o
o

Apr 27, 2013

no more snow or ice -------- kesää kohti


I drove to country side yesterday with my three years old son and now we are back home. This time little Bruno was my renovating buddy. I had some doubts how things would turn out but everything went fine. He has great imagination and while I was building or doing something he had he´s own "business" going on. So I managed to paint sauna´s floor, do some pre painting works (which, by the way I just hate) but painting that´s just fun, and clean the seaside. 
Out plot or piece of land is situated in an island and as you can see we have quite nice sand base but also loads reed and seaweed. After snow melted away mixture of old leaves, seaweed and reed revealed. I combed eight piles of that smelly garbage. I My back -it´s hurting now!

***

Minulla oli epäilykseni tämän lyhyen reissun suhteen, tuleeko tästä mitään. Siis remppaamisesta kolmevuotiaan kanssa. Pikku Brunoni osoittautui kuitenkin ihan parhaimmaksi matkaseuralaiseksi. Mielikuvitusta kun kaverilla on vaikka muille jakaa. Sillä aikaa kun maalasin saunan lattiaa, rakensi pikkukundi vajan kulmalle oman kaupan (K-Raudan). Sillä välin kun skrabasin saunan vanhoja maaleja, leikki kaveri keppiritaria jne. Koko ajan mukana, mutta niin että minäkin sain tehdä hommani. Ihan mahtavaa. Seuraavalla keralla, alamme sitten maalaamaan mökkejä -yhdessä.
Rantaviivaakin ehdin vähän raivata. Nyt siellä joköttää kuivumassa, kahdeksan viehkoa paalia merilevän, kaislan ja puoliksi maatuneiden lehtien sekoitusta ja alta paljastui ihan viehkoa hiekkarantaakin. Tosin -ranta on järkyttävän matala. Loppukesästä lupaan sitten esitellä hauikseni -se tässä kasvaa aika kivasti, tosin selkä on varmaan siihen mennessä jo ihan romu.

11 comments:

 1. Oi ja voi, oletpa ollut ahkera! Meillä on vielä ensimmäinen visiitti saareen tekemättä, kun tuo tuuli tuntuu näin sisämaassakin hyytävältä. Minä olen sellainen iänikuinen vilukissa!

  -Paula

  ReplyDelete
 2. Mökillä parasta on se, kun tuntuu pystyvänsä hengittämäänkin paljon paremmin! Jotenkin keväinen ilma on todella vahvaa, ja kotiin palatessa on uudistunut olo jokaisen mökkireissun jälkeen. Mulla ainakin :D

  ReplyDelete
 3. piipadoo: Perjaina kun tulimme mökille oli sisälämpö +7°C mutta nopeasti mökki lämpeni. Lauanataina oli ulkona jo +9°C Tuli aika kuuma kun heilutti haravaa, talikkoa ja maalipensseliä. Rivakasi vaan mökille.

  Riikka -hunajaista: se on muuten aivan totta. Minäkin hilluin kun hullu ja ei tunnut missään (paitsi selässä) Poika nukahti heti autoon, suu auki, niin poikki oli kaveri kaikesta ulkoilusta. Hyvää sunnuntaita! Nyt pihatöiden kimppuun tällä kaupungissa ;)

  ReplyDelete
 4. Mahtava meininki!!! :D

  ReplyDelete
 5. Anonymous28/4/13

  Pikkuinen ja vesi =vaarallinen yhdistelmä. Aikoinaan mökillä meidän lapsilla oli pelastusliivit varmuudeksi aina päällä! Nyt tyttären tyttäreni pitää samoja liivejä. Aina on vahti mukana, mutta kun ovat mokomat niin vikkeliä. Jutut Mökkiremontistasi ovat mukavaa luettavaa:)

  ReplyDelete
 6. anonyymi: kuten myös meilläkin. Kiitos!

  ReplyDelete
 7. Oma mökki, kaukainen ihana unelma. Kaupungissa vois asua ilman pihaa, mut jossain ois päästävä kasvattelemaan ja kuopsuttelemaan. Ehkä joskus sitten :)

  Mieletön remppaseurue teillä!

  ReplyDelete
 8. Kova mimmi olet! Ajeltiin muuten ihan lähellä tänään, käytiin Nauvossa Martan majatalossa.

  ReplyDelete
 9. Merja: tämä rannan "ruoppaus" oli kyllä täyshullu päähänpisto. Mutta eihän sitä lopettaa voinut kun kerran aloitti. Poikakin komppasi, kuten ekasta kuvasta näkyy ;)

  ReplyDelete
 10. Heis, mitäs teit saunan lattialle... meidän pitäisi tehdä myös jotain ja tuo näyttää hyvälle. Minkälainen pohja lattiassa oli aiemmin? Vai maalasitko vain?

  ReplyDelete
 11. saariston kasvatti: maalasin kahteen kertaan raffipintaisen betonin vaalean harmaalla Betoluxilla. Betonilattia valettiin jo viime syksynä mutta alkoi jo olla liian kostea ja kylmä joten maalasin sen vasta nyt. Ihan ok tuli, pinta siloittui silleen sopivasti ja tasoitti vähän laikukasta väriä.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!