o
o

Sep 3, 2012

Some before-after snapshots from our cottagePhew! What a weekend. We managed to do a lot and here are few quick snapshots from our work camp from archipelagoes.  
When we bought this palace, we knew we had lot to do to but I didn´t realized that it could be so fun, honestly. We have a cottage, sauna house and a shed and they all need fixing but the the sea view is just perfect.
What we did:
Our bulky 70´s fireplace turned to white. First we spackle it (never done this before...) and then painted. The metal parts are still waiting for the black paint. 
I sanded all floors, including the sauna house (not in the pictures) and painted them to white (about 70 square meters all together). Our quest room is also ready (not in the pictures).
My husband tear down sauna benches and sanded the old wood walls and ceilings. Next time we´ll paint them to black.  Also the old, lousy kitchen is now gone. So right now we just have mattresses and nice view.
For painting the floor, ceilings and fire place we used Uula paints because they are traditional, environmentally friendly and they are breathable because they don´t contain acrylics.The surface ages beautifully by wearing. Just perfect paints for old wooden houses. 

***

Huh huh. Aikamoinen viikonloppu taas takana, mutta i h a n a.  Tämä toinen työleiri viikonloppu vietettiin vieläpä ihan kahdestaan. Olen nauranut tälle projektille ja meille. Hauskaa on ollut. Ei stressiä, ainakaan tästä vaikka aikatauluni on "aika" tiukka. Syyskuussa sisätilat  sekä saunan pitäisi olla valmiina. Katsotaan... Keskiviikkona on vapaapäivä joten ajan edestakaisin maalaamaan lattiat uudestaan, takan metalliosat sekä vastaanotan uuden huussin.
Viimeiset 5-6 viikkoa on ollut järjettömän hektistä mutta kun työt ovat olleet niin kivoja ja tämä projekti sen verran innostava että 12h päivät eivät ole tuntuneet muualla kun lihaksissa. Nyt alkaa tosin jo helpottamaan.
Mitä teimme nyt: 
70-lukuinen takka syvillä saumavaoilla sai uuden pinnan. Ensin slammaattiin ja sitten maalattiin valkoiseksi. 
Saunakammarin maalasin lattiasta kattoon (ei vielä kuvaa) ja mies purki vanhat saunan lauteet pois ja hioi seinät. Tarkoitus on petsata ainakin seinät mustaksi.
Minä hioin mökin lattiat ja maalasin valkoiseksi (kuvissa vasta osa maalattu). Surkeassa kunnossa ollut keittiö purettiin myös pois ja nyt on vain kasa patjoja ja kaunis merinäköala. 
Noihin lakkaamattomiin hirsiseiniin olen järjettömän ihastunut, ehkä aijo missään nimessä maalata niitä.

Maaleina meillä on tässä projektissa Uula maalit: kattoon, seiniin kun takkaankin. Ne ovat myrkyttömiä, eivät sisällä muovia (haluan että talo hengittää, kuten se on tähän astikkin) ja kuluminen tapahtuu kauniisti ajan kanssa. Eivät hilseile kuten muovipohjaiset maalit ja käyttökokemuksen kautta voin sanoa että lattiamaali peittää hyvin ja seinämaali on kaunis matta.

26 comments:

 1. Looks great. Congratiulations!

  All the best
  Ines

  ReplyDelete
 2. Vitsit että näyttä kivalta! Mukava seurailla näitä nyt, kun useammallakin bloggaajalla näyttää olevan samat hommat menossa.
  Mää en oo jaksanu korvaa lotkauttaakaan meidän mökin remontin eteen vielä. Suunnitelmat on kyllä jo, mutta toteutus ei oikeen etene. Onhan tässä loppuelämä aikaa.
  Tsemppiä teille remppaan :)

  ReplyDelete
 3. Voi mikä paratiisi! Olen ihan pikkusen kateellinen työleiristänne, sillain hyvällä tapaa. ;) taitaa olla ihan ympärivuotiseen käyttöön kelpaava mökki?

  ReplyDelete
 4. Oijoi, hienoa työtä (jota kaiketi piisaa)! Täällä innolla seurataan remppaa :)

  ReplyDelete
 5. What a great job you are doing, transforming the so called "pine hell" into a gorgeous, cosy and stylish Summer home. Looking forward to see more.

  ReplyDelete
 6. Tosi ihan, sekä sisältä että ulkoa. Kiva seurata sun remonttia ja kirppislöytöjä mökille.

  ReplyDelete
 7. Mökki näyttää jo nyt aivan mahtavalta! Takka on todella kaunis valkoisena.

  Nyt ymmärrän kaikki ne näyttämäsi puulla sisältä verhoillut talot ja mänty huonekalut. Niin kaunista.

  ReplyDelete
 8. Forelle: this is under "construction" so more coming. Thank´s : )

  Netta- Natalia: oi onnekas, sinulla on mökki. Tuntien makusi se on kiva ilman remppaakin. Kiitos, sitä tarvitaan.

  K: Remontti paratiisi ; ) Sähköt on ja iso takka mutta ei tämä ihan ympärivuotinen ole.

  Tiinakaisa: kiitos, kyllä tässä selkä on jo ollut koetuksella mutta onneksi mieli on kevyt.

  la casita: You made me laugh and loud, yes this is a "pine hell" but I´w started to like all this pine wood. More pictures coming.

  verkstaden verstas: Ihana on vielä vähän vahva sana tässä vaiheessa mutta toivottavasti me saadaan tästä
  ihan kiva. Kiitos!

  onshore: mänty on mennyt ytimeen ; ) Siitä mitä omistaa täytyy pitää, vaikka vähän pakollakin. Mutta oikeasti olen alkanut katsomaan näitä puupintoja ihan uusin silmin. Kiitos!

  ReplyDelete
 9. Niin hienolta näyttää! Mites toi Uula lattiamaali, peittääkö hyvin? Ei taida olla yhtä kiiltävä kuin joku Betolux. Mulla on edelleen lattiaremppa mietinnässä. :) Tsemppiä teille tän projektin kanssa!

  ReplyDelete
 10. Lilli4/9/12

  Näyttää ihanalta! Seuraan projektinne edistymistä todella suurella mielenkiinnolla.

  Aika rohkea olet, kun olet hionut lattiatkin itse. Olen itsekin tee-se-itse-naisia, mutta tähän hommaan en ole vielä uskaltautunut. Nyt kuitenkin mietin, voisiko lähitulevaisuudessa toteutettavan lattianhiontaprojektin hoitaa sittenkin itse. Siispä kysyisin, millaisilla välineillä hioit lattiat ja mistä vuokrasit koneen/koneet (jos vuokrasit). Kuulisin toki myös mielelläni, kuinka paljon hionnalle tuli itse tehden hintaa. Kiitokset etukäteen, jos ennätät kaikkien kiireittesi keskellä vastailla!

  ReplyDelete
 11. No on siellä uurastettu -hienolta näyttää! Siitä tulee kyllä todella upea!

  ReplyDelete
 12. Mikko: sanovat tätä puolihimmeäksi ja minusta maalissa on juuri sopiva sävy. Betolux on muovipohjainen ja kuivuessa se muuttuu hieman kellertäväksi, mistä en myöskään pidä.
  Olen maalannut lattian vasta kerran ja ainakin sen perusteella peitto on hyvä. Tarkoitus maalata toinen kerta vielä. Keittiöön ja eteiseen laitan kolme kerrosta, jos vain ehdin.
  Kiitos!

  Lilli: Tässä mennään nyt vähän riman alta. Hioin lattiat käsikäyttöisellä hiomakoneella. Ei meillä mitään pro kamoja täällä ole ; ) Ihan sellainen sähkökäyttöinen hiomakone jolla saan jo kuluneen lakan pinnan auki. Aika paljon piti kontata... Sen jälkeen imuroin ja pesin lattian.

  Kiitos, hauska kuulla. Ilolla tätä kyllä tekee.

  Pinja: Joo, kunnon työleiriä on pidettu mutta ihan hauskaa on ollut. Upea -empä tiedä. Lähdetään asteikolta -kiva ; ) Hyvää viikkoa!

  ReplyDelete
 13. Anonymous4/9/12

  Ai hitsi olitte maalaanneet lattiatkin kun just ekasta kuvasta aioin sanoa miten mahtavaa että edes j o k u välttää tätä omituista maata vallannutta valkopesua! ;)

  Kuinka kaunista on patinoitunut puu ja hirsi, sen sijaan että vedellään valkoisella joka tunnetusti on niin kovin käytännöllinen varsinkin maalla jossa kuljetaan sisään ulos koko ajan..

  En ymmärrä. Tuo takan upea valkaisu olisi riittänyt ja teillähän on katosta lattiaan valkoista jo kaupungissakin.

  Makunsa kullakin, erittäin upea paikka ja mökki joka tapauksessa.

  _Cicero_

  ReplyDelete
 14. Anonymous4/9/12

  Mäntyä siellä, mäntyä täällä...
  Meille kaikille kasarilapsuuden eläneille niin tuttua.

  Perheeni rakentaa uutta mökkiä vanhan tilalle (joka on niin painunut rötiskö, ettei kannata edes korjata). Me päätimme myös, ettemme maalaa ollenkaan hirsiseiniä. Uulan valkoisella maalilla sudimme katon ja vaalean harmaalla lattian.
  Nyt on ollut trendinä peittää kaikki puun väri valkoisella, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis, että trendihän tämäkin on ja kestää vain aikansa. Tummukoot hirret vaan rauhassa...
  Ainakin, jos maalaa hirsiseinät, pitäisi olla tarkkana, että valitsee mainitsemasi hengittävät maalit.
  Laho iskee helposti muuten. Ei betoluxia mökinlattioihin, ei. :)
  Mielenkiinnolla odotan keittiösuunnitelmaasi. Meinasi olla ongelmallista löytää kokopuinen keittiö omaan möksäprojektiin. Meillä mökki on melko kylmillään talvella, joten lastulevyjä ja melamiineja ei haluttu.

  -m

  ReplyDelete
 15. Cicero: Mietin aika kauan maalanko vai ei mutta koska huonekorkeutta ei pahemmin ole päätin maalata. Mielipide eroja -joista on aika turha kiistellä ; ) Kiitos rehellisestä mielipiteestä. Ei meillä ole kotona valkoista muuta kuin seinät. Lattiat ovat puuta (keskikerros), kumia (yläkerta), kiveä (alakerta) ja kaikki tummia.

  M: Minulle riitti saunahuoneen valkaisu, muuten saa olla seinät mäntyä. Ja ei Betoluxia ; )

  ReplyDelete
 16. Olemme ihan samoissa puuhissa olleet koko kesän ! Seuraavaksi maalamme vanhat lautalattiat, tarkoituksena on käyttää juurikin Uulan lattiamaalia. Millaista sen kanssa oli työskennellä ? Ainakin paneelikaton maalaus sujui Uulan Into-maalilla tosi helposti ja hyvin. Se kuivuikin aika äkkiä.

  Hyvät kuvat !

  ReplyDelete
 17. Pitikin vielä kysyä tuosta takkamaalista: mitä Uulan maalia siihen käytitte ?

  ReplyDelete
 18. Minna, olet todellakin taikonut mökin uuteen kukoistukseensa! Kaunista!

  ReplyDelete
 19. tutu-täti5/9/12

  ...olen sanaton, aivan hengastynyt, haukon vain happea tästä upeudesta ja taidokkuudestasi.

  ReplyDelete
 20. Oi! Mökistä tulee ihana. En malta odottaa lisää kuvia :)

  ReplyDelete
 21. Petriina: Lattian maalaus oli helppoa. Tänään maalasin toisen kerroken ja luulen että se riittää. Takan maalasin samalla kun seinät eli sisustusmaalilla. Takka ei ole varaava eli se ei pahemmin lämpene ulkoapäin. Tällaiseen sopii seinämaalikin.

  Minna-Leena: tämä on täysin kesken mutta kiitos : )

  tutu-täti: hengitä, hengitä... Kiitos. Muistan tosi hämärästi teidän kesäpaikan ja luulen että tässä on vähän samaa fiilistä.

  Mertsi: Lisää tulee ja paljon, kunhan saan vähän paikkoja kuntoon ja huonekkaluja paikoilleen.

  ReplyDelete
 22. Lilli6/9/12

  Iso kiitos vastauksestasi! Meillä taitaa olla tarpeen muutakin kuin rikkoa vanha pinta (tästä ei tosin ole täyttä varmuutta, koska iso osa lautalattiasta on vielä vanhan parketin alla piilossa), joten ehkä sittenkin annan ammattilaisen hoitaa hionnan. Käsikäyttöistä hiontakonetta uskaltaisin toki itsekin käyttää, mutta pelkään, että ammattilaiskone veisi minua eikä toisin päin...

  Paljon tsemppiä projektiinne! Jo entuudestaankin omaa luokkaansa oleva blogisi muuttui uusien kuvioiden myötä vielä monta astetta kiinnostavammaksi.

  ReplyDelete
 23. Minä tykkään tästä valkiasta lattiasta, raikastaa kivasti hirsiseiniä jotka onneksi jätätte ennalleen. Kärsimättömänä kaipaan lisää kuvia! : )

  ReplyDelete
 24. maikku3/2/15

  Hei, onko lattia ollut kestävä, ts. miten on kestänyt kulutusta? Pahasti elämisen jälkiä näkyvissä? Tsemppiä laajennusprojektiin, odotan kuvia homman etenemisestä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotain naarmuja on tullut mutta kun lapsia on kolme, on aika vaikea vältellä niitä ;-) Kiitos! Kuvia tulee, kunhan projekti etenee.

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!