o
o

Jan 10, 2013

finnis national romaticism------------kansallisromantiikkaaTwo euros candle holders, made from spinning wheel blades. Not the most  practical ones (wood) but beautiful. And of course I will take these to our cottage. True Finnis national romanticism.

***

Kansallisromantikka: räsymattojen, pärekorien, huopikkaiden, lapikkaiden, himmeleiden, ryijyjen, raanujen, täkänöiden, ristipistotöiden, pirttikalusteiden, saviastioiden ja kaiken sen, mitä muutamia vuosia sitten emme ehkä osanneet ihan kunnolla arvostaa, uusi nousu on alkanut.
Onko suomalaisten kansallinen itsetunto nousussa, vai aletaanko vihdoin arvostamaan  käsitöitä? Vastaisku kertakäyttökalusteille? Ehkä kaikki tai sitten ei mitään noista. Ainakin tuota edellä mainittua tavaraa saa (vähän liiankin) edullisesti kirppiksiltä ja materiaalit ovat lähes aina hyviä, ellei loistavia.
Nämä rukinlapakyntteliköt lähtevät mökille, kuihduin niistä pari euroa.

15 comments:

 1. Ihan mielettömän hienot, wau!!!

  ReplyDelete
 2. Jos vihdoinkin olisi jo se aika, että suomalaista käsityötä alettaisiin arvostaa. Ja käsityöläiset alkaisivat hinnoitella itsensä kunnolla, ja ihmiset maksaisivat, eivätkä miettisi että pitää saada halvalla? Toivon todellakin sitä niin.

  ReplyDelete
 3. Kauniita ovat:)
  Itse pidän kaikesta tuollaisesta, mahtava tunne, kun tekee kirppikseltä vastaavan löydön:)
  Mukavaa illanjatkoa!:)

  ReplyDelete
 4. Passaa teiän mökille varmasti ku nenä päähän! Uskon kanssa, että tämä vuosi voisi olla modernin ristipistotyön kultavuosi!

  ReplyDelete
 5. Saila11/1/13

  Moi Minna, käyn aina välillä lukemassa ihanaa blogiasi ja katsomassa mitä teille kuuluu. Mökkinne on ihana! Ja muksut niin isoja. :) Terveisiä ja kaikkea hyvää vuodelle 2013! terv, Saila

  ReplyDelete
 6. Beautiful...love them.
  Remind me to these ones in my country.
  http://nonbait.com/es/1265-argizaiola-2.html

  ReplyDelete
 7. Joanna: onha ne ihan söpöt :)

  Terhi: no sanos muuta ja kotimaista työtä ylipäätänsä.

  minttu: sitä samaa :) Kirppikset ovat aitoja aarreaittoja.

  Rillirousku: sinne ne mäntyhirsiin solahtaa kun veitsi voihin ;) Joo, ihan varmasti.

  rachel: they are nice.

  Kaisa: oi, täältä löytyy monta kansallisromantiikka fania ;)

  Saila: Ei voi olla totta. Sinä ihanuus. Meillä on vieläkin sinun ostama kirja Fridalle ja muistan kyllä niin lämmöllä apuasi.
  PALJON, PALJON hyvää vuodelle 2013! ja olisi mukava nähdä sinua :) Huikkasin just R:lle, arvaa kuka on lähettää terkkuja... Kiitos.

  ibb: I must visit your blog. Thank´s

  ReplyDelete
 8. Kauniit! Taitaa olla kansainvälinen ilmiö tuo kansallisromantiikka tällä hetkellä? Tai ainakin jonkintasoinen etnoilu. :)

  ReplyDelete
 9. Johanna: vastaisku kaikelle teollisesti tuotetulle. Käsitöiden ja itsetekemisen arvostus on kasvanut, ainakin minusta.
  Luomuruoka = luomusisustus jne. Kaikki kulkevat käsikädessä. Muodissa folklorea ja palmikkoneuleita. Piiripieni pyörii ja kaikki trendit yhdessä hyörii... Hyvää ja kaunista viikonloppua!

  ReplyDelete
 10. kansallisromantiikka pieninä paloina on mun juttu myös, ostin samanlaiset viime kesänä kiteeltä...kun saisi seinälle :D

  ReplyDelete
 11. Just kotivierailulla omassa kodissani katselin samanlaisia kynttelikköjä ja huomasin niiden kauneuden.

  Johan se on aikakin arvostaa käsityötä ja vanhaa tavaraa. Ne on kuitenkin tehty KÄSITYÖNÄ!

  ReplyDelete
 12. Enni: näiden perinteisten juttujen kauneutta ei aina huomaa. Hyvää viikkkoa!

  ReplyDelete
 13. Anonymous14/1/13

  Oih, miten ihanat!

  ReplyDelete
 14. Noi kyllä on sen näköisiä että voisivat hyvin olla ihan tuorettakin designia :) Hyvä löytö! Ja hieno stailaus kuvissa.

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!