o
o

Mar 6, 2013

dream on baby --------- pää pilvissä

Last weekend I went to see this one flat which is on sale near us. Like ours it´s 50´s build row house in three levels with tiny garden but the condition was so crap and price way too high. Okay -it was bit bigger. There was four bedrooms. However - I wasn´t impressed at all
Despite all this, I started to make weird renovating plans on my head. - Hey design dummy! We are nor looking for a new flat. I hate this when my mind starts to fly. 
Edit. Sorry! I had AGAIN these really weird misspellings... I try -my best.

***

Kävin katsomassa viikonloppuna yhtä asuntoa. Ihan huvikseni, kun näyttö alkoi. 
50-luvulla rakennettu rivari, kolmessa tasossa ja pieni pihan tynkä. Vähän kun meillä mutta silti ei.  Remppapommi jonka hintapyyntö oli iso vitsi. No, oli siinä huoneet kaikille lapsille. En  ollut mitenkään otettu. Huomasin silti -ihan puolihuolimattomasti, suunnittelevani remppaa päässäni. Miten kylppäristä jossa on sellainen vaaleanruskea feikkimarmorikaakeli saisi kivan. Ja keittiö, millainen siitä tulisi ja sitä rataa. Ta ta ta taaaa... Tässä sitä ollaan, silmät lautasena, suu supussa ja pää ihan pilvissä kun oikeitakin töitä pitäisi tehdä. Todella koomista. Emme etsi asuntoa. Piste. Pidän tästä, kaikkinen vikoineenkin. En vaan saa käydä asuntonäytöissä -nyt muistan sen.
(edit. Aaaapua, mikä kirjoitusvirhe taas otsikossa. Ei pitäisi kirjoittaa ollenkaan,  näillä pesusieni aivoilla. Saa siis nauraa, mut ei oo pakko.) Tämä on juuri sitä itseäni kohtaan tuntemaa myötähäpeää, joka nousi jo korviin asti.

28 comments:

 1. Tiedän ongelman :) ei sais käydä.
  Mutta tuo kuva on upea! Siis tosi mieletön, ihan pro.

  ReplyDelete
 2. LbK: Se on ihan hanurista, siis nämä asuntonäytöt. Vaikka et etsi, alat heti funtsimaan hhhhmmm... EI saada käydä. Tack! Ja loskaa odotellessa sekä sitä kevättä :)

  ReplyDelete
 3. Hienot portaat, mut mitä ihmeen harmaata muovia niiden ja kaiteiden päällä on :D Noista sais kyllä upeet. Ja komppaan ekaa kommentoijaa, siisti kuva!

  Se on kyllä paha jos jää päälle etsiminen, siinä vaiheessa kun on löytänyt kodin ja muuttanut niin ei kyllä kannattaisi vilkuilla muualle koska aina löytyy joku hienompi tai halvempi. Ainakin vuokrakämpissä..!

  ReplyDelete
 4. Tuo porraskaide on NIIN aistikas, ihailen! Onko kuva siis myytävänä olevasta asunnosta?

  ReplyDelete
 5. Peeta: hah, nämä on kyllä ihan meiltä kotoa ;) ja se on talon alkuperäinen kaide mille en halua tehdä mitään. Rappuset on päälystetty kumilla.

  Merja: kotoa tämä on. Se asunto oli pommi.

  ReplyDelete
 6. Wow mikä kuva Minna! Komppaan Lauraa, ihan pro kamaa. Me ollaan vuorostaan kierrelty viimeaikoina asuntonäyttöjä ihan oikeasti sillä silmällä. Helsingin hinnat ei vaan naurata yhtään, parempi jatkaa siis remonttimielellä :)

  ReplyDelete
 7. Mä tykkään käydä sillon tällön asuntoesittelyissä(ilman käsirahaa mukana;), mutta miehelle en kerro! Meillä on remontti vielä pahasti vaiheessa tässäkin osoitteessa...
  Haaveilu on halpaa!

  ReplyDelete
 8. Pinja: Me ei asunto etsitä, kunhan vain hairahdin polulta. Tsemppiä! Hinnat itkettää.
  Kiitos. Yksi kuva ja ilman mitään korjauksia tms. Kaunis valo auttaa kovasti ja hyvä kamera ;)

  Niinu: Hui, vaaralliset harrastukset sinulla.
  Se on ilmaista, mutta joskus siitäkin seuraa kova lasku ;)

  ReplyDelete
 9. :-)

  Mikä tuon edellisen postauksen Ikean pallin nimi mahtaa olla? Se ei taida enää olla myynnissä? Piti niitä aikoinaan ostaa...

  ReplyDelete
 10. Vekarus: Karljohan. Ei ole. Kyseinen kauppa poistaa kaikki kivat tuotteet harmillisen nopeasti. Vuodesta toiseen valikoimassa pyörii melamiiniset Billy-hyllyt jne. Harmi.

  ReplyDelete
 11. Minna,you are not a designer dummy, yo should start your interior designer business!
  have a nice weekend
  x

  ReplyDelete
 12. Mä teen tuota ihan samaa. Käyn aina välillä ihan huvin vuoksi asuntonäytöissä, ja remontoijanmieli alkaa usein laukkaamaan. Neljä asuntoa rempanneena sitä ei oikeesti osaa olla miettimättä myyntiasuntojen "potentiaalia". Sitä siis, minkälaisen siitä pienellä (ja tämä pienuus on suhteellinen käsite :D) laitolla saisi. Ei kyllä tosiaan pitäisi käydä näytöissä "turhaan" ollenkaan.. :)
  Äläkä välitä kirjoitusvirheistä, se on sitä laiffii se! ;)

  ReplyDelete
 13. Valentine: Joo sitähän se on -laiffii joka kopioituu kaikkiin palvelimiin vaikka korjaan virheeni ;)
  Mutta pahvi on pahvi, vaikka sen maalais vaaleanpunaiseksi ;)

  ReplyDelete
 14. Onpa teillä mahtavat rappuset, siis tosi ihanat :)

  ReplyDelete
 15. I get my mind renovating everything with some sort of a potential regardless if I have anything to do with it or not. I think of it as a design tetris in my head! And since english is not my mother tongue either your weird misspellings are not really noticed, if anything I make so many weird misspellings myself that when it comes to how other people write it all looks fine to me! /maria x

  ReplyDelete
 16. la casita: you are so sweet. Thank you :)
  You too!

  Susanna Tamminen: Onhan ne aikamoiset.

  Floor numeber four: design tetris, that´s a good word.
  It´s not my mother tongue either but still.

  ReplyDelete
 17. tutu-täti7/3/13

  ...staircase to heaven! Niin kaunis kuva, hipoo jo taideteosta. Haaveita täytyy aina olla, pohtia ja suunnitella - joskus ne haaveet sitten toteutuvatkin.

  ReplyDelete
 18. tutu-täti: En edes toivo tämän haaveen toteutumista. Näin on hyvä. Pää vain on välillä pilvissä ;)

  ReplyDelete
 19. Ainahan saa haaveilla ja hei onnea täysistä kympeistä!! Olet kehittynyt kuvaajana valtavasti ja olet ihan protasoa, omiani en kehtaa edes verrata sun kuviin. Ja noista kirotusvihreistä, anna hei olla. Se kuka jaksaa noista nähdä vaivaa, sillä taitaa olla jotakin hätänä...Ihan oikeesti, ketä haittaa?

  ReplyDelete
 20. Noi portaat on kyllä aivan superihanat! Oon ihastellut niitä aiemminkin.
  Meilläkin on rappukäytävässä (50-luvun talo) tuollaiset kaiteet, joissa petrolin värinen kaidemuovi. :) Niin fiftaria! Viereisessä rapussa oranssinpunainen. Ei käy kateeks naapureita. ;)

  Mutta voih, tuollaiset portaat kaiteineen ottaisin omaankin kotiini. Ja vaikka tykkään nykyisestä kodistani ja ympäristöstä jne. niin SILTI huomaan haaveilevani jatkuvasti uudesta kodista, jonka "sais" remontoida mieleisekseen. Asuntonäyttöihin en ole vielä onneks mennyt ja Oikotie.fi:n selailun oon ehdottomasti kieltänyt itseltäni. :D
  Tän on pakko olla joku sisustusihmisten ammttitauti!

  ReplyDelete
 21. Oho, mä luulin että kuva oli sieltä asuntonäytöstä. Ei ollut tarkoitus laittaa tökeröä kommenttia, nyt nolottaa! Aika pesusieniaivot täälläkin päässä :D

  ReplyDelete
 22. Haha. A comment on your Edit.
  Don't bother. Most of your readers probably aren't native English speakers ;) and probably they don't even notice. And I am sure how you write is thousand times better than Google translate from Finnish to English. Keep calm and Blog on... hahahaha
  Greetings ;) Maja

  ReplyDelete
 23. Anonymous8/3/13

  I’m a lot like you! I often spend time online visiting different real estate agents. Whenever I find a place I like, I tend to start renovating (especially tearing down walls – I LOVE to make the place more functional!) and decorating the place in my head! Can’t seem to let go of this… But I actually think it is a good idea to keep our creative mind busy – you never know when you need it! =)

  As for you, when you visit crappy homes, don’t you appreciate your own home even more afterwards? =)

  ReplyDelete
 24. Karoliina: Todennäköisesti. Se on vain tyhmää koska olen ihan aidosti kiintynyt kotiini, enkä kovasti haikaile muutto/ rempparumbaa.

  Peeta: Pah. Aidot kommentit ovat ihania. Sellaiset joiden tarkoitus ei ole loukata. Ei kaikesta tarvitse pitää. Huolestuisin lukijoistani jos laitan kuvan tulppaanikimpusta ja kommenttiboksiin tulee 50 -ah kun ihanania, kommenttia. Joten älä huoli.
  Kaiteen kumipäällyste on taittunut tuosta kulmasta eikä sitä saa korjattua, siksi se näyttää ehkä vähän oudolta, mutta itse en sitä pahemmin huomaan enään.

  Maja: I try but sometimes my mistakes are just so awkward.

  Yvonne: well, that´s so true. After seeing a really crap place your own home becomes a treasure :)

  ReplyDelete
 25. PS: Don't worry about the mistakes, it's human. Anyway, there's a spelling check feature on the sidebar when you make a new post, it's the abc button, it will underline your spelling mistakes.

  ReplyDelete
 26. Terhi: Minua haittaa. Olet niin symppis :)

  la casita: I worry about my stupid mistakes but thank´s I test it :)

  ReplyDelete
 27. Anonymous8/3/13

  Teidän koti olisi aivan unelmani, mutta koska ette taida olla sitä myymässä, joudun tyytymään tuohon toiseen ;). Tai ainakin luulen, että puhumme samasta asunnosta. Lauantailotto on vetämässä, pyydän sitten arvonnan jälkeen sut stailaamaan kämpän. Kaikki voittaa, eikö? :D

  ReplyDelete
 28. anonyymi: eipä taita hirveesti olla rivareita näillä kulmilla myynnissä. Törkeä hinta -ei voi muuta sanoa.
  Passar bra :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!