o
o

Nov 7, 2012

So I would rememberI have tried to take pictures as much as possible from our summer house. When weathers get cold and snow arrives we wont be here anymore and I want to remember all the details, the good and the bad ones. 
My favorite room is the quest room, I love the light and the view. Right now the sea shore looks awful because of the mud. The whole fall has beans just rains, nice to see this next summer, it will be our first summer season here.


***

Kirjoitin eilen pitkän jutun aiheesta miksi kirjoitan blogia, kai lähinnä itselleni. Jätän julkaisematta, ainakin vielä. Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä mitä tekee ja miksi. Sen ainakin tiedän että kuvilla on minulle tarkoitus - että muistaisin. Nyt kuvaan lähinnä mökkiä, kaikkia detaljeja, hyviä ja huonojakin. Lempihuoneeni on tuo pieni saunakammari. Siellä on kaunis valo. Odotan ensi kesää ja sitä että saamme rakennettua saunaan uuden terassin ja rappuset sekä talot maalattua. Haluan myös nähdä miltä tuo nyt mutainen ranta näyttää. Mikään ilmastonmuutos tonttihan tämä ei ole, rantaviiva venyy ja paukkuu sateiden mukana. Täydellistä paikkaa on kuitenkin vaikea löytää ja minulle se on nyt tämä.

24 comments:

 1. Sitäpaitsi täydellisyys on tylsää!

  Ihana katsoa näitä teidän mökkikuvia. Sinulla on harvinainen taito. Uskomattoman kaunista!

  ReplyDelete
 2. No niin perkele ON!
  Meillä on lounas syömättä ystäväiseni.

  ReplyDelete
 3. Ihanan näköistä. Tuohon "jotta muistaisin" kiteytyy juurikin se mitä olen itsekin yrittänyt pukea sanoiksi, kun joku kysyy miksi bloggaan. Sinä onneksi sen sanoit!

  ReplyDelete
 4. You have a wonderful summer house!
  Greetings!

  ReplyDelete
 5. Really looks like a lovely place; I love the colours.

  ReplyDelete
 6. I love how pretty your little summer house has turned! It might be getting cold there but somehow when I look at your pictures it still feels warm and cosy inside there! x

  ReplyDelete
 7. Not so awful. A bit grey, but just thinking about the colours in summer...
  Must be a perfect place.
  Nice to discover yours.

  ReplyDelete
 8. Anonymous7/11/12

  Tähän blogipohdintaan haluaisin minäkin pienen korren kantaa osaltani. Minä nautin näistä sisustuspuolen blogeista, kun näistä saa aivan ilmaiseksi tuoreita ideoita ja hyviä linkkivinkkejä.

  Kivahan noita sisustuslehtiäkin on ostaa, mutta näistä blogeista välittyy arjen ja elämän koko kirjo. Lehdet tarjoavat aina vain sen saman näkökulman...
  Aimotar

  ReplyDelete
 9. "Katsot valokuvia että sinä näet mitä sinä olet jo nähnyt..."
  Sinulla on hieno blogi ja tyyli kohdillaan sekä erittäin inspiroivia ja kauniita kuvia.

  ReplyDelete
 10. minde: hätkähdin juuri kun löysin Pinterestistä parivuotta vanhan kuvan meidän nuorimman huoneesta. Mietin -ihan ok ja jotenkin tutun näköinen kunnes tajusin että se on meiltä. Muistin myös muutakin tuosta ajasta heti.

  anlomar: Thank you!

  eva-mona: Thank you

  Floor number four: When I took the picture, sun was shining so the light looks worm but actually it was pretty cold already.

  ibb: Sea shore is quite muddy right now I am sure next summer we will see nice colors. Thank you and welcome : )

  Aimotar: no toivotaan. Se on totta että olen itsekkin löytänyt näiden kautta vaikka mitä loisto linkkejä ja vinkkejä.

  Ankee: Kyllä ja että muistaisin. Kuvien kautta asiat näyttävät usein myös erilaiselta.
  Kiitos!

  ReplyDelete
 11. I love your summer house!!

  xx

  ReplyDelete
 12. Anonymous8/11/12

  Hei Minna,

  Mökkinne on toooosi kiva. Fantastinen suomainen maisema ja itse rakennuksestakin on kuoriutumassa 2000-luvulle päivitetty retromökki.

  Suomalainen ei voi kuvitella, kuinka harvinaista on omistaa järvenrantamökki keskieurooppalaisen näkökulmasta. Siellä rantaviivat ovat niin kortilla, ettei teidän mökin kaltaiseen rauhaan ja lääniin ole tavallisella kuolevaisella mitään mahdollisuutta rahallisesti. Olen paljon tekemisissä siihen suuntaan ja esim.saksalaiset tuttavani ovat pyörtyä ajatuksesta, että monilla, monilla suomalaisilla on kesämökki, sauna ja ranta. Sitä ei vain aina muista, kuinka etuoikeutettu voi olla mökkiläisenä:)

  Helka

  ReplyDelete
 13. Helka: Minä kyllä muistan sen, siis kuinka onnellinen ja "etuoikeutettu" olen mökkiläisenä.
  Nämä mökkipostaukset ovat olleet todella suosittuja varsinkin ulkomaisten lukijoiden keskuudessa ja ymmärrän sen täysin. Eräs innokas lukijani seuraa tätä projektia New Yorkista ja voin kuvitella kuinka eksoottiselta mökki meren rannalla on metropoli asujalle. Meille suomalaisille ja skandinaaveille on aika normaalia mökki saaresa, meren tai rannan äärellä. Ei sitä aina tajua.
  Tämä on ollut itsellenikin silmiä avaava projekti monessa mielessä.
  Kiiiiiiitos : ) Pitää vain odottaa vielä ensi kesä että saadaan työt tehtyä.

  ReplyDelete
 14. tutu-täti8/11/12

  Jokaisessa työssä tahi harrastuksessa koittaa välillä aika pohtia miksi, miksen jotakn muuta, jaksanko enää innostua... Silloin on vähäksi aikaa todellakin tarpeen koota ajatuksia - papaerille, minne tahansa - ja kypsyttelyn jälkeen ponnahtaa uudestisyntyneenä kuin vieteriukko laatikosta. Innostuneena ja onnellisena jatkaa siitä mihin pysähtyi hetkeksi - tai suunnata kohti uutta ja vielä ihanampia juttuja. No. tästä tuli hiukka filosofinen kommentti. Tarkoitus oli kertoa, että minua ja satoja muitakin olet ilahduttanut blogillasi, se kuuluu päivittäiseen arkeeni, on minun näkkileipääni ja ruislimppua, jota ilman en enää voisi elää...
  Ålä siis anna periksi kyllästymiselle, turhautumisellesi! Jatka nokka pystyssä...

  ReplyDelete
 15. tutu-täti: Olen aika sisupakkaus eli en todellakaan pistä pillejä pussiin vaikka välillä kenkuttaa. Tämä on kuin parisuhde, ei siitäkään lähdetä vaikka välillä potuttaa ; )
  Mie jatkan, oma lässytykseni vain ei aina innosta ja se "esittely". Kiitos kuitenkin teille lukijoille -että jaksatte.

  ReplyDelete
 16. It looks really great!
  I like your summer house style, too.

  All the best,
  Ines

  ReplyDelete
 17. Välillä on hyvä pyshtyä miettimään bloggamisen tarkoitusta ja selvittää omaa pääkoppaa. Ainakin minulla näin. Kuvasi ovat äärimmäsen kauniita. Ja tuo teidän mökki lumoaa. Ja mitkä maisemat!

  ReplyDelete
 18. Kauniita kuvia ja rauhoittavan pysäyttävää tunnelmaa.

  ReplyDelete
 19. Anonymous9/11/12

  Tää sun blogi on niin hyvä, varsinkin olen tykännyt näistä mökkijutuista... Olin jo ihan epätoivoinen ja 70-luvun hirsimökin sisutuksen kanssa... Mökillä oltiin vaan ulkona, koska kukaan ei viihtynyt sisällä! Olen ottanut sulta ideoita ja mökistä on tullut toimiva ja siellä on ihana oleilla!

  ReplyDelete
 20. A-R: Kyllä, vuosipäivitys itselle. Kiitos, maisemat ovat kauniita mutta nämä syksyn sateet ovat tehneet paljon hallaa pihalle jota traktorit mylläsivät mökin perustusten korjauksen yhteydessä.

  Tiinakaisa: Kiitos.

  Anonyymi: Oi, näitä on kiva tosi lukea, todella. Sisustus on tehty aika nopeasti mutta olemme ihan tyytyväisiä.

  ReplyDelete
 21. nice idea
  so you can look at them , when the long winter is coming

  ReplyDelete
 22. i love the pillows - nice colors! :)

  ReplyDelete
 23. Anonymous23/11/12

  Hei. Onko tuo matto ikean alvine ruta? Ihanan näköinen, pakko saada itsellekin. :) minkälaista laatua?onko sellainen johon tarttuu kaikki karva ja pöly ja saa joka välissä imuroida? Meinasin nimittäin tilata enkä ole livenä nähnyt... Ihana blogi muutenkin. Ihailen aina teidän lastenhuoneita

  ReplyDelete
 24. Kaylovesvintage: Yes and remember hoe place looked.

  Anonyymi: Sehän se on. Villaa ja varmaan sitä joutuu aika paljon imuroimaan mutta niinhän kaikkia villamattoja. Laatu on kuitenkin hintaan nähden hyvä. Kiitos ja hyvää viikonloppua : )

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!