o
o

Mar 8, 2013

new colors for the cottage --------- mökin uudet värit

Here is our summer cottage´s new colors. Graphite gray -You probably won´t be so surprised ;)
Dark is the main, lighter is for doors and off white is for window frames. We also have to change the original 70´s door which is sad. It´s crooked. Now I just wait for the spring so I could start to paint.
Finnish paint company Tikkurila sponsored these paints which is great, so during the spring and summer I will make nice before-after posts from the summer cottage, sauna and the shed.

***

Mökin uudet maalit, joista kiitos Tikkurilalle. Teen yhteistyötä heidän kanssa. Eli kevään ja kesän aikana on odotettavissa meheviä ennen-jälkeen juttuja. Talon, saunamökin, huussin ja vajan suunnalta. Kunhan vaan pääsen pensselin varteen. Sula lumi, sula... Olen jo suunnitellut oman maalausretriitin johon kuuluu syvä hiljaisuus (ehkä vienolla kiroilulla varustettuna), kasa maalia ja minä.
Harmaata -ja sehän ei varmaan yllätä ketään. Ovi ja ikkunalaudoitukset vaaleammalla ja pokat tuolla ihan vaalealla. Tuo originaali ovi täytyy myös vaihtaa, mikä on sääli. Talo on vajonnut vuosien varrella ja ovi sen perässä. Kun uusimme palkit eli nostimme romahtamaisillaan olevan mökin uusien pilarien varaan, jäi ovi vinoksi. Kaljapullolasinen ovi siirtyy saunaan. Siellä ei haittaa, vaikka vähän falskaa.

14 comments:

 1. Kiva kun vanha ovi pääsee uuteen paikkaan. Sääli olisi ollut heittää pois.

  ReplyDelete
 2. Nalle: No, sanos muuta. Saunaan se menee mainiosti.

  ReplyDelete
 3. On ihana seurata mökin kunnostustanne! Saatte siitä niin upeannäköisen. Innolla odotan kuvia maalauksen jälkeen, valinnat ainakin ovat nappiin.

  PS. Minä olen niin huono todistamaan, etten ole robotti, että katsotaan onnistuuko tämän kommentin lähettäminen...
  No, toinen versio on helpompi, ehkä nyt onnistuu.
  Oletko varma, että tätä tarvitaan? :-)

  ReplyDelete
 4. Hei! Lisäsin upea blogisi oman blogini linkkiluetteloon, toivottavasti on ok :) Jaksan vain ihailla kuviasi päivästä toiseen, ne ovat niin kauniita.

  Hyvää naistenpäivää!

  ReplyDelete
 5. It's going to be beautiful, can't wait to see the results! Congrats on being sponsored, house paint is so expensive!

  ReplyDelete
 6. Vekarus: INHOAN tuota "en ole robotti" vahvistusta ja koitan pitää sen aina välillä pois. Saan kuitenkin niin paljon roskapostia ja tuo suodattaa sen pois.
  Kiiitos, mukava kuulla.

  Kerttu/ Modernisti Kodikas: Sitä samaa ja kiitos :)

  Benitra: I hope so. Thank´s and have a nice weekend!

  ReplyDelete
 7. Harmaat sävyt toimivat aina. Niin se vaan on :) Mutta itse asiassa mökin nykyiset sävytkin ovat sangen mainiot. Ehkä juuri oikealla tavalla retrot juuri nyt?!

  ReplyDelete
 8. Anne: Tottahan se on. Tosin tuossa kulmassa vanha maalipinta näyttääkin parhaat puolensa. Kokonaisuus ei ole kovin viehko. Viikonloppuja! ja naistenpäivää :)

  ReplyDelete
 9. Ihanat värit innolla oottelen sun kuulumisia etenemisestä!:) hyvää kevättä!

  ReplyDelete
 10. Mielenkiintoista seurata teidän mökkiprojektianne. Mahtava tunnelma ja upeita kuvia. On ilo palata blogiisi aina uudestaan ja uudestaan!

  Meillä oma projekti vasta alkamassa. Tämän hetken aikaansaannos: tontti, kuoppa ja iso kasa suunnitelmia..

  ReplyDelete
 11. Anonymous12/3/13

  Jotenkin nuo vanhatkin värit ovat todella kauniit, sulautuneet hyvin ympräristöönsä...rakastan itsekin harmaata yli kaiken tänään, mutta jotenkin toivoo 70-luvunkin sävyjen säilyvän jossain, muuallakin kuin valokuvissa. ;)

  S.

  ReplyDelete
 12. Saanko Minna vinkata sulle yhdestä ihanasta mestasta? Ruusulinnan/-renkaan omistaja Esa Lehtinen myy vanhoja ammuslaatikoita erittäin huokealla hinnalla(5-10e/kpl).Hae omasi pois ennen kuin kaikki menevät,sulla on varmasti käyttöä sellaisille.Löytyy myös torista hakusanalla "puisia vanhoja laatikoita"

  ReplyDelete
 13. Anonymous17/1/15

  Hei! Mistä mahtaa olla peräisin tuo takkapuuteline?
  t. Essi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Essi! Se on kotimainen mixrack-lehti/halkoteline ja sitä myy mm. Stockmann

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!