o
o

Nov 5, 2012

Country collage


My country collage. I just spend five days in our cottage with my son. I think I should move there. 
Only minus came when I noticed that I forgot my "handbag" home (power drill). I really need that machine for all the renovation works.

***

Kantrikollaasi. Mökillä unohtuu mikä päivä, paljon kello. Viisipäivää oli kuin paraskin kylpyläholiday. Likainen parka ja kosteat kumpparit. Näytin Teboilin baarissa ihan töistä tulleelta maatalouslomittajalta. Vaatetusalan ihmisenä, täytyy osata sulautua joukkoon. Tosin se "käsilaukun" unohdus ärsytti eli akkuporakoneen. Piti käydä ostamassa mökille oma.
Luin taannoin Maria Veitolan ihan loistavan kolumnin naisten luksuskäsilaukuista. Siitä kuinka ne ovat statussymboleja, menestyksen merkkejä meille naisille. Tätä ongelmaa ei ole minulla, en pysty vilauttamaan asukuvia joissa olisi tuollainen omakotitalo neliön tai parin arvoinen veska -silleen puolihuolimattomasti, mutta voin kohta alkaa vilautella niitä akkuporakone boksejani. Nekin on ihan siistejä. Asukuva: Minna ja Makitan porakone... 
Välillä mietityttää (blogia ei saisi miettiä -sen olen jo oppinut, kunhan vain paukuttaa), tämäkin touhu. Omien asioiden ja aikaansaannosten esittely. Sitähän tämä karkeasti on. Jonkin asteista mainostamista, ilman sponsoriakin. Tuntuu välillä törkeän mauttomalta. En voi sille mitään. Teistä tämä ei johdu. Parisuhteessa tunnetaan ns. kuudenvuoden kriisi, onkohan se blogisuhteessa kolmevuotta. Niin kai. Ehkä pitäisi muutta blogi maalle.


37 comments:

 1. Oi mikä ihana kollaasi - erityisesti mustat kumpparit rivissä, kaunista! <3

  Tsemppiä blogikriisiin, antaa mennä vaa fiiliksellä! ;)

  ReplyDelete
 2. Upeita kuvia! Mistä tuo punainen risti on? :) Entä samassa kuvassa oleva valkoinen naulakko?

  ReplyDelete
 3. Niitä tulee ja menee.. Ihana mökki!

  ReplyDelete
 4. Mulle veska ei olisi kyllä koskaan prassailutuote. Hulppea porakonesetti toimisi statussymbolina paremmin :)
  Joten ehdottomasti Minna+Makita postauksia kehiin ;)

  Kaunista, mökillänne!

  ReplyDelete
 5. Haluatko kuulla mikä on sairaanhoitajan käsilaukku? ;) Itelläkin blogikriisivaihe. Jatkaako vai sulkeako. Kait se menee ohi. Ei aina jaksa, se on on ihan ok.

  ReplyDelete
 6. Look really amazing!, you did an amazing job!

  xx

  ReplyDelete
 7. Mukavanoloinen kollaasi! Blogin pitämisen järjellisyyttä tai järjettömyyttä voi pohtia, mutta parempi vaan jos lopputuloksena on "antaa mennä vaan" :) Kyllähän aika moni asia tässä nykyajan maailmassa on aika kornia, jos rupee tarkastelemaan. Ja blogin pitäminen ja omien aikaansaannosten esittely kuitenkin aika viatonta ja harmitonta. Ja kun lukijoita kerta on, niin onhan sillä silloin merkitystä :). Ei kaikki voi olla maailmanpelastajia tyyliin "teen vaan vakavia ja varteenotettavia juttuja". Jonkun pitää hoitaa tää viihdepuolikin...;). Estetiikka on sielun ravintoa :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous11/11/12

   Olen samaa mieltä!

   Tiina

   Delete
 8. Blogissa on ehdottomasti 2 ja 3 vuoden kriisit. Eikä taida olla montaa bloggaria, jotka yli neljättä vuotta vetelee...ainakaan ihan samaa blogia. Aikansa kutakin :)

  Sulla on se hyvä puoli, että sä oikeasti saat aikaiseksi. Ja tekemäsi jutut on vielä makeita.

  ReplyDelete
 9. Joo, välillä bloggaamisesta tullee överit otettua. Mutta kyllä tämä on vaan ihmeen kiva tapa inspiroitua.

  Tuossa kuvakimarassa näkyy keittiön hyllyllä jokin ihan mustavalkoinen kuppi. Kerrotko uteliaalle lisää ;).

  ReplyDelete
 10. Pieni Lintu: kuraisia kumppareita riittää. Syksy on ollut kyllä niiin vetinen. Tässä touhussa ei kovin kannata ajatella.

  Anu: naulakko on K-raudasta, ihan perusvalikoimaa ja risti on lääkekaappi ja löytö samaisesta puljusta tosin vika kappale, harmi sinäänsä koska kaappi on kiva ja tosi edullinen.

  Riikan blogi: se on totta ; ) Kiitos, pieni mutta ens kesällä ihan mainio.

  Anne: minulle kyllä kelpaisi lux laukku ihan heti mutta on tosiaan tuolla Makitalle hieman enemmän käyttöä juuri nyt ; )
  p.s Se kolumni oli mainio.

  Terhi: Ei tässä jaksamisesta kyse ole, välillä vaan potuttaa omat jutut ja tämä "esittely" tosin en tiedä kuinka muuten tätä nyt tekisi ; ) Syksyä ja tsemppiä.

  Mariela: this is not ready yet. We still have to paint the houses, build new stairs and patio and... to so LOT! but Thank you : )

  Katja / neoviahouse: Viihdettä tämä on täysin, se pitää kyllä muistaa ja liika ajattelu vain lisää ahdistusta mutta silti, kornia. Miten me tulimme toimeen kun vielä kymmenenvuotta sitten blogit ja facebook olivat täysin pimennossa -oikein hyvin ; )

  laurallebykauyko: Arvaa kuinka monta kertaa on tehty mieli pistää lappu luukulle ja vaihtaa osoitetta tai lopettaa? Monta. Väliillä omasta blogista tulee sellainen fiilis kun seisoisi jatkuvasti peilin edessä tuijottamassa omaa naamaansa. Kun aloitin tämä oli äitiysloman ajanviete ja ajattelin että teen tätä hetken. Seuraan lähinnä lasteni kasvua jne.
  ReplyDelete
 11. SarP: Minulla on vähän sellainen viha-rakkaussuhde tähän touhuun. Pidän yhteisöllisyydestä (ihmisistä täällä), toki törppöjäkin löytyy mutta jotenkin välillä tökkii kaikki "kato mua ja mitä mä tein" jutut. Vaatimattomuus on kaunista ja se että antaa töittensä puhua puolestaan.
  Kuppi on Esteri Tomulan Emilia-sarjaa ja löytö kirppikseltä 1.50€. Siinä on pieni hiusnaarmu. Normaalisti nämä ovat n. 30-40€ kpl.

  ReplyDelete
 12. Tiina5/11/12

  Viimeisestä kappaleesta palasikin mieleen miksi itse lopetin bloggaamisen. Kyllästyin puhumaan vain itsestäni ja omista jutuista, tuli kamalan itserakas olo.

  Nyt olen vain keskittynyt lukemaan ja nautiskelemaan muiden blogeista. Olen vaan huomannut, että siihenkin kyllästyy ja on pakko vaihtaa hetkeksi lukupakettia uusiin blogeihin ja laittaa välillä vanhat syrjään. Pysyypähän mielenkiinto yllä.

  ReplyDelete
 13. beautiful beautiful beautiful

  ReplyDelete
 14. Tiina: Tämä on ajoittain aika narsistista touhua. Ja joo, omat jutut kypsyttävät mutta kyllä muidenkin blogeihin kyllästyy. Mietin usein miten muotibloggarit jaksavat päivästä toiseen esitellä itseäään. Omalla/ vinksahtaneella tavalla ihailtavaa.

  ReplyDelete
 15. Tykkään sun mökkikuvista tosi paljon! :)

  Bloggailu itsellänikin kriisissä, mutta ärsyttää kyllä se kriisistä puhuminenkin ;). Olen päättänyt noudattaa aiempaa päätöstäni postailla vain silloin, kun oikeasti haluan. Nykyään se vaan on tosi paljon harvemmin kuin vielä pari kuukautta sitten. Fiilispohjalta täytyy mennä, vaikkei ole helppo tämä laji!

  Tsemppiä!

  ReplyDelete
 16. Liisa: No en mikäkään jaksa marinaa, tämä ehkä lipsahti. Kiitos suorasta kommentista.

  ReplyDelete
 17. Onkohan tää syksy syynä noihin blogikriisivaiheille? Itse mietin samoja juttuja vaikkei olekaan kolmea vuotta takana.

  Ei pitäs miettiä, ei.

  ReplyDelete
 18. Ei, kun siis ei minua sinun pohtimisesi ärsyttänyt vaan oma blogikriiseilyni ja siitä puhuminen!! Ihan on terapeuttista lukea muiden samanlaisia ajatuksia :)

  ReplyDelete
 19. It looks so cosy and perfect in every detail!

  ReplyDelete
 20. Liisa: Ai, no ei tuo minua haitannut. Ärsyynnyin heti itse tuohon "avautumiseeni". Joskus vain tulee tunne että olis kiva kirjoittaa ihan kuten ajattelee. Joskus (usein) puhuminen auttaa. Täytyy perustaa kriiseilevien bloggareiden keskus ; )

  la casita: Thank you! You should see the outside. Houses need paint, there are no proper stairs and well there are still lot to do. Have a nice week!

  ReplyDelete
 21. Sitähän tämä on, itsensä kehumista ja paukuttelua vähän epäsuorasti. Yrittää olla komeilematta ja leveilemättä. Samaa itsekin välillä mietin, mutta täällä sitä mennään... Kolme vuotta täynnä mullakin nyt marraskuussa!

  Teillä on kyllä ihana mökki! Kiitos tunnelmakuvista!

  ReplyDelete
 22. Heips,

  Kommentoin vielä tämän verran, kun aihe on niin mielenkiintoinen:). Bloggaaminen on mulle mahdollisuus harjoittaa taitojani ammatissa, johon olen kouluttautunut, mutta jota en nyt päivätyönä pysty tekemään. Onhan se kivempi, että tekeleitään pystyy jakamaan (vaikkeivat aina niin superhyviä ole), ja toivon mukaan innostaa muita itsetekemiseen! Näin se on varmasti monella muullakin sisustus-ja käsityöbloggaajalla :). Ja pakostakin siinä tulee sit "se itsensä mainostaminen" - ja riipuu sit katsojasta, miten ärsyttäväksi se koetaan :). Ääh, sori tää romaani, vaikea lyhentää!

  ReplyDelete
 23. Nonna: no niimpä. Olen aina ollut sitä mieltä että ken leikkiin lähtee, sen kestäkööt ja kai tämä vain pitää niellä ja jatkaa. Tai sitten vaihtaa suuntaa.

  Katja/ neovia house: sitähän tämä on paljon minullekkin mutta välillä tuntuu että oman elämän jakaminen ei kiinnosta itseäni. Toisaalta puhdas mainostaminenkaan ei ole se juttu. Pitää varmaan alkaa vain kuvaamaan kukkia ; )
  Ainanahan näitä kriisejä tulee ja menee ja nyt odotan vain pientä myskytuulta joka vie tämän omaan blogiini kohdistuvan angstin pois : )

  ReplyDelete
 24. Anonymous6/11/12

  Huomaa, että olet kypsä, kun pystyt sanoa "mainostamisen" ääneen. Itseäni alkanut monet blogit jo ällöttämään, kun tuodaan itseä tai kotia niin paljon julki. Joskus mietin mikä tarve!?!

  Noloa on se, että pusketaan omaa taloa näytille lehtiin ym. esittelyyn, mainostetaan minkä merkkinen on mikäkin huonekalu.

  Aivan liian monesta blogista on tullut tunne, että arjessa tehdään juttuja, joissa on ainesta blogimatskuksi...kamera kainalossa mennään paikkoihin. Yök.

  Sinulle tsemppiä. Tää blogi on oikeasti hyvä! :)

  ReplyDelete
 25. Anonyymi: tiukkaa tekstiä ; ) Tosiasia on se että blogista lähtee aika helposti mopo käsistä.
  Tämä on jonkinmoinen taitolaji missä tarvitsee olla mainonnan ammattilainen mutta myös eettisen komitean jäsen. Se ei ole aina helppoa. Lisäksi lisäpisteitä rapisee valokuvaajan ja toimittajan ammattien hallinnasta.
  Kiitos ja syksyä! Kyllä tämä tästä. Välillä omat touhut ei vaan jaksa kiinnostaa edes itsenäni.  ReplyDelete
 26. Ihana kollaasi! Teidän mökki näyttää kyllä viihtyisältä!

  Mulla tulee tammikuussa jo 7 vuotta bloggaamista täyteen. Blogin nimen ja tyylin muutos on kyllä tehty 3 vuotta sitten. Välillä menee hyvin ja välillä vähän huonommin, mutta en tiedä osaisinko ilmankaan olla?

  ReplyDelete
 27. Pauliina: Sinä olet konkari. 7-vuotta sitten en ollut edes kuullut blogeista. Tämä on tottumus ja vähän sama homma, ikävä kyllä. Kiitos!

  ReplyDelete
 28. Anonymous6/11/12

  Olen blogien kuluttaja. Ei tulisi mieleenkään alkaa jakamaan omaa kotielämääni blogeihin, mutta onneksi muut tekevät sitä sillä saan niistä ajoittain iloa. Katselen härskisti milloin kenenkin blogeja, heitän syrjään sen, jossa ei tapahdu mitään, joka toistaa itseään ja tartun toiseen. Blogit täyttävät sisustusnälkääni sillä välin kun odottelen uusia lehtiä kauppoihin. Välillä tylsistyn kaikkiin blogeihin, koska kaikki tuntuvat toistavan itseään. On ne kierrätyskodit, tanskalaiset valkoiset kodit, romanttiset ja minimalistiset, toisaalta samat ilmiöthän toistuvat lehdissäkin! Hienoa, että olet jaksanut tätä kolmekin vuotta ja palkatta. Bongasin sinut muuten uusimmasta Glorian kodista bloggarijuhlista. Niin että lippu korkealle vaan ja kuuntele itseäsi.

  ReplyDelete
 29. Anonyymi: Ninhän se on. Tämä on täyttä viihdettä ja tuo kritterit minäkin tunnusta, paitsi että en halua lukea/ katsoa kenenkään elämää kovin intiimisti. Se ei kiinnosta.
  Hauska kuulla että olet kaikkiruokainen, usein kuvittelen että lukijat ovat kiinnostuneita vain tietyistä tyyleistä ja lukevat vain oman maun täyttäviä juttuja.
  Se on minusta mielenkiintoista kun blogeja on niin eri tyyleistä mutta silti törmään usein tähän "kaikki toistavat itseään" ja ovat niin samanlaisia. No, en itse tosin lue kovin suurella kaarella blogeja eli en ole se paras asiantuntija.
  Hahaa, minun visiittini punaisella matolla on noteerattu ; )
  Hyviä jatkoja ja antoisia reissuja blogien parissa.

  ReplyDelete
 30. Moi!

  Mun mielestä blogissa on kyse antamisesta ja saamisesta. Kun itse tekee tai löytää jotain kivaa, on se mukava jakaa muillekkin. Ja oikeasti ihmiset jotka lukevat sun blogia, varmasti saavat siitä jotain.

  Ja jottei nyt ihan täysin jeesusteltaisi niin onhan blogista varmasti sinullekkin (toivon mukaan) jotain hyötyä hyvän mielen lisäksi. Siihen ainakin itse pyrin. Ja niin se pitää musta ollakkin, kun ei sitä leipää pöytään tule ihan pelkällä pyhällä hengellä.

  Mutta joo, kyllä välillä ahistaa varsinkin tällaisena suomalaisena toppahousuna omien juttujen mainostaminen... Musta helpottavaa on muistaa että aina voi laittaa lapun hetkeksi luukulle tai lopettaa koko homman jos vaan itse niin haluaa!

  ReplyDelete
 31. sanni: Minua harmitti heti kun oli julkaissut tämän tekstin, tarkoitukseni ei todellakaan ollut kerjätä mitään "hei sulla on kiva blogi" kommentteja vaan yksinkertaisesti sanoa ääneen mitä välillä ajattelen.
  Mainostaminen ei ole vierasta minulle, 15-vuotta olen niitä tehnyt mutta joskus omat jutut ja tämä "näyttäminen" alkaa tuntua kiusalliselta, pääsen aiheen yli, se on varma.
  Kivoja tuotteita luukutan ja tulen luukuttamaan jatkossakin, se on myös varma.
  Joo, olen saanyt tietysti ja myös rahallisesti mutta ei tätä korvauksien toivossa tehdä.
  Oma tapani tehdä on säännöllisesti tai sitten ei laisinkaan. Minulla on kolme lasta, työ, mökkiprojekti ym. muut projektit joten jos alan "lomailemaan" jään sille tielle ; )
  Nyt aihe pussiin ja koitan pitää suuni supussa, sieltä nimittäin tulee sammakoita välillä.

  ReplyDelete
 32. Your pictures of the cottage make me very happy. Love to see everything you post. Your blog is my very favorite one to receive. I mean it! Love, from NYC.
  Ä

  ReplyDelete
 33. Beautifull. Love it all.

  ReplyDelete
 34. So interesting - many of your pictures give off a vibe that takes me straight back to a weekend chalet my parents had when I was a teenager, in the mountains! A very different location! It had been built and furnished in the 50s, maybe early 60s, and then left empty for years till we took over in 1978, when it seemed really old-fashioned... of course, now that kind of retro is trend and your summer house is lovely!!

  ReplyDelete
 35. digger: There is a tiny difference between New York and Finnish summer cottages ; )
  Your comments makes me smile always. You should start you own blog, I noticed that you already have the start page ; ) Thank you and greetings from Helsinki!

  marie: Thank you!

  little Miss Know-it-all : This was build 1977 so I wanted too keep the original 70´s style, just little bit modernize it.

  ReplyDelete
 36. digger: There is a tiny difference between New York and Finnish summer cottages ; )
  Your comments makes me smile always. You should start you own blog, I noticed that you already have the start page ; ) Thank you and greetings from Helsinki!

  marie: Thank you!

  little Miss Know-it-all : This was build 1977 so I wanted too keep the original 70´s style, just little bit modernize it.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!