o
o

Sep 10, 2012

Some details

Here´s a tiny sneak peak to our cottage project. Our renovations is progressing fast. Last weekend we already brought some furnitures here and assembled the kitchen cabins. (Kitchen is not ready, just the cabins.) Floor is now painted three times with eco friendly Uula paint and fireplace looks really nice (compared what it used to be...) Everything is cleaned and guest room is also ready but it´s waiting some furnitures. Next weeks project will be the sauna.


***


Mökkiprojekti etenee ja lujaa. Viime viikonloppuna vuokrattiin jo paku ja vietiin iso osa kalusteista perille. Jokunen vielä etsii paikkaansa mutta iso osa on jo löytänyt oman kolonsa. Keittiökaapit on jo koottu ja ne odottelevat tuvan lattialla. Lattian olen maalannut kolmeen kertaan Uulan lattiamaalilla ja kyllä siitä tuli kaunis. Pinta on matta ja valkoinen, eikä sellainen kiiltävä, muovimainen ja lievästi kellertävä kun Betoluxilla telattu. Suosittelen. Takka on myös valmis ja aika komea verrattuna entiseen punamustaan körilääseen. Olihan se ehkä miehekäs... Vähän niin kuin Old Spice. Takka slammattiin viimeviikonloppuna ja maalattiin valkoiseksi Into sisustusmaalilla. Loisto maali myöskin. Kuivuu hyvin nopeasti eli sopii kiireiselle remppaajalle (siis hätähousulle kuten minä).  Metalliosat viimeistelin vielä mustalla, kuumutta kestävällä metallimaalilla (Tikkurila).
Saunakammari on myös kokenut aika kovan muodonmuutoksen mutta se on  vielä täysin vailla kalusteita.  Kuvia sitten myöhemmin. Sauna odottaa nyt remppaansa eli ens viikonloppuna jatketaan siitä.  Salaojien kaivu on nyt meneillään ja sen pitäisi olla loppuviikosta valmis ja me jatkamme sisäremppaa taas tulevana viikonloppuna.
Kyllä tämä kropassa nyt tuntuu mutta pakko sanoa että nautin ihan joka hetkestä.
Onneksi ensi keväälle jää vielä talojen maalaus ja terassin uusiminen, ettei hommat vain pääse loppumaan.

Itseäni ärsyttää usein kuvieni aika huono laatu. En saa hyviä kuvia huonossa valossa ja jos tila on pieni. Objektiivini on riittämätön ( kuten myös taitoni ). En omista mitään photoshop ohjelmia eli kuvat ovat just sitä mitä ovat. Välillä aika surkeita. iPhotolla vähän suoristan, lisään valoa ja koitan ehkä rajata. Ensi kerralla koitan vaikka käyttää hetken aikaa (ja vaikka jalustaa).

40 comments:

 1. Anonymous10/9/12

  Enkestä!! Niin hyvältä näyttää teidän mökkiprojekti! Eikös olekkin jännää että tällaisia mukavia remppajuttuja tehdessä ei väsymyskään tunnu missään?! :)

  ReplyDelete
 2. Olette laittaneet tuulemaan! Hienoa.

  Muuten, olen itse maalannut vesiliukoisella Betoluxilla meidän lasten huoneet, ja jälki on paljon mattamaisempaa kuin sillä tavallisella Betoluxilla.

  Ja vielä kuvistasi: en nyt niitä surkeiksi sanoisi! Mutta jos joskus photoshoppia haluat kokeilla niin saahan siitä ladattua kokeiluversioita ilmaiseksi.

  ReplyDelete
 3. Ihanat noi kerrossängyt..muistoja lapsuudesta!

  Ja hei, kuvasi ovat kauniita!!! <3 Sisäkuvissa käytän yleensä jalustaa sekä kiinteäpolttovälistä linssiä, on valovoimaisempi. Niin ja lisäksi muokkaan kuvia, mutta vain photoscapella, Gimp olis paree mutta liian monimutkainen mulle.. ;)

  ReplyDelete
 4. Hyvältä näyttää kuvat ainakin mun macin näytöllä. :) Ja niin näyttää mökkikin!

  Osaatko sanoa onko Uulan lattiamaali yhtä kestävä kuin Betolux?

  ReplyDelete
 5. I H A N A !

  Tuli yhtäkkiä pakottava tarve omalle mökille. ;)

  ReplyDelete
 6. kauniita kuvia, olette onnekkaita kun löysitte tollasen mökin! hyvännäköinen ranta ja tilaa!

  omaa mökkiä ei ole ehditty laittelemaan ja joka kerta iskee ahdistus kun siellä käy "jotain on tehtävä" :D

  ReplyDelete
 7. Kyllä on mahtavan näköinen merimaisema. Tuossa rannassa istuisin vaan ja tuijottelisin merta :)

  Mökin sisustuksessa viehättää perinteisen mäntyhirren / -laudan ja yksinkertaisten sisustuselementtien rauhallinen yhdistelmä. Sielu lepää!

  ReplyDelete
 8. ei tässä oikein oo sanoja kun kattoo vaan haavi auki. IHANA!

  ReplyDelete
 9. Hyvältä näyttää jo, niin raikkaalta!

  ReplyDelete
 10. Takka on hieno ja tosi valmiilta näyttää muutenkin. Kiitos inspiroivista kuvista.

  ReplyDelete
 11. Mähän sanoin! Sun käsissäsi kaikki muuttuu ihanaksi ja kauniiksi. Oot uskomaton!

  ReplyDelete
 12. What a view! Amd your cottage looks so cozy. Really nice.

  ReplyDelete
 13. oh very nice place!!!i will come on holidays!!!:)
  have a nice day xx

  ReplyDelete
 14. Miten tämä voi näyttää jo nyt näin valmiilta. Mun vanhemmilla on ollut mökki kohta 20 vuotta ja aina vain se on yhtä kesken kuin silloin kun se ostettiinkin.
  Hienosti olette saaneet aikaiseksi!

  ReplyDelete
 15. Anonymous11/9/12

  Olet taikuri! En käsitä, että tuossa ajassa, kaiken muun ohella, saat tällaista aikaan. Kun itse ei selviä edes kerrostaloasunnon rempasta puolessa vuodessa.

  Ihana! Kyllä teidän kelpaa.

  -armi

  ReplyDelete
 16. Olet kyllä aikaansaapa ihminen Minna. Ja kädenjälkesi loihtii ihmeellisen ihania tiloja.

  ReplyDelete
 17. Looks really great. And the V I E W ! ! !

  ReplyDelete
 18. IHANAN näköistä teillä! Me ollaan maalailtu kanssa noilla Betoluxeilla, vesiohenteinen on meillä kestänyt huonommin mutta muilta olen toisaalta kuullut siitä hyvää palautetta... Kerro ihmeessä miten Uula kestää, tietää mitä käyttää seuraavaksi kun on vielä noita lattioita maalattavana... :)
  Mutta ihanan näkäiseltä ainakin näyttää teidän lattiassa :) Aurinkoista syksyn jatkoa!

  ReplyDelete
 19. Meillä on kotona Uulalla maalatut valkoiset lattiat ja rakastan niitä, vaikka harmillisesti maali jonkin verran onkin kellastunut.

  Suosittelisin kuvien käsittelyyn Adoben Photoshop Lightroomia. Simppelimpi käyttää kuin Photoshop, mutta kuvienkäsittelyyn kaikki perusjutut löytyy, ja on vielä aika paljon edullisempi kuin Photoshoppi. Tosin sitten siihen kuvien säätämiseen aika helposti hurahtaa ja saa kulumaan ihan liikaa aikaa. Lightroomiin on lisäksi olemassa suomenkielinen opaskirja (Pekka Potka). Ja kun kuvaa RAW-kuvina, niin valotuksetkaan ei tarvitse aina olla ihan viimesen päälle.

  ReplyDelete
 20. Tuollaisella loma-asunnolla minäkin viihtyisin =)

  ReplyDelete
 21. Anonymous11/9/12

  On kyllä niin kaunista että! On ilo seurata teidän mökkiprojektia :)

  -Anna

  ReplyDelete
 22. Oot kyl erittäin aikaansaava nainen! Kivan näköistä jo nyt. Tuo Lundian lipasto näyttää ihan täydelliseltä. Tsemppiä!!

  ReplyDelete
 23. Anonymous11/9/12

  Syön sanani! (onneksi on kova nälkäkin..) valkoinen lattia näyttää hyvältä vaikken itse olisi sitä missään nimessä laittanuktaan. ;)

  Kuinka semmoinen sopii siisteysintoilijalle, jollainen käsittääkseni olet, ainakin kun katsoo kotikuviesi moitteetonta antia? Palaako mökillä heti hermo kun ruohonkorsi tai oksa räikeästi kirkuu puhtaanvalkealla lattialla syyttävästi? :D

  Mikään yllätys ei ole että kalusteetkin olet täydellisesti asetellut..tontti näyttää myös täydelliseltä, ihana kallio takana ja kimmeltävä merenlahti edessä. Ei voi paljon enempää vaatia. Tai sitten on suuruudenhullu. ;)

  _cicero_

  ReplyDelete
 24. Tosi ihanan, kauniin ja kotoisan, siis mökkimäisen näköistä! Ja niin suomalaisen, että!

  ReplyDelete
 25. tutu-täti11/9/12

  Upeata Minna! Kaikki kehut ja ihanuudet on jo edellisissä kommenteissa sanottu, yhdyn jokaikiseen. Kiitos kun jaat kanssamme tämän perheesi loppuelämän projektin. Tuntuu kuin minäkin olisin päässyt kärpäsenä - ei kun perhosena katollenne katselemaan...

  ReplyDelete
 26. Upea mökki ja ihana maisema!

  ReplyDelete
 27. I really love to see what you are doing with the cabin. i find that I recognize some of your flea market finds. We are all really getting to know your style so well. Lovely!

  ReplyDelete
 28. Ihanalta näyttää jo nyt! Tsempit loppuprojektiin, täälläkin huhkitaan raksaurakan parissa ja ihana olisi päästä jo sisustamaan! Syysaurinkoa :) !

  ReplyDelete
 29. Anonymous11/9/12

  Jestas, miten ihanaa! Oon fanittanut sua jo monta vuotta, koskaan et oo pettänyt :D

  -TinttiR

  ReplyDelete
 30. KIITOS! mahtavista kommenteista ; )


  Merja: sitä vesiliukoista Betoluxia on haukuttu aika paljon, ei kuulemma peitä hirmu hyvin. Uula peitti oikein hyvin. Joo, tiedän mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi.


  Pieni Lintu: kiitos vinkeistä. Otan jalustan ens kerralla mukaan. Tarkoitus on hankkia kunnon objekti.

  K: rehellisesti sanoen en, mutta jos olen oikein ymmärtänyt tämä imeytyy puuhun toisin kun Betolux joka tekee kovan kalvon puun pintaan. Betolux lähinnä lohkeaa kun taas Uula kuluu. Pieni kuluma ei mökkilattiassa tosin haittaa.

  onshore: tämä on vielä ihan kesken mutta joo, aika vauhdilla ollaan tätä laitettu. Kolme viikonloppua on nyt takana.

  Niinamaria: minä kerron. Keväällä on tarkoitus maalata vielä ulkoseivät Uulalla.

  Riikka: kiitos vinkeistä, otan kaiken ilolla vastaan ; ) Harmi, luulin että Uula ei kellastu mutta katsotaan mitä käy.

  cicero: minulla on täällä salainen ase (joka tosin ei sovi mökki miljööseen) imuri. En tosin hätkähdä pikku roskista, pidän pikemmin siitä että tavarat on paikoillaan. Lattia on hyvä ; )

  tutu-täti: meidän elämä on muuttunyt, en tajunnut miten paljon tämä mökki vaikuttaa meihin positiivisesti. Kiitos : ) : )

  TinttiR: Hitsit, mullehan tulee rimakauhu tällaisista kommenteista. Kiitos!  ReplyDelete
 31. Yhdyn täysin edellisiin, kaunista on! Aika uskomatonta mitä jo pelkällä maalauksella saa aikaan, ja siihen vielä kauniit kalusteet päälle niin avot! Tsemppiä loppuprojektiin!

  Ai niin, täälläkin ollaan kiinnostuneita Uulan kestävyydestä, olisi tosiaan mukava löytää vähän luonnonmukaisempi vastine Betoluxille.

  ReplyDelete
 32. Kauniilta näyttää. On ollut kiva seurata teidän projektia, kun meillä myös mökin remppa ollut meneillään.
  Nyt kaikki vihdoin valmista, ja meidän blogissa kuvia myös lopputuloksesta. Ihanaa, kun saa jo vähän nauttiakin!
  Uulan lattiamaalia käytettiin meilläkin, tuota samaa valkoista. Kyllä sekin vähän haiskahti, mutta ei mitään Betoluxiin verrattuna...

  Mukavia mökkiviikonloppuja ja remppahetkiä teille!
  T

  ReplyDelete
 33. Hei Minna, todella upean näköistä :) Sinulla on taito hyppysissäsi!

  Tuossa edellä suositeltiin Lightroomia ja Photoshoppia; molemmat hyviä mutta minun mielestäni vaikeakäyttöisiä. Jos haluat käsitellä kuvia näppärästi, nopeasti ja ennenkaikkea helposti, niin lataa koneellesi Picasa. Sen simppeleillä kuvankorjaustoiminnoilla lisään melkein aina valoisuutta kuviini! Fill light/Highlights on ehdoton, ja liian sinisten/kellertävien kuvien korjaamisessa toimii Neutral color picker. Pipetillä vaan keltaiseen kohtaan näpäytys ja avot, värit ovat kohdillaan. :)

  ReplyDelete
 34. vhaaaaauh!! kylläpä ootte saaneet ihanan mökin aikaiseksi! tosi tosi kaunista. lapset varmaan ihan innoissaan paikasta? tuleeko maja pihalle? ;) kaunista syksyä ja tsemii remppaan!

  ReplyDelete
 35. Moi! EN ehtinyt tänne vielä kehumaan ;) Mutta ihailin kyllä kuviasi ja työsi tulosta jo aiemmin! Näyttää super hienolta! On siellä kyllä aherrettu! Oikein ihanaa mökkeilysyksyä sinne :)

  ReplyDelete
 36. Anna M: raportoin Uulasta. Meillä kun on kolme lasta, tulee kestävyys aika nopeasti testattua. Kiitos!


  Mattolaiturin Kyllikki: tulen kurkkaamaan. Mainio maali tuo Uula.

  Dorit: Maja tulee mökille, ehdottomasti ja kiitos sekä samaa sinne : )

  Pinja: Toivotaan että syksystä tulee pitkä ja lämmin. Kiitos ja samoin sinne.

  ReplyDelete
 37. Anonymous20/9/12

  Ihan sinun näköisesi mökki !
  Selkeä, tyylikäs ja niin kodikas ja harkittu sisustus ja interiööri.

  Mikä lämmitys mökillä on ?
  Tarkeneeko yöpyä syksymmällä, kun myrsky raivoaa, katto kolisee ja saa olla sisällä pesässä kynttilälyhtyjen palaessa.

  Mikähän on blogikisa tilanne...enpäs kerrokaan ketä äänestin ;)
  Harmaan värin inspiksen sain sinulta runsas vuosi sitten... taitaa olla ikuista rakkautta!

  t.Leena ja Pojat

  ReplyDelete
 38. Leena ja Pojat: Täällä on iso takka ja sähköt eli patterit on, mutta veikkaan ei täällä ihan pahimmilla paukkupakkasilla pärjää. Myöhään syksylle toki ja joulu me haluttaisi viettää täällä oli sää ihan mitä vaan.
  Kisoista viis, omani ei sinne huippuun pääse, sen verran hyviä on kilpailijat.
  Kiva kuulla että saan antaa hieman innostusta tätä kautta : ) Kiitos Leena ja hyvää syksyä!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!