o
o

Dec 30, 2012

I have organized my (life), well mostly just magazine piles etc. and found this. We moved here six years ago and this article was made when we had lived here about six months.
When I look at the living room now, it looks awful and bit unfinished but we have done a lot, after this article. Kitchen is now renovated, boys room is bigger and instead  of having a sauna we have bigger bathroom and so on but I still wear that same black Filippa K t-shirt... 

***

Olen kyllä vähän oman mukavuusalueeni ulkopuolella, mutta menkööt. Tänä vuonna tehtyjä ei onneksi kukaan muista ens vuonna.
Siivosin elämääni, eli kävin mm. lehtipinojen hiirenkorvia läpi. Mitä säilytän, mitä en. Tämä tehtiin kuusi vuotta sitten, melkein heti kun olimme muuttaaneet tähän asuntoon. 
Aika kun muutimme tänne, ei ollut helpoin. Mies oli juuri vaihtanut työpaikkaa ja häntä ei pahemmin täällä näkynyt. Remppafirma jonka palkkasin osoittautui täydeksi flopiksi eli maalasin seiniä ja revin vanhaa linoleumia irti, puolivuotias vauva "kainalossa". Vanhemman lapsen vein puistotädille pariksi tunniksi, että ehdin tehdä jotain. Aikaa oli huimat kaksi viikkoa. Ei ollut järkevää touhua ja jälkikäteen vähän naurattaa tämä "unelmaremppa".
Olohuone näyttää nyt omaan silmään ankealta. Tuo mudan värinen seinä ei ollut suosikkini. En kuitenkaan ehtinyt maalata sitä. Minulla meni muutama tovi siihen että sain maalattua petroolinsiniset kierreportaat valkoisiksi. Nyt välillä huvittaa, kun parista kohtaa pilkistää, jonkun kolhun jäljiltä, se vanha sinivihreä maali. Porrasaskelmat olivat ennen alkuperäistä, vihertävää linoleumia ja ne korvattiin rempassa harmaalla paksulla teollisuuskumilla. Samaa mitä on yläkerran lattiatkin.
Tuolloin kuitenkin oli jo Eamesin Hangit Allit, Arabian ruukut, 60-luvun huonekalut mutta moni asia on jo ehtinyt muuttua myös. Ei ole saunaa, vaan isompi kylppäri. Keittiö on rempattu ja toinen lastenhuone on nyt isompi. Eteinenkin on hieman muuttunut. Mutta kiva muisto tämä on.
Tyylit tulee ja menee mutta minä pidän yhä tuota hiivatin samaa, mustaa Filippa K.n t-paitaa... Et se siitä "Tyylintuntijan silmällä" lauseesta. 

19 comments:

 1. Anonymous30/12/12

  Mukavaa kun jää tuollaisia muistoja menneistä tyyleistä. Täytyy myöntää, että enemmän ehkä pidän tuosta vanhemmasta sisustuksesta, vaikka kaunis koti teillä on nytkin. :) Pidän siitä, kun on muutakin kuin vain valkoista, harmaata ja mustaa. Mutta keep up the good work! :)

  K

  ReplyDelete
 2. K: Luulen että noin yleisestikkin, kotimme ei ole kovin "kotoisa" pidän sen verran karusta ja yksinkertaisesta tyylistä. Mutta joo, ihan hauska muisto tämä on. Uusia Vuosia :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous30/12/12

  Meiltä löytyy samanlainen työpöydän tuoli, satutko tietämään valmistajaa?

  ReplyDelete
 4. Se on Martelan Kilta-tuoli.

  ReplyDelete
 5. Anonymous30/12/12

  Ihana nähdä näitä lehtijuttujen kuvia! Muistan ekan bongaamani lehtijutun sinusta + kodistanne Dekosta parin vuoden takaa ja siten löysinkin blogiisi (löysin blogimaailman aika myöhään).

  Tykkään tyylistäsi ja siitä että se on selkeästi omanlaisesi. Jokaisen koti (ja makukin hieman) muuttuu, mutta tyyli pysyy ja ne itselle tärkeät jutut. Blogistasi olen oppinut nimenomaan oman tyylin "oikeutusta", ihmisillä on aina mielipiteitä miten pitäisi tehdä ja valita, mutta itse saa tehdä niin kuin parhaaksi näkee omassa kodissaan. Olen oppinut myös entistä rohkeammin panostamaan klassikoihin, niihin minulle tärkeisiin, pikkuhiljaa budjettini puitteissa ja jokusen kivan jutun olen jo saanut hankittuakin. :) Aiemmin ajattelin jotenkin vääristyneesti, että kaikki klassikkojutut ovat tavallisen ihmisen ulottumattomissa, en ajattele enää.

  Eli kiitos ihanista virikkeistä, joita blogisi on antanut ja antaa monelta kantilta ja oikein mukavaa uutta vuotta! :)

  ReplyDelete
 6. Pauliinalotta: Kiitos! Onpa mukava kuulla.
  Olen aloittanut sisustamisen (ekan oman kodin) Ikealla, kirppareilla ja muutamalla klassikolla. Työn ja ajan kanssa olen hankkinut hiljaa ja hitaasti niitä parempia (ja kallimpia) klassikoita jotka kestävät aika ja elämää, kodista ja muutosta toiseen. Toki olen muuttanut vähän tyyliäkin mutta aina se punainenlanka on ollut hyvin samantyylinen.
  Mukava kuulla että kirjoitusvirheitä täynnä oleva blogini tarjoaa ihan aidosti jotain muutakin kun huvia lukijoilleni ;) Hyvää vuotta 2013

  ReplyDelete
 7. Hyvältä näyttää!
  Minäkin muistan sen aiemmin julkaistun lehtijutun, jo silloin asunto jäi mieleen. Olen koittanut pitkään metsästää samankaltaista tarjoiluvaunua, mikä näkyy ylimmässä kuvassa. Vielä ei ole tärpännyt:).

  ReplyDelete
 8. Todellakin tarjoaa muutakin. Olen aina tykännyt blogistasi, iloineen ja suruineen, nehän ovat elämää. Haluaisin olla ystäväsikin, mutta pelkään ettet huolisi minua. Minut on torpattu niin monta kertaa, etten uskalla enää. Tämäkin riittää.
  Mukava oli nähdä tämä juttu. Meidän kodista on tulossa ensimmäinen juttu lehteen ikinä ensi vuonna ja mua pelottaa. Että kaikki nauraa meidän kodille ja tavaroille. Mutta kait se kuuluu asiaan. Isojen asioiden edessä on syytäkin pelätä. Hyvää uutta vuotta.

  ReplyDelete
 9. Still love your personal home.

  Looking forward to following your blog in 2013!

  Happy new year!

  ReplyDelete
 10. Anna: Hyvä muisti sinulla. Kun löysin tämän, piti näyttää miehelle " katso millaista meillä oli aikoinaan". En harrastanut vielä valokuvaamista ja nämä on ainoat kuvat täältä, siltä ajalta.
  Kyllä se löytyy : )

  Terhi: Turhia tuollaisia mietit, tykkääkö ihmiset. Jos juttu tehdään niin tietysti tykkää. Mutta eihän kaikkia voi miellyttää, se olen jo blogiakin tehdessä oppinut. Älä huoli ja ota rennosti :)
  En minä ketään torppaa, mutta pakko sanoa että en ole ollut kovin aktiivinen ystävä edes vanhoille kavereille viime vuosina. Lapset, työ ja arki syö ;)
  Laita vaikka fb:n kautta frendipyyntö. Tosin en ole siellä koskaan, saati päivitä sinne mitään eli olen ns. luuseri fb käyttäjä.
  Mahtavaa vuotta 2013 ystäväiseni.

  Janne: Oh, Thank´s! See you next year :)

  ReplyDelete
 11. En ole minäkään kovin aktiivinen fb ihminen, joten ehkä kannattaa sitten jatkaa näissä merkeissä. Ihailen ihmisiä ketkä uskaltaa olla omia itsejään huolimatta siitä mitä muut heistä ajattelevat. Kaikissa kohti en vielä yllä siihen..

  ReplyDelete
 12. The living room looked so nice. I like the cupboard and especially the stairs.

  ReplyDelete
 13. Parasta uuttavuotta Rag Rugista!! ☮ & ❤

  S & J

  ReplyDelete
 14. Terhi: laitas viestiä kun olet tulossa joku päivä helsinkiin, niin käydän kahvilla : ) Hyvät Uuudet Vuodet!

  Femine 23: Stairs are nice thought they are not very practical. Our home is in three levels. With three kids it´s running a around stairs.

  trufle: so you are my soul mate ;) Greetings to Krakow!

  Sanni/ Rag Rug: No samaa sinne :) Voikaa hyvin ja olkoot tämä vuosi vain loistava.

  ReplyDelete
 15. Mette1/1/13

  Hei Minna!

  Kommentoin tosi harvoin mitään blogia (oisko itse asiassa eka kerta?), mutta tällä kertaa aattelin kertoa, että tykkään tästä sun blogista tosi paljon.

  Teillä on kaunis koti, ihanan oloinen perhe ja tykkään erityisen paljon siitä, miten kirjoitat kovin rehellisen ja arkisen oloisesti asioista. Laitat itseäsi persoonana peliin. Tunnut mukavalta ja aidolta ihmiseltä!

  Onnellista ja iloista uutta vuotta! Pysyn kuulolla täällä blogisi lukijana (jonka siis löysin vasta n. kuukausi sitten, kun googlailin Niemen tehtaiden kerrossänkyä).

  ReplyDelete
 16. Mette: Olipa kauniisti sanottu, kiitos.
  Elämämme aika tavallista lapsiperhe arkea ja luonteeltani olen aika jalat maassa tyyppi, joten hyvä jos se näkyy täällä. Blogit antavat usein vähän epärelistisen kuvan elämästä -omanikin ajoittain, mutta toivon että kaikki turha ja epärealistinen glitter olisi karsittu. Kotikuvat saavat olla siistejä mutta niiden takana ihan ihan perinteinen (suttuinen) lapsiperhe arki ;) Hyvää vuotta 2013

  ReplyDelete
 17. Moi Minna! Luen blogiasi edelleen innolla, en vain aina kommentoi. Hyvää alkanutta vuotta!

  ReplyDelete
 18. kiki: höh, mitä turhia. Kuka sitä jatkusvasti jaksaa, en minä ainakaan ; ) terkut sinne ja samoin.

  ReplyDelete
 19. Voi mitä silmäkarkkia koko blogisi onkaan. Ihailen näitä kauniita kuvia!

  Olen itse vasta alkutaipaleella sisustusbloggaajana, mutta tahdon toivottaa tervetulleeksi tutustumaan blogiini, jossa sisustetaan modernin kodikkaasi uutta omakotitaloa ja nautitaan arjen pienistä iloista. Minut löytää täältä: http://modernistikodikas.blogspot.fi

  Mukavaa uutta viikkoa, hyvä että loma teki terää!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!