDelete
 16. Anonymous1/10/12

  Voi Minna, kun arvostan ja ihailen sun eli teidän aikaansaannoksia! Jotenkin ymmärrän sun ideologian aivan keskeltä. Pääsen täällä ruudun toisellakin puolen käsiksi siihen järjettömään iloon, joka syntyy kun tekee halvasta ja rumasta jotain näin hienoa.

  En osaa ku onnitella teitä ja toivoa, että saan elämässäni raivattua sen verran aikaa, että pääsen samanmoiseen apinanraivoiseen ilotteluprojektiin ens kesänä! :D

  -Riikka

  ReplyDelete
 17. suki: remppaloma, ihan parasta. Nämä risat viikonloput ovat ihan liian vähän. Palataan ja halaukset.

  Fiona C : Right now, no. I want to keep the cabin feeling.

  Riikka: Oi, mikä kommentti. Kiitos! Mahtava kuulla että oma tekemisen ilo välittyy, sen takia blogiani teen.
  Innostun ja haluan että muutkin innostuvat tekemään itse. Remppaamaan, kunnostamaan ja vaikka ompelemaan, vaikka omat taidot ei aluksi riittäisi. Oma mottoni on -tekemällä oppii!
  Tälläiset projektit ovat antoisia monessakin mielessä ja toivon että saat omasi. Siitä saa iloa : ) Kaunista syksyä Riikka.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!