o
o

Apr 22, 2013

48 square meters -------- 48 neliötäTwo bedrooms, tiny kitchen and living room = together 48 square meters plus sauna with a small guest room (first picture), that´s our cottage. No running water or other exclusive elements. Everything has to be planned well (we are family of five) here but that´s just the best part. 
Guest room is ready now and next weekend we should paint the sauna´s floor. After few weeks I really hope we could start painting the houses and building new patio and stairs for the sauna and but let´s see how the weather goes. 

***

Joku taisi juuri nauraa, kun kerroin että mökkimme on 48 neliötä. Meitä on viisi ja olkkarista löytyy vielä kahdelle aikuiselle + yhdelle lapselle vieraslaveri. Lasten makkariinkin majoittaa yhden yövieraan kun alasängyssä on kaksi patjaa, se toinen yövieraille. Ja onhan meillä vielä tuo pieni vierashuone missä on sivustavedettävä laveri. Siihenkin mahtuu kaksi. Vähän on pitänyt miettiä, mutta sehän tässä on parasta. Tunnelma korvatkoon tilan.
Jotain saatiin taas viikonloppuna aikaiseksi, vaikkakin hitaasti tämä lasten kanssa välillä menee. Talot ovat todella rujoja meidän käsittelyiden jäljiltä. Päätalon suoristus, ovien vaihto ja maalin rapsutus eivät todellakaan tee niille kunniaa. Salaojan rakennus on repinyt pihaa aika pahasti. Kummastakin talosta puuttuu rappuset ja saunan terassi on jo aikojen saatossa jäänyt kesken. Työtä riittää, mutta kyllä me tästä pommista vielä kuoritaan saariston pikkuhelmi. Tekis mieli sanoa nyt p...le. Aijoittan tarvitsen vähän voimasanoja tähän touhuun... Mutta maalit ovat jo valmiina eli... kohta. 
Vierashuoneeseen kesäilme alkaa olla valmis. Hannalta saatu Morris-pöytä solahti sinne makoisasti, seuralaisenaan Annikalta aijemmin saatu rottinkisohva. Täällä on hyvä olla. Kiitos teille!

27 comments:

 1. Working mum22/4/13

  Minä niin tunnistan fiiliksen. Kun se tekeminen on älyttömän kivaa - ja toisaalta on niin ärsyttävää kun paikat on pitkään rempallaan. Jonkinlainen tyhjyys sitä kuitenkin iskee kun kaikki on valmiina. Onneksi näkökin kehittyy ja osaan niistä rempallaan olevista asioista tottuu. Ihanaa ensimmäistä mökkikevättä!

  ReplyDelete
 2. Anonymous22/4/13

  It looks absolutely inviting and cosy. And the fireplace is so beautiful. Have a nice day! :)

  ReplyDelete
 3. Mökin kuuluu olla pieni! Muistan itsekin lapsuudesta kuinka ihana oli puuhailla pienessä, varmaan 25-neliöisessä, huoneessa koko perhe. Mä olen niin kade tuosta teidän kesäpaikasta, vaikuttaa ihanalta paikalta! Nauttikaa :)

  ReplyDelete
 4. Working mum: Kiitos. Joka vuodenaika tuo omat uudet juttunsa (tyhmälle kaupunkilaiselle).
  Ihan varmasti, jo vähän kauhulla odotan sitä hetekä kun saadaan nuo ulkohommat valmiiksi. En ole niitä pahimpia "sohvaperunoita" eli aina pitää olla joku projekti. Luulen kuitenkin että kasvimaasta ja vajan kunnostuksesta voisi tulle sitten ne seuraavat "jutut" mutta ehkä vasta ens vuonna ;)

  allestistgut: Thank you and you too :)

  ReplyDelete
 5. laurallebykauko: Kiitos, onhan tämä tällainen mukava työleiri. Kesää kyllä odottaa nyt ihan eri tavalla kun ennen. Aijemmin kaikki meidän kesät meni lähestulkoon kaupungissa. Kyl me nautitaan, kunhan vaan ehditään ;)

  ReplyDelete
 6. It's all so lovely! The pine tree fabric is perfect there, both in clor and design :)

  ReplyDelete
 7. Aivan mielettömän kaunista ja tunnelmallista. Jokainen kuva on kuin pieni taideteos, ilo katsella.

  ReplyDelete
 8. Sisältä ne näyttävät jo upeilta! Pian myös ulkoa! Voimia!

  ReplyDelete
 9. It is turning out gorgeous, it will be a very exiting summer there I guess! /maria x

  ReplyDelete
 10. Lapsuuden mökkikesistä muistaa ulkona pelailun, uimisen, saunan ja grillauksen. Sisällä oltiin vain sateella sekä illalla ja yöllä.
  Meillä kaikki nukkuikin samassa tilassa. Koskaan ei mökki tuntunut liian pieneltä. Teille tulee ihana kesä tuolla!

  ReplyDelete
 11. Tykkään niin kovasti tuosta valkoisen ja puun sekoituksesta. Todella kauniita kuvia. olet taitava kuvaaja!!!
  Ihanaa kevättä!

  ReplyDelete
 12. Ihan tosi kaunis mökki teillä! Musta 48 neliötä taas kuulostaa oikein hyvän kokoiselta mökiltä! :D

  ReplyDelete
 13. Kuten Laura jo sanoikin.. mökki on paras kun se ei ole liian iso. Tiiviimpi tunnelma! Aivan ihana on mökkimme.. annas kun pakkaan kapsäkkini ja tulen tonne vierasmajaan pötkötteleen ;)

  ReplyDelete
 14. Aina sun kuvat on kauniita, mutta nyt täytyy sanoa, että olet ylittänyt itsesi! Tuo kerrossänkykuvakin! ehkä kaunein kuva ikinä, aivan mahtava!

  ReplyDelete
 15. Fiona C.23/4/13

  Lovely Minna!
  What a great place to go for the holidays.
  Cheers!

  ReplyDelete
 16. Benita: and when you look through the window you can see dark green and pine woods ;)

  Kerttu/ modernisti kodikas: kiitos ja kumarrus.

  Vekarus: kiitos, sitä tässä tarvitaan. Varsinkin jos tulee hyvin sateinen kevät.

  Floor Number Four: normally we spend most of the holidays here in the city but this year will have a real country side holiday -and YES, it´s exiting :)

  Nalle: Meidän perheen ensimmäinen loma jota ei vietetä kotona ja se on jo aika ihanaa.
  Minulla on jo naapuritallista ratsastustunnit buukattu kesälle.

  Tanja Lehtinen: No sitä samaa. Amatööri kiittää.

  Saija: sitä se onkin. Kiitos :)

  Merja: mä oon vielä niin noviisi näissä mökki asioissa kun meillä ei ole ollut koskaan omaa. Tässä oppii koko ajan lisää ;) Tervetuloa!

  Tuija: välillä on vaikea vastata fiksusti näihin super positiivisiin palautteisiin, varsinkin kun itsestä tuntuu lähes aina siltä, että omat kuvat ei koskaan osu ihan nappiin tai että aina voisi vähän parantaa, mutta kiva että pidät ja iso kiitos!

  Fiona C: just waiting for the summer :) Thank´s!

  ReplyDelete
 17. Tää teidän mökki on kerrassaan niin upea, että oon ihan täpinöissäni aina näistä sun mökkikuvista! Tuollainen ihana mökkiromantiikka modernina versiona vaan toimii todella hyvin. Eikä tää teidän mökkiprojekti tosiaan yhtään helpota sitä omaa mökkikuumetta. Ollapa tuollainen temmellyskenttä. <3

  ReplyDelete
 18. Mökillähän tärkeintä on se yhdessäolo, isossa mökissä sellainen saattaa unohtua :)

  Ps. Kuvasi on mahtavia. Selailen niitä salaa puhelimen näytöltä työpäivisin ;)

  ReplyDelete
 19. Mökkielämä on hauskinta, kun tilaa ei ole tuhlattavaksi asti! Tunnelma on tärkein, ja se näyttääkin olevan jo ihanan kesäinen!

  ReplyDelete
 20. Cinnabaria: temmellyskenttä -sinä sen sanoit. Sitä tämä tosiaan on ja monessa mielessä. Lapsille ihan omanlaisensa mutta myös äidille ;) Hyvää viikkoa ja kiitos.

  MS Ordinary: jos ollaan rehellisiä, koitan aina olla... täällä on kyllä viimeaikoina unohtunut se yhdessäolo, kun ollaan vaan rempattu. Mutta, lapset heiluu mukana ja onhan sekin jotain. Ihanuutta on tosin sekin kun ei ole telkkaria tai muita kaupungin härpäkkeitä. Kannettava, joka useimmiten on mukana, työjuttujen takia, on hyvin vaikea edes avata. Mutta -kesällä ollaan vaan, ainakin silloin tällöin ;)
  Onkohan mulla joku aivovaurio kun en näe näissä kuvissa mitään kummoista -kaiketi ON.

  Kari-Otso: kuule, minä niin odotan niitä sun mökkikuvia ;)
  Pää hajoais jos tätä tilaa olisi todella hulppeasti. Kolme lasta saa jo pienessä tilassa nopskaa kaaoksen aikaiseksi. En edes halua ajatella mitään kaksikerroksista huvilaa.

  ReplyDelete
 21. Juuri niin, tunnelma korvaa tilan! Mökkinne on niin kauniisti laitettu, yhtä kepeä ja vaalea kuin kesäyö!

  ReplyDelete
 22. More or less the size of my flat ;)
  Love it and in summer time it would be so perfect....
  Congratulations you are doing a great job

  ReplyDelete
 23. Your photos are really beautiful!

  ReplyDelete
 24. :) sen aivovaurion nimi taitaa olla perfektionismi... Rima on niin korkeella, ettet itsekään näe sinne asti :D. Mutta ihan totta, huokailin ihan ääneen tuon makkarikuvan kohdalla. Muissakin kuvissa pääsee todella hyvin fiilikseen... Mutta erityisesti tuo makkarikuva on niin kutsuva, että voip olla kesän alussa meitä useempiki siellä kapsekkeineen.

  -Riikka

  ReplyDelete
 25. Hanna. posket punottaa näistä super kommenteista ;) kiitos! Ja toivotaan että se kesäyö olisi jo kohta.

  ibb: Thank you!

  LgB-Etc: Thank you, I try me best with amateur skills ;)

  Rikka: Empä tiedä. Omia kuvia ja juttuja on ihan aidosti aika vaikea hehkuttaa, mutta kiitos ja kumarrus. Onhan se kuitenkin kannustava huomata että joku/ jotkut pitävät ;) Hyvää vappua! ja aurinkoista loppuviikkoa. Me taidamme taas karata mökille loppuviikosta.

  ReplyDelete
 26. 48 square foot is plenty space for a family to live comfortably in. HAve you heard of the Tiny House Movement? you should post your cabin on the Tiny House Swoon website featuring wonderful and innovative dwellings such as your own showing people how its possible to live comfortably and happily in smaller homes. To live more meaningful lives.

  http://tinyhouseswoon.com/

  Helenbeee

  ReplyDelete
 27. Helenbee: Thank´s I will check the site. For us 48 square foot cottage is fine :)

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!